Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 6. marts 2012

Chokoladecupcakes med bacon, ahornfrosting & bacondrys

Igår var der endelig madklub igen :) Efter jeg skiftede telefon (mod min vilje), er aftalen åbenbart blevet smidt ud af kalenderen, så den kom en lille smule bag på mig. Heldigvis havde jeg fundet en del inspiration til desserten lige efter vi bestemte temaet, så helt galt var det ikke.
Temaet er bacon! B-A-C-O-N! Hvordan kan det ikke blive godt?! :)

For engangs skyld vil jeg starte med den dessert, som jeg havde med. Baconcupcakes, af den søde slags. Kendt for at sprede skræk, rædsel og få næser til at rynke.  


Chokoladecupcakes med bacon, ahornsirupsfrosting & bacondrys 8 stk
Jeg fandt opskrift og inspiration hos The Novice Chef

20 g. kakaopulver
45 g. vand
85 g smør
120 g sukker
1 æg
0,7 dl creme fraich
85 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1 knsp fint salt
50 g. stegt bacon, hakket + ekstra til drys. Jeg stegte en enkelt pakke bacon i skiver

1. Smelt forsigtigt kakao,vand, smør og sukker sammen i en mikroovn eller i gryde.
2. Pisk det til det kun er svagt lunt.
3. Pisk ægget i, sammen med vanilleekstrakt og cremefraich.
4. Bland med med bagepulver, natron og salt, rør det i dejen til den lige er ensartet.
5. Vend det hakkede bacon i.
6. Fordel dejen i forme og bag dem ved 175 grader i ca. 17 min.
8. Lad dem afkøle helt.

Frosting med ahornsirup
75 g stuetempereret smør
kornene af 1 vanillestang
200-250 g flormelis
0,4 dl ahornsirup (køb nu bare den flaske ;))
2 spsk mælk eller fløde
et lille bitte nip salt
evt. fintrevet skal af en halv citron

1. Pisk smør og vanillekorn godt cremet.
2. Pisk Tilsæt mælk, sirup og salt i.
3. Rør flormelis i lidt efter lidt ind til frostingen har en god konsistens og smag. Juster evt. med et bette skvæt mælk og/eller ahornsirup. 
4. Sprøjt det ud på de afkølede kager, drys med hakket bacon og dryp med ahornsirup!

Note: Alle var vist positivt overraskede :) Jeg kan selv rigtig godt lide det lidt salte blandede med det søde og den let brændte smag fra siruppen. De spurgte faktisk allesammen om der var kaffe i, da alle komponenterne tilsammen faktisk giver en lidt mild kaffesmag uden det bitre. 
Det eneste jeg lige kan sætte fingeren på, er konsistensen af baconen i kagerne. Den er lidt som bløde nødder og det føles lidt mærkeligt. Det smager heller ikke så meget igennem, så det må der laves om på.
Jeg kunne godt finde på at lave dem igen :) godt med bacon ovenpå og en anden løsning med baconen i kagen. Lidt finthakket chokoalde i dejen vil også være godt. Også er der jo selvfølgelig hele metoden med kandiseret og chokoladeovertrukket bacon. Så mange muligheder!
Og gør dig selv en tjeneste og køb ahornsiruppen :) 30 kr ruinere dig næppe.

Nå vi fik jo også andet at spise i går aftes :) med bacon! Heldigvis var der ikke nogen af os der havde valgt bacon som hovedelementet i retterne. Så kan det godt være at vi var gået i gulvet.

Forret var en lækker, lækker mac'n'cheese pie med bacon. Jeg fortryder så meget at jeg glemte at få noget med hjem til middagsmad i dag. 


Det kunne jeg altså godt lige klar. Sprød tærtebund med cheddar, mac'n'cheese fyld og bacongitter på toppen. Det smagte virkelig godt og jeg bliver næsten nødt til at få opskriften.

Et glas honingmelon til hovedretten


Hovedretten var også virkelig fantastisk og anderledes. Det var en grillet Monte Cristo sandwich, lavet på en af yndlingstøsernes nyindkøbte paninigrill. En Monte Cristo sandwich består af to skiver lyst brød med kylling, bacon, sød sennep og godt med mozzarelle og emmentaler imellem. Når den er blevet grillet drysses der flormelis over og serveres (hindbær)marmelade og frugtsalat til.
Hvor mærkeligt det end lyder, så var det bare så godt! Det friske, syrlige, søde, salte, lidt stærke og fede gik op i en højere enhed

Ren smagsløgslykke på en gaffel. Øj nu bliver jeg også nødt til at have en paninigrill

Resten af aftenen gik med at slå mave oven på alt den gode mad, med vi fik snakket en masse, vendt verdenssituationen og spillet en engelsk version af tegn&gæt, som der blev købt i London.

Endnu et billede af baconcupcaken, bare fordi jeg kan. Der er en i køleskabet og nu vil jeg spise den!..
p.s. næste tema er Super Bowl og jeg skal have forret med :)

6 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

OMG! Sikke en middag - men BACON <3

Jeg har også haft kik på de der cupcakes, men tror at baconen i selve dejen bliver bedre hvis den er kandiseret først. Så beholder den måske sit knas. Det skal i hvert fald prøves.

Ug, ahornis med kandiseret bacon - det skulle du prøve, det er virkelig godt ;-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det var bare så godt :) jeg sendte dig også en lille bacontanke!
Jeg tror du har ret, for det blev lidt sjovt at tygge i.
Jeg skal så meget prøve isen og jeg havde faktisk også tænkt på at lave den, men jeg havde ikke mulighed for at have det med :( men så bliver jeg jo nødt til at prøve det herhjemme ;)

MissMuffin sagde ...

Altså.. det er første gang, jeg ikke er misundelig over, at jeg ikke er en del af madklubben! Det er simpelthen for mærkeligt med al den bacon!
Sandwichen lød såå god lige ind til flormelis og syltetøj kom med ind i billedet. Sikke noget mærkeligt noget!
Kig ind på foodgawker for næste tema, for der er der rigtig mange Super Bowl dips og andre lækkerier..

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: Jeg tror faktisk at rigtig godt ville kunne lide det (når man lige fik dig overtalt) ;) Det er så underligt, men det smagte bare godt. Der er jo også marmelade til indbagt camembert og ovenpå ostemad :)
haha jeg har været det :D det er total yndlingside!

Anonym sagde ...

Du må MEGET gerne dele opskriften på mac n cheese pie´en hvis du får fat på den ;D Det ser SUPER lækkert ud det hele :o)
Mvh Maria

Camilla sagde ...

Jeg siger det som det er... jeg er splittet! På den ene side tænker jeg "spændende, spændende" på den anden side "aldrig i livet" :o)

Send en kommentar