Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 1. november 2012

Pistaciekage med hyldeblomstcreme

Der går god nok kage i bloggen lige for tiden! Heldigvis er de jo ikke til herhjem til de fleste og det er u rart at få prøvet lidt nye opskrifter af engang imellem. Denne sag blev bagt, da jeg havde sidste dag på arbejdet i mandags. Jeg tænkte at både kollegaer og beboere skulle forkæles lidt :) Det har været et super vikariat og jeg har fået rigtig meget med i bagagen. Nu skal jeg jo bare finde noget nyt og spændende!

Opskriften på kagen har jeg er fra Sabina og jeg har haft den i tankerne lige siden hun lavede den! Tilfældigvis fandt jeg en pakke billig pistaciemasse (som det egentlig ikke helt er) fra Odense Marcipan sidst jeg var i tyskland ;) faktisk hele to, så hvis du har en ide til den sidste pose må du gerne sige til.


Pistaciekage med hyldeblomstcreme

350 g smør
300 g sukker
kornene af 1 vaniljestang
200 g pistaciemasse
100 g marcipan
saft og skal af 2 økologiske citroner
4 æg (m/l)
375 g mel
1 1/2 tsk bagepulver

1. Rør smør, sukker, vanilje, pistaciemasse og marcipan rigtig godt sammen.
2. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
3. Bland mel med bagepulver, sigt det og rør det i dejen til det er absorberet deri.
4. Spændt bagepapir ud over bunden på en 28 cm springform og smør siderne godt. Fordel dejen deri og bag kagen i 50-55 min (test med træspyd) ved 150 grader.
5. Lad kagen afkøle helt og fjern den fra formen.

Hyldeblomstcreme

1 1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
400 g græsk yoghurt
2,5 dl piskefløde

1. Kog hyldeblomstsaften ind til en tyk sirup og lad den køle helt af.
2. Pisk fløden til skum og vend det sammen med yoghurten.
3. Smag cremen til med hyldeblomstsaften.


Pruuuh, jeg synes der er frygtelig koldt i dag men det er selvfølgelig også den sidste efterårsmåned! Vi har faktisk endnu ikke sat varme på, men det var måske en ide nu jeg render rundt med blærebetændelse igen. Heldigsvis kan jeg jo passe mig selv og min sygdom herhjemme uden dårlig samvittighed over for en arbejdsplads. Tilgengæld har jeg brugt en masse timer på ansøgning i dag i Pixi's selskab. Hun tog 2 timer på langs i kurven, derefter 2 timer med stængerne i vejret på fatboyen og nu et par timer som en lille pelsbold på et tæppe i sofaen ;) Godt hun snart skal luftes!

4 kommentarer:

Spisekammeret sagde ...

Nej, hvor ser den god ud. Den vil jeg bestemt prøve at lave hvis jeg lige opstøver noget pistaciemasse. :)

MissMuffin sagde ...

Kan der gå for meget kage i den?! Det tror jeg ikke!!! Har simpelthen ikke set pistaciemasse i evigheder, men finder jeg det må jeg prøve igen.
Træls med den skide blærebetændelse. Da jeg var yngre fik jeg det hele tiden og mine råd er; gå kun med undertøj af bomuld, vask kun dit undertøj med uparfumeret vaskepulver,sov engang imellem uden trusser-evt. i løse bukser så der bliver "luftet ud" dernede drik masser af vand og spis tranebærpiller/drik tranebærjuice. Jeg bruger ikke at indtage tranebær længere, men de andre 4 ting holder jeg fast på, for ellers kommer det igen og igen..Det var hvertfald de råd jeg fik af min læge dengang og det har virket..

Anonym sagde ...

Hold da op, hvor er det en flot kage! Er vild med krymmelen (Krymlen?!) :D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Spisekammeret: det er vist mest sæsonbetonet herhjemme :)Jeg ved slet ikke om man kan køne en "ægte" pistaciemasse herhjemme

MissMuffin: Næ ikke rigtig ;) mon ikke det kommer her hen mod jul. Jeg skla ihvertfald nok give lyd hvis jeg støder på det.
Tak for alle dine fifs :)

Julieodk: Tak :D jeg er også selv ret vil med krymlen? ;) det er fra dr. oetker

Send en kommentar