Det er det sidste fødselsdag for mig i denne omgang :) det lover jeg! Jeg er vist også blevet fejret godt og grundigt, for i går var der familiefødselsdag for mig og min far. Ingen fødselsdag uden kage, selvfølgelig.
Vi blev ikke så mange i går, så jeg nøjedes med at bage en stak cupcakes, lavet af ting jeg godt kan lide :) Som i kan se på dem blev min far ikke rigtig spurgt til råds, men han så ud til at kunne lide dem.
Chokoladecupcakes med "hindbærcurd" & Italiensk marengsfrosting 24 stk
125 g blødt smør300 g sukker
1 æg
75 g brun farin
1 spsk vanillesukker
5 dl kærnemælk
400 g mel
4,5 spsk kakaopulver
2 tsk natron
100 g mørk chokolade, fint hakket
1. Pisk smør, sukker, farin, vanille og æg godt sammen.
2. Pisk kærnemælken i.
3. Rør mel, kakao, natron og chokolade i til dejen lige akkurat er ensartet.
4. Fordel dejen i muffinforme. Jeg fyldte dem 2/3.
5. Bag ved 180 grader i 20-22 min.
6. Lad dem afkøle helt.
"Hindbærcurd" Lidt større portion end der skal bruges
1 ds kondenseret mælk (397 g)
2 past. æggeblommer
275 g. optøede hindbær
1. Blend det hele sammen med en stavblender og sæt det på køl 1 times tid. Det sætter sig og bliver lidt tykker :)
Note: Det er jo en snydeverson af curd, men den smager altså rigtig dejligt og den tager ingen tid at lave. Den er til den syrlige side, men det kan jeg godt lige inden i en sød kage.
Lav et hul i hver kage, som her og fyld det med "hindbærcurd.
Italiensk Marengsfrosting 24 cupcakes
375 g+25 g sukker
130 g vand
4,5 past. æggehvide
Saften af 1/2 citron
1. Vej vandet af i en gryde, hæld 375 g sukker i og tilsæt saften fra 1/4 citron.
2. Tænd blusset for fuld hammer og stil et sukkertermometer i.
3. Lad sukkerlagen passe sig selv ind til den er 115 grader.
4. Pisk imens æggehviderne sammen med de 25 g sukker, til sukkeret er opløst.
5. Hæld den varme sukkerlage ned i æggemassen i en tynd stråle mens du pisker.
6. Pisk massen ind til den er kold og farv evt. med pastafarve og/eller giv dem smag med vanille, pebermynte osv. Der skal piskes længe! Efter 10-15 min kan du evt. sæte skålen i køl/frys i en halv time og piske videre.
Note: Frostingen er dejlig nem at arbejde med og har en dej konsistens :) Den er et rart alternativ til buttercreme osv.
En delt cupcake med "hindbærcurd" i midten
Og den fineste lyserøde farve
Jeg fik også afprøvet meget af mit utrolig velassorterede krymmellager. Mens jeg tog billeder gik min søster bananas med krymmel på de sidste kager.
Dekorative var de også
Jeg fik mange gode gaver :) Min farmor havde været en tur forbi Fru Ronne og bl.a. købt en sød bøtte frysetørrede jordbær til mig. Selv samme bøtte som jeg var så misundelig over at Bitten fik i onsdags til kagegilde.
Det forårsagtige fødselsdagsbord
Nyopgravede vintergækker i Sonja stel fra Aluminia. Min mor brokker sig over at hun mangler flødekanden og sukkerskålen, hvis der nu er noge der ligger inde med dem ;)
En plysset, betuttet Pixi
Der tager en slapper
Og er utrolig madglad
Jeg håber at i har haft en skøn weekend og nyder hvad der er tilbage af den ;) i morgen står den på madklub igen, og jeg skal jo have en baconrelateret dessert med!
30 kommentarer:
godt nok nogle smukke cupcakes! hold nu op, den lyserøde farve er så fin, og så flot som kontrast til den brune.
Ser rigtig lækre ud de cupcakes! Må da lige prøve den "curd" en dag :) Kan somme tider godt trænge til noget forfriskende i sådan en kage...
WHAUUUUU! Mums, hvor ser de gode ud!!! Hvor får du de brune "forme" henne?
Marianne
Hvad har du brugt til at sprøjte frostingen på kagerne? Hvilken tylle? :) Og hvordan har du gjort med det der "bagepapir" rundt om dine cupcakes? Det ser SÅ godt ud! :-)
Du er og bliver virkelig en plage for min påtænkte slankekur!!! Bare billederne giver jo sul på sidenenene! Har en lille rest cheesecake brownie i køleskabet fra gårdsdagens fødselsdag her i huset (smed link til dog på min blog) og den venter bare på at blive konsumeret til kaffen i aften!!
Disse MÅ prøves også!
Stort tillykke med dagen og varme søndagshilsner herfra
Tillykke :-)
De cupcakes må jeg lige huske til min egen fødselsdag...
Hold nu da lige op hvor er de flotte de cupcakes - og den hindbær"curd" lyder både nem og lækker. Det skal da prøves (måske bare med blåbær i stedet :-))
Smukt smukt - og jeg vil også gerne vide hvor det brune papir er fra?
Anse: tusind tak :) jeg synes nemlig også selv at den brune og lyserøde går så fint sammen
Lækresager: det er nemlig rigtig godt med lidt syrligt modspil :)
Kagekonen (og i andre :)): Det er nogen jeg fik af en veninde for laaang tid siden :) Jeg har bare en samler mani når det gælder papirforme og jeg nænner næsten ikke at bruge nogen af dem ;)
Anonym: det er 1M tyllen fra Wilton :)
Katharina: det er jeg ked af ;) næsten.. uf sådan et stykke cheesecake brownie kunne jeg altså godt klare her til aften! tak for linket :)
Linda: tak :) de er bestemt hver at huske på
Heidi: tak skal du have :D den er nemlig rigtig "brugervenlig" og kan helt klart tåle blåbær.
Hvor er de flotte!
Nå, jeg må ha købt mig et sukkertermometer, for den der frosting skal så meget prøves- den ser frygteligt god ud!
De er vildt flotte! Hvis det ikke var fordi, at jeg havde sat mig for at lave flødeostecreme til de muffins, jeg pt. er i gang med at bage, så ville jeg fluks kaste mig over den frosting :-)
Lækre kager - men jeg må protestere, når du skriver om påskeliljer i skål - det er altså vintergækker:-)
Anonym: haha der kan man se hvad der sker når jeg er lidt distræt og har påskeliljer i en vase foran mig ;) selvfølgelig er det vintergækker! Godt min mor ikke har læst det
MissMuffin: tak :D et afsprittet stegeterometer kan også gøre det hvis det kniber ;) den er så lækker, luftig og lidt gufagtigt den frosting
Piske: taaak :P altså flødeostcreme er heller ikke sådan at kimse ad. Så har du jo noget til gode
Kære Line!
Fantastisk blog og dejlige overskuelige opskrifter!
Jeg har efterhånden fået blod på tanden og vil derfor prøve at lave cupcakes for første gang. Denne opskrift er virkelig lækker, men hvor pokker købes kondenseret mælk?
De er virkeligt smukke! Og frostingen MÅ jeg osse bare prøve. Da jeg for nylig ville anskaffe et sukkertermometer fik jeg at vide at det er det samme som et stegetermometer... men ved ikke om det holder stik? Jeg må bare igang og se hvad der sker!
Hold nu fast det ser lækkert ud! Tak for at du deler med os andre og det skal da helt sikkert afprøves! NOMNOMNOM!
Kagerne er nu afprøvet - og gennemtestet, og de er mindst lige så gode som de ser ud! MUMS!
Tak for en lækker opskrift
Uff de ser alt for gode ud:) Har efterhånden lavet en del af dine opskrifter, og uhm hvor er de gode, så skal helt sikker prøve den her også:)
Men hvor køber man kondenseret mælk?
De ser bare SÅ gode ud! :)
Jeg ved ikke med den har hindbær curd, men med almindelig lemon curd, kan man sagtens ligge en klat når formen er næsten fyldt op og så dække med lidt ekstra dej inden den bliver bagt, det bliver i midten af kagen :)
Katja: åhr tak for de søde ord :) det er bare at springe ud i det. Det kan købes i Bilka tror jeg og måske også føtex. Eller i etniske grønthandler :) det er heldigvis ved at blive ret almindeligt.
Tante sød: tak skal du have :D de blev ret fine. Altså mit sukkertermometer er af glas som et "gammeldagstermometer", så helt det samme er det vist ikke :)
Agnethe: du kan tro det var godt :)
Kagekonen: tusind tak for tilbagemeldingen, det er altid skønt!
Pernille: det er så dejligt at du kan bruge bloggen og du bør bestemt prøve dem! Etniske grønthandlere plejer at have det, men bilka og føtex er vist også ved at være med engang imellem :)
Anne Sofie: De smagte også virkelig godt. Jeg har prøvet at bage lemoncurd ind i, men jeg kan faktisk bedre lide at de kommer i bagefter. Men tak for tippet :)
Hej Line.
Skøn side du har. Jeg får masser af inspiration og alt for mange kalorier fra dig. Har linket til din side, sammen med opskriften på "nem" hindbærcurd.
Lui
Hvordan opbevarer man dem bedst og hvor længe vil de kunne holde sig? Jeg kan vist ikke spise så mange på én dag selvom jeg halverer portionen :-)
Mvh
Kim
Lui: tak skal du have :) det er jeg (næsten) ked af ;) fantastisk!!
Kim: Hvis det var mig ville jeg nok samle dem efter behov. Altså kagerne opbevares i en tætsluttende pose ved stuetemepratur, hindbærcurden i en bøtte i køleskabet og frostingen i en sprøjtepose i køleskabet. Så er de hurtige lige at samle :) jeg tror de vil holde 2-3 dage
Hej!
Jeg har prøvet at lave dine muffins. Selve kagen blev super god, men jeg synes ikke frostingen var så vellykket. Det er som om at den bare blev hård og tung og ikke let og luftig. Jeg har brugt røremaskine, hvor det har fået en ordentlig tur og jeg lavede to forsøg, men bege gange fik jeg den her tunge masse, som var meget svær at få ud af sprøjteposen, selvom jeg brugte en meget stor tylle. Har du nogen idé om, hvad er kan være gået galt? Kan man mon piske for meget? Eller skulle jeg mon have fortsat lidt endnu?
Et andet spørgsmål: Jeg synes det smagte lidt for meget af citron. Kan det mon undværes/reduceres/erstattes med noget andet?
Jeg håber du kan hjælpe.
Mvh Trine
Hejsa. Koger du den kondenseret mælk til karamel inden brug? De skal laves i morgen! :-) mmmmh
På forhånd tak.
Trine: Hmm måske massen har været lidt for lun endnu? Jeg ville have pisket lidt længere, at skålen i køl/frys 1/2 time og prøvet at piske den op igen :) Du kan sagtens reducere citronen til 1 tsk :)
Anonym: Nej det er bare rørt sammen i hånden :) og så på køl. Du kan evt. lave det som det første så det er god koldt.
Er også selv ret begejstret for de fine muffinsforme. Jeg har fundet dem på www.bagetid.dk under muffinsudstyr :-)
Er i det hele taget også ret så begejstert for din fine, fine blog og ikke mindst alle dine lækre opskrifter!
Hej :-)
Jeg elsker kager! Både at lave dem og spise dem. Og hvor ser disse, bare lækre ud! Jeg har aldrig prøvet at lave andet end smørfrosting. Så lige et spørgsmål. Kan jeg lave kagerne helt fordige med frosting og det hele om formiddagen og så først servere dem til aften? Uden at de falder sammen eller noget? Og skal de så evt. opbevares på køl?
Kh. Cecilie - der skal lave prisesse cupcakes til datters fødselsdag.
Kan de laves og fryses og hvor lang tid før kan marengmar komme på?
Send en kommentar