Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 11. oktober 2012

Saltmandler - Min yndlingssnack lige for tiden


mandler, saltmandler, salt mandler, almonds, salt almonds, salty almonds
For et par uger siden var jeg inviteret til aftenskaffe hos en veninde sammen med Daniel og Pixi. Der blev rigtig hygget om os med smoothie, kaffe, kakao, frugt, kanelsnegle og saltmandler. Mmm! ofte er jeg langt mere til salte til end til helt søde ting og lige den dag trængte jeg i den grad til at hygge igennem i godt selvskab og med rare sager. Jeg havde helt glemt hvor gode og nemme sådan nogle mandler er!

Saltmandler
200 g mandler
4 spsk + (2 tsk fint salt, gerne malet til pulver i saltkværn)
2 dl kogende vand

1. Rør 4 spsk fint salt ud i det kogende vand og hæld det over mandlerne.
2. Lad mandlerne stå i blød i ca. 20 min
3. Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
4. Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid. Jeg tester dem ved at fiske en op og skære igennem. Den skal være let sprød, duftende og svagt, svagt lysebrun inden i.

De er rigtig nemme at lave og rigtig gode som en lille aftermiddagssnack f.eks. på arbejde :) Jeg skal ihvertfald have en lille bøtte med på arbejde i aften. 

Mine måltider blever altid et værre kaos når jeg er i aftensvagt og jeg bliver tit rigtig, rigtig sulten inden jeg har mulighed for at få lidt at spise. Derfor er det rigtig rart lige at kunne snuppe et par mandler i farten, gerne sammen med lidt søde rosiner.

Mig og Pixi hygger rigtig når jeg har aftenvagt. Der er god tid til en lang og snusevenlig morgentur, lidt ekstra godbidder og hyggenusning.

Der bliver, for Pixis vedkommende også taget lange middagslurer i kurven og allerhelst i den nye Fatboy! Måske vi igen kan klemme en fælleslur på Fatboyen ind inden jeg skal afsted igen ;)

8 kommentarer:

Pernille sagde ...

Ser rigtigt hyggeligt ud :)

Jeg kan slet ikke forstille mig hvordan saltmandler smager.. men det skal da komme an på en prøve!

Helle sagde ...

Lavede saltmandler for en måneds tid siden og må erklære mig enig - det er bare for lækkert! Dem skal jeg helt klart lave igen og har også planer om at lave et glas til en pakkekalender. :D

Jeg laver dem på en lidt anden måde end dig - koger dem på panden og fordamper vandet på den måde - men alt i alt bliver resultatet ca det samme. :)

Anonym sagde ...

Jeg har læst et sted, at mandlerne først bliver "helt rigtige", når de lægges i en skål med citronsaft og 1 spsk salt i stedet for. Det var til 400 g mandler. Efter bagningen skulle de drysses med 1 spsk salt.

Unknown sagde ...

Mmmm bedste snack :-)

Hald sagde ...

Saltmandler på denne måde er SÅ nem og så smager de bare altid godt. Jeg har også prøvet det med mandler, vand, salt og en pande, men det virker altså ikke lige så godt for mig. Mandlerne bliver bare så meget bedre af at blive "bagt" i ovnen... de får den der crunc der er SÅååååå lækker :-D

heidi sagde ...

Saltmandler er gud! Eller - måske ikke gud, men i hvert fald fantastiske. Jeg har også brugt dem som mellemmåltid inden jeg droppede mellemmåltiderne - sådan 10 stk. mætter mere end man skulle tro.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Pernille: Jeg er rigtig glad for dem :) de smager skønt, sådan lidt bagt og selvfølgelig saltede :P

Helle: De er ihvertfald gode at have på lager ;) jeg stod også og vekslede mellem de to metoder, men dovenskaben vandt ;)

Anonym: Jeg synes nu mine er meget rigtig og lige som jeg kan lide dem :) Men det lyder rigtig spændende med den fremgangsmåde.

Maria: Nemlig! ;)

Hald: Det er rigtig nemt og passer sig selv :) jeg er nemlig også rigtig glad for den ristede/bagte smag de får.

Heidi: haha næsten! De mætter nemlig rigtig godt, så det er heller ikke sådan at man bare køre dem ind.

Pernille sagde ...

Mmmmmmmmmmmmums!

Send en kommentar