Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

fredag den 2. oktober 2009

Ingen smagsløg lige pt.


Øv, blev nød til at sygemelde mig idag :( får simpelthen så dårlig samvittighed over at melde mig syg, selvom jeg er syg og har det virkelig skidt. Men på den anden sidde er det heller ikke super smart at jeg smitter de andre og snotter på kunderne hehe ;) Men jeg har sagt jeg er klar i morgen (det bliver jeg simpelthen nød til).
Jeg hader bare når man bliver syg og ikke kan smage eller lugte noget! Det er bare ikke det samme at drikke the og havregrøden virker sådan lidt småklam og slimet uden smag.
jeg har bare indrettet mig på sofaen med benene på puff'en, og omgivet mig med diverse ting der kan gøre det her influenza skidt mere behageligt:

 • Min anatomibog som bord i sofaen
 • vand
 • strepsils
 • en spandfuld the
 • min elskede varme kornpose
 • et fleecetæppe
 • lipbalm
 • kleenex
 • fjernbetjening
 • Mobiltelefon
 • og en stak DVD'er :)
jowjow, man skal jo gøre det behageligt for sig selv. Måske jeg skulle se Twillight.

Når man sådan putter på sofaen og svælger (se det er et ord jeg ikke bruger ret tit) i selvmedlidenhed, kan man jo på fornuftigste vis bruge tiden på at fundere lidt over nogle ting :) Sidste semester var jeg i somatisk praktik praktik på Aalborg sygehus. Her fik jeg lov til at prøve mine skills af sammen med div. patienter, håndkirurgiske, geriatriske, børn, reumatologiske samt apopleksi patienter. Jeg var ovenikøbet med inde og se en 5 timer lang operation hvor der blev fjernet marvsøm og indsat et Fitbone nail til benforlængelse. Det var bare så fedt og spændende!! En oplevelse jeg bestemt satser på at skulle have igen :) virkelig godt!
Anyway, det var specielt arbejdet med apopleksipatienterne der fangede og det er et af de områder jeg kunne forstille mig at arbejde med når jeg engang er færdiguddannet. Det var fedt at se at ens indsats gjorde en tydelig forskel :) tænk ikke at kunne synke sit eget spyt for ikke at tale om mad uden at fejlsynke. At få ernæring igennem en sonde, fordi du ikke kan synke det selv. At undvære den stimulation smag, konsistens, farver, duft mad og drikke har givet dig gennem hele dit liv. Du kan måske ikke tale fordi du ikke kan bruge din tunge og hvis du kan kan det være det kun er sort snak.. Det er overvældende at komme så tæt på mennesker, men samtidig vantittig spændende.
I min næste praktik, på 5 sem. skal jeg i psykiatrien, så rent sygdomsmæssigt er det i en helt anden boldgade. Jeg vil ikke sige at jeg frygter den, for der er jo såda set ikke noget at frygte, men skal vi ikke bare sige at jeg er meget spændt! Jeg håber lidt på at få en AHA oplevelse og at der er nogle ting der falder lidt på plads for mig. Psykisk syge personer er jo ikke rablende, men som mig og dig :) Det bliver fedt at se den anden side af faget og en anden tilgang til mennesker.
God fredag derude :) nu vil jeg blive rask!

7 kommentarer:

Anja sagde ...

Åh hvor træls med sygdom. Håber du er friskere i morgen :)

Det er altid godt at fundere lidt og kigge tilbage, det gør jeg også selv ind imellem. Kan forestille mig arbejdet som ergoterapeut må være ret givende når man ser det fremskridt ens patienter (det hedder det vel også her ik?) gør. Var selv i behandling hos en ergoterapeut efter et uheld og efterfølgende operation. Uden hende tror jeg sgu ikke jeg kunne bruge min ene hånd. Fik en masse øvelser og værktøjer. Husker især noget blåt modellervoks der skulle i mikroovnen, nogle varme små sten hun brugte på mit ar til at gøre det mindre sensitivt eller sådan noget, og så fik jeg en "spassergaffel" som jeg kaldte det med hjem :P

Linebinevaskemaskine sagde ...

Haha :) fedt at der er en der der ved hvad vi laver :P jo i somatikken er det patientet og i psykiatrien er der klienter, brugere el. borgere (vildt frovirrende). I håndergo brugte vi ihvertfald sådan noget der hedder Superstuff. sådan noget elastisk blæver halløj man træner med :D hihi spassergaffel med fortykket greb ;)

Anja sagde ...

Hehe, ja man skal lige holde tungen lige i munden med alle de begreber :P
Ja det var sådan noget elastik noget jeg skulle sidde og trykke sammen i hånden. Det var fandme en fantastisk gaffel :P Hehe. Var helt ked af at skulle aflevere den tilbage ;-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

hvis du kommer til at savne den vildt meget kan du altid købe en på apoteket ;)

Anja sagde ...

Hehe, det er godt at vide :) De fylder bare så meget i bestikskuffen sådan nogle, så nok meget godt jeg kom i ergoen så jeg kunne lære at bruge hånden igen ;-)

Piskeriset sagde ...

Åhnejdog - god bedring herfra! Og nu ikke noget med at komme for hurtigt tilbage på arbejde! *formanende pegefinger* :-)

Twilight er i øvrigt et godt valg.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piskeriset: Det er heldigvis kun 6 timer jeg skal være der i morgen hvis det er :)
Twilight er altid er godt valg ;) specielt bøgerne.

Send en kommentar