Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 19. november 2009

Se hvad jeg har fået + Lækre Gulerodsbrud

Min mor og far fandt den her "Kirstens vaffel- og bageforme" til 10kr i en genbrugsbutik nord på. De ved hvor vild jeg er med mærkeligt og spændende køkkengrej, så jeg fik den her dims af dem i dag :)
Her er den originale emballage med forskellige gamle opskrifter på til den her dimmer. Dog var der en stjerne med i stedet for en sommerfugl.

De 4 dele. et håndtag og 3 møstre til at skrue på.


Jeg er spændt på at prøve den, for jeg har ikke rigitg nogen ide om hvad det er man gør. Det er noget med at dyppe jernet i varm olie, så i en tynd dej og i varm olie igen. Min mor sagde også noget om nogle krustader.. mærkeligt ser det ud!

Jeg kastede mig også ud i at prøve de her fantastisk lækre Gulerodsbrud som Newyorkerbyheart bloggede omfor et par dage sidden :) super god inspiration som altid.


Lækre Gulerodsbrud fra Meyers Bageri af Claus Meyer, forlaget Lindhardt og Ringhof
 • 5 dl. lunken vand
 • 50g. gær
 • 1000-1100g. hvedemel
 • 75g. sukker (jeg bruger kun 50 g. næste gang!!)
 • 15 g. havsalt
 • 75 g. blødt smør
 • 2 æg, letpiskede
 • 150 g. solsikkekerner
 • 4 gulerødder, skræller og groftrevet.
 1. Den lunkne vand hældes i en skål og græen udrøres heri.
 2. Rør mel, sukker og salt i. ælt/rør herefter det bløde smør i.
 3. Æltes rigtig godt igennem til dejen er smidig.
 4. Lad hæve på et meddrysset med rent klæde over bord i ca. 1 time. Jeg gjorde det som i kan se i en skål, men næste gang bliver det på bordet (billedet er efter hævning).
 5. Lav en stor fordybning i dejen og slå de 2 letpiskede æg + hæld revet gulerod og solsikkekerner ned oven i.
 6. Fold siderne af dejen ind over "fyldet" og skær klumpen i småstykker. Det er noget være gratværk, men det skal nok blive godt i sidste ende :) du skal hele tiden samle dejen/æg/gulerod/kerner ind i dejen.
 7. Når dejen er godt og grundigt skåret i bitte små stykker, deles den i 15-16 klumper, der løftes over på en bageplade m. bagepapir på (jeg brugte bare hænderne)
 8. Lad hæve på pladerne i 1 time og bages ved 220 grader i 12-15 min. til de har fået farve og er gennembagte.

Note: Virkelig virkelig gode og lækre svampede :) nam! åh og så med koldt smør når de lige nøjagtig er afkølet. Det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet. Min mor og Daniel og var også temmelig tilfredse ;) De var dog meget søde, så næste gang vil jeg kun bruge 50 g. sukker!

De revne gulerødder kan også erstattes med revne rødbeder og solsikkekernerne med sesamfrø :)

Jeg fik også besøg i køkkenet af Fie, der bestemt mente at jeg havde noget mad til hende :) Nu vil jeg spise en nybagte totally chocolate chocolate cookie sammen med familien (og i mit stille sind være sure på dem der er inde og se New Moon ;) og Bitten, jeg håber for din skyld at du hilste Edward fra mig ;) !!)

11 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Sejest! Det er altid godt at få nyt legetøj - den ser sjov ud :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

hehe :) er os spændt på at se hvad for nogle vafler der kommer ud af det og om jeg kan finde ud af det :D

Maiken sagde ...

uhm, de ser godt nok lækre ud! Må jeg prøve en dag :O)

Art and Appetite sagde ...

Yummo! I wish I can understand the language because this sure looks delish.

The dog looks soo cute as well.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Maiken: de er også rigtig gode :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Art and Appetite: Thanks :) just let me know if you want the recipe in english.
The dog is really nice company in the kitchen ;)

Anne sagde ...

Mmh. jeg elsker brød og boller med gulerødder i! :) Det ser super lækkert ud Line! Kh Anne

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anne: de er simpelhen så gode de gulerodsbrud :) tror faktisk jeg vil prøve at finde tid til at bakse nogen sammen i morgen.

Rikke sagde ...

Er i skrivende stund igang med at bage dem-smagte dem igår hos min svigerinde. De er MUMS :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Trøfler og hæklerier: Dejlig at i kan lide dem :D

Anonym sagde ...

Hej, jeg hedder Birgit og så lige dine fotos af et VAFFELJERN, som dine forældre havde købt. Jeg har et, desværre er kun et stjerneformet "jern" tilbage. Har lige lave vaflerne, som vi/ jeg har lavet siden min barndom (jeg er 69 år)! I går lavede jeg dobbelt portion, kom dem i en kagedåse, og tager dem frem til jul, når mine børnene kommer. De kan også senere lægges i ovnen og lige varmes lidt og sågar på brødristeren har de fået en "tur" og er stadig knasende lækre. Derefter drysses der flormelis over. Jeg kalder dem englevinger eller englevafler her til jul! Det elsker Jonas på 3 og Philip på 2 nemlig!! Jeg brugte en pakke palmin, som var næsten brugt, da jeg lavede de sidste. Det er pærenemt, men det tog mig en time at stå og lave en dobbelt portion. Halvdelen røg i kagedåsen. De andre forsvandt som dug for solen.. God fornøjelse og god jul PS: i øvrigt kan jeg fortælle, at med samme opskrift lavede vi nytårsaften en variant, idet vi ikke brugte jernet, men blot kom lidt af dejen ned i den sydende palmin. De hed iflg. min østrigske mor KRAPFERLN og alt efter, hvilken form de dannede, kunne man (med lidt god vilje) forestille sig en eller and form der relaterede sig til fremtiden - så de var en slags spåen om fremtiden i det nye år. Ret sjovt.

Send en kommentar