Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 18. september 2009

traume og Kyllinge tortillas med knas

Hvem kan sove roligt, velvidende at fra kl. 7 sharp kan du risikere at der står et par håndværkere (aka radiatormænd) der råber godmorgen nedenunder og vil til molestrere dine radiatore! Sådan var det ihvertfald i tirsdag. Så kan det ellers lige være at jeg fik smidt noget tøj på i en fart, tæmmet morgenhåret og skubbet det værste rod af vejen. MEN ok, jeg skulle alligevel i skole og alligevel ud af fjerene.
Hvad der er virkelig belastende med i dag er så at vi i gruppen valgte at have fri i dag, og det er jo skønt skulle man mene. Men essensen af en god fridag starter jo med at sove længe, det ved alle! eller du skal da i det mindste ha muligheden. Men nej nej, tirsdags-radiator-mændene havde jo ikke skruet måle-dimserne på de spritnye radiatorer og der var ingen der gad uddele info om hvornår det skulle gøres. Så da det stadig ikke var gjort tordag eftermiddag, kunne jeg jo ikke så godt sove længere end kl 7 fredag, da jeg frygtede at blive vækket at råbende håndværkere (gammel traume fra jeg boede i Nørhalne) ORK!
Så er det ude af systemet :)
Før jeg dryssede på arbejde her i eftermiddag, slog jeg lige et smut omkring storcenteret og Bilka :) Det kan faktisk være rimelig hyggeligt at drysse rundt derinde alene. Jeg fik ikke brugt nogen penge!! ud over på ting til vores aftensmad, men nu har jeg vist også allerede brugt rigelig i den her måned *hosthost limegrønne margrethe-skåle, philips juicer og ny vinterjakke*.

Uhmm :) fyld til tortillas (i meget fine skåle): gulerodsskiver, baby-leafs, agurk, tomat, trio-spire (??), kylling, ananas der ikke kom med på billedet og lyn-tzatziki (opfundet ved akut mangel på modne avocadoer til guacamole).


Det hele smidt på en en lun tortilla :)

Og klar til at blive spist! øhm kunne kun spise halvdelen, så resten ryger med på madpakken i morge :)

Kyllinge tortillas med knas (4 pers):
 • 4 tortillas
 • 2 tomater i tynde både
 • 1/3 agurk i tern
 • 1 pk. trio spire
 • 1 lille dåse ananas
 • 4 gulerødder i skiver (eller revet)
 • 1 bk. baby leafs (eller anden salat)
 • 4 små kyllinge bryst
 • Tzatziki
 • Oliven olie
 • salt, peber
 1. kyllingebryst krydres og gennemsteges ved middelvarme. (Pas på pandens belægning og varm den op på 2/3 varme og kom først fedtstof og kød på EFTER den er helt varm).
 2. Grøntsager skylles og snittes.
 3. Tortillas varmes enkeltvis enten et par minutter ved 250 grader eller på en varm, tør pande.
 4. Tortillaer anrettes med fyld på den ene halvdel, så den anden kan vippes over :)
Tzatziki:
 • 1 bæger creme fraiche (og i den dur, jeg havde 9% til at stå. Helt ideelt bruges der jo græsk yoghurt).
 • 1 agurk
 • groft salt
 • peber
 • 2 fed hvidløg (jeg kan godt lide at den sparker lidt, så brug evt. mindre :) )
 • et skvæt olivenolie
 1. Agurken rives groft, lægges i et dærslag/si og drysses med rigeligt salt (for at trække væsken ud) lad stå ½ times tid.
 2. Hvidløg pilles presses ned i creme fraichen og der smages til med lidt peber (vent med salten til agurken er kommet i).
 3. Skyl agurken rigtig godt af for salt og klem herefter vandet ud af massen.
 4. agurke-massen blandes i cremefraichen og den smages til med salt.
 5. rør olivenolie i tilsidst.

Nu vil jeg smide mig på sofaen og nyde det sidste af aftenen før jeg skal på arbejde igen i morgen :) Håber på søde og medgørlige kunder.
God aften derude.

3 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Åh ha, her skal 25-ørene også snart vendes efter indkøb af vinterjakke, vinterstøvler, en del kogebøger og et nyt skab:)
Jeg var også i Bilka og storcenteret igår, jeg elsker den lille grønthandler derude..

Linebinevaskemaskine sagde ...

Jeg kan også bruge virkelig langtid i den :) de har alt muligt sjovt. og kondenseret mælk! til dulce de leche uhm :) Bilka's grønt afdeling er nu også ved at være helt god.
Jeg kom nu godt nok til at bruge penge alligevel på arbejde i dag UPS! men de george jensen lysestager var meget meget billige :D

MissMuffin sagde ...

Ja, men jeg er så doven at jeg køber min dulce de leche færdiglavet i SuperBest, haha:)Men de har mange krydderier og andre sjove ting i glas og på dåse som jeg har svært ved at modstå!
Selvom det lidt er en hemmelighed, så ELSKER jeg at handle i Bilka:)

Send en kommentar