Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 12. november 2009

Frisk rødkåls salat m. appelsin og mandler

Puuh hvor var det svært at stå op i morges.. det var mørkt og koldt uf! Overvejer næsten at gå i vinterhi, bare sådan resten af november ;) Det ville være synd at gå glip af december.
Jeg fik sådan en sjov ide, med at jeg selv skulle prøve at lave frisk rødkålssalat :) Jeg smagte det nemlig sidste år til julefrokost sammen med min klasse. Jeg kan ikke lide "almindeligt" rødkål fra bøtte/glas bvdr! men det her smager bare super godt :) nam! og jeg tror at det smager endnu bedre idag efter at det har fået lov til at marinere natten over!

Frisk rødkåls salat m. appelsin og mandler 4-6 pers
- 500g. meget fintsnittet rødkål
- 4 appelsiner
- 1 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 1 stor appelsin)
- 2 tsk honning med top
- salt, peber
- 2 dl Mandler

  1. Kom den fintsnittede rødkål en meget stor skål. ellers ryger det ud over det hele når du blander!
  2. Skær toppen og bunden af appelsinerne og fjern skrællen på siderne med en skarp kniv ved at slære det er i strimler fra toppen mod bunden. Husk at få alt den bitre hvide hinde af når du fjerne skrællen.
  3. Skær "fbådene" ud af appelsinen med en skarp kniv, ved at skære melle de hvide lameller der deler appelsinen i både. undgå igen den hvide hinde.
  4. Bådene skæres over i 2-3 stykker på tværs og hældes i rødkålen. Saft den er løbet fra hældes også i skålen. husk at presse de afskårne dele af appelsinen i skålen.
  5. Bland 1 dl. appelsinsaft med honning, salt, peber. Hæld det over rødkålen og vend salaten rigtig godt rundt i det i et par minutter.

6. Lad gerne salaten stå og trække mindt et par timer. det bliver den meget bedre af!
7. Put mandlerne i en skål der kan tåle mikroovn, dæk godt med vand og zap det i mikroovnen i ca. 2 min. hvis skrællen ikke har løsnet sig helt, giver du bare 1 min. mere.

8. Smut dem med fingrene el. nuller evt. skrællen af med et rent viskestykke.
9. Hak mandlerne meget let med en god kniv.
10. Bland mandlerne i salaten lige før servering.
Ovnbagt kyllingebryst m. rød pesto, mandler og bacon (2 pers)
  • 2 kyllingebryst
  • 4 tsk rød pesto
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 1½ spsk hakkede mandler
  1. Smør kyllingenbrystet ind i pesto, drys mandler på og og pak ind i bacon hele vejen rundt.
  2. Bages ved 200 grader i 25-30 min. sættes evt. på "grill" de sidste par minutter.



Så er aftensmaden klar :)

Note: rigtig lækker aftensmad med den sød/syrlige salat og den salte røgede kylling :) Det er bestemt noget jeg skal prøve igen og igen, nu jeg har fundet ud af at jeg kan lide det. Glæder mig helt til at spise det på madpakken her til middag.
I aften har vi venne/familie/bekendte/folk du ved hvem er aften i Kop & Kande, så jeg skal også afsted i aften, men det var temmelig hyggeligt sidste gang :) der er minus 20% på ikke nedsatte vare, specielle tilbud der kun gælder i aften, demonstrationer af produkter.
Bonus info: salaten har rigtig godt af at stå natten over :) har lige spist den her til frokost og det er blevet rigtig godt.

8 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Uhm, det lyder lækkert:)
Jeg tror dog ikke frisk rødkål vil kunne finde vej ned i Kristians mave...

Det lyder dq som en fornuftig aften i skal have jer:)
Jeg skal ud og jagte en randform i aften, du ved, sån en høj gammeldags en med "bølger", men de koster åbenbart en halv arm, men så må det blive en tidlig julegave til mig selv:)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Daniel var også ret skeptisk, men jeg fik ham faktisk til at sige at det smagte rigtig godt :)

Uh tror ikke engang at vi har sådan en bølget randform i butikken :( sådan nogle "gaver" skal der også være plads til ;)

Malou Klidmoster sagde ...

Åh, mums, jeg elsker rødkålssalat :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Klidmoster: det har jeg da også fundet ud af at jeg gør :) det er bare godt.

Piskeriset sagde ...

Da jeg var yngre, kunne jeg bedst lide rødkål fra glas, men nu har jeg det lige omvendt :-)

Det er altså rart med noget frisk og knasende mellem al det fede, bløde julemad - ikke at sidstnævnte smager dårligt (så langt fra! :-D), men fordi en frisk rødkålssalat giver et godt modspil :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piske: jeg kan bare ikke lide det andet rødkål vadr! så tror jeg vil lave en portion af det her til juleaften :)

Unknown sagde ...

Ser virkeligt godt ud vil lave dette til mine veninder i weekenden

Lavede en kylling test igår ændrede den lidt så istedet for pesto kom jeg revet mozzarella, mums den var god.

Glæder mig vildt til rødkålssalaten.
Smil Line

Linebinevaskemaskine sagde ...

Line: Det lyder som en rigtig god omgang mad :) Mmm! De må de sætte pris på.

Send en kommentar