Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 6. november 2012

Til fødselsdag i Karolines Køkken

Jeg har haft en weekend med kæmpe udsving på humørskalaen. Det er har været helt sort og hvidt for mit vedkommende. Tung sorg og fantastisk, sprudlende glæde - side og side!

Sagen er den, at vi havde besøg af Daniels forældre, søster og bedstemor samt mine forældre, søster og svoger til fødselsdag for Daniel i lørdags. Det var så hyggeligt, men jeg blev nødt til at smutte tidligt da jeg jo var inviteret til fødselsdag for Karolines Køkken i Århus :) alt sammen skønnne skønne ting! Søndag tog mig og Daniel hinanden i hånden og tog til livsstilsmesse her i Aalborg og derefter til Vejle! Daniel havde nemlig i alt hemmelighed bestilt et lækkert 2 dages spaophold på Vejlefjord Spa & Wellness! Så fantastisk og så lækkert, men det får et indlæg for sig selv.
Da vi hentede Pixi hos mine forældre i går ringede min svigerfar og fortalte at Daniels dejlige farmor desværre var gået bort pludselig :( Selvom hun var Daniels familie, har hun altid behandlet mig som et barnebarn og jeg er så ked af det. Hun var fantastisk!

Nu vil jeg prøve at fokusere på alle de positive ting jeg har oplevet de sidste par dage. Det har også været en vidunderlig weekend og de følelser vil jeg gerne holde fast i.

Sammen med resten af Aalborgs Cupcakemafia var jeg inviteret til klassisk fødselsdagsfest hos Karolines Køkken i Arlas flotte bygning (dog med utrolig dårlig belysning til madbloggere ;)).  Desværre var både Camilla og Sabina forhindrede  at komme :(
Der var dækket hyggeligt op på ægte fødselsdagsmanér. Jeg er ret vild med den søde mælkekande!
Jeg havde æren af at dele bord med BittenKristineMalouRikke og Tove fra Arla. Snakken gik livligt og der blev vendt mange ting i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Ingen fødselsdagsfest uden lagkage og denne er en af de bedste lakager jeg nogensinde har smagt! Der er en æblelagkage med karamel og nøddeknas. Den er tilpas fed, syrlig, sød og sprød :) utrolig lækker!

Fødselsdagsboller bagt på hvid hvede var der også, severet med et chokoladeshot med ingefær, tabasco og flødelåg. Den var lige ingefæret nok til mig, men jeg er også lidt sart. Jeg kan rigtig godt lide ideen om at bryde den tunge, fede chokolade.

Efter lagkage og boller blev vi lidt klogere på Karoline under Toves oplæg om Karoline, før og nu, hvordan opskrifter bliver til og hvordan de har ændret sig igennem årene. Efter Toves oplæg fik vi en lille forfriskning i form af Sparkling Koldskål, hvilket umiddelbart lyder som en lidt mærkelig kombination, men smager noget så skønt! Rigtig frisk og spændende!

Efterfølgende fortalte fremtidsforsker og sociolog Birthe Linddal om vores tilgang til mad nu og i fremtiden. Det var utrolig interessant :)

Efter det spændende oplæg ventede der endnu en spændende drik. Små flasker champagne med tapioka og "gele" perler ala bubble tea. Det var en fin sammensætning og en sjov servering :) En skøn alternativ velkomstdrink.

Forret - Maskeret blomkål med rejer og en enormt lækker kvarkdressing og Salat med torsk og rodfrugter. Mit første møde med den meget retro maskerede blomkål og jeg er rigtig positivt overrasket :)

Lidt tættere på den gode mad. Til højre er det Klidmosters fine anretning jeg tog billede af, da min blev noget så grim.


Dessert - En frygtelig masse fin ost og marcipanis med kaffesirup, mandler og appelsin.

Kaffe - små Sarah Bernardkager, nåh ja og så et billede af Bitten ;)

Det var en rigtig dejlig eftermiddag/aften i godt selskab :) Maden var simpelthen så god og der var flere old school som retter jeg fik øjnene op for. Specielt enebærgryden er ret overset og maskeret blomkål skal jeg helt klart selv give mig i kast med! Tak til Karolines Køkken, for en finurlig dag med sjove indslag og lækker mad i flotte omgivelser. Det er så skønt at der sker noget i det jyske engang imellem!

6 kommentarer:

Pernille sagde ...

Åhr Line :( hvor er det sørgeligt at høre. Det går desværre altid den vej, selvom man aldrig syntes det burde være lige nu. Du må endelig sige hvis der er noget jeg kan gøre <3

Besøget hos Karoline ser helt fantastisk ud! :) Og champagne bubble tea i de små chokolademælks flasker :D Det er da helt vildt sjovt og ser super lækkert ud det hele!

Maj sagde ...

Hvor er jeg ked af at høre om Daniels farmor Line, jeg kan SÅ meget følge dig, for et par år siden gik Mandens farmor bort, og det var lige så smertefuldt for mig, som resten af familien - specielt fordi hun var det tætteste på en bedsteforældre jeg nogensinde har haft!
Jeg kondolerer mange gange, og godt I har hinanden i en sådan sorgens tid!

Uf Wellness i Vejle lyder skønt, og ikke mindst det skønne arrangement med Karolines Køkken :)

- Maj :D

Camilla sagde ...

Hvor er jeg ked af at høre at I har mistet Daniels farmor :o( Det er aldrig rart!

Det ligner, at det var et skønt arrangement, sååå træt af, at jeg ikke kunne deltage :o(

Linebinevaskemaskine sagde ...

Pernille: Det skal bare aldrig være :( det er hårdt! Tak sveske, jeg tror bare at det hele skal falde lidt på plads nu :)
Det var fantastisk! Så sjovt det hele :)

Maj: Jeg synes det er lidt svært det hele :(
Du kan tro at både wellness og karolines køkken var noget så godt ;)

Camilla: Tak :( Det er noget tungt noget!
Vi savnede jeg altså også, i ville have elsket det :) næste gang!

Agnethe - about a girl sagde ...

Hvor er det bare sørgeligt med Daniels farmor - jeg har selv lige mistet min bedstefar, så ved hvor hårdt det er at komme igennem...
Ellers ser det godt nok ud til at have været noget af et storslået arrangement i har deltaget i og LÆKRE billeder! :D Glæder mig virkelig meget til at høre om Vejleturen - hvor er det bare sødt af din Daniel lige at overraske med sådan en tur :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Agnethe: Det er godt nok en hårdt omgang :(
Det kan du tro det var :) rigtig gennemført! åh ja han har rigtig været ud at flotte sig ;)

Send en kommentar