Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 14. april 2011

When in London..

Jeg elsker London.. virkelig meget! Paris har sin charme med de flotte små gader og små cafeer men, London baby!, er altsånoget for sig :) der er heller ikke hver dag man bliver kaldt Love eller Darling uden at der er noget snusk i det.. tror jeg..

Transport:
Jeg har kun kørt med "the tube", hvor vi havde en 5 dags billet. Deres undergrundssystem er ret nemt at finde ud og ellers plejer det at være let at spøge om vej.
- Det er en god ide at have din billet og et lille kort over tubern i en lettilgængelig lomme :)


Basis Shopping
Boots
Der ligger en Boots så godt som overalt i London, så det burde være til at finde en. De er en blanding mellem Matas og et apotek og sælger alt muligt :) Make-up og shampoo er noget billigere end i Danmark og derudover laver de tit 3 for 2 tilbud på mange ting. Jeg købte bl.a. vildt billig Aussie shampoo sidste gang. De har desuden også smertestillende osv. hvis du får brug for det.
Selfridge's

Et halvpebret stormargasin på Oxfordstreet, der er spændende at snuse rundt i. De har en ganske fin køkkenafdeling, Nespresso shop, masser af gode bøger (faktisk til gode priser) og så er de et godt sted hvis du mangler et pænt, rent toilet ;)

John Lewis

Et knap så dyrt stormargasin på Oxford, der godt kunne minde lidt om Salling. De har en virkelig god køkkenafdeling, hvor jeg har brugt mange penge og en ret god madafdeling med spændende kager, krydderier osv :) Jeg har før købr sugarpaste, krymmel, frosting osv der. De sælger desuden også "Drink me chai" chailatte blanding til ret billige penge.

Marks&Spencer Oxfordstreet
Marks & Spencer
Et stormagasin i middelklassen, der har en rigtig god og stor madafdeling i bunden. De har rigtig mange sjove kager, billige fødevarer, chips, sandwich og mange spændende ting! Jeg har aldrig rigtig været i resten af stormagasinet ;) De har også et ganske fint toilet, hvis du mangler det.

Waterstones
Waterstone's ligger mange steder steder i London, også på Oxfordstreet ;) De har tit mange gode tilbud på bøger. Også de helt nye! Sidst gav fik jeg den splinter nye Jamie Oliver bog til halv pris :)

Primark Oxfordstreet, næsten oppe ved Marble Arch stationen.
Primark minder om H&M bare en del billigere med mange af tingene. Du kan bl.a. finde undertøj, solbriller, make-up, sko og tasker derinde til rigtig billige penge. Jeg plejer specielt at hamstre gelepuder til mine sko og undertøj :) Der kan være mange mennesker, rigtig mange mennesker! det kan være en god
 ide at komme i starten eller slutningen af dagen. Hvis alligevel støder på mange mennesker, så fat mod :) køen kan se uendelig ud, men der kasser er så effektive at det går lynhurtigt!

Markeder

lånt af PopYaCollar
Det er rigtig hyggeligt at besøge Porto Bello Road market i Notting Hill. Det kalder sig godt nok et "antik marked" men om lørdagen er der også andre mange spændende ting :) Uniformsjakker, make-up, madboder, frugtboder, knapper, smykker, fudge, håndlavede smykker osv. Der er virkelig meget stemning og det er et marked der helt klart er værd at besøge!


Camden market er helt klart også et besøg værd. Du kan støde på alle slags mennesker her. Unge, gamle, piercede, tatoverede, klædt i 50'er stil.. alle! Stemningen er meget afslappet og der er nogle fantastiske, kreative butiksfacader. Sidst købte jeg 3 farvede ure og cover til Iphone :) nogle af butikkerne (dem med en masse skrammel) kan også finde på at ville prutte om prisen. Min erfaring er at det er en god ide at kigge på markedet frem for at købe i "skrammelbutikkerne"  på Oxfordstreet. Med skrammelbutikker mener jeg de små rodede butikker der sælge frygtelige souvenirs mm. ;) De ved godt hvad de vil have for tingene og selvom du får dem ned i pris, er det nok stadig muligt at få det billigere på Camden Market.

Spisesteder
Hvis du render på en Wasabi Sushi & Bento kan jeg varmt anbefale deres frozen joghurt med bær :) den koster ikke ret meget og er super lækker. Maden ser også rigtig lækker ud derinde. Der er også mange to-go muligheder.

Nandos Jeg har besøgt den på Bakerstreet 113 to gange, hop af på Bakerstreet st.


Nando's er en portugisisk inspireret restaurant, hvor du selv går op og bestiller og betaler med det samme. Du kan din hovedret kyllingeburger, wraps, salater osv. med forskellige slags tilbehør, samt bestemme hvad og hvor meget den skal krydres. Det er virkelig hyggeligt derinde og du får lækker og lidt anderledes mad til billige penge :). Betjeningen er hurtig og det er nemt at overskue. ingen Londontur uden Nando's :)ASK jeg har besøgt den på 197 Bakerstreet, Hop af på bakerstreet st.
En kæde af italienske restauranter, der har fokus på lækker mad med enkle og friske råvarer. Deres pizzaer er fantastiske :) I forhold til Danmark er deres priser mere end rimelige og stemningen i top.


Pret a Manger ligger smidt over alt i London og er et godt alternativ til mad på farten eller til at spise på hotelværelset når du har gået rundt hele dagen. De har alt fra græsk yoghurt med bær til wraps, grød, supper, sandwich, kager og drikkevarer. Deres triple chokolademousse i små kopper er god ;)

Og ellers er sådan en bagel fra en sandwichshop altså guld at have med hjem som aftensmad på værelset

Ting jeg ellers har set:
- Kronjuvelerne: De er rigtig flotte, men det er dyrt at komme ind og der kan være kø. Du står på et rullende fortorv mens du køre forbi dem, så der er ikke rigtig tid til at beundre dem, deværre!
- Natural History Museeum:
De har en spændende udstilling med dinosaur fosiller :) den er et besøg værd, og så er det gratis! Museet ligger i en stor flot bygning med mange afdelinger, med forskellige udstillinger og temaer. Der kan være enkelte special udstillinger man skal betale for, men det går nu nok :)
Kew Gardens: En kæmpe stor botanisk have i udkanten af London, der har store victorianske drivhuse. De har også et stort drivhus kun med orkideer. Hvis du er til natur, parker og blomster er den bestemt et besøg værd :) tag gerne mad og drikke med!
Madam Tusseaud: Lidt pebret, men ret sjovt alligevel :) Det er ihvertfald et besøg værd. Hvis du har sarte nerver skal du bare lige undgå fangekælder labyrinten med de "levende" døde.
London Eye: Det store pariserhjul hvor du står i store kupler med en fantastisk udsigt ud over London. Det er en af de ting jeg ikke ville undvære at have gjort, da det er så flot!
London Aquarium: Dyrt og dårligt! Det er virkelig elendigt og spild af penge.
Tate Moderne: "kunstmuseum" der virkelig er moderne :) hvis du er til specieltog anderledes kunst, nok synes om det.
Harrods: Fancy-pancy über dyrt og flot stormagasin, hvor jeg var bange for at røre ved noget og jeg bestemte ikke følte mig tilpas ;) Det er virkelig smukt dekoreret og det er bestemt sjovt at gå en tur rundt for at beundre det. Jeg havde kun råd til noget i merchendise afdelingen ;)

Næste gang jeg skal afsted vil jeg se:
- High Gate Cemetary: smuk gammel kirkegård
- London dungeon: Hvis jeg nogensinde får nerverne til det..
- Hummingbird bakery
- Hamleys: Legetøjsbutik i mange, mange etager
- HMV
- Whittard of Chealsea: butikken med det fantastiske varme chokolade.
- Brick lane market: Efter at jeg fik en sød mail, fra en det læser med på bloggen, bliver jeg nød til også at besøge Brick Lane Market. Det lyder virkelig sjovt og spændende :)

Næste gang skal jeg huske at købe:
- Prawn cocktail chips fra Walker
- Aussie shampoo mm
- E45 multi creme
- Ting fra div. foodcourts og køkkenafdelinger
- Varm chokolade pulver fra Whittard
- Nye kogebøger fra waterstone's eller Selfridge's.
- Div. madblade

For yderligere info kan du evt. besøge www.london.dk :)

10 kommentarer:

MiaMaria sagde ...

Hold da op en god og omfattende guide du har lavet dér, og jeg er glad for at se at du har rigtig mange af mine favoritter med.

Der er så stemningsfyldt i London og det her giver mig bare lyst til at tage tilbage...

Tak for det! :)

Mvh

Mia Maria
www.fashionfairytales.dk

Maria sagde ...

oh you tease! Al den snak om London, jeg må og skal afsted hurtigst muligt:-)

Tak for den anden dag, dejligt at møde dig og tak for turen!

Håber helbredet snart er bedre, det er forbudt at være syg i weekenden;-)

BillyRubin sagde ...

Arjh Line, kunne du ikke have lavet dette indlæg for en uge siden, har jeg været 5 dage i London :D

Enig i at Waterstones virkelig kan anbefales mht. kogebøger. Jeg købte den nye Nigella-bog "Kitchen" til 20£ og den nye Hummingbird kagebog til 15£ (var det vist). Rigtig billigt. Ellers er jeg også enig i at Boots og Primark er fantastiske steder! Jeg var oppe i Primark kl. 8.30 da de åbnede, og der var det fint, men allerede er der mange, mange mennesker en time senere.

Hvis du skal besøge Hummingbird så vil jeg IKKE anbefale den, der ligger i SoHo. Jeg blev så skuffet, det var mere sådan a la cafe, man kunne slet ikke se nogle kager udefra, de stod i en glasmontre inden ved disken, og det var sådan lidt moderne sort/rød indretning. Slet ikke som jeg havde forestillet mig. Øvbøv...

Jeg skulle også have besøgt Candy Cakes, men det nåede vi ikke.

Bitten sagde ...

Dit indlæg er guld værd, jeg sidder ivrigt og noterer butiksnavne i mit planlægningsdokument :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

MiaMaria: Jeg synes det er rigtig rart at vide lidt hvis man ikke har været der før :) eeelsker London! der er lige præcis en dejlig stemning.

Maria: Jeg lider også af London feber lige p.t. ;)
selv tak :) det var super hyggeligt.

Billyrubin: åhr dit heldige asen! Har fedtet rundt med den i lidt tid, så beklager forsinkelsen ;)Man kan finde nogle virkelig gode tilbud i waterstone's og boots. Primark kan godt være lidt uoverskuelig i myldretiden, men bare man beavre overblikket går det nok :)

Jeg skal nok lige huske at undgå hummingbird i SoHo :) vi boede lige ved en candycakes, men kom altid forbi om morgenen når de lige havde åbnet eller om aftenen når de havde lukket.

Bitten: du er styg, når du bare sådan futter til London! skam på dig! jeg vil også snart igen :)

Anne sagde ...

Hvor hyggeligt at læse om dine favoritter i London og London er jo bare en fantastisk by.. Jeg er i stor rejse feber og familie og venner griner sådan af mig, da jeg har været i London 4 gange, men det er jo en by man altid kan komme til! :)
Du har nogle rigtig gode steder på din liste, helt klart nogle jeg er enige i. Jeg har desværre ikke været inde på Wasabi Sushi og Bento, men skal hel bestemt den vej forbi næste gang, som forhåblig er snart ;)

Kh Anne

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anne: elsker london <3 det er virkelig en stemningsfuld by med masser af liv ;) jeg lider også af galoperende rejsefeber lige for tiden. jeg vil SÅ gerne til London snart igen :) eller Dublin.. eller Paris

Herschel Muehlbach sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Susanne sagde ...

Læser på din blog for 1. gang og bestemt ikke sidst gang...
Har kun været i London 1 gang. men skal bestemt afsted igen.

Hamleys, er så fantastisk butik, 6 etager med en masse ansatte som viser frem, leger, underholder, ja bare er der for kunderne, men bestemt ikke anmasende. Du kan nemt bruge et par timer, og opdage et par ting som du troede ikke fandtes mere, super butik...

Linebinevaskemaskine sagde ...

Susanne: London er en skøn by :) Jeg liver også nødt til at besøge hamley's næste gang. Den lyder virkelig som et besøg værd :)

Send en kommentar