Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 12. januar 2013

Kransekagekonfekt & Nøddetoppe til nytår


Ingen nytårsaften uden kransekage og jeg elsker kransekage! Det behøver ikke nødvendigvis at være et tårn synes jeg, men den skal altså være hjemmelavet :) Nu har i jo nok allesammen gnasket jer igennem jeres del kransekage sidste år/i år, men håber jeg i kan bruge opskriften om et lille års tid. Eller hvis i bare får lyst til kransekage, jeg skal ikke afvise at det sker for mig engang imellem.. Specielt hvis der er nougat involveret ;) 

Kransekagekonfekt 25 stk
300 g marcipan
110 g sukker
60 g æggehvide

1. Rør sukker sammen med æggehvide og lad det stå i 45 min, så sukkeret opløses.
2. Rør det sammen med marcipanen til en ensartet masse.
3. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl og sprøjt den ud i små toppe på bagepapir. Du undgår at de bliver for  mørke i bunden ved at bage dem med to bageplader under.
4. Bages ved 8-9 minutter ved 200 grader, men hold øje med den :)
5. Når de er afkølede kan de selvfølgelig spises som de er, men de meget bedre af at blive frosset ned en dag eller to. Tø dem op sammen dag du skal bruge dem og dyp bunden i god, mørk chokolade! nårh ja, og så kan du altid overhælde dem med spiseligt glimmer.

Jeg følte mig meget overskudsagtig da jeg jeg bagte dem og kombineret med min evige frygt for at der ikke er nok til alle (nytår med landmænd) bagte jeg også nogle rigtig lækre nøddetoppe efter min farmors opskrift. Det er dem med blå glimmer ;)

Nøddetoppe med mørk chokolade ca. 20 stk
200 g hasselnødder
120 g sukker
2 æggehvider

1. Rist hasselnødderne på en varm pande til de dufter, det tager 3-4 min
2. Blend hasselnødderne til fint mel. Jeg gjorde det i minihakker af to omgange.
3. Bland det hele sammen og fyld dejen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
4. Sprøjt toppe ud på bagepapir og bag dem ved 200 grader i 9-10 min
5. Lad dem afkøle helt og dyp bunden i smeltet, mørk chokolade.






3 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Elsker også bare kransekage - er vild med glimmer-touchet B-)

- Anne

Louise sagde ...

Årh! de nøddetoppe var virkelig lækre!!!

Miaskageside sagde ...

Mmh, hvor ser det lækkert ud, elsker kransekage :)

Mia Andersen

http://miaskageside.blogspot.dk/ - Lynet McQueen kage

Send en kommentar