Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 17. oktober 2012

Apple Pie Müsli


Ahr hele fire fridage i træk, det er lige til at holde til! men lige en reminder til mig selv, lad være med at tage i storcenteret i efterårsferien. For søren der var mange paniske forældre og skrigende børn! Jeg fik da både købt gave til Daniel, min onkel, tøj til mig selv, byttet støvler og købt rare sager til mig selv hos mine gamle kollegaer i Kop & Kande. Man skulle næsten tro at jeg havde penge der brændte i lommen ;) Jeg ville egentlig også have været i Bilka, men jeg blev simpelthen nødt til at kaste håndklædet i ringen. For mange mennersker og for meget larm på én fridag ;)

Well, fridage skal nydes, der skal tankes op og der skal rodes i køkkenet! Efter at jeg så denne müsli hos yndlings Sabina, vidste jeg at jeg blev nødt til at prøve den og med en pose æbler fra gården var det hurtigt gjort :) Jeg ændrede lidt hist og her for at få en lidt dybere og mørkere smag.

Apple Pie Müsli
3 dl fintvalsede havregryn
2 dl speltflager (eller andre kornflager)
1 dl hørfrø
1/2 dl sesam
1 1/2 dl grofthakkede valnødder
2 dl usødet blendet æblemos
1 spsk mørk muscovadosukker
1 spsk æbleeddike
1 spsk æblesirup
1 stor spsk kanel
1 dl tørrede tranebær
1 dl rosiner

1. Bland havregryn, speltflager, hørfrø, sesam og valnødder sammen.
2. Rør æblemos, muscovadosukker, eddike, sirup og kanel sammen og rør det sammen med havregrynsblandingen til det er godt fordelt.
3. Fordel blandingen i en bradepande med bagepapir i bunden.
4. Bages 10-11 min ved 200 grader til müslien er sprød, gylden og duftende. Vend rund i blandingen og del den evt i mindre stykker 3-4 gange indervejs.
5. Sluk ovnen, sæt en grydeske i lågen og lad múslien tørre på eftervarmen i 1/2 times tid. Tag den ud og lad den afkøle helt på bagepladen.
6. Bland rosiner og tranebær i og fyld på lufttøtte glas.

Note: skøn efterårsmüsli der dufter af nybagt applecrumle og har en fin, diskret smag af æble og kanel. Det fungere rigtig godt at bruge æblemos som en sødemiddel og fugtgiver. Det skal jeg bestemt bruge noget mere :) Skal den være lidt syndig, kan der tilsættes lidt hakket hvid chokolade af god kvalitet.

4 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Åkr, god ide men den hvide chokolade:) Tror også hellere, at jeg må tage mig sammen og få lavet noget æblesirup igen..

Didde-Louise sagde ...

Men altså æblemos - hvordan laver man det? Ved at koge æblet ind med lidt vand?

Vanessa sagde ...

Mhm, det lyder da vildt lækkert. Helt sikker noget man må prøve, især for en musli elsker som mig ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: Jeg tror det vil smage så godt ;) æblesirup er altid godt!

Didde-Louise: Lige præcis :) skrællede æbletern der koges møre med en lille sjat vand og smages til med lidt sukker og evt. citronsaft.

Vanessa: Den er ihvertfald rigtig god og kan tilpasses det man nu lige har :)

Send en kommentar