Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 7. april 2011

Madklub med brunch tema

Efter det her indlæg er jeg vist endelig ved at være up to date med de ting je har været til :) Nu havde vi madklub i går, så det er vist passende at få vist jer billederne af det lækre mad vi fik for 14 dages tid siden. Brunch kan godt blive sådan lidt smådyrt hvis du vil have noget ordentligt (eller dårlig mad for den sags skyld), så vi lavede det selv til billige penge. Forret og hovedret blev slået sammen til lidt af hvert.

Der blev lavet et læs af de skønneste, tykke amerikanske pandekager. Opskriften har jeg lånt af Nadia fra Foodfanatic. Vi lavede to gange opskrift.

Amerikanske Pandekager
 - 4 dl kærnemælk
- 1 æg
- 250 g. hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 tsk sukker
- 1/4 - 1/2 tsk salt
- smør

1. Bland alle de tørre ingredienser.
2. pisk kærnemælk og æg sammen.
3. Pisk de tørre ingredienser i de våde lidt efter lidt til dejen er ensartet.
4. Steg de små pandekager i lidt smeltet smør til der er små huller på overfladen og vend. De skal ave et par minutter på hver side.

Note: Jeg har ikke prøvet at lave amerikanske pandekager før, men de her er rigtig bløde og svampede :) De er også gode dagen efter, men bedst nylavede. Vi var også fælles om at lave maden den her gang, så det var rigtig hyggeligt.

Pandekagerne smagte skønt med frisk frugt og Cane Sirup fra DanSukker. Den er altså god den sirup! fyldig, mørk og ikke alt for sød :)

Der blev også lavet omeletter med cherrytomater og ost :)

 Noget af det bedste ved brunch (i stærk konkurrence med bacon) er tyk græsk yoghurt med frugt, god müsli og honning! Det kunne jeg leve af hver eneste dag :) en af pigerne fortalte også at de plejede at få det hver dag til morgenmad da hun boede i sydafrika.

Canesiruppen smager altså også godt ovenpå græskyoghurt skal jeg hilse at sige ;) En af de andre havde fået en prøve på Urtekrams Quinoamüsli, som vi brugte til at drysse på. Den var faktisk ret god derpå.

Masser af frisk frugt

Små fine brunchpølser

Ud over alt det jeg har nævnt, var der også naanbrød, baguette, bacon og serranoskinke og føj hvor blev vi mætte!

Vi motionerede hjernen med et par omgange BezzerWizzer, der faktisk nogle gange kræver at man ikke har alt for mange hæklefejl i kysen. Sværhedsgraden varierede virkelig meget, men det var sjovt :) Jeg vandt for noget tid siden BezzerWizzer +voksen, hvor der et eller andet man skal lave med en xylofon!

Den ene af pigerne havde også haft overskud til at lave en omgang Peppermint Patties og de var intet mindre end fantastiske.

Jeg elsker pebermynte og chokolade sammen, så var et stort hit :) dem skal jeg også prøve en gang. De fylder rigtig meget smagsmæssigt, så de kan ikke spise mere end 1-2 stk af gang.

Efter af have kollapset på sofaen, kastede vi os over desserten der var en chokolade pavlova med passionsfrugt, flødeskum og chokolade. Den høre helt klart også til blandt favoriterne :) Nu var jeg tilgengæld også klar til at se dyner efter alt det gode mad og dejlige selskab!

Jeg er virkelig glad for at vi fik startet den madklub dengang :) det er så sjovt, specielt efter vi har fået tema på. Vi lavede alligevel mad sammen når vi mødtes, så det her har bare gjort det endnu bedre :)

5 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Nammenamme nam! Hvor ser det lækkert ud, alt for længe siden jeg har fået hjemmelavet brunch - det må jeg hellere gøre noget ved :-)

Piskeriset sagde ...

Line, det er tarveligt det der! Jeg har lige spist aftensmad og er nu sulten igen :-D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Trine: det er altid godt med en lækker brunch ;)

Piske: det er jeg ked af ;) men det smagte nu også godt

Unknown sagde ...

Note to self: lad være med at følge links fra andre madbloggere!!! - sikke en side du linkede til der :-)

Jeg må helt klart have lavet de pebermynte-tingester - og resten ser altså også virkelig LÆKKERT ud....

Mange hilsner
Birthe

Den positive vejleder sagde ...

Uuuhmmm, nice tema! (elsker også morgenmadsbrunch til aftensmad indimellem!!).
Og de der peppermyntehapsere... GUF!!

Send en kommentar