Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 30. september 2009

Efterårets dunkle bagside

Ja ja efteråret er fantastisk smukt med sine gyldne dage og friske luft og alt det der :) der er skønt! Men jeg syntes godt nok at det er utroligt så stor indvirkning mørket har på, sådan næsten fra den ene dag til anden. Jeg syntes det har skiftet rimelig brat over til efterårs trumerum i år. Det er mørkt og frygteligt når man står, det er virkeligt svært at få øjne og vågne fredeligt når kulden futter ind under dynen bare man bevæger sig og du ikke kan mærke forskel på om kl. er 03 el. 06.30.
Og nu er det allerede ved at blive mørk igen! Føler mig træt og ugidelig og jeg ooooorker bare ingenting.. og jeg fryser! Godt jeg snart starter til pilates igen, så jeg holder op med at være så ynkelig :D
Jeg orkede ikke engang at lave aftensmad i dag. Vi skulle ellers have haft honingbagte kartofler og rødbeder med sesam og et stykke krydret kylling til, energien var der bare ikke lige :) så jeg rendte i den lokale salabar (vi var alligevel inde ved posthuset) og hapsede en salat med hjem. Jeg fik både kylling, rejer, div. kerner, agurk, gulerod, frisk ananas, melon, jordbær og vindruer med mig :) Det var nu en lækker aftensmad der hjalp lidt på humøret og energien.
Nu skal aftenen bare bruges fornuftigt på sofaen med et tæppe, stearinlys, "Desparate Housewives", "Ugly Betty" og en af de slemme slemme muffins fra 7eleven :)

Dagens optur: Jeg fandt endelig de forbaskede Nigella-frø aka. jomfru i det grønne :)
Nyd jeres aften derude :)

tirsdag den 29. september 2009

Tomatsuppe


Puuuh det har været frygtelig lang dag i dag, eller sådan føles det ihvertfald. Jeg har været i skole i dag fra 8-16 og været underholdt af de spændende fag: 4 timers Social & Sundhedspolitik og 4 timers Organisation & Ledelse Zzzz... Det var virkelig virkelig tørt i dag og jeg overvejde på et tidspunkt om nogen ville sige noget til hvis jeg forsøgte at tage livet af mig selv med laderen til computeren.. MEN jeg gjorde det ikke og det kom mig tilgode. Underviseren gav flødeboller (vi var 9 fremmødte, i går var vi 6!) fordi han glemt os sidste uge.

Efter skole drønede mig og Daniel i Bilka for at handle ind til ugens aftensmad + hvad vi eller ikke kan leve uden :)
Vi fik Anja's skønne cremede tomatsuppe
•4 dåser hakkede tomater
•1 stort løg
• 2 fed hvidløg, knust
•1 stor dåse tomatkoncentrat
• 2 tsk rørsukker

•½ liter hønseboullion

•1/4 liter cremefine til madlavning eller evt. kaffefløde (jeg brugte ½ l. creme fraiche, rørt med 1 tsk mel)

•1 liter letmælk

•Salt, Peber, Chili, Paprika

•Evt. suppenudler og mozarellaost.

Fremgangsmåde:
1.Løget hakkes og svitses på panden sammen med hvidløg.
2.Blend løget sammen med de hakkede tomater, til massen er jævn.
3.Suppen koges op og der tilsættes tomatkoncentrat, boullion, cremefine og mælk.
4.Smages til med krydderi (der skal bruges en hel del salt og peber og evt lidt paprika og chili)
5.Koges godt igennem så den bliver godt varm!
 
Note: Den smagte fantastisk med lidt grove suppehorn i og hakket frisk basilikum og bacon på toppen :) Så er der også både til fryseren og madpakkerne i morgen.

De eneste ændringer jeg lavede var at jeg svitsede 2 fed finthakkede hvidløg sammen med løget, tilsatte 2 tsk rørsukker og brugte ½ liter cremefraich rørt med 1 tsk mel i stedet for cremefine (det skal dog i som det aller sidste, så det ikke kommer til at koge. så grumser det let.
Arhømm... og så var der lille den lille detalje at jeg glemte bouillion terningerne i Bilka så... men god blev den alligevel!

mandag den 28. september 2009

Tøsehygge og breakfast trifli

Jeg har lige tilbragt endnu en dejlig og hyggelig aften med yndlingstøserne :) vi har det bare så afslappet sammen.

Vi mødtes hos en af dem kl. 17 i dag og gik ned for at handle ind til aftensmad, hvilket også er helt fantastisk hygsomt. Ikke noget fancy :) Så står vi ellers og snadre i køkkenet mens vi laver mad og underholder hinanden.

Vi smed os også på sofaen i dag, under nogle tæpper og så en film. Jeg havde ikke set "Juno" før og havde heller ikke lige nogen umiddelbare planer om men jeg blev faktisk rigtig positivt overrasket :) Den er faktisk sød, lidt teenage-kejtet og en rigtig hjertevarmer.



Begge de andre tøser er tilhængere af The Rubic Cube og har dem (som i nok kan se på det billede jeg sneg mig til) nogle stykker :D Det er bestemt ikke der min intelligens ligger og jeg er voldsomt imponeret over at de kan samle dem, da mit temperament og tålmodighed (lige hvad et angår) slet slet ikke er gearet til det! men fascinerende er det da hehe

Mmmm.. Den ene af tøserne havde forberedt en lille Nigella-dessert til os i al hemmelighed. Den var super lækker og frisk oven på aftensmaden og jeg skal beastemt prøve at lave den selv! Det er egentlig ikke en dessert, men en morgenmads trifli (sådan vil jeg godt stare min morgen!)
Den består af naturel yoghurt, hindbærpuré og digestive/chokolade rasp.
Nigella Lawsons Breakfast Trifle (4-6 pers):
  • 400-500 g. frosne hindbær (kan også tøes let op)
  • 5 tsk. flormelis
  • 3,5 dl. naturel yoghurt el græsk yoghurt (evt. rørt med lidt vanille sukker)
  • 250 g. digestive kiks (knust el. brækket i små stykker)
  • 50 g. mørk chokolade (revet)
  1. blend eller mos de frosne bær med en gaffel sammen med flormelis. Smag evt. om der skal mere flormelis i.
  2. bland digestive krummer sammen med chokoladen.
  3. Arranger et lag hindbærpuré, yoghurt og "chokolade-krummer) i vinglas. Læg herefter endnu et lag hindbærpuré, yoghurt i og afslut med en lille top "chokolade-krummer)
  4. enjoy :)
Det har været en dejlig aften. Nu er jeg kvæstet og vil krybe til køjs :) Zzzzz

Dorian Gray!


Da jeg var i London med tøserne, rendte vi jo rimelig meget rundt nede under jorden på de forskellige "Tube" stationer :) vi skulle jo nå det hele.

Vi rendte tit på reklamer for "Dorian Gray" filmen og blev enige om at den skal vi da bestemt ind og se! Den havde først præmiere 09.09.09 i London, så vi tænkte at vi ville tage ind og se den her i Aalborg... MEN hvor bliver den af? Ork, bliver jo nød til at se den med sådan en lokkende filmplakat :) Det kan ikke passe at vi ikke må se den herhjemme når London'erne må.

Nu kommer "New Moon" også snart wuhuuu :D

søndag den 27. september 2009

Lazy sunday

Jeg sidder og kigger lidt i mine elskede koge/bage bøger :) dem kan jeg få mange hyggelige timer til at gå med. Leder altid efter en god grund til at bage et eller andet.
Den nyeste til samlingen er Amo's "Den store bagebog", hvor jeg havde 1eren i forvejen. Den købes til en klatskilling (29kr) og har mange fine billeder og bud på opskrifter der er værd at prøve. Jeg viste den også til Bitten da hun var her, så nu skal hun også have fat i en :) Føtex havde dog ikke flere af 2eren, så jeg må lige stikke i Bilka for hende. Sådan en skal hun da os ha!
Jeg har fået et lille tip fra missmuffin om at jeg også burde eje "Byens bedste kager" når jeg er så glad for at bage :) det skal hun bestemt ikke sige to gange hehe den skal jeg have købt her i løbet af ugen.

Jeg er lige pt. i et lille kogebogs dilemma. Jeg kan simpelthen ikke bestemme mig for om jeg skal ønske mig de kogebøger jeg gerne vil have på dansk eller engelsk? Jeg læser rigtig godt engelsk og syntes tit at oversættelserne bliver for lalleglade og fordanskede så det gør helt ondt. Det entusiastiske sprog Nigella, Gordon og Jamie (ja, jeg er på fornavn ;) ) bliver tit fladt og mærkeligt at læse når det har været i klørene på en oversætter.
Mit dilemma er om opskrifterne er målt i cups el. gram. Jeg må besøge diverse boghandler her i Aalborg for at se hvordan og hvorledes. Jeg kan sagtens arbejde med cups og har også en cups målekande, men syntes bedre om at måle ting i gram :)

En anden ting: Kan man overhovedet finde "chocolate chips" i den danske land. I ved, sådan nogle til f.eks. cookies? Ork skulle have ledt efter dem i London.

Nu tror jeg at jeg vil kaste mig over vores Wii og spille lidt "Rayman raving rabbids TV party" hvor jeg skal danse lidt og skyde nogle kaniner med toiletsvuppere :) Det får man varmen af.
Bagefter tror jeg at jeg vil smide mig i sofaen med "The timetravelers wife" og prøve at komme videre med den!


Det er en vaske ægte daskedag i dag :) ingen forpligteler, ingen rengøring, ingenting! Jeg sov så længe jeg havde lyst, spiste morgenmad da det passede mig (og Daniel hev mig ud af sengen) og har nu smidt mig på sofaen chaiselong med benene oppe, et tæppe over, fjernsynet tændt og bærbar'en på skødet.. Aftensmaden står på rester fra i går og aftenen måske på en bette gåtur og en god film :) Ahhhhrrr...

lørdag den 26. september 2009

Lemon merengue cupcakes og brombær-æble pie

Så køre svigermekanikken samt svigerinde og bedstemoren mod fyns land igen. Jeg elsker at have gæster men hold op hvor er jeg brugt nu :)
De kom kl 10 tidligere i dag og jeg har stort set ikke siddet stille sidden, der er altid et eller andet jeg lige skal have gjort. De skal jo ikke mangle noget :D Vi gjorde også rent hele dagen i går og var først færdige ved 21 tiden, så nu skal det blive godt at få benene op i sofaen og slå mave oven på noget fantastisk aftensmad!
I går formiddag (hvor jeg havde fri hehe) lagde jeg ud med at bage disse her vanille muffins, som et led i en større plan. Normalt er jeg ikke en vanille person, da jeg syntes det er kedeligt og smager som at stikke tungen ud af vinduet! næ giv mig noget smag og nogle farver :)
Men som sagt, de skal transforemeres! Vi nød det hele på gården hos min mor og far.

Lemon merengue cupcakes 18 stk:
Kage:
  • 225 gr. smør
  • 225 gr. sukker
  • 230 gr. hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver (med lidt top)
  • 4 æg
  • 1 tsk vanille ekstrakt
  • 1 spsk citronsaft
  1. Pisk æg, sukker, citron og vanille ekstrakt luftigt og lækkert. Bare giv den gas.
  2. Tilsæt smør i tern/klatter (jeg lod det altså stå og blive lidt blødt), mel og bagepulver lidt efter lidt.
  3. Det hele piskes glat og flot. Dejen er nu ret tyk og cremet :)
  4. Fyld dejen i papirforme, der står i silicone muffinsforme :) så bliver de pænere. jeg brugte ekstra høje papirforme. Formene skal fyldes 3/4 op.
  5. Bages ved 175 grader i 20 min. De skal være ret lyse. prik evt. i midten med en lang nål.
Fyld:
Jeg brugte hjemmelavet lemoncurd (hvilket er virkelig lækkert), men du kan også købe det på glas ved marmeladen i f.eks. føtex og bilka. endda netto til tider som spotvare. Sidste mulighed er at blande 3/4 dl citronsaft (eller lime!!) med 400g. kondernseret mælk.
Marengs:
  • 5 æggehvider
  • 1 tsk citronsaft eller 1/4 tsk edikke
  • 100g. sukker
  • et skæv alkohol f.eks. vodka
  1. Hæld et skvæt vodka i den store! skål du skal bruge og tør den over med det indvendig med køkkenrulle. Det skulle gerne affedte overfladen og gøre det nemmere at få luftig marengs :)
  2. Pisk æggehviderne og citron/edikke med hånd-mixer, til det begynder at danne tæt hvidt skum.
  3. Tilsæt i spsk. sukker og pisk herefter i 20 sekunder. Skift mellem piskning og sukker til alt sukkeret er brugt.
  4. Når sukkeret er brugt, så pisk lige 30 sek. ekstra :) Det hele er super let så bare tag den på gefühl. sukkeret skal helst være opløst.
Skidtet skal samles:
  1. Skær et hul i hver muffin med en lille skarp kniv. hold kniven skrå, stik ned og drej kagen rundt. så får du et fint tragtformet hul.
  2. læg en god tsk. lemoncurd/citroncreme i hullet på alle kagerne.
  3. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stor åben stjernetylle el stor rund. en alm. frostpose kan også sagtens bruges. Du kan også smøre et godt lag på men en kniv.
  4. Jeg brugte min nye gasbrænder (jubiii :) ) til lige at gøre marensen gylden og sprød på overfladen. Ellers kan du skrue ovnen op på 230 grader og bag muffinsne i 5 min til de er gyldne.
De er helt fantastiske de her cupcakes! søde, svampede, syrlige og lidt sprøde/seje på toppen! Jeg elsker dem!! De er min nye yndlings mini-kage (mmm, citron) og jeg skal lave dem igen og igen og igen og igen og få alle jeg kender til at smage dem så de bliver lige så vilde med dem :) Ud af dutterne jeg skar ud af kagerne, lavede jeg små hapsere :) lige en lille dut lemoncurd, sprøjt lidt marengs over og grill dem med gasbrænderen :D savle...
Kagerne kan forresten obevares 1 dag i lukket beholder (med fyld og det hele) og bør nok spises med en lille ske :) Lav dem, nyd dem, elsk dem.
Mmm, nybagte muffins :)

Færdiglavet lemon meregue cupcakes. Undskyld snasket på papiret :D det havde jeg ikke liige set.

De fleste af de færdige cupcakes :) de vakte stor succes hos alle og jeg fik meget ros. Min mor fik også nogle med til deres aftenkaffe på arbejdet. Lige nu sidder jeg næsten og ærger mig over at min far fik de sidste til i aften, men skidt :) han blev så glad.
Jeg fik sparket Daniel og gæsterne ud på en lille gåtur sidst på eftermiddagen, så jeg fik lidt tid (og ro) til at smække den her brombær-æble pie sammen. Opskriften har jeg lånt fra Nigella's "how to be a domestic goddess".
Brombær-æble pie:
  • 65 g. koldt smør
  • 60 g. plante margarine
  • 250 g. selvhævende mel (består af 200g. mel, 3/4 tsk fint salt og 2½ tsk bagepulver)
  • 3-4 spsk. isvand til at samle dejen med.
  • lidt citronsaft
dej: jeg hældte bare det hele i KitchnAid'en, så har man en færdig klumd dej :), men her det med "håndkraft":
  1. Smøret og margarinen nuldres sammen med melet, til det ligner revet ost.
  2. Tilsæt citronsaft og herefter så meget isvand det er nødvendigt for at samle det til en lækker glat dej.
  3. Del dejen i to, den ene lidt større end den anden.
  4. Dejen rules ud i passende stykker ift. formen. en til bund (større) og en til toppen (mindre)
  5. Det store stykke lægges i formen og presses/trykkes evt lidt på plads.
Fyld:
  • 650 g. æbler (ca. 2 meget store el. 3 små)
  • 60 g. smør
  • 25 g. sukker til æblemarinaden
  • 1 tsk. vanille ekstrakt (det brugte jeg, da jeg syntes det mangler)
  • 2 spsk appelsin el. citron saft
  • ½ tsk. stødt kanel (god stor en)
  • 2½ spsk. majsstivelse (Maizena du ve' :) )
  • 325 g. brombær
  • 75 g. sukker til at drysse på bær (nødvendigt! brombær kan være pænt sure)
Here we go:
  1. Brombær lægges i formen oven på dejen og drysses med 75 g. sukker.
  2. Æblerne skrælles, kernehus fjernes og frugtkødet skæres i tynde tern.
  3. Smøret smeltes i en gryde og sukker, saft, vanille, 25 g. og kanel tilsættes. rør godt.
  4. Æblerne koges i denne blanding i ca. 4 min til de begynder at blive en lille smule møre.
  5. Æblerne tages op med en hulske og lægge sover brombær.
  6. Kogelagen tages af varmen, tilsættes majsstivelsen og piskes godt til det er opløst.
  7. Hæld blandingen over frugterne.
  8. Det sidste dej lægges over så tætsluttende så muligt og klemmes evt. sammen i kanten med en gafel el. fingrene.
  9. Bages ved 190 grader i 30 min og afkøles herefter i 15 min.
  10. Kan drysses med flormelis før servering :) og spises med en god klat creme fraiche.

Undskyld det halvspiste billede, men glemte alt om det :D Den vakte som i kan se også lykke. Super dejlig pie der smagte både af sød/syrlig sommer og krydret vinter :) Mmm, har et stykke til senere i aften. den skal klart også prøves igen. Hjemmedyrkede brombær og æbler fra gården, det er sagen :)
Svigermor havde også en hel bærepose hjemmebagte müsli boller, kanelsnegle og grovboller med til os :) dejligt. Oven i det fik jeg to flotte blomster og 100 kr til nye urtepotteskjulere (Shhh.. ikke sig det til Daniel). Min svigermekanik er nu dejlig :)
Jeg tror kagen kaldes fra køleskabet :D Fortsat god weekend derude.

fredag den 25. september 2009

Besøg af Bitten


Dejligt med en fridag :) så er der os lidt tid til at gøre klar til svigermekanikken.
I går havde jeg jo besøg af min evighedsveninde Bitten og vi hyggede os voldsomt som altid. Vi startede hyggen med at se et afsnit af Grey's anatomy og kigge bagebøger :) JA Bitten, glæder mig til at du laver de pebermynte cupcakes til mig :D så skal jeg nok medbringe stuff til chai latte. Herfter grillede vi spareribs og frankfurtere til aftensmaden, Bitten stod mest i sikkerhed for kulden i hoveddøren mens det var mig der var grillmester! og sikke dygtig jeg var :)
Efter spisning (og udsmidning af Daniel) begav vi os i de øverste gemakker og spillede Wii.
Vi gav os i kast med "Dancing with the stars" og gav den gas i diverse dansedicipliner :D som Bitten siger, så indtager vi snart diskotekerne for at demonstrere vores ny moves.

Den gevakdige hyggelige aften blev afsluttet med cola og de hjemmebagte kanelsnegle.. Tror sørme jeg vil op lave noget solo dans om lidt :)

Se snarest her igen for billeder af mine lemon merengue cupcakes og blåbær æbletærte, jeg lover det bliver pænt :) håber jeg.

torsdag den 24. september 2009

Mumse mumse :) kanelsnegle a la Heiberg

Jeg fik fri fra skole allerede kl. 10.55 i dag og jeg havde vildt meget lyst til at bage kanlsnegle :D og ikke bare hvilke som helst kanelsnegle nænej.. The one and only, Heiberg's kanelsnegle, de fåes bare ikke bedre efter mit hovede og jeg bager aldrig aldrig aldrig andre slags igen nej..
Jeg syntes det er vildt hyggeligt at være værtinde-agtig og gå og nusse med sådan noget :)

Heiberg's kanelsnegle 18 stk:
  • 80 g. smør
  • 250 g. mel (brugte ca. 280 g.)
  • 1 dl mælk (skal egentlig være sødmælk, men jeg har brugt skummetmælk)
  • 20 g. gær
  • 1 æg
  • 20 g. sukker
  • et lille nip groft salt
  • korn af ½ vanillestang (jeg havde det ikke lige, og brugte vanilleekstrakt)
Kanelsnask:
  • 100 g. smør
  • 80 g. sukker (jeg erstattede noget af det med et par spsk. farin)
  • 100 g. marcipan
  • 1-2 spsk kanel (jeg brugte 2)
  1. Mælken varmes og smøret, der er skåret i mindre stykker smeltes i den varme mælk (jeg brugte microovnen).
  2. Æg, sukker, salt og vanille piskes sammen.
  3. Når mælk/margarine er lillefinger varmt smudres gæren og udrøres.
  4. Mælke/margarine hældes i det piskede æg.
  5. Mel tilsættes lidt efter lidt under omrøring og dejen æltes til sidst glat.
  6. Sættes til hævning et lunt sted til dejen er dobbelt så stor.
Fyld:
  1. Det hele røres sammen (hvis du ikke har en køkkenmaskine kan det være lettede hvis du river marcipanen først)
Det hele samles:
  1. Dejen rulles ud mellem 2 stykker film (det er vildt snedigt!)
  2. Kanel snask smørres på.
  3. dejen rulles sammen på den lange led vha. filmen (det er helt genialt og meget meget nemt :) )
  4. Kanelpølsen skæres i skiver på 1½ cm., puttes i papir muffinsforme og evt. i en silicone/stål muffinsform :) det bliver de så pæne af.
  5. efter hæve 12-15 min. og bages 15 min. ved 200 grader på nederste rille!


Engelske/spanske muffinsforme vs. danske.. De danske er så ynkelige :( folk syntes jeg er underlig når mine feriesourvenirs er mufiinsforme men sådan er det når er danske er så bitte bitte små både i bunden og i højden. OG jeg bryder mig ikke om de der der kan stå selv! de er bare dumme (og dyre)

Så er de puttet i form + form og er klar til at komme i ovnen.
Lige kommet ud og (næsten) klar til at spise :) uhm! de er så gode og behøver ikke glasur. Marcipanen er heller ikke gennemtrængende, men nærmest sådan en karameliseret smag :)

Se hvad jeg har fået! :) og det var billig'. Kun 150 kr for 3 scanpan knive, man er vel lidt skadet af at fritidsarbejde i en isenkræmmer hehe. Jeg har ønsket mig dem længe, da de simpelthen er som skabt til min hånd og er en rigtig god kniv. De er virkelig gode at bruge og jeg har aldrig set dem så billige før! det er normalt at urtekniven er på tilbud til 150kr, men skisme ikke 3 knive :)

Puuuh nåede lige at afslutte indlægget før jeg skal ned og hente Bitten (Bitten) ved bussen :) så skal vi grille og hygge.

onsdag den 23. september 2009

Cirque du soleil


Yes!! Jeg skal ind og se Cirque Du Soleil's Saltimbanco :D og jeg glæder mig hel vanvittigt. Jeg sukket efter at se det så længe og endelig kommer de til Aalborg hihi.. jeg skal ind og se det sammen med Daniel :) det er lige før hans fødselsdag, så han får billetten i fødselsdagsgave af mig.

Wuuhuu :) nu må vi se om jeg kan sove i nat af lutter spænding.

tirsdag den 22. september 2009

hvad skal jeg servere?


Hmm er gået i tænketank lige pt. :) mens vores svine T-bone steaks simre på pande og kartoflerne bliver færdige i ovnen, fundere jeg lidt over hvad jeg skal finde på at lave til aftensmad lørdag når svigermekanikken kommer fra Fyn af :) Det er hårdt sådan at skulle underholde en flok mennesker fra kl. 10 (de kommer altid! 9.40) til efter aftensmad. Man kan godt være et bette kun træt efter sådan en dag :)

Anyway, nok brok hehe. her er hvad jeg har tænkt på at servere:
  • 10-tiden: rundstykker + dagmartærte, føtex har sådan et fantastisk tilbud til 35 kr.
  • 12-tiden: Vi køre alle ud og besøger mor og far på gårde. Hertil har jeg bagt 2 slags kage :) Lemon merengue mufins og Nigellas Blackberry-apple pie eller djævle chokolademuffins med chokolade creme på. Kan bare ikke bestemme mig :( nogen forslag??
  • 17-tiden: Grillet svinemørbrad i spicy appelsinmarinade (appesinsaft, hvidløg,chili og farin) med kartoffelbåde og sovs (favorit el. en kold dressing sovs lavet på cremefraiche), salat og flutes.

Lyder det helt tosset? forslag til alle de spiselige ting modtages gerne :) måske jeg skulle spørge Gordon Ramsay om hjælp ;) han kan sikkert en ting eller to hehe

Når vi har spist, eller dvs. jeg har prøvet, har det lidt skidt :(. måske svineinfluenzaen endeli har fået ramt på mig ;), skal jeg bare smide mig på sofaen med et tæppe.. Bare lave ingenting og se fjernsyn.

Godaften derude :)

mandag den 21. september 2009

Mysterie løst!!


Jeg kom i tanke om det, gjorde jeg :D
endda før det begyndte at tø (skrabede måske lidt af det af og smagte på det? hosthost..) Det er æggehvider!! Lidt ad, men nu meget praktisk at have hvis man skulle få lyst til at bikse en pavlova sammen eller lave de der lemon merengue cupcakes :)

Kender i det?


Du roder rundt inde i fryseren for at skabe dig et overblik over hvad du egentlig har af spisbare ting derinde? Det lyder godt og fornuftigt ikke :D men det var nu mere for at flå den store bøtte med hjemmelavet vanille, chokolade, marcipan is ud derinde fra.

Jeg rendte så på en lille rund tupperware bøtte (hapset fra mor engang) med sådan en klar, svagt gulig frossen væske i. Jeg er fuldstændig blank! hvad er det?! :D kan slet ikke komme i tanke om hvad det kunne tænkes at være. Det lugter heller ikke af noget. Det er meget meget mystisk..
jeg tog den op til optøning her i morges og afvener spændt at det bliver flydende (det håber jeg da det gør). nogen gæt på hvad det kan være
Nu til noget andet :) lørdag får vi min svigermekanik på besøg fra Fyn's land af og jeg skal så har bagt noget kagehalløjsa.
Jeg pønser lidt på lemon merengue muffins med hjemmelavet lemoncurd og måske en tung lækker chokolademuffins (altså flere) med et eller andet cremet frugtagtigt ovenpå :) Nogen ideer til hvad jeg kan bikse sammen??

Jeg har en halv pølse marcipan i fryseren, så jeg MÅ også snart bage Heibergs kanelsnegle igen :) de er bare de bedste og lækreste ever!!

søndag den 20. september 2009

Bagedag :)

Uhm, elsker hjemmebagt brød :) Det er så meget bedre end det skidt du kan købe i butikkerne. Ligesom sidste weekend gav jeg mig endnu engang i kast med Anja's gulerod/squashboller med enkelte ændringer for at tilpasse spinaten jeg puttede i :)

Gulerods/squash/spinat boller ca. 20 stk.
Ingredienser:
50 gr. gær
ca. 250 g. groft revet squash og gulerod
100 g. hakket froset spinat (ca. 4 kugler)
2 spsk olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 dl. cheasy A38 (frugt yoghurt osv. fungerere også fint :) )
2 dl. kogende vand
145 g. knækkede hvedekerner + kogende vand til dem
2 dl havregryn
ca. 200g. groft mel (jeg brugte 1/3 grahamsmel, 1/3 rugmel og 1/3 sigtemel)
ca. 550g. hvedemel


  1. Hæld kogende vand over hvedekernerne og lad stå en times tid.
  2. læg den frosne spinat i en stor skål og hæld de 2 dl kogende vand over.
  3. tilsæt gæren til spinatvandet og rør til det er opløst.
  4. tilsæt olie, salt, sukker, gulerod/squash, yoghurt og de afdryppede hvedekerner.
  5. Tilsæt havregryn og mel og ælt den til den ber' om nåde! (hurra for min kitchenAid :D )
  6. Dejen er lidt klistret nu, men det er okay :) sæt til hævning i 45-60 min.
  7. Dyp en grydeske i vand og skovl en god skefuld op på bagepladen, prøv at gør klatten så høj så mulig.
  8. Bollerne efterhæves i 30 min.
  9. Bages ved 180 grader i ca. 15 min. og spises lige så snart de er kølige nok til det :)


Nam! lune med smør og så lige lidt blåbær til bagefter.


2. punkt på dagsordenen var at prøve det her brød med rugkerner og havregryn:

ingedienser:
180gr. knækkede rugkerner
1½ dl. havregryn
120gr. fuldkornshvedemel (jeg brugte 1/3 rugmel, 1/3 sigtemel og 1/3 grahamsmel)
6 dl. vand
10 gr. gær
1 spsk mørk el. lys sirup (jeg brugte honing)
1½ tsk. salt
ca. 250 gr. hvedemel.

  1. kog rugkernerne, havregryn og fuldkornshvedemel op i vandet i 2-3 min. under omrøring.
  2. Udrør gæren i blandingen, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen.
  3. Dejen tildækkes og stilles til hævning i 3 timer et lunt sted.
  4. Slå dejen ned og form den til et aflangt brød. (jeg lagde det i en brødform) og efterhæv i 20 min.
  5. Brødet pensles med vand, (jeg dryssede også med sesam) og der laves nogle snit på skrå med en skarp kniv.
  6. Bag brødet ved 200 grader på nederste ovnribbe i ca. 40 min.


Brødet venter spændt på at få lov til at efterhæve


Bevæbnet med sesam og snitsår


Og færdig efter en lang tur i sauna'en :) håber det smager godt. Jeg skal nok lige skrive om det er en fuser når jeg har sat tænderne i det.
Nu venter jeg bare besøg af min lillesøster (hehe 19 år ;) ) og hendes kærester :) så kan vi tøser lave noget mad og drengerne kan smutte op og spille noget Fifa.
God resterende weekend :)

Brødanmeldelse:
Mmm det blev bare super godt :) lækkert svampet og så smager det af noget!
Det kunne dog godt lige have klaret 5-10 min ekstra i ovnen under overvågning.
Det smager lidt ligesom en mellemting mellem rugbrød og hvidtbrød, hvilket passer mig ganske fint, da jeg ikke er så god til rugbrøg (Mmm øllebrød :) )
Jeg er sikker på at det også kunne smage fantastisk med 200 gr. revet gulerod og/eller hakket spinat. Ristede, hakkede hasselnødder ville også smage skønt i og ovenpå brødet :)

lørdag den 19. september 2009

Jamen det var billig'


Ups, ups, ups! Jeg skulle jo ellers spare på mine penge, da der ikke er voldsomt mange af dem tilbage før den første.men altså, det var jo billig'. Meget billig'!
Jeg kom til at købe et sæt Lilia lysestager fra George Jensen, men til mit forsvar kostede de altså 149,95 minus personale rabat (og det er billig' for mig) :)
NU må jeg bestemt ikke klatte flere penge væk (med vilje).

fredag den 18. september 2009

traume og Kyllinge tortillas med knas

Hvem kan sove roligt, velvidende at fra kl. 7 sharp kan du risikere at der står et par håndværkere (aka radiatormænd) der råber godmorgen nedenunder og vil til molestrere dine radiatore! Sådan var det ihvertfald i tirsdag. Så kan det ellers lige være at jeg fik smidt noget tøj på i en fart, tæmmet morgenhåret og skubbet det værste rod af vejen. MEN ok, jeg skulle alligevel i skole og alligevel ud af fjerene.
Hvad der er virkelig belastende med i dag er så at vi i gruppen valgte at have fri i dag, og det er jo skønt skulle man mene. Men essensen af en god fridag starter jo med at sove længe, det ved alle! eller du skal da i det mindste ha muligheden. Men nej nej, tirsdags-radiator-mændene havde jo ikke skruet måle-dimserne på de spritnye radiatorer og der var ingen der gad uddele info om hvornår det skulle gøres. Så da det stadig ikke var gjort tordag eftermiddag, kunne jeg jo ikke så godt sove længere end kl 7 fredag, da jeg frygtede at blive vækket at råbende håndværkere (gammel traume fra jeg boede i Nørhalne) ORK!
Så er det ude af systemet :)
Før jeg dryssede på arbejde her i eftermiddag, slog jeg lige et smut omkring storcenteret og Bilka :) Det kan faktisk være rimelig hyggeligt at drysse rundt derinde alene. Jeg fik ikke brugt nogen penge!! ud over på ting til vores aftensmad, men nu har jeg vist også allerede brugt rigelig i den her måned *hosthost limegrønne margrethe-skåle, philips juicer og ny vinterjakke*.

Uhmm :) fyld til tortillas (i meget fine skåle): gulerodsskiver, baby-leafs, agurk, tomat, trio-spire (??), kylling, ananas der ikke kom med på billedet og lyn-tzatziki (opfundet ved akut mangel på modne avocadoer til guacamole).


Det hele smidt på en en lun tortilla :)

Og klar til at blive spist! øhm kunne kun spise halvdelen, så resten ryger med på madpakken i morge :)

Kyllinge tortillas med knas (4 pers):
  • 4 tortillas
  • 2 tomater i tynde både
  • 1/3 agurk i tern
  • 1 pk. trio spire
  • 1 lille dåse ananas
  • 4 gulerødder i skiver (eller revet)
  • 1 bk. baby leafs (eller anden salat)
  • 4 små kyllinge bryst
  • Tzatziki
  • Oliven olie
  • salt, peber
  1. kyllingebryst krydres og gennemsteges ved middelvarme. (Pas på pandens belægning og varm den op på 2/3 varme og kom først fedtstof og kød på EFTER den er helt varm).
  2. Grøntsager skylles og snittes.
  3. Tortillas varmes enkeltvis enten et par minutter ved 250 grader eller på en varm, tør pande.
  4. Tortillaer anrettes med fyld på den ene halvdel, så den anden kan vippes over :)
Tzatziki:
  • 1 bæger creme fraiche (og i den dur, jeg havde 9% til at stå. Helt ideelt bruges der jo græsk yoghurt).
  • 1 agurk
  • groft salt
  • peber
  • 2 fed hvidløg (jeg kan godt lide at den sparker lidt, så brug evt. mindre :) )
  • et skvæt olivenolie
  1. Agurken rives groft, lægges i et dærslag/si og drysses med rigeligt salt (for at trække væsken ud) lad stå ½ times tid.
  2. Hvidløg pilles presses ned i creme fraichen og der smages til med lidt peber (vent med salten til agurken er kommet i).
  3. Skyl agurken rigtig godt af for salt og klem herefter vandet ud af massen.
  4. agurke-massen blandes i cremefraichen og den smages til med salt.
  5. rør olivenolie i tilsidst.

Nu vil jeg smide mig på sofaen og nyde det sidste af aftenen før jeg skal på arbejde igen i morgen :) Håber på søde og medgørlige kunder.
God aften derude.

torsdag den 17. september 2009

Tøsehygge :)

Uh, har godt nok glædet mig til den her eftermiddag/aften længe :) Den ene af yndlingstøserne har lige haft fødselsdag, så det fejrede vi her i dag. Vi havde ikke som sådan planlagt noget, da det altid (og uden undtagelse) er vildt hyggeligt. Det var også dem jeg var i London med i år og Paris sidste år.
Vi havde ovenikøbet også sørget for gaver til hende hehe ;) hun fik en kasserolle fra OBH Nordica med indbygget si og en lilla butterfly dåseåbner fra Normann CPH. Hun blev MEGET glad :)
Fødseldags menu'en stod på hjemmelavet sushi til forret, wok til hovedret (alt maden blev pink da der var rødbede i) og hjemmelavede pandekager med vebbestrup is til dessert. Puuh hvor blev vi mætte, men hold op det var lækkert.
Fødselsdagsbarnet lavede det flotteste sushi til os med rejer, rødbede, agurk og gulerod :) Det var første gang jeg smagte sushi og det smagte faktisk ret godt selvom det lidt var "børne-sushi". Derudover er det også vildt flot med alle de farver!
Min første portion (efter jeg havde dappet soya ud over det hele)
Vores pandekage bjerg :) lavet og bagt af undertegnet selv, men underholdt af tøserne under hele processen. Tror måske vi tog munden lidt for fuld ved at doble opskiften op, men så har hun rester til i morgen. De blev virkelig gode selvom opskriften blev taget lidt på rutinen og der kom appelsinsodavand i :)

Vi afsluttede vores hyggeaften med at se "Hairspray" og vrikke lidt rundt til den. kan man andet en at blive glad :)
Nu er jeg godt brugt efter en tværfaglig skoledag og en dejlig aften. Jeg tror jeg vil kravle til køjs og se dyner, jeg har jo fri fra skole i morgen ;)

onsdag den 16. september 2009

Mine kager :)




Tænkte at jeg lige vil bruge den ekstra fritid jeg har fået i dag på noget snedigt :) I skal ikke tro det er en overspringhandling og et forsøg på at undgå/udskyde at gennemlæse det tværfaglige projekt til i morgen nææ nej.. det gør jeg lige om lidt.. måske.. senere i aften.
Men anyway, så fik jeg lagt lidt kagebilleder ind :)

Pilates


Øv øv øv! for et stykke tid sidden meldte jeg mig 12 gange til Pilates á 1½ time pr. gang med Iben, der er en super god instruktør jeg før har trænet ved. Aalborg Nyhelse center ringede her for lidt sidden og sagde at instruktøren var sprunget fra i sidste øjeblik :( havde ellers glædet til at blive bevæget igennem i aften. Nu håber jeg bare at den nye instruktør er lige så go' :)
Kan man egentlig tvinge en avocado til at blive moden?? Det kunne være rart :)

tirsdag den 15. september 2009

The Lost Symbol


Yir :D fik en fantastisk ide midt i undervisningen i dag (hvis jeg selv skal sige det). Vi fik lidt tidligere fri og man skal da være et skarn hvis man ikke udnytter det til at brænde lidt penge af, selv om det så kun er i den nærmeste Netto :) Netto er forresten er fantastisk butik!
Meen det det hele handler om er: Jeg kom til, meget sponant, at købe Dan Browns nye bog, "The Lost Symbol" til kun 139kr!! hvis det ikke er billigt sååå..
Jeg har allerede reklameret lidt med at jeg nu er den heldige ejer af endnu et stykke fantastisk boglig spænding og har fået den første person på venteliste til nærmere gennemlæsning :) Kan godt forstå at Bitten , min evighedsveninde gerne vil låne den. Jeg satser på at den er god!
Her til aften har vi været ude på gården hos min mor og far. Helt fantastisk at kunne slå 4 fluer med et klask. Vaske tøj gratis, besøg mor&far, lege med Fie-hunden og spise god, gratis aftensmad hehe :D fik faktisk rester med hjem til madpakken i morgen. Såkaldt "Øf stroganoff" :) hmm 5 fluer må det faktisk være.
Jeg fik 3 glas hjemmelavet blomme, brombær og solbær syltetøj og lidt æbler med hjem. herligt!
Nu skal jeg også op under min dyne og tælle høns, det bliver en laang dag med tværfagligt projektarbejde med 5. sem. fys'er i morgen.

Piv koldt!


Det er hvad det er! var meget meget forfrossen da jeg endelig kom i skole idag. Oven i det virkede den fordømte "varme drikke maskine" ikke :( øv kunne godt have drukket en kop citron the. Den spyttede bare en kop kogt vand ud til mig mens den stod og små fnis'te af mig (hvilket den også gjorde sidste uge) ØV!
Dagens optur, so fare, var at der stod nogle mænd fra Metal Ungdom (Jeg læser ergoterapi!?) uden for skolen og delte sådan nogle skum puslespilsbrikker ud. Jeg tror de er sådan nogen der skal samles til sådan en terning? hehe måske jeg giver mig i kast med den når vi skal have social medicin og jeg har mistet fokus :) Lige nu har vi organisation og ledelse (snork) og skal have det til middag.
Jeg har forresten bagt de skønneste muffins :) uhm. Jeg fandt opskriften hos Anja http://www.anjaolesen.com/?p=57
De er super lækre med lidt "bid" og dejlig smag :) de bliver ekstra gode af en dag i køleskab (lidt ligesom mudcake). De ryger ind i min opskriftsbog derhjemme :) Hendes squash-gulerodsboller er forresten også gode og mætter godt.
Dagens store højdepunkt: Vi får nye radiatorer! nu har vi også kun ventet 1½ uge i uvidenhed på at det kunne blive vores tur og today's the day! 07.15 blev der sagt: "hallo" nede ved hoveddøren og så kunne jeg ellers få tøj på i en f...... fart!
well tilbage til undervisningen :) vi skal jo sikkert bruge det til noget senere i livet.