Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 23. oktober 2012

Toscansk æbledessert med karamel og mandler

I går havde jeg skønt besøg af Pernille :) Vi trængte sådan til lidt hygge og afslapning. Hun er mindst lige så bageglad som mig, så vi fik bakset lidt godt sammen til om eftermiddag. Efter lidt hyggeshopping i storcenteret selvfølgelig! Da vi kom hjem blev der rigtig kigget i nye kogebøger og strikkebøger. Det sidste har jeg ikke forstand på, men det er hyggeligt at kigge.

Jeg havde lidt æbler og en citron der trængte til at blive brugt, så da jeg så denne æbletærte hos Himmelske Kager, ja så var der ikke rigtig nogen vej tilbage. Vi valgte dog at skippe mørdejen og fokusere på gode fyld. i får opskriften som vi lavede dem og med tanker om hvad der kunne gøre den helt perfekt.


Toscansk æbledessert med karamel og mandler
8 æbler
1 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
2 spsk mørk muscovadosukker
1 spsk frisk citronsaft
evt. revet skal af 1/2 citron
evt. lidt contreau

1. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblet i store tern.
2. Læg æbleternene i et smurt fad og drys med kanel, kardemomme og muscovado (og evt. citronskal og contreau).
3. Lad æblerternene trække lidt imens du laver karamelsaucen

150 g smør
150 g mandler, grofthakkede
175 g. sukker
1 spsk lys sirup
3 spsk mel
1 1/2 spsk piskefløde

1. Smelt smøret i en gryde ved middel varme
2. Rør de resterende indgredienser i, giv blandingen et hurtigt opkog uden at røre for meget og tag gryden af varmen.
3. Fordel karamelen over æbleternene og bag ved 200 grader på næstnederste rille i 25 min. Æblerne skal være helt møre og karameliserede. Server lun/varm med en god kugle vaniljeis!

Den er ikke særlig fotogen, men øj den smager godt! Rigtig godt endda! En rigtig efterår- og vinterdessert :) Den kunne også være god med lidt kokosmel i saucen, mandlerne kan skiftes ud med hasselnødder, der kan tilsætters spiritus og måske lidt rosiner også vil være godt sammen med æblerne.

Ellers er min hverdag ikke så spændende lige p.t. Jeg har kun et par vagter tilbage på mit nuværende arbejde, da mit vikariat udløber her til 1. november og jeg samtidig har noget afspadsering der skal brændes af. Jeg har desværre ikke en anden stilling der venter på på mig, men jeg håber snart der sker noget :) Indtil nu har jeg faktisk godt kunne holde humøret oppe og været postiv, men det begynder altså at knibe lidt kan jeg mærke. Mon ikke jobsituationen snart vender :)

6 kommentarer:

Pernille sagde ...

Det var SÅ hyggeligt! :) og så ses vi snart igen!

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Wow hvor ser det lækkert ud Line. Jeg skal da vist meget snart ud efter en ny beholdning kardemomme, og have lavet disse...

Anonym sagde ...

1 1/2 piskefløde hvor meget er det ??
er det 1,5 l - 0,5 l - 1,5 dl ????????

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anonym: Ja det smuttede altså i svinget, men godt at jeg havde linket til hvor jeg lånte opskriften? ;) det er hermed rettet.

Anonym sagde ...

har lige lavet æblekagen og glæder mig tilat spise den

Anonym sagde ...

Er det kun til to personer?

Send en kommentar