Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 28. april 2011

Koldskål med ramsløg

Der blev du nysgerrig hva' ;)  Man er med på moden her i blogland hvis man har fået fingrene i nogle af de eftertragtede ramsløg eller har lavet den populære koldskål der passe til de lune dage. Jeg har simpelthen valgt at slå to fluer med et ordentligt smæk!.. arhhh.. Så voldsomt kreativt er jeg nu ikke gået til værks ;) men det havde sikkert fået en fin farve?

Da vi var på fyn hamstrede jeg jo en ordentlig portion ramsløg i Middelfart, som så mange andre. De skal jo omsættes til et eller andet og i første omgang blev det til en portion ramsløg salt, hvor metoden er lånt fra Klidmoster.
Advarsel: At lave ramsløgsalt, kan have en stærk afskrækkende effekt på kræsne kærester, da det udsender en kraftig "duft" under bagningen og ser "farligt" grønt ud!

Ramsløg salt
- 130 g. skyllede ramsløgs blade
- 3 dl atlanterhavs salt eller anden grov salt (passede med en pose salt fra Tiger)

1. Riv de skyllede blade i lidt mindre stykker.
2. Blend bladene og saltet i en foodprocessor eller minihakker til saltkornene har den ønskede størrelse og det hele er godt blandet. Jeg har min trofaste OBH minihakker og lavede blendede det af 3 omgange.
3. Læg et stykke bagepapir ud på en bageplade og smørsaltmassen i herpå i så tyndt lag som muligt.
4. Bag saltet ved 50 g. varmluft i en times tid. Jeg tog saltet ud hvert 20 min. for at rode godt rundt i det og endte med alt i alt at give det 1 time og 10 min. Derefter slukkede jeg ovnen med ovnlågen på klem, så saltet lige fik det sidste varme.
5. Det afkølede salt kan herefter hældes i en frostpose og "nuldres" helt fra hinanden.

Note: Jeg fik ikke taget et billede af det tørrede salt, men det kan i se hos klidmoster :) Jeg har ikke fået brugt saltet i noget endnu, men det glæder jeg mig til! Det dufter skønt og har en dejlig smag i sig selv :)


De skyllede ramsløg

Saaaaalt

Shrek mos

klar til tørring :)

Jeg elsker madtærter.. eller måske bare tærter generelt ;) det er en rigtig god måde at gøre rester lidt spændende på, det er nemt og så er lækkert med en god salat til når det er varmt.

Grov kyllingetærte med spinat, bacon og ramsløg 
- en portion færdig grov tærtedej
- et kyllingebryst, stegt og i tern
- 100 g. bacontern, stegt
- 6 cherrytomater, i kvarte
- 50 g. salatost med chili og oregano fra Løgismose
- 400 g. hytteost
- 2 æg
-  en god håndfuld frosset spinat
- 6 blade ramsløg
- lidt stødt chili
- salt og peber
- revet cheddar

1. Rul dejen ud og fordel den i en smurt tærteform med høj kant.
2. fordel tomater, kylling, bacon og salatost over bunden.
3. Blend hytteost, æg, spinat, ramsløg, chili, salt og peber til en ensartet masse.
4. fordel den fine grønne blanding over fyldet.
5. Bages ved 200 g. i ialt 40-45 min, men fordel osten over overfladen efter det første kvarter :) så burde det ikke blie så branket som mit ;)

Note: Dejlig nem reste tærte, der både tømte køleskab og fryser :) vi havde ikke lige noget salat på lager, men jeg vil helt klart lave en lille salat til en anden gang og måske tilsætte lidt tomater i overfladen.
Fyldet fordeles over bunden

Bleeeeend skidtet sammen

Uhyggelig grøn tærte, der kan virke meget afskrækkende på pivede kærester. "pivpiv den er grøn og der er blade i! addd"
Der blev smidt os på. ost er godt!

Den fik liiiige en tand for meget for at blive færdig i midten, så gør dig selv en tjeneste og vent 15 min med at putte ost på ;)I går var jeg på visit hjemme hos Bitten under tvang! OG hun interviewde mig oven i købet! hun forlangte endda også at låne min kuffertvægt.. Bagefter tvang hun mig til at spise hjemmelavet koldskål og kammerjunkere med jordbær og vienetta is, det helt bestemte ikke smagte ulækkert overhovedet.. ;) Det var en skøn blanding!

Jeg har længtes efter koldskål af den hjemmelavede slags meget længe, så Bitten var min engel! Her til aften fik jeg lyst til mere koldskål og lavede min egen med skyr :) det måde jeg smide lidt om i morgen

Jeg har desværre haft min sidste vagt i Kop&kande, da jeg jo er uddannet ergoterapeut om små 2 mdr! og har brug for alt den tid jeg kan skaffe til at skrive projektet færdig sammen med min gruppe. Jeg har været i butikken i 2½ år efterhånden og kommer virkelig til at savne mine skønne kollegaer derude :)
Vi legede "tampen brænder" med min gave. De havde nemlig gemt den ;) Det var en skøøøn rød Le Creuset grillpande, jeg har ønsket mig i virkelig lang tid <3 den er virkelig lækker!
Paletkniven fra Nuance er mit påskeæg fra mine søde forældre :) Jeg har tit brugt den hjemme hos en af de andre fra butikken og den er fantastisk at palette, rode, skrabe, wokke, røre og vende med da den er en lille smule flexibel rundt i kanten. Åhr jeg er heldig!!

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det er tarveligt det der - jeg var lige frisk på en sær koldskålsvariant :-D

Meget smukke billeder af ramsløgssaltet - jeg lavede også noget for et par dage siden og var virkelig begejstret for den flotte farve :-)

Xenia sagde ...

Uha, jeg blev godt nok lige nervøs et øjeblik, da jeg først så overskriften! Så modig er jeg godt nok ikke i hvert fald - men det var du så heller ikke, hæhæ :) Lækker gave!

Malou Klidmoster sagde ...

Lækre sager :-)

Ha ha, ja - saltet dufter godt nok kraftigt mens det tørrer.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Malou: ja virkelig skønne :) Duften var bestemt ikke populær herhjemme ;)

Send en kommentar