Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 27. september 2009

Lazy sunday

Jeg sidder og kigger lidt i mine elskede koge/bage bøger :) dem kan jeg få mange hyggelige timer til at gå med. Leder altid efter en god grund til at bage et eller andet.
Den nyeste til samlingen er Amo's "Den store bagebog", hvor jeg havde 1eren i forvejen. Den købes til en klatskilling (29kr) og har mange fine billeder og bud på opskrifter der er værd at prøve. Jeg viste den også til Bitten da hun var her, så nu skal hun også have fat i en :) Føtex havde dog ikke flere af 2eren, så jeg må lige stikke i Bilka for hende. Sådan en skal hun da os ha!
Jeg har fået et lille tip fra missmuffin om at jeg også burde eje "Byens bedste kager" når jeg er så glad for at bage :) det skal hun bestemt ikke sige to gange hehe den skal jeg have købt her i løbet af ugen.

Jeg er lige pt. i et lille kogebogs dilemma. Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for om jeg skal ønske mig de kogebøger jeg gerne vil have på dansk eller engelsk? Jeg læser rigtig godt engelsk og syntes tit at oversættelserne bliver for lalleglade og fordanskede så det gør helt ondt. Det entusiastiske sprog Nigella, Gordon og Jamie (ja, jeg er på fornavn ;) ) bliver tit fladt og mærkeligt at læse når det har været i klørene på en oversætter.
Mit dilemma er om opskrifterne er målt i cups el. gram. Jeg må besøge diverse boghandler her i Aalborg for at se hvordan og hvorledes. Jeg kan sagtens arbejde med cups og har også en cups målekande, men syntes bedre om at måle ting i gram :)

En anden ting: Kan man overhovedet finde "chocolate chips" i den danske land. I ved, sådan nogle til f.eks. cookies? Ork skulle have ledt efter dem i London.

Nu tror jeg at jeg vil kaste mig over vores Wii og spille lidt "Rayman raving rabbids TV party" hvor jeg skal danse lidt og skyde nogle kaniner med toiletsvuppere :) Det får man varmen af.
Bagefter tror jeg at jeg vil smide mig i sofaen med "The timetravelers wife" og prøve at komme videre med den!


Det er en vaske ægte daskedag i dag :) ingen forpligteler, ingen rengøring, ingenting! Jeg sov så længe jeg havde lyst, spiste morgenmad da det passede mig (og Daniel hev mig ud af sengen) og har nu smidt mig på sofaen chaiselong med benene oppe, et tæppe over, fjernsynet tændt og bærbar'en på skødet.. Aftensmaden står på rester fra i går og aftenen måske på en bette gåtur og en god film :) Ahhhhrrr...

7 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Har 1'eren af de to bøger, opskrifterne på cupcakes og muffins, ja også bollerne er super super gode, en af mine favorit bøger - og billig ikke mindst :)

Miss Midtjylland sagde ...

Nøøøj - er der kommet en 2er til amos bagebog? Den skal jeg klart have fat i. Jeg plejer bare at bruge chokoladeknapper istedet for færdigkøbte chokolate chips. Måske kan de købes på www.foodfromhome.dk

Linebinevaskemaskine sagde ...

Ja :) det er rigtig gode små bøger med en masse basisopskrifter til billige penge.
syntes bare de har en tendens til at smelte ud i kagen, "chips" giver mere sådan en chokolade kugle :) bumbum det kunne være!

Kathrine sagde ...

Mvh knapperne, kan jeg huske jeg engang så et klip på youtube med Nigella Lawson, hvor en bruger havde skrevet et link ude i siden hvor man kunne købe dem fra Hershey's, prøv at researche lidt på 'chocolate chip cookies' med Nigella Lawson på youtube.com, jeg skal også nok lige kigge efter! :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

man kan faktisk købe dem på www.foodfromhome.dk men de koster et slag i ansigtet :( kunne være meget praktisk hvis man kunne købe dem her i den virkelige verden :) må lave lidt research.

Piskeriset sagde ...

Det er to gode bøger, du har vist, og MissMuffin har helt ret i, at 'Byens bedste kager' er en spændende bagebog. Det er indtil videre lykkedes mig ikke at købe den, da jeg mener, jeg har nogle andre opskrifter, jeg lige skal nå at prøve først, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan holde mig tilbage ret meget længere ;-)

Hvis du ikke allerede har den, så er 'Kager der smager' også virkelig anbefalelsesværdig!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det er rart med så mange tips (og undskyldninger) til at købe nye koge/bage bøger :D

Send en kommentar