Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 20. november 2012

Det sidste farvel

Nu er der efterhånden gået en uge siden at vi desværre var til begravelse på Fyn. Det er desværre Daniels elskede farmor der ikke er mere. 
Begravelser hårde, grimme og konfronterende. Du bliver er tvunget til sidde der og være bundulykkelig og ked af det uden mulighed at at gemme dig eller trække dig fra det hele. Du er der der. Du hører præstens ord og du reflektere måske endda over fortiden og den fremtid der nu kommer.
Det er så hårdt! men jeg tror på at det også er en utrolig vigtig del af processen omkring sorgen. Man er tvunget til at se det hele i øjnene. Jeg ved at jeg selv har brug hele ritualet i kirken for at kickstarte bearbejdelsen af min sorg og uden den tror jeg faktisk at jeg vil være lidt fortabt og trække mig ind i mig selv. Simpelthen bare lukke af!

Generelt er død og begravelser ikke noget der tales ret meget om. Det gør simpelthen ondt og det minder os om hvor skrøbeligt det hele i bund og grund er. Begravelser er forbundet med smerte, men de kan også være utrolig smukke, selvom tabet er frygteligt.

Daniels far bad mig om at tage billeder til familien og jeg brugte det kamera jeg er ved at afprøve
Jeg har været utrolig ubeslutsom og været usikker på om jeg ville smide lidt billederne her, men det var bare sådan en smuk dag! og jeg synes det er vigtigt ikke at blive skræmt af døden og begravelser. Det er desværre uundgåeligt og noget vi alle skal stå ansigt til ansigt med før eller siden. Det er helt normalt! Daniels farmor var var meget direkte og lige til. Derfor synes jeg godt at jeg kan vise billederne.

Jeg vil egentlig bare lade billederne stå for sig selv. Der var den smukkeste himmel, de smukkeste blomster, de smukkeste salmer og da vi kørte fra Fyn, den smukkeste regnbue på vores vej. Den fulgte os hele vejen hjem.

8 kommentarer:

Livet i Troldehulen sagde ...

Meget meget smukke billeder, og et rigtig fint indlæg!

Camilla sagde ...

Smukke, smukke billeder!

Begravelser er altid hårde, men som du siger - vi skal alle denne vej. Selvom det altid er hårdt at miste en man er tæt på, så synes jeg også man på en måde skal glæde sig over dem, som fik lov at have et langt og godt liv

Den flyvende gris sagde ...

Tusind tak for dit indlæg. Sidder lige nu i bilen. På vej til min elskede mormors begravelse. Dit indlæg og dine billeder et meget smukke. Tak

Pernille sagde ...

Rigtigt smukt indlæg og billederne er så smukke :) Fik helt tåre i øjne - meget bevægende, men også hårdt.
Ha' en dejlig dag

Line sagde ...

Sikke nogle smukke billeder!
Jeg kondolerer.
Jeg giver dig ret i, at begravelsen er vigtig for at komme videre. Begravelser er rigtig svære, og tit er man bare glad, når de er overstået, for så kan man begynde at komme ind i hverdagen igen og begynde at arbejde på at komme videre, selvom det er svært.

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Smukke billeder Line. Jeg håber du og Daniel er okay - det lyder i hvert fald som om, at prøver og har fået det bedste ud af sådan en dag, som man nu engang kan. Jeg tænker på jer - Daniels farmor lyder rigtig meget som min egen farmor var. Fuld af liv og meget ligetil. <3 Må de hvile i fred <3

Helle sagde ...

Kuldegysninger ramte mig, da jeg så regnbuebillederne. Synes der er noget magisk over regnbuer.

Skønne billeder - smuk dag, smukke blomster og smukke omgivelser - perfekt til at sende et elsket menneske på den sidste rejse.

Heldigvis er der minder og de kommer til at betyde mere, end man aner.
Det er ufatteligt hårdt, ja - men vi skal alle den vej! :)

Mad Med Hjertet sagde ...

Livet i troldehulen: Tusind tak skal du have!

Camilla: Tak søde Camilla. Det skal man helt bestemt, selvom det er svært i situationen.

Den Flyvende gris: Jeg håber du kom helhjertet igen begravelsen og at den var smuk! Jeg er ked af det på dine vegne :(

Pernille: Tak sveske :) Ja det er så hård en tid.

Line: Tak skal du have :) jeg tror også det er nødvendigt for at sorgprocessen kan komme igang og videre. Ihvertfald for mig!

Kristine: Det er vi helt bestemt :) jeg er bare glad for a vi havde mulighed for at komme derned og sige farvel. Selvom vi var langt væk da det skete. helt bestem søde!

Helle: Elsker regnbuer :) Det var virkleig en flot dag på mange måder. Vi har heldigvis mange gode minder :)

Send en kommentar