Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 24. marts 2012

Pizza med lufttørret skinke, mascarpone og friskkværnet peber

Lækker pizza med raps fra Yding Grønt

Sidst jeg flashede en pizza her på bloggen, fik jeg et godt tip angående en af Gorm Wiswehs pizzaer. Nemlig den med pancetta, mascarpone og peber. Jeg havde ikke lige pancetta på lager, men lufttørret skinke fungerede perfekt.

Pizza med lufttørret skinke, mascarpone og friskkværnet peber 2 store
1 portion hurtig pizzadej eller din yndlings
ca. 10 spsk Tomatsauce
Lufttørret skinke eller pancetta
200 g frisk Frisk mozzarella, plukket i mindre stykker.
20 tsk mascarpone (ca. 1/2 bøtte)

1. Forvarm din ovn med pizzasten i, til 275 grader. Når ovnen er varm, skal du min vente yderligere 20 min. for at stenen er rygende varm også.
2. Rul dejen tyndt ud i 2 store eller 4 små.
3. Fordel tomatsauce på bundene, herefter lufttørret skinke og mozzarella.
4. Fordel mascaponen i halve teskefulde ud over pizzaen.
5. Bag pizzaen i 5-6 min til bunden er sprød og gylden.
6. Kværn sort peber over pizzaen.

Note: Det er altså ikke helt løgn, når folk siger at den smager lidt af cabonara :) Den smager fantastisk! Den creme macarpone går så godt sammen med det sorte peber og lufttørret skinke. Jeg havde ikke lige overvejet at bruge mascarpone på den måde, men det er nu en fast bestanddel i min pizzaverden. Den her pizza er nu i top 3 over yndlingspizzaer :)

Mht. til pizzasten, så er det jo faktisk min 3 model! Jeg havde først en Jamie Oliver, men den knækkede 2 gang jeg brugte den. Så købte jeg en firkantet en med en ubrugelig pizzaspade, der knækkede efter ca. 5 gang. Jeg var ikke glad!
Den jeg har nu er lavet af lavasten fra Etna og er købt hos Danish Outdoor. Det kan steges kød på den ene side og bages brød/pizza på den anden. Der følger handsker med og en pizzaspade der rent faktisk virker :) Jeg kan kun anbefale den.


3 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Det skal altså bare prøves snarest- måske næste weekend:)

Helle sagde ...

Godt du kunne lide den. Det eneste problem er, hvad man skal stille op med mascarponeresterne. Sidst jeg lavede denne pizza brugte jeg resten af mascarponen til en ingefær/lime cheesecake til dessert - i bedste stop madspild ånd naturligvis ;-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: Det bliver du altså nødt til :) Den er lækker! Dagen efter kommer jeg gerne til tiramisu af resten af mascarponen.

Helle: Den er skøn! Ork det er intet problem ;) Jeg har masser ideer, for ud skal det bestemt ikke. Jeg er ikke så begejstret for ingefær, men lime er jeg helt med på :)

Send en kommentar