Sådan en kage er en Gâteau Marcel i mine øjne, hvis den altså bliver lavet med gode råvarer - vi taler altså om smør, ikke margarine og mørk chokolade af god kvalitet. Jeg lover dig at denne kage sladrer hvis der springes over hvor gærdet er aller lavest :)
Min fik ikke så skarpe kanter som den kunne have haft og den er også et bette kun asymmetrisk, men tiden rendte fra mig og jeg kom ret sent igang. Pyt! Smagen var fantastisk!
Opskriften har jeg lånt jos Jordbærkagen, der laver nogle skønne kager.
Gâteau Marcel
Bund:
70 g smør
70 g mørk chokolade 70%, finthakket
60 g. past. æggeblommer
120 g past. æggehvider
70 g. sukker
1. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden på en springform på 19 cm og spænd ringen fast så den holder papiret.
2. Smør indersiden af formen med smør både på sider + bund og drys med sukker.
3. Smelt smør, hæld det over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet helt.
4. Pisk æggehviderne næsten helt stive og pisk derefter sukker i lidt efter lidt.
5. Vend 1/3 af æggehviderne i chokoladen og vend derefter æggeblommerne i.
6. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i bladningen til massen er ensartet.
7. Hæld i springformen og bag 35-40 min ved 160 grader. Bunden vil hæve en del og derefter falde sammen under afkølingen. Lad den afkøle helt, gerne i køleskabet. Skær evt. kanterne til hvis de er meget høje.
Mousse:
70 g smør
70 g mørk chokolade 70%, fint hakket
60 g. past. æggeblommer
120 g past. æggehvider
70 g. sukker
1. Lav moussen lige som bunden ovenfor.
2. Spænd en bagering, evt med en strimmel kageplast inden i, om kagen og hæld moussen i formen.
3. Lad det sætte sig på køl i min 6 timer og meget gerne natten over.
4. Løsen forsigtigt bageringen og plasten før servering. brug evt en lille skarp kniv.
Note: Jeg bliver altid så skuffet når jeg får den på cafeer, men denne hjemmelavede udgave er bare helt perfekt. Den lidt fast bund og den bløde mousse er helt perfekte sammen og chokoladen er hverken for kraftig eller mild. En anden gang kan den smagssættes med appelsin, karamel, mint, lidt kaffe eller måske chili?
Jeg pyntede kagen med chokoladespåner, lavet med min nyeste tilføjelse til min samling microplane rivejern. De er voldsomt skarpe og jeg kunne ikke undvære dem! Det var rigtig nemt at rive chokoladen og ikke mindst gøre rivejernet rent igen. Jeg skal også lige have set hvad det siger til parmesan :)
Du kan selvfølgelig pynte kagen som du synes :) jeg smed også lidt guldglimmer og pufsukker på toppen. Det er lidt en intern joke med det pufsukker og glimmer i vores vennekreds. Man må jo aldrig gå ned på udstyr!
8 kommentarer:
Uh, den ser godt nok god ud - har aldrig smagt em gateu marcel, men har sendt den lange blikke på Penny Lane.
- Anne
SMUKT! Både til den lækre kage og efterårsbladene :)
Uhmm, bliver helt lækkersulten selvom klokken kun er 8 :)
Kommer du kun moussen ovenpå kagen? Ikke inden i?
Marianne
Uha, den ser godt nok smadder lækker ud :) Forresten - det var også nogle smadder fine graveyard muffins, du fik lavet. Meget kreativt!
Er det rigtigt nok at der skal nøjagtigt det samme i bunden og i moussen? :o) Den ser skøn ud, og jeg bliver helt sikkert nødt til at prøve at lave dem!
Anne: De koster et spark i ansigtet de fleste steder og lever slet ikke op til prisen :) jeg har dog hørt godt om penny lane's, men prøv at lave den selv.
Maja: Tusind tak skal du have :) Jeg elsker de smukke farver
Kagekonen: Haha det er da altid kagetid, er det ikke ;) ja :) et lag bagt mousse og et lag frisk mousse
Smølfine: Det kan du også tro den er ;) tak :D det kommer lige over mig engang i mellem.
Charlotte: Fuldstændig :) jeg synes helt bestemt du skal kaste dig ud i det.
Den kage ser virkelig helt fantastisk ud - den må afprøves en dag! Mums.
Julie: Det er den virkelig også :) og forholdsvis enkel at lave
Send en kommentar