Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 27. august 2012

Plantegning og tilvalg til huset


Velkommen indenfor i vores fiktive hus og kommende hjem :)

Det er sådan her det kommer til at se ud, regner vi med. Det består af:
- soveværelse
- 2 børneværelser
- Kontor
- Køkken/alrum
- viktualierum!
- Stue
- 2 badeværelser
klik på billedet for at gøre det stort

Når man købes hus via Huscompagniet er der et udvalg materialet f.eks. tag, gulvtæpper og fliser der er standart og dermed med i prisen på huset. Det er selvfølgelig også muligt at vælge nogle af de andre produkter mod merpris. Mig og Daniel er faktisk rimelig standart, åbenbart, og de fleste af vores valg høre faktisk ind under "standart". 

Her en en gennemgang af hvilke tanker vi har gjort os, hvilke materialer vi har valgt og hvad vi har købt ekstra:

lånt hos Stark
I køkken/alrum samt badeværelser og bryggers har vi valgt at få disse lyse fliser i 30x60cm. Vi har set dem i flere private hjem og de giver et rigtig god lys effekt i rummet. 

Tæpperne i børneværelser, soveværelse og kontor er "london boucle" i antracit. Det er meget fremme med helt mørke/sorte tæpper lige nu, hvilket er ret flot men med en hvid hund går det bare ikke :) i stuen får vi trægulv.

Lånt hos Huscompagniet
Loftet! åh loftet! Jeg elsker loftet vi får lavet i køkken/alrum :) det er en af de ting vi har prioriteret at bruge ekstra penge på. Det giver altså lige det sidste at få lavet skråloft og jeg ved at det bliver et rum vi kommer til at bruge rigtig meget. Læg forresten mærke til fliserne ;)

Derudover har vi valgt at købe væghængte toiletter, træ-aluvinduer og en ekstra udendørs vandhane.
Det er altid svært at begrænse sig og vi har været nød til at prioriterer. Det kunne selvfølgelig være lækkert med centralstøvsuger, gipslofter, filt på væggene frem for væv osv, men vi kan sagtens få et rigtig dejligt hus alligevel. Det koster det hele og vi skal jo også gerne have råd til lidt nye møbler og et lækkert køkken ;)

søndag den 26. august 2012

Cafe Spirets nye brunch

To indlæg på een dag? wtf fristes man måske til at sige, men den er god nok ;) I dag har jeg simpelthen startet min dag på måske en af de bedst tænkelige måder. Nemlig i selskab med både Cupcakemafiaen og en ufattelig lækker brunch.
Den nye ejer af Café Spiret her i Aalborg inviterede os nemlig til at prøvesmage og anmelde deres nye brunch. Det holdt hårdt med at finde en dag, os fem bloggere imellem, men idag blev dagen.

Der er sket lidt på Spiret sidden at jeg var der sidst, men jeg skal også gerne indrømme at det er lang tid sidden at jeg sidst har været på café. Indretningen har virkelig fået et pift og cafeen ser rigtig frisk og indbydende ud. Jeg er ret vild med deres vandglas i en sartblå tone.

Noget som Spiret altid har været indprintet i min hukommelse for er bl.a. deres lækre kolde og varme drikke. Da jeg skrev bachelor afsluttede vi sommetider en lang arbejdadag med en kop et eller andet på Spiret. I dag fik jeg en temmelig lækker Piña Colada Shake der smager frisk, cremet og lidt af sol og ferie.


Lidt varmt høre sig jo også til en brunch og da jeg ikke er den store kaffedrikker blev det til en chai latte. Ofte er div. cafeers chai latte alt alt for sød og slet ikke spicy nok, men jeg blev godt nok positivt overrasket! Den smagte nemlig af noget og var samtidig lækker cremet.

Selve brunchen er traditionel i forhold til at indeholde mange små retter, flere af dem har fået et lille twist. Jeg er almindeligvis ikke så meget til brunch, da der ofte er en del ost mm. jeg enten ikke kan lide eller gider. Spirets nye udvalg passede mig rigtig godt og der er en rigtig god variation i retterne. Jeg prøver at beskrive de små retter lidt for sig, så godt som jeg nu kan :)

Scrambled eggs et en af de retter jeg godt kan stå lidt af på. Ofte er det smagsløst og gummiagtigt fyld på tallerkenen. Jeg synes faktisk at de var ret hos Spiret :) de var lette, cremede og havd en skøn smag at krydderurter Der er bl.a. kørvel i, der ud over at smage skønt og giver en rigtig flot farve.
Æggene blev serveret små, krydrede brunchpølser der godt kan minde lidt om en mild chorizo og sprød bacon. Selvom jeg godt kan lidt bacon, er det rart at der ikke kun ligger et bjerg bacon.

Denne lille hapser er ristet rugbrød med varmrøget peberlaks og wasabi. Det er en ret spændende kombination med de sprøde rugbrød, dem porøse og bløde laks kombineret med den skarpe wasabi. Det var en rigtig velsmagende lille haps!

Ingen brunch uden serranoskinke. Ihvertfald ikke i min verden :) det er simpelthen et must! Den lå sammen med salami og en nøddeagtig comté ost, som jeg dog donerede til Bitten. Hun spiste den med største velbehag.

Der var også en sød lille skål med lun leverpostej og sprød bacon. Vi fik godt nok også en stor kurv med lækker brød, men det glemte jeg at tage billeder af midt i alt den lækre mad.

Min absolut favorit i brunchen må næsten være den varme øllebrød med flødeskum. Jeg elsker øllebrød og jeg synes at det er et friskt initiativ at reindtroducere det. Det er ivertfald lidt mere spændende end den evige yoghurt. Jeg er ret overbevist om at der er flere der kan lide øllebrød, end de egentlig selv er klar over. Den var dog lige til den søde side, men jeg tror at de kan skyldes at fløden var sødet. Lidt appelsin i selve øllebrøden kunne også gøre sig godt.

Det helt søde punktum på brunchen var en blød pandekage med en helt fantastisk nøddekrokantcreme til at smøre på. Hold da helt kæft, hvor er det bare stærkt vanedannende! Jeg kan godt forstå at det er et stort hit hos dem, for den var helt fantastisk.

Den kunne selvfølgelig også smøres på brød, men jeg valgt nu at smøre det på pandekagen ;) der var godt nok stille rundt om bordet da pandekagerne og nøddekrokantcremen blev spist.

Jeg har ikke mange fingre at sætte på noget som helst på den nye brunch hos Spiret. Oplevelsen var langt mere postiv en jeg havde forventet og det hele, undtagen osten, smagte mig :) Selve brunchen inkl brød og en cafe latte, chai latte mm. koster 137 kr, hvilket jeg sagtens selv kunne finde på at give.
De små retter er enkle, med rene smagsindtryk og med fokus på den smagsmæssige detalje. Betjeningen var rigtig sød og lokalet dejligt lyst. Jeg kan kun anbefale at prøve spirets brunch :)

Vores fiktive hus



Det er ikke nogen hemmelighed at mig og Daniel (og Pixi for den sags skyld) længe har ønsket os vores eget hus. Du ved sådan et med egen have, vaskemaskine og opvaskemaskine! Sagen er bare at ingen af os har hændende skruet rigtig på, sådan rent håndværksmæssigt. Det vil sige, at det med at købe noget der skal istandsættes ikke rigtig passer til os.
Hvad gør man så? Man køber et fiktivt hus, der først skal bygges op fra scratch. Det er ihvertfald lidt af en udfordring at forklare venner og familie at huset ikke findes i forvejen og at der ikke er nogen billeder at vise frem.

Jeg har valgt både at poste husindlæg både her og på husbloggen :)

Et hus kræver selvfølgelig en grund, så da vi fandt en grund i et godt område kontaktede vi Huscompagniet her i Aalborg samt vores bank for at høre hvor realistisk det er at bygge eget hus.



Der var ikke ret meget slinger i valsen og dette er nu vores grund :) Lige nu er det bare en mark, men 28. februar 2013 står der et spritnyt hus klar til os. Det meste af grunden bliver omkranset af hæk og det eneste fortorv vi får er ved indkørslen nederst til venstre.
Grunden er 1089 m2 og vores fiktive hus bliver 152 m2.
Grunden så ikke 100% sådan ud til at starte med og efter den blev som tegningen oven for har vi haft lidt kvaler over hvor på grunden huset skal placeres og hvad med indkørslen? Det er stadig noget vi roder lidt med, men mon ikke snart det falder på plads

Der er mange og store beslutninger der skal tages og en af dem vi har haft lidt svært ved, er mursten. Vil den kvadratmeter mursten vi har set også være pæne på et helt hus? Vil de også være pæne om 20 år og kan huset sælges igen? Skal de vælges med fornuft eller hjertet? Alle de beslutninger :)

Billede lånt af Huscompagniet
Vi har, indtil videre ;), valgt en blødstrøgen rosé mursten der hedder Savanne. Den er forholdsvis neutral uden af være for røde eller gul.

Lige p.t. venter vi på at huscompagniet begynder at byggemodne grunden til september og at vi skal til møde med HTH og Uggerly.


Ude til højre har jeg lavet et link til vores husblog, hvor alle byggerelaterede indlæg bliver samlet :) Jeg har også lavet en lille nedtælling ;)

lørdag den 25. august 2012

Cheeseburger eggrolls med sur-sød coleslaw



Uf der har da vist været rimelig dødt herinde på det sidste :) Tiden flyver når man hygger sig og sidden sidst har jeg været to gange i tyskland, på fyn, i Danfoss Universe, arbejdet en del og haft madklub i et sommerhus. Men nok om alt det andet, nu lidt om sommerhusturen.

Vi havde lånt et dejligt sommerhus i Hals af en af yndlingstøsernes forældre og vi havde selvfølgelig taget hundene med. To dage hvor vi bare hyggede, slappede af, så film og spiste god mad :) Vores madklub har jo holdt en alt for lang sommerferie, så vi tog revance her i sommerhuset.
Normalt plejer vi jo at lave maden som tre retter lige efter hinanden, men for at vi rigtig kunne nyde maden og ikke skulle blive overmætte spredte vi det lidt ud. Forret kl 12, hovedret kl 15 og dessert kl 18 ;)


Vi havde oprindeligt planlagt temaet "Chokolade" til alle tre retter, men pga. af at jeg har haft så travl valgte vi at vi selv måtte bestemme hvad vi ville lave. Heldigvis gik Pernille all in med chokoladetemaet til forretten. Det var bare så godt!
Hun lavede nemlig det skønneste chokoladetapas til os :)

Øverst til venstre er det ristet brød med olivenolie, smørbar ganache og spicy chorizo.
Øverst til højre er ristet brød med olivenolie med 85% chokolade og flagesalt. De små kugler er en syrlig lille hemmelighed, nemlig vindruer trillet i mørk chokolade og kakao!


Den lækre smørbare ganache


 Åf de smagte helt fantastisk! Jeg havde slet ikke forestillet mig at de ville være så gode og vanedannende.

 Dem skal jeg helt bestemt selv lave :)

Det lyder som en underlig blanding, men det krydrede chorizo smagte rigtig lækker sammen med den mørke, cremede ganache og med lidt flagesalt på toppen.

Forretten var slet ikke særlig hundevenlig med alt det chokolade, men nysgerrige det var de!

Pixi og Eika nød også at være i sommerhus. Tænk sig at blive gået med oftere en man plejer, blive nusset konstant og kunne lege hele dagen. Det er vist hårde vilkår for en lille, træt hund ;)

Jeg havde ansvaret for hovedretten og valget faldt på Cheeseburger Eggrolls :) en opskrift jeg har haft liggende i evigheder og som var nem at gå til i et sommerhuskøkken. Inspirationen og noget af opskriften har jeg fra Rachel Ray

Cheeseburger Egg Rolls med burgerdip 10-12 stk
2 forårsløg. finthakkede
lidt olie
80 g choizo i små tern
500 g hakket oksekød
1/2 tsk paprika
1/4 tsk karry
salt, friskkværnet peber
lidt stødt chili
1-2 fed hvidløg. knust
2 spsk ketchup
200 g cheddarost, revet
ca. 12 store ark forårsrulledej
Lidt sesam

1. Svits løgene et par minutter og brun oksekød og chorizo af sammen med løgene.
2. Tilsæt krydderierne og lad det simre i et par minutter.
3. Rør ketchup i og smag til med krydderier.
4. Lad kødblandingen køle helt af.
5. Rør kødet sammen osten.

6. Fordel 3-4 store spsk på de optøede forårsrulledejen.

7. Træk hjørnet af dejen stramt hen over kødet. 

8. Fold højre og venstre hjørne ind over kødet. Pensel det sidste hjørne med en smule vand og rul kødet helt ud over hjørnet. Pensel rullen med lidt olie og drys med sesam.

9. Bages ved 200 grader i 20-25 min til de er gyldne og sprøde.

Note: Utrolig nem og lækker aftensmad, der også sagtens kan laves på en hverdag. Jeg tror endda de kan fryses ubagte. Næste gang skal der lidt sennep i fyldet og jeg ruller kødet omkring en stang cheddar frem for revet.


Sur-sød coleslaw
6-7 spsk æbleeddike
3-4 spsk flydende honning
salt, peber
6 gulerødder
1 spidskål

1. Rør æbleeddike sammen med honning, salt og peber.
2. Skræl gulerødderne og skræl dem til lange strimler
3. Snit hvidkålen fint og vend det hele godt sammen.
4. Lad det trække på køl i en times tid før servering.

Det blev taget middagslur x mange

Desserten var helt fænomenal! Den ser ikke ud af meget men det er en af de bedste kager jeg har smagt.  Det er sjældent at en kage der er så enkel er så lækker i sig selv, men den smagte bare så godt.

 En lun, svampet og saftig citruskage!

Jeg ku´godt.. lige nu!

Det har været nogle fantastiske dage, med de dejligste piger og vi burde virkelig gøre det noget oftere. Pernille har også skrevet lidt om det her. Heldigvis skal jeg se dem allerede i næste uge, hvor vi skal gøre Ikea og Metro usikre :) Madklubben er selvfølgelig blevet genoplivet og næste tema er "pandekager"

onsdag den 15. august 2012

Pixis lommepenge

Pixi får skam lommepenge hver måned :) vi overfører hver især et beløb til hendes konto og de penge bruger hun så på legetøj, tyggepenge, snacks, tørfoder, lakseolie, dyrelæge og frisør.

Hun har lige investeret i en ny Furball udredningsspray fra Pet Head OG et superabsorberende håndklæde. Hun har lært af den bedst, at man aldrig må gå ned på udstyr ;) Hun kom også til at købe en ny vandskål. Nemlig en Road resfresher bowl, der gør at der ikke ligger vand over det hele på gulvet.

Nå ja, og så har lækkermåsen været en tur hos frisøren! Hun er stadig lidt hvalpet og har masser af energi, men med det lune vejr er det simpelthen for varmt med alt det pels.

Med lang, varm pels

Og nu helt nyklippet (og med nyt halsbånd, shhhhh!). Hun er både nemmere at holde og kan bedre lege uden for igen.

Men det er også lige til at blive træt af ;)

tirsdag den 14. august 2012

Lækker, lækker fødselsdagsmad

I sidste uge var jeg inviteret til frokost hos en af yndlingstøserne :) rigtig lækker frokost endda og der manglede bestemt ikke noget. For en gang skyld havde vi alle fri på hendes fødselsdag OG var i Danmark ;) De fleste af os er før stukket på charterferie på hendes fødselsdag.

 Vi fik de lækreste laksesnipper, der bl.a. var lavet af de krydrede brød fra tapasfesten

 Lune nachos med ost og tomat

Bagte tomater og cherrypeppers

 Jeg elsker mange små, gode retter :) De smagte bare rigtig dejligt det hele

Der var hele tre hunde med til fest, bl.a. søde lille Eika, der er Pixis yndlingsveninde.

 Og en meget nysgerrig Olga.

 Eika er sådan en bette vims, der er svær at fange billder af, da hun er over det hele :P

Men jeg fik da taget et par stykker, selmom jeg har slettet en ordentlig bunke utydelige poter, ryg, bagdel og hale. Hun gemte også på et tidspunkt bag schäferen ;)

Dessert skal der selvfølgelig også være plads til og vi fik først serveret de skønneste melting moments med passionsfrugtcreme. De består er to lidt porøse kager, der minder temmelig meget om vaniljekranse både i smag og tekstur. Den friske og syrlige creme pifter kagen rigtig godt op :)

Ingen fødselsdag uden en lagkage og der blever serveret en lækker, hjemmelavet version af Bridgelagkagen, der blandt andet kan købes i Salling. Den hjemmelavede version bestod af sukkerbrødsbunde, hjemmelavet hindbærmarmelade, Italian merengue buttercreme og pink glasur! mums!

Det var bare en rigtig hyggelig dag sammen med nogen af de bedste veninder :) vi fik endda også aftalt en ny dato til madklub, så det kan blive skudt igang igen. Jeg har tilfældigvis en sjov opskrift liggende som jeg skal have prøvet af ;)

søndag den 12. august 2012

Asiatisk kyllingespyd med lun peanutsauce & sur-sød gulerødder

Jeg har været så heldig at få lov til at anmelde den fine, fine kogebog Annemad med mere - små retter fra hele verden af Anne Hjernøe i samarbejde med Politikkens Forlag.
Jeg kan generelt rigtig godt lide den tilgang Anne har til madlavning og ser også rigtig gerne hendes programmer. Hun er nede på jorden, men laver samtidig smuk og enkel mad de fleste kan forholde sig til. Hun behandler de gode råvarer med respekt og laver ofte små, indbydende og knap så bastante retter.


Bogen er inddelt i kapitler med bl.a. det nordiske, spanske, latinamerikanske og italienske køkken. Og New Yorker køkkenet ej at forglemme! Retterne er oftest ikke for bastante og varierer lige fra agerhøne til gazpacho (love!), saltkartofler, fritterede østers, orange-fudge, NY burger og lækre salater.

Som kogebogsentusiast varmer det mit hjerte, at bogen er fuld af de smukkeste, stemningsfulde billeder der virkelig inspirerer til at lave noget af alt det lækre mad. Selv det jeg normalt ikke selv så meget er til. Bogen er utrolig indbydende og inddrager dig i Annes kulinariske rejse verden rundt. De små personlige fortællinger og oplevelser kombineret med de flotte billeder, gør at det er en bog jeg kigger i igen og igen. Både til hverdags- og gæstemad.

Bogen spænder bredt og rummer alt fra hovedmåltider til konfekt og kolde, eksotiske drikke.

Det er faktisk endda lige før at Anne har overbevist mig om at skulle prøve friterede østers med tatarsauce :) det ser noget så lækkert ud!
Bogen er helt klart noget for dig hvis du inspireret af det visuelle, har eventyrlystne og nysgerrige smagsløg, holder af enkle retter med gode råvarer. Nogle af retterne kan godt virke lidt fancy ved første øjekast, men jeg ser det som en mulighed for at lade sig inspirere og skabe sin egen version. 

kyllingespyd, satay, kylling, grillspyd, peanutdip, pranutsauce, sataysauce, sataykylling
Jeg faldt bl.a. over en opskift på kyllingespyd med peanutsauce, som jeg gjorde lidt til min egen. Desværre havde jeg kun gulerødder af grønt til, men pyt. Det smagte skønt :)

Asiatiske kyllingespyd 3-4 pers

Marinade
saft og skal af 1 lime
3 spsk sød chilisauce
1 1/2 spsk soya
1 spsk mørk sesam olie
1/2-1 tsk revet ingefær
2 fed revet hvidløg
1 spsk creamy peanutbutter

300-400 g kyllingebryst i store tern

1. Rør alle ingredienser undtagen kylling sammen til en ensartet masse.
2. Hæld marinaden i en frostpose sammen med kyllingetern og fordel det hele rigtig gode. Lad stå min et par timer.
3. Put 4 store træspyd i vand i 1 times tid og sæt derefter de marinerede kyllingetern på spydene.
4. Tilbered kyllingespydene på grill, grillpande eller almindelig pande. Vend dem ofte så de ikke brænder på.


Lun peanutsauce
2 forårsløg, hakket fint
lidt olie
2 stængler citrongræs
8 limeblade
3 spsk fish sauce
1 dl peanutbutter, smooth
3-4 spsk sød chilisauce
1 ds kokosmælk, 400 ml
1 spsk lydt rørsukker
saften af 1/2-1 lime
evt. et skvæt skummetmælk

1. Skær top og bund af citrongræs og pil de 2 yderste blade af. Varm olien i en gryde og steg forårsløg ind til de er bløde og klare, sammen med limeblade og citrongræs.
2. Tilsæt fish sauce og lad det stege videre i 1 minuts tid.
3. Rør peanutbutter og chilisauce så massen er ensartet
4. Rør nu det meste af kokosmælken i, men hold gerne lidt af det helt tynde "mælk" tilbage til at justere konsistensen med.
5. Tilsæt rørsukkeret og lad saucen småkoge i 5 minutter. Saucen tykner langsomt. Smag godt til med limesaft og tilsæt evt. mere kokosmælk. Serveres varm.

Note: Ifølge Anne Hjernøe kan den laves i forvejen, nedkøles og opvarmes igen før servering. Hvis den begynder at skille skal der tilsættes et godt skvæt skummetmælk under omrøring.

Sursød gulerodssalat
3 spsk hyldeblomst eddike, købt eller hjemmelavet
1 spsk stikkelsbærsirup (eller anden lækker frugtsirup)
3-4 store gulerødder
evt. lidt fintsnittet spidskål/hvidkål, men jeg havde intet

1. Rør eddike og sirup sammen.
2. Skræl gukerødderne og lav dem til lange strimler. Jeg ville egentlig have brugt min grove julienneskræller, men den er desværre vist gået tabt :(! ih!
3. Vend det hele godt sammen 20 min før servering.

Note: Forholdvis enkel ret hvor meget kan laves på forhånd. Peanutsaucen binder det hele rigtig godt sammen og har en rigtig lækker dybte i smagen pga af limebladene, citrongræd og limesaft. Det er vigtigt at det ikke bliver for kvalmt og at der serveres noget syrligt, friskt og sprødt dertil :)