Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 14. november 2012

Citronfromage med rålakrids, hindbærstøv & brændt hvid chokolade


Jeg har været så heldig at få lov til prøve og skrive om det nye Canon EOS M i de næste tre uger. Det er altid sjovt at få lov til at rode med nyt grej ;) EOS M er et digitalt kompakt kamera med 18 megapixel opløsning, touch screen og video. Planen er at jeg skal bruge det i min hverdag og indtil videre er jeg positiv omkring oplevelsen. 
EOS M er et digitalt kompakt kamera med 18 megapixel opøsning, touch screen og video.
Jeg skal selvfølgelig lige lære kameraet at kende, da det er lidt anderledes indrettet end mit eget spejlrefleks, Canon EOS 1000D.
Der er stort fokus på hvor gode de automatiske indstillinger er, kameraets ydeevne i svag belysning samt muligeden for at udskifte objektivet efter behov. Canon har selv lavet nogle små videoer om brugen af kameraet i hverdagen

I lørdags var det Mortens aften og jeg havde sat mig i hovedet at familien skulle samles om lidt god mad i år. And, sauce og kartofler er ikke så fotogent igen, men det satsede jeg på at desserten blev. Den perfekte mulighed for at prøve kameraet af. Specielt fordi jeg var lidt sløv i betrækket og det så småt nåede at blive tusmørkt før jeg fik den lavet, den samme sig en smule og jeg derefter kunne pynte den. Jojo jeg kunne skam føle presset på mine skuldre og lyset forsvinde imellem mine fingrer ;) Der var fromage og pynt over alt!

I betragtning af hvor mørkt det efterhånden blev udenfor, er jeg ret glad for resultatet. Kameraet udnytter lyset (eller mangel på samme) rigtig godt. Det er forholdsvis brugervenligt og har nogle gode "standart indstillinger". Jeg savner dog mit portrætobjektiv, men jeg tror at det er et spørgsmål om at lære kameraet lidt bedre at kende de næste uger.
Citronfromage med rålakrids,hindbærstøv og brændt chokolade
6 pers. (lånt hos Foodfanatic, med få ændringer)

5 blade husblas
3 øko, ikke-overfladeehandlede citroner, saft + fintrevet skal
5 past. æggeblommer
125 g sukker
6 past. æggehvider
3 dl piskefløde + lidt til pynt

Rålakrids og hindbærstøv til pynt

1. Udblød husblas i koldt vand i 30 min.
2. Riv det yderste skal af citronerne og pres dem for saft.
3. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål, med helt rene piskeris.
4. Piske æggeblommer og sukker lyst og cremet i 3-4 minutter
5. Pisk fløden næsten stiv.
6. Varm halvdelen af citronsaften, klem husblas for vand og rør den ud i den varme saft. Tilsæt citrolskal og resten af saften.
7. Pisk citronblandingen i æggeblandingen.
8. Rør 1/4 af flødeskummet i og vend forsigtigt det sidste flødeskum i.
9. Vend forsigtigt de stive æggehvider i og hæld blandingen i portionsskåle eller i en stor skål.
10. Sæt på køl i 5-6 timer før servering

Brændt chokolade (eller karameliseret om du vil)
Hvid chokolade, hakket

1. Smelt chokoladen ved svag varme under omrøring i en gryde med non-stick belægning.
2. Når chokoladen er smeltet vil den ganske langsomt blive tykkere og tykker. Måske også gryne lidt, men du skal bare blive ved med at røre rundt. Den er færdig når den har en mørk "Bailey farve" og dufter.
3. Bred chokoladen ud på bagepapir og stil til afkøling

Note: Moussen er skøn, let og godt til den syrlige side :) det syrlige indspark fra hindbærstøvet, kanten fra lakridsen og den runde, karameliserede smag fra chokoladen får det hele til at hænge rigtig godt sammen og gør en god gammel klassiker ekstra spændende!

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nøj det ser lækkert ud, det vækker jo minder fra barndommen :)
Hvor kan man købe det lakrids og hindbærstøv henne?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det er retro ;) Hindbærstøvet er fra Aalborg Chokoladen og købt i Fru Ronne her i Aalborg. Lakriden er denne fra Johan Bülow :) http://lakrids.nu/product/raw-liquorice-powder/

AJ sagde ...

Hvor ser det dog bare flot og lækkert ud!
Forstår ikke hvordan du kan tage så flotte billeder, bare vi andre dog var lige så dygtige :-)

Anonym sagde ...

Smuuuuukke billeder.

MissMuffin sagde ...

Du så heldig med det kamera:)
Opskriften lyder fantastisk og jeg ved, at min mor vil være helt vild med den, så den er på menuen næste gang der skal spises dessert sammen med hende:)

Line sagde ...

Det kunne være, det var sådan et kamera, man skulle investere i. Jeg leder efter nogle brugervenligt som en kamera-apprentice som mig selv kan finde ud af at bruge. Mit iPhone-kamera er ikke særligt godt til blogfotos :)

Chokoladesansen sagde ...

Mnnn Line den dessert er lige noget for mig!
Jeg har aldrig serveret citronfromage alene som dessert, men altid brugt det som toplag på min anischokoladekage, fordi det godt kan være lidt kedeligt i sig selv.
Jeg er vild med dit tvist af retten. Lakrids, hindbær og citron går jo perfekt i spænd smagsmæssigt, og jeg kan godt li', at du har tilføjet den knasende brændte chokolade.. det må jeg prøve.

*ChokoladeStine

Nanna sagde ...

Jeg er simpelthen så spændt på hvad du siger til det kamera - har overvejet om det er sådan et jeg skal have mig .. Kan godt lide at det ikke er helt så stort :)

Deborah sagde ...

Hvordan har du fået lov til det?? Fromagen ser uhørt lækker ud, men det er ikke det, der lige er på mit program p.t. :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

AJ: Åhr tak skal du ha' :)

Girlslovefood: Taaaak :D

MissMuffin: Citronfromage er så lækkert :) Mmm! Din mor har god smag ;)

Line: Det er ihvertfald utrolig brugervenligt og nemt at gå til :) haha nej iphonens kamera er godt nok ikke helt fantastisk.

Stine: Det tror jeg også! Den anischokoladekage lyder også så skøn :) Det gik rigtig godt i spænd det hele!

Nanna: Jeg er så positivt overrasket :) De er brugervenligt, nemt at gå til og skønne billeder med minimal indsats.

Deborah: Jeg blev kontaktet :) haha det er den også.

Send en kommentar