Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 19. oktober 2009

banan/chokolademuffins, Baked lemon pasta og muffins med fersken og tomat

Ha! jeg fik sneget til at lave bananmuffins idag OG lavet plads (en lille smule ihvertfald :)) Når du har haft en hård dag med ergoterapeutisk relevante patienter, er det bare ren terapi at bage ;) det er ren afslapning og hygge.

Banan/chokolademuffins (jeg fik 20 stk)
  • 4 æg
  • 160g. sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 tsk. bagepulver med lidt top
  • 360g. hvedemel
  • 2 modne moste bananer
  • 150g. grofthakket mørk chokolade
  • 2dl. smør (smelter og afkølet)
  1. Pisk æg og sukker let og luftigt.
  2. Sigt de tørre ingredienser i dejen og pisk let til du har en glat masse mens du lid efter lidt hælder smøret i.
  3. Vend forsigtigt chokolade og banan i.
  4. Fordel dejen i papirforme sat i en silicone el. stål muffinsform
Bages ved 180 grader i ca. 18-20 min (mine fik 20 min.

Jeg købte dem her i sidste uge, med alle de bedste intentioner.. Når nu vi her i Danmark ikke har chokolatechips, må man jo være opfindsom når man vil bage en hurtig omgang kage. De er lidt mindre og tykkere end de alm knapper fra Odense, men dem har har ikke meget med chokolade at gøre fandt jeg ud af mens de var i ovnen. bvdr.. de er meget meget søde..

Jeg hørte engang nogen snakke om nogle chokoladeknapper fra Odense, der mindede lidt om chokolatechips? jeg har ledt og ledt men ikke fundet nogen, er det nogen der kender dem??



Tadaaahh.. Min elskede icecream scoop fra Mallorca :) den er så genial til at lave muffins med rigtig hurtigt og uden at grisse det hele (og mig selv) til. Den der bue inde i skeen svipper lige hele vejen rund og tømmer alt dejen ned i formen nemt og præcist. Og så bliver de lige store :) Glæder mig til at lave store chokolade cookies med den. elsker den :)


Splat.. 1 muffin.. splat.. 2 muffins..


Klar til at blive smidt ovnen :)



De nybagte muffins :) lige klar til at blive spist sammen med en varm kop Chai latte.


Baked Lemon Pasta (meget meget stor portion)
  • 500g. spaghetti (brug de hvide, tror både det vil se pænere ud og smage bedre)
  • 4 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 sore fed hvidløg, pressede
  • saft af en citron
  • skal af en citron (fintrevet)
  • 0,5 l. cremefraiche 18%
  • ½ tsk. fint salt (smag evt til med mere.
  • friskrevet parmesan
  • bredbladet persille, hakket
  • ekstra citronsaft
  1. kog spaghettien efter anvisningen til den er al dente
  2. smelt smør med olivenolie over lav varme.
  3. Når smøret er smelter, tilsættes hvidløg og citronsaft. sluk for varmen.
  4. tilsæt creme fraich og rør sammen med piskeris.
  5. Tilsæt citronskal og salt, smag evt. til med mere salt.
  6. Spaghetti og dressing blandes, hældes i et ildfastfad og dækkes med staniol.
  7. bages ved 190 grader i 15-20 min.
  8. Når den er taget ud af ovnen, dryppes den med ekstrs citronsaft, dryses med rigeligt parmesan og persille.
Note: den skal egentlig bage 7-10 min ekstra når staniol er fjernet. Dette vil jeg undlade da den bliver noget tør af det og så meget mere cremet og lækker ud før anden bagning :)



Vi spiste de her madmuffins med soltørrede tomater og skiveskåret ferskner.
Muffins med fersken og tomat (ca. 12 stk.)

  • 375g. hvedemel
  • 3½ tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 4 spsk sukker
  • 90g. smør, smeltet
  • 1 æg, letpisket
  • 3½ dl. kærnemælk
  • 4 halve ferskner fra dåse i tynde tynde skiver eller friske. jeg brugte dåse.
  • 2½ spsk soltørrede tomater.
  1. Varm ovnen op på 200 grader og smør en muffinsform i silicone el. stål med fedtstof.
  2. Bland mel, bagepulver, salt, sukker i en skål.
  3. Pisk smør æg og kærnemælk sammen i en skål med en håndmixer.
  4. Tilsæt melblandingen til kærnemælksblandingen og rør til det er næsten blande.
  5. Rør ferskner og tomater i.
  6. Fordel dejen i formene (jeg hældte det direkte i)
  7. Bages i ca. 20 min, tag formen ud af ovnen og lad den afkøle på rist i 5 min.
  8. Vip muffinsne ud af formen og lad afkøle på rist.
  9. Obevares 2 dage i lufttæt beholder i køleskabet el. 3 mdr. i fryser.
Note: De er super lækre til denne ret, men virkelig gode til krydrede karryretter eom en del af retten på tallerkenen.
Nu vil jeg se medical night med en bananmuffin og et glas chai latte :) så er der dømt sofahygge.

3 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hold da op, jeg er imponeret over at du alligevel fik dig sneget til at bage hele 2 slags muffins:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

når man nu er i gang med ovnen og kitchenAiden kan man jo lige så god ;) det var ihvertfald mit argument

Anonym sagde ...

Hej

Odense Grand Cru Chokolade Knapper som er de rigtige chocolate chip har jeg set i Irma til jul i 2010. Desværre har jeg ikke set dem siden.

Send en kommentar