Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 22. december 2009

Drømmekage med øv på..

Det er godt gjort at man endelig har noget der minder om ferie og så gør jeg ikke andet end rende rundt hele dagen :)
Jeg havde en aftale med min kære far om at hjælpe med at købe julegave til min mor, så kan hentede mig lidt i 10. Det var mennesker over alt! Vi var bare så usædvanligt heldige at vi lige kom til i smykkebutikken med det samme og fik købt de fineste ting. Der var også en lille pige der fik lavet huller i ørene og klarede det uden et kny :)
Mig og min fader kørte så hjem på gården til mor, var der i en time for derefter at køre tilbage til city syd hvor min far skulle have tjekket sin bronkitis. Han smed mig af ved mormor og morfar, hvor jeg skulle aflevere gaver og hentede mig igen bagefter. Såååå tog vi i Lidl og jeg blev smidt hjem igen :)

Jeg havde mere eller mindre lovet mig selv at bage nogle boller til fryseren og til min farmor, så jeg forsøgte mig med at give de skønne gulerodsbrud med solsikkekerner et lille twist med spinat og sesam. De blev ret lækre hvis jeg selv skal sige det :)
Aftensmaden skulle der også til noget alá cremet kartoffelgratin m. cremefraiche, purløg, ost og hvidløg. Vi leger "tøm køleskabet" herhjemme i disse dage :) Daniel skulle jo forhåbentlig gerne kunne tage til Fyn i morgen (gå væk sne!) så der skal ikke være oceaner af mad. Vi havde en del æg til at stå, så Daniel plagede og plagede... og plagede igen om jeg ikke nok ville bage en drømmekage han kunne få med på arbejde.. efter ½ times intensiv, hardcore plageri sagde jeg jajada og gik i køkkenet igen. Jeg har aldrig prøvet at bage sådan en fætter og rent udseendemæssigt gik det vist også alt andet end godt, men smagen fejlede bestemt ikke noget :) Jeg trode at kagen var så godt som færdig og kalr til fyld, men jeg tog fejl :( jeg mærkede og stak og syntes den virkede fast, men den må have haft et træls område Gaaaah! Jeg kunne have sat mig ned på gulvet og stukket i et vræl da kagen lige pludselig sagde "pblob.." og lavede en vulkan af dej der løb ud over overfladen og fyld der hemningsløst blev suget med dybet.....
den anden blev heldigvis super :)


WRONG!

RIGHT!
Drømmekage (bradepande)
 • 100 g. smør
 • 600 g. sukker
 • 500 g. mel
 • 8 æg
 • 2½ dl mælk
 • 1½ dl creme fraich
 • 6 tsk bagepulver
 • 4 tsk vanillesukker (eller en god sjat vanille ekstrakt)
Fyld:
 • 375 g. smør
 • 200 g. kokosmel
 • 100 g. havregryn
 • 750 g. brun farin
 • 1½ dl mælk
 1. Hæld alle ingredienserne til fyldet i en tykbundet gryde og lav så og smelte sammen ved svag varme. rør jævnligt.
 2. Pisk æg og sukker let og cremet.
 3. smelt smør og bland med mælken og creme fraich. Hæld denne blanding i æggeblandingen.
 4. Tilsæt mel, bagepulver og vanille og rør dejen sammen til en ensartet masse.
 5. Bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i 20 min. til kagen er fast og næsten færdig!!
 6. Fordel fyldet over kagen og bag i yderligere 10 min.
Efter der var bagt kage, skulle der ryddes op og pakkes gaver ind så det var pænt sent før jeg kunne sætte mig ned :)
Idag har været en virkelig dejlig hyggedag med yndlingstøserne. Vi mødtes kl 10 og gik i alle vores yndlingsbutikker og minus 50% i Salling. Må lige tage billeder af pynten senere :) de fik også en smagprøve på karamellerne. Vi afsluttede vores hyggedag med frokost på café ministeriet :D og så begyndte det at sne.. og sne og blæse.. Sne skal komme dalende fra oven, ikke direkte ind i synet på en!

10 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Åha, jeg kender det godt Line.
Jeg har prøvet, at en kage fyldt med dyre sager som chokolade, smør, masser af æg, nødder og nougat pludseligt eksploderede i ovnen!

Linebinevaskemaskine sagde ...

så irriterende! var det bare til en selv var det sådan okay, men når det er til andre grrr..
træls med din kage også :( kager kan være lumske og utilregnelige

Piskeriset sagde ...

Der må jeg lige tilslutte mig Daniel - drømmekage er bare skønt! Mmmm :-)

Godt at andet forsøg var vellykket!

Linebinevaskemaskine sagde ...

en drømmekage er heldigvis forholdsvis simpel at lave (ha! der tog den vist fusen på mig) og smager fantastisk :) jeg bagte den heldigvis ikke i bradepanden fra ovnen men i mine 2 scanpan fade, så det var kune det ene jeg ødelagde ;) den grimme er blevet spist

Tina Liel sagde ...

Jeg har også prøvet det med en jordbærkage..... Tager hatten af for at du lavede en mere. Karamellerne du har lavet ser lækre ud!!!!! Vil ænske dig en rigitg god jul!!! KNUS

Linebinevaskemaskine sagde ...

de er super lækre de karameller :) og nemme!

Jette sagde ...

Jeg bager drømmekage for første gang, og min er fin brun udenpå, men totalt flydende indeni... Jeg kunne derfor godt tænke mig at vide, om du ved hvad der gik galt for dig?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Jette: bumbun jeg tror næsten at det enten var for høj varme, så den ikke blev gennembagt eller en for lille for, så kagen blev for tyk og ikke helt færdig. håber det kan hjælpe :) du kan evt. lægge staniol over kagen og bage den ldit videre, så brænder den ikke så let på

Jette sagde ...

Line: Tak for dit råd... Jeg gav den næsten en time i alt. Har lige puttet Fyldet på, så nu er jeg meget spændt på at se hvordan den smager. Den er blevet en del højere på midten, end ud i kanten, så noget kunne måske tyde på, at jeg skal have fat i en bredere form næste gang.

opskrifterpåkager sagde ...

ser da helt forkert ud på billede 1, men godt at se det lykkes dig i andet forsøg :-)

man kan også bruge blåbær som pynt.

VH
Maria

Send en kommentar