Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 26. februar 2013

Masser af fødselsdag

Vi har altid lidt travlt i slutningen af februar i vores familie :) Min mormor, far og jeg har fødselsdag inden for en uge, så der er gaver der skal købes, tid der skal afsættes og kager der skal bages! Nu mormor havde fødselsdag i onsdags, min far havde i går og jeg har fødselsdag på torsdag.


Min søde mormor inviterede familien på aftensmad i onsdags og jeg var der allerede for at hjælpe ved middagstid. Der var nemlig også gæster til både frokost og kaffe :)

Til aftensmad var der bestilt mad udefra for nemhedens skyld og det var retro hele vejen igennem. Forretten var hønsesalat på ananasring, komplet med med bacon, appelsinspringer og det hele :)
Hovedretten fik jeg ikke billede af, da der var lidt travlt med at få den serveret. Det var flæskesteg med det hele! Mmmm!

Jeg havde tilbudt at lave desserten, da det sjældent er særlig godt når man køber udefra. Ofte er det også alt for dyrt i forhold til kvalitet! Min mormor ville gerne have citronfromage, så det fik hun :)


Hun er rigtig glad for blomster, så jeg tænkte at det var den perfekte mulighed for at pynte med spiselige, tørrede blomster fra Terre Exotique

Jeg brugte blomstersalat med kornblomst, morgenfrue, rose og den aromatiske pomme reinette. Jeg synes at det er en rigtig fin, diskret måde at pynte en dessert på :)

Lige inden servering blev der drysset mousserende sukker/ pufsukker. Det er altid en sikker vinder og folk bliver helt fjollede :)

Det blev til to store skål citronfromage, men alt blev spist! 

Jeg har faktisk også allerede selv holdt lidt fødselsdag :) i Søndags havde jeg nemlig yndlingstøserne og dermed madklubben, til fødselsdag om eftermiddagen og aftenen. Så kommer der endelig lidt opskrifter til jer igen ;)

torsdag den 21. februar 2013

Da huset fik vægge!

Så skal jeg love for at vi rykker :) med den nye dato (6.juni) kommer det hele lige pludselig meget tæt på! Der er sket enormt meget derude inden for den sidste uges tid og det begynder at blive utrolig virkeligt. Det er svært at forstille sig den ujævne græsmark for blot nogle måneder siden.

12. Februar 2013
 Pludselig var de begyndt at opsætte porebeton? derude :) De startede med stuen.


13. februar 2013
 Dagen efter havde vi fået den fineste asfalterede vej. Billedet er taget med ryggen til vores hus.

Hjørnet i stuen, hvor vi regner med at sofaen skal stå :)

Så begyndte vi så småt at se hvordan de forskellige værelser blev til. Billedet er taget fra soveværelset og ind mod det store badeværelse

Resten af den luftige stue :) Den ser temmelig lille ud, men det er den ikke!

18. februar 2013
Så skød der et hus mere op :) Skønt med naboer! Vi hjælper også hinanden med at holde øje med hvad der sker derude.

Alle porebetonvæggene er sat nu :)

 Vi fik ikke set huset indvendigt den dag, da vi ikke ville forstyrre håndværkeren

Bagsiden :)

19. Februar 2013
Og pludselig, dagen efter, var de begyndt på taget!

 Bagsiden igen :)

Det går helt utrolig stærkt nu og vi glæder os sådan. Vi skulle jo oprindeligt have overdraget det færdige hus på min fødselsdag, 28. februar, i næste uge og det er rigtig mærkeligt at tænke på. Det havde ellers været en fantastisk gave ;) Nu må Daniel finde på noget andet.
Måske jeg skal tage ud med lidt kage til håndværkerne i næste uge. Er der nogen der har en ide/opskrift på en "håndværkervenlig" kage?

mandag den 18. februar 2013

En dåbskage og en bryllupskage

For en måneds tid siden sagde jeg jo ja til at lave en dåbskage for en af Daniels kollegaer. Hvad jeg ikke kunne skrive, var at jeg også skulle lave en bryllupskage til dem :) Der var nemlig ikke ret mange andre der vidste at de også skulle giftes samme dag! Det er meget længe siden at jeg har lavet kager med fondant, så der var mange overvejelser, men jeg er glad for at jeg sagde ja. Jeg havde helt glemt hvor sjovt det egentlig er :) selvom det tager utrolig lang tid.

Dåbskagen i hvid og lilla :) Den indeholder 2 bananbunde med mørk chokolade, 1 lagkagebund, hindbærmousse og nougatmousse.

Kagen blev pyntet med en håndmodelleret bamse, funky letters, sukkerblomster (øj jeg lavede mange) og sprøjteglasur.



Bryllupskagen skulle selvfølgelig også være i hvid og lille :) med initialer og dato. Jeg prøvede at holde kagerne i samme stil.

 Kagen indeholder 2 chokolate chip pound cake bunde, 1 lagkagebund, nougatmousse og vaniljemousse. Jeg jo, desværre, ikke nogen billeder af kagerne inden i.




Jeg synes faktisk selv at bege kager blev ret fine :) selvom jeg er lidt kagerusten.

Nougatmousse nok til et lag i en 25 cm kage
200 g. blød nougat
65 g mørk chokolade 60%
1/2 l piskefløde

1. Skær nougat i mindre stykker og hak chokoladen fint.
2. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over nougat og chokolade.
3. Lad det stå i 2-3 min og rør derefter rundt ind til massen er ensartet og alt chokoladen er smeltet.
4. Dæk overflader med vitawrap. Det skal røre og dække hele overfladen på cremen og gå op af skålens sider. Sæt på køl i min 4-5 timer.
5. Pisk langsomt cremen op med håndmixerens piskeris i bunden. Øg hastigheden og pisk hurtigt cremen op. Pas på med at overpiske, da den nemt skiller.

Jeg er også begyndt at hækle! Jeg er i fuld gang med at lave flag til en flagranke. Jeg har nemlig snart fødselsdag :)

mandag den 11. februar 2013

Det gyldne overblik

Sommer, kom hid!

Der sker godt nok ikke så meget herinde lige p.t., men der er bare så meget andet der fylder lige nu :) Huset fylder en hel del i mine tanker og det er svært ikke at blive suget ned i et hul af bekymring over forsinkelser, møbler, levering, banklån, job (eller manglen på samme), min kommende fødselsdag, dåbskage and the list goes on and ooon..

Men! Igår fik vi en ny dato på huset:

6. Juni! 2013

Så faldt det på plads :) Der kan selvfølgelig stadig komme forsinkelser pga. vejret, men vi håber er det holder nogenlunde. Lejligheden er trods alt sagt op og 15. maj og vi vil jo ikke genere mine forældre længere end højest nødvendigt. Desuden er min Bitten babyklar lige inden, så det kunne være rart hvis det hele ikke væltede oven i hinanden.

I weekenden var vi ude at få et tilbud på møblerne til det huset i Idémøbler. Vi skal have spisebord, sofa og sofabord, så der var alligevel lidt at komme efter. Spisebordstolene ender vist med at blive fra Ikea :) Der er vigtigt for mig at man sidder godt i dem og at man kan sidde der længe. Det bliver en ret stor udskrivning, men der er heldigvis sparet op til det.

Dåbskagen er der også så småt styr på, nu skal jeg bare have handlet ind til den. Der er lavet sukkerblomster i massevis, skitser og lister så mon ikke den nok skal blive rigtig flot!

Instagram - Madmedhjertet

tirsdag den 5. februar 2013

Husupdate!

Så sker der noget! :) I fredags var vi lige et smut forbi grunden og sørme om ikke det skrider fremad derude nu. Nu har har vi ihvertfald et fundament og det hele bliver lidt mere virkeligt. Det er også lidt surrealistisk at kunne sige "der er stuen, der er badeværelset og der er børneværelset".
Jeg blev lidt begejstret derude, så der er en god stak billeder :)

24. januar - Billedet er lånt af en af vores mange kommende "naboer", der var så sød at tage et billede da han var derude en dag. Første del af fundamentet er sat.

Resten af billederne er taget 1. februar :)

En oversigt over kvarteret. Det er taget fra indgangsvejen, der skal asfalteres og snor sig mellem grundene.

Bagsiden af vores grund

Tadaaa, fundament! Det begynder virkelig at ligne noget nu og vi glæder os rigtig meget.

Denne ende af huset, hvor Daniel står, bliver børneværelser og et badeværelse

 Dette bliver vores stue

 Her er soveværelset og det store badeværelse

 Hjørnet af stuen

 Badeværelset til vores soveværelse

 Alt rodet i vores teknikskab :) det kommer til at stå i bryggerset i højre side af billedet. Til venstre er mit viktualierum ;)

 Vi har endda et vandløb i baghaven ;)

Bum! Det begynder godt nok at skride fremad nu og det er svært at være tålmodig efterhånden. Samtidig er det rigtig svært at overskue hvordan vi skal få flyttet alt vores skrammel! Vi har endnu ikke fået en ny fast dato for indflytning, men det bliver nok i starten af juni. Vi har valgt at sige lejligheden op, så vi skal være ude 15. maj. Vi lejer et rum i boxit til vores ting og flytter ud på gården til mine forældre, ind til at huset er færdigt. Ikke den mest optimal løsningen, men det er sådan der bliver :)

lørdag den 2. februar 2013

Lykken er..

Når en af de bedste veninder inviterer på aftensmad og dessert :) I torsdags var jeg nemlig på besøg hjemme hos Pernille. Hun laver altid noget fantastisk spændende mad og sjældent den samme ret to gange.

Denne gang diskede hun op med cornbread vafler med chili con carne og fyldte, baconsvøbte jalapeños. Rigtig lækkert og anderledes :) Jeg lavede faktisk også lidt og fik tjansen med de fyldte jalapeños. Det er bare jalapeño halves på glas fra Santa Maria, der fyldes med cheddar, svøbes i bacon og gratineres. Det er rigtig lækkert, da det ikke er stærke jalapeños.


Desserten, åh desserten! Cookie dough creme brulée i hendes nye dertil indrettede skåle. Jeg elsker den sprøde karameliserede overfløde og den bløde creme.

Mmm cookie dough!

Jeg har lige været ude at tage billeder af grunden, så mon ikke der snart kommer en lille husopdate igen :) Der er ihvertfald sket lidt ;)

fredag den 1. februar 2013

Madbloggerhygge hos Camilla

Så kunne vi finde ud af at få Cupcakemafiaen samlet igen. Det er vist temmelig længe siden at vi alle har været samlet, og der er godt nok sket meget! Ikke for mit vedkommende, men to huse og en graviditet er store ting :)

Som altid blev der snakket en masse, nørdet, grint og sladret. Og spist ikke mindst! Camilla sørgede rigtig godt for os.

Lækker chili con carne serveret med ris, cornbread (øj!), sprøde chips, guacamole og creme fraich. Det cornbread smagte bare helt fantastisk med den krydrede chili con carne.

Jeg må selv have afprøvet det næste gang vi skal have chili con carne herhjemme :)

Til dessert havde hun lavet en pæn grasshopper pie, der bestod af oreobund, pebermyntemousse og flødeskum :) Jeg kæmpe pebermyntefan, så den faldt i rigtig god jord. Vi blev enige om at godt kunne have brugt et skvæt pebermynte mere, men så må hun jo bare lave den igen ;)