Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 28. februar 2011

I dag er det Lines fødselsdag.. :)

I dag blev jeg 25 år/ et kvart århundrede :) jeg har undgået at få kanel og har haft en rigtig dejlig dag, selvom jeg var i skole fra 8-16. Aftensmaden blev ikke noget fancy men god solid og ikke mindst gratis (jeg er vel studerende lidt endnu) mad på Bones. Det er nu ikke så tosset igen :)

Mine forældre + lillesøster, svoger og Fiehunden kom til aftenskaf' og havde gaver med :D Jeg havde egentligt planlagt bare at smide lidt småkager på bordet pga. manglende tid, men endte alligevel med at bage en omgang æble/sesam boller og lave en ordentlig portion romkugler af kagerester fra fryseren.
Nøgne romkugler!

Krymmel (en last jeg deler med en medblogger ;))

Dyp!

Tril!

På køl og spis ;)

Der var også nogen der blev trillet i kokos men de ser nu lidt kedelige ud :)

Louise og Fiehunden chiller på den store pude

 Der hjælpes med at åbne gaver (det var sådan en marcipan/sugarpaste klemme/crimpe dims)

 Jeg fik også nogle rigtig skønne ting at mine søster og svoger :)

 Fie er utilfreds

Der blev hentet noget lidt mere hundevenligt og hun kan faktisk godt vente pænt :)

Det har været en meget, meget lang (men god) dag og nu vil jeg se dyner! Zzzzz...

onsdag den 23. februar 2011

Hygge i de MissMuffin'ske gemakker ;)

I går var jeg på besøg hos Sabina aka MissMuffin sammen med Bitten og Camilla og jeg havde simpelthen den dejligste aften :) Snakket gik bare og det var rart at kunne få snakket blog og mad ;) mig og Sabina har vist også en fælles last for krymmel, glimmer og mærkelige madvarer. Sabina var så sød at lave mad, virkelig virkelig god mad, til os så mig og Bitten tog desserten med.
Bitten kom forbi kl 14.30 og så gik kagebagningen ellers i gang. Vi bagte red velvet cupcakes med kogt vanille frosting omnomnom! Opskriften fandt jeg noget af How to eat a cupcake. Jeg har længe ville prøve kogt frosting og nu fik jeg endelig taget mig sammen til det.

Red Velvet Cupcakes med kogt frosting 12 stk
- 2 spsk kakaopulver
- 1 spsk rød pasta farve
- 2 spsk kogende vand
- 125 g smør
- 85 g. sukker
- 2 æg
- 1,5 dl kærnemælk
- 1 tsk vanille ekstrakt el 3-4 tsk vanillesukker
- 150 g. mel
- ½ sk fint salt
- ½ spsk eddike
- ½ spsk natron

1. Rør kakao, rød farve og kogende vand godt sammen (det ligner noget der er løgn, men det er vist et meget vigtigt trin, for at få kakaoen smag til at udvikle sig).
2. Pisk smør og sukker cremet og luftigt i 5 min. tid og tilsæt derefter æggene et efter et. pisk grundigt imellem.
3. Hiv den afkølede kakao/farvemasse frem og rør kærnemælk, salt og vanille ekstrakt i.
4. Tilsæt mel og kærnemælks blandingen til smørblandingen på skift. start og afslut med mel. rør til det hele er rørt ud.
5. bland natron og eddike i en lille kop (det bruser og syder, men det skal det ;)) og rør det helt ud i kagedejen.
6. Sæt papirforme i en muffinbradepande og fyld dem 3/4 med dej.
7. Bages ved 165 grader i 20-22 min.
8. Lad afkøle 5 min i muffinbradepanden og tag dem derefter ud for at afkøle helt på en rist.

 Det leder lidt tankerne hen på en "Saw" film men dog ikke så slemt som kakao/farve blanding, vi med vilje ikke tog billede af ;) ydr!

 Klar til ovnen

færdigbagte og duftende :) se bort fra alt det dej der er spildt. Bitten skubbede ;) 

Kogt Frosting (nok til 12 stk)
- 143 g. sukker
- 4 spsk mel
- 3,25 dl mælk
- 4 spsk fløde (brugte jeg ikke)
- 220 g. kølig smør, skåret i tern
- korn af 1 vanillestang

1. Hæld sukker, mel og mælk i en gryde/kasserolle med tyk bund og varm det op ved 2/3 varme med jævn omrøring.
2. lad det småkoge i 20-35 min.
 Efter halvdelen af tiden vil det ca. se sådan her ud. tykt og klistret, lidt ala kondenseret mælk. Hav tålmodighed lidt endnu :)

 Nu er det lige ved at være færdigt :) det er meget tykt og sejt og kan lave "striber" der bliver liggende.

3. Hæld det i en skål og pisk til det er helt afkølet. Jeg gad ikke mere efter 10 min og satte det på køl i en ½ time til både skål og indhold var helt koldt.
4. Pisk det op og tilsæt smør og vanille lidt efter lidt. pisk til det hele er blandet godt sammen.
 5. Fyld i en sprøjtepose med stor stjernetyl og pynt de afkølede kager :)

 Mmmm...
Note: Kagen er dejlig svampet og også god dagen efter :) den har den flotteste farve og smager bare mildt og dejligt. pyt med alt det farvestof sådan en sjælden gang imellem. Døden skal jo have en årsag ;)
Jeg blev meget positivt overrasket over den "boiled frosting", da den gennemgik nogle meget mærkelige og klistrede stadier men den blev virkelig lækker og cremet. smagen er lidt hen vanille selvfølgelig og hvid chokolade. Det er også et plus for mig at der ikke skal bruges flormelis, men ganske nalm. sukker.

Der var simpelthen så hyggeligt hjemme hos Sabina med levende lys og de bedste "ostestænger" ever ;)
Den sødeste Emma, det frygteligt gerne ville have ostestænger og gerne hele tiden ;)

Gi mig, gi mig gi mig! kom nu!
Man er vel lidt prima donna ;)

Vi fik en skøn, skøn velkomst drink med asti, citronsorbet og friske blåbær

Kylling med fløde, bacon og champignon der smagte helt fantastisk, det ar så godt! hosthost det kan jo være der kommer en opskrift ;)
Hele herligheden med lækker salat, gremolata med persille, citron, mandler og ovnkartofler til. Det er sjældent at jeg kan tage billeder af min mad uden der bliver kigget mærkelig ;) opskriften finder du her

Der blev også tid til at slå lidt mave, mens der blev hygget, snakket, fnist og nørdet.

Desserten blev nydt nede i den bløde sofa :)

søndag den 20. februar 2011

Zuppa de pomodoro con mascarpone, durumbrød og hvid chokolade mousse med kanel og citron

I torsdag holdt jeg for-fødselsdag for yndlingstøserne, selvom jeg først bliver 25 den 28. februar :) Jeg havde heldigvis hele dagen fri til at gå og nusse i køkkenet med noget god musik.

Menuen kom til at bestå af:
- Zuppa di pomodoro con mascarpone - fancy ord for tomatsuppe med mascarpone fra "Moderne Mamma
- durumbrød med saltflager og rosmarin
- Hvid chokolade mousse med citron, kanel og citron/vanille sirup
- Citron cupcakes med creamcheese/hindbær frosting
Jeg valgte at lave to desserter da jeg var lidt usikker på om de ville kunne lide moussen og så er det jo alletiders undskyldning for at rode lidt mere i køkkenet (opvaskemaskine ønskes!)

Durumbrød med rosmarin og flagesalt (2 stk)
- 75 g gær
- 5,5 dl. lunt vant
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk tørret rosmarin
- 2 tsk salt
- 350 g. durummel
- 250-300 g. hvedemel
- olivenolie, tørret rosmarin og havsalt/flagesalt til toppen.

1. Udrør gæren i det lune vand og tilsæt olivenolie, rosmarin og salt.
2. rør først durum og derefter hvedemel i væsken og ælt dejen godt smidig og lækker i nogle minutter.
3. Lad dejen hæve i skålen i 45 min. med et rent viskestykke over.
4. for dejen til to brød og lad dem hæve på pladen, under viskestykket i 45 min.
5. pensel brødene godt med olivenolie og drys med rigeligt flagesalt og rosmarin og bag dem i 25-30 min ved 200°.

Note: Rigtig lækre, svampede brød der passede rigtig godt til suppen. Hvem har brug for en ske, når man har godt brød ;)

 Before 

 After

 Jeg fik kogebogen "Moderne Mamma" fra Galbani i adventgave af mine forældre og den virker til at have en del gode opskrifter, hvis man er til det italienske køkken. Jeg går aldrig af vejen for en god tomatsuppe og nu der kom alt det frygtelige sne (igen) er det ideelt at lave en god tyk og cremet en af slagsen.

Zuppa di pomodoro con mascarpone (4-6 pers) "Moderne Mamma" fra Galbani

- 4 spsk olivenolie
- 1 løg (det undlod til fordel for en 3. porre)
- 2 porre (så 3 i mit tilfælde)
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder, revet
- 2 kartofler, revet (jeg brugte 4 stk)
- 1 kg modne tomater i tern eller 3 dåser flåede tomater
- 140 g. koncentreret tomatpure
- 1 l. grøntsagsbouillon
- 125 g. mascarpone (jeg brugte 250 g cremefraiche 18%)
- salt og peber
- basilikum, oregano.
- jeg tilsatte også selv paprika, tørret chili, et skvæt citron og lidt parmesan.

1. Hak porrer, løg og hvidløg og sauter dem i olivenolien indtil de er bløde.
2. Tilsær de revne gulerødder og kartofler og sauter videre i 5-10 min.
3. tilsæt tomater (dåse eller friske), tomatpure og bouillon (evt. tørret/frisk chili)
4. Lad suppen simre i 20-30 min og tilsæt mascarpone/creme fraiche.
5. blend suppen og smag til med oregano, basilikum, salt og peber :)

Note: En rigtig dejlig, mættende tomatsuppe med en god cremet konsistens. Jeg kunne godt finde på at tilsætte mere hvidløg næste gang. Det er også en god måde at få smuglet lidt grøntsager indbords på ;).




Den første dessert blev en hvid chokolade mousse med citron og kanel, jeg fandt hos Piskeriset for lang, lang, lang tid siden og har bare manglet en lejlighed til at prøve den. Jeg har mistet linket men så lavede hun den heldigvis her for en uges tid siden ;) jeg tilsatte selv en citron/vanille sirup for at give lidt kant.

Hvid chokolademousse med citron og kanel 6 pers.

-  400 g. hvid chokolade, grofthakket
- 8 æggehvider
- saft og fintrever skal af en ½ citron
- ½ tsk stødt kanel
- 4 dl piskefløde

1. smelt forsigtig chokoladen (jeg brugte mikroovn med korte intervaller)
2. Pisk æggehviderne helt stive og vend den hvide chokolade i. Hviderne vil falde noget sammen.
3. vend citron saft/skal og kanel i.
4. pisk fløden til blødt skum og vend det forsigtig i.
5. anret i portionsglas, dæk med film og sæt på køl natten over.

Citron/vanille sirup
- 1 dl citronsaft
- revet skal af 1 citron
- 85 g. sukker
- korn af 1 vanillestang

1. Bland det hele i en lille kasserolle og lad det simre for lav-medium varme i 1½ times tid. smid evt. også  den tomme vanillestang i medmindre du laver Vanille ekstrakt, så kan de smides deri.
Lad afkøle helt (se der kan alt det sne være noget så praktisk) og hæld forsigtigt over moussen før servering. pynt gerne med guldglimmer ;)

Note: overraskende lækker dessert der forvirre hjernen med de forskellige smagsindtyk, på en god måde ;) er det hvid chokolademousse? er det citronfromage? og hvad er det lige den der smag i baggrunden er? Det er bestemt en dessert jeg skal lave igen :) yndlingstøserne kunne også godt li den. Jeg vil nok ændre lidt i rækkefølgen næste gang og blande chokoladen i flødeskum og derefter vende hviderne i.

Backup desserten blev citroncupcakes med hindbær/creamcheese frosting :D jeg er rigtig glad for citron!

Citron cupcakes med hindbær/creamcheese frosting 25 stk

- 3 cups mel
- 2 cups sukker
- 1 spsk bagepulver
- fintrevet skal af 2 citroner
- 2 spsk citronsaft
- 200 g. blødt smør
- 4 æg
- 1 dl mælk
- korn af 1 vanille stang eller 1 tsk vanille ekstrakt

1. pisk æg, sukker, vanille og smør, lækkert og luftigt.
2. tilsæt mælk, citronsaft og citronskal.
3. rør tilsidst mel og bagepulver i.
4. sæt papirforme i en muffinbradepande og fyld formene 3/4 op.
5. bag 20 minutters tid ved 165 grader, lad afkøle 5 min i muffinbradepanden og herefter på en rist.

Frosting:
- 200 g. kold flødeost
- 150 g. stuetempereret smør
- 1½ dl blendede hindbær (giv opkog i mikroovnen med 1½ spsk sukker)
- korn af 1 vanillestang
- 1-1½ pk flormelis
- lidt rød farve

1. pisk smør og flødeost sammen.
2. tilsæt den kolde hindbærmos. Det kan godt se lidt underligt grynet ud, men bare rolig det holder det op med :)
3. tilsæt vanillekorn og derefter flormelis til frostingen har den ønskede konsistens. opbevar på køl til det skal bruges.

Note: friske og let syrlige cupcakes det ikke tager skade af lidt glimmer på toppen ;) jeg tror de vil være SÅ godt med friske hindbær.


Jeg var så heldig at få et sæt microplane rivejern i gaave af yndlingstøserne <3 Dem har jeg også bare ønsket mig rigtig længe og hold op hvor kunne jeg godt have brugt dem den dag med alle de citroner jeg har revet ;) jeg glæder mig til at komme i gang med at bruge dem.

torsdag den 17. februar 2011

Jeg blev fristet..

For noget tid siden så jeg det her kakao hos Anna Banana og samme dag fik jeg tilfældigvis besøg af Bitten. Der gik ikke lang tid fra jeg havde vist hende butikkens side til vi havde lokket hinanden i fordærv. Vi kom til at bestille 12 dåser kakao i alt, men til vores forsvar er der altså virkelig mange spændende varianter og der er 3 for 2's pris ;)
De blev leveret mens jeg var i Egpten, så de blevet leveret hos Bitten. Jeg fik dem derfor først i tirsdags da vi var inde og se Black Swan.
Jeg smagte den med mint i går aftes og oh my! hvor smagte det fantastisk. ikke af kakao men af rigtig lækker, kraftig chokolade med en snert mint :) der er også bitte små chokolate chips i. Jeg har hørt fra Bitten at chili og luxury udgaven også er gode.

btw, se hvad jeg kom til at købe sidste jeg var på arbejde :D små Le Creuset magneter! Jeg havde i forvejen 4 men blev nød til at have æsken med den grønne i også ;)

Jeg får besøg af yndlingstøserne til aftensmad og dessert i aften pga. min fødselsdag den 28. så jeg har været i fuld sving i køkkenet siden kl 10 og tror jeg vil tage mig en velfortjent omgang middagsmad nu ;)

mandag den 14. februar 2011

Sharm el Sheikh

Så fik jeg endelig lidt tid til at fortælle lidt om mine ferie i Egypten og vise lidt billeder :)
Det var en rigtig god tur og uden antydningen af uro eller fare. Der var ca. 25 grader, masser af sol og afslapning :) Jeg er godt nok glad for at de ikke hev os hjem, som så mange andre selskaber gjorde med deres rejsende. Der var absolut intet at være bange for i vores område.
Vi boede på et rigtig dejligt hotel, Helnan Marina **** med de sødeste ansatte :) de var så smilende og hjælpsomme. Der var absolut intet at sætte en finger på med det hotel.
Jeg synes generelt at egypterne var meget venlige, men man skal lige vende sig sælgerne/butikkernes måde at være på. De er super hurtige til at spotte potentielle kunder og vil prøve med ale mulige krumspring at få dem med derind. Det kan godt være lidt overvældende i starten, da man godt vil være høflig og høre hvad de har at sige.. efter de tre første sælgere den første dag, er man ligesom kommet over det og fundet lykken i et bestemt NO! eller bare at gå videre :) Det handler i bund og grund om at køre samme kontante stil som de selv gør, lige meget hvor mange gange de spørg hvad du hedder, hvor du er fra og om du vil skrive i deres gæstebog (A4 ark).  En anden ting er, at der virkelig skal krejles om prisen. Giv dem kamp til strejen og lad være med at give efter. Jeg fik langt de fleste gange min. ½ af prisen af ved at stå fast og jeg er sikker på at de stadig grinte af mig bagefter ;) Det er nu ret sjovt!

Vores hotelværelse på 4. sal med udsigt ud over Naama Bay. Som i kan se har vi allerede fundet os godt tilrette og rodet det godt til ;)

 Hovedindgangen til vores hotel, med tagterrassen oven på.

 Vi havde all inclusiv og det her er så vores aftensmad. Her er min 6. slags brød, alverdens salat & dressinger. Bagved er et bord med varme kød og grøntsagsretter og to slags suppe. Vi fik ikke pomfritter en eneste gang og det var skønt :D der var mange spændende og anderledes ting. der var blandt andet noget med sådan nogle okra i. Det var ikke helt tosset :)

Dessertbordet :) alting var meget sødt og meget midlt generelt. Tingene smagte ikke af ret meget, men jeg fandt da et par favoritter ;) for det meste var der også de mast fantastiske søde appelsiner

 Selve restaurenten med "pastamanden" nede i hjørnet. Han lavede pasta med lækker tomatsauce, skaldyr, kylling eller fisk.

 Jeg blev specielt glad for de her kager dernede.Jeg aner ikke hvad de hedder eller er lavet af men de har en virkelig lækker og speciel konsistens. De er søde/klistrede og smager godt med friske appelsiner til :) de minder sådan lidt om baklava.

Der var gjort meget ud af at gøre det hele pænt :) her er en udskåret butternut.

 Og noget tahin agtigt dyppe-dyp

 Dessert :) melon, noget mælkeris halløj med rosiner og "trådkage" + "trådkage" lagt i lag med flødeskum og jordbær.

 Mmm.. trådkage! lidt ligesom at spise grov candyfloss :D

Noget bjerghalløj vi kunne se fra vores værelse

 Vi var på en gladbundsbåds tur og det var rigtig godt :) vandet var utroligt klart og meget dybt.

 Inden i båden.

 Det er næsten umuligt at få et godt billede af den mange farverige fisk og koraller, så det er bedre bare at nyde turen i stedet for at prøve at fange det med kameraet.
 Vi fik turen gratis + byvandring pga. noget med de der hajer, men den er ikke ret dyr normalt og helt klart værd at tage på.

 Mmmm White Chocolate Mocha med caramel drizzle :) den første kaffedrik jeg har kunnet li'.

 Der var en enkelt demonstration mens vi var på Starbucks, men den var fredelig og ovre på ½ time :) bare nogle der ville give deres mening tilkende.

Noget jeg fandt i vores lokale Carrefour ;)

 Endnu en dessert tallerken med de fntastiske appelsiner :)

 endnu en tur på Starbucks :) det var vores lille udskejelse, nu vi spiste det samme sted morgen, middag og aften.

Mmm.....

Det var alt i alt en skøn ferie med Atlantis rejser, der var gode til at informere os løbende og berolige folk. De håndterede det rigtig godt :) Det eneste der var lidt træls, var at man fik en småstresset fornemmelse i maven over ikke at vide om vi blevet hevet hjem tidligere. Det er der ikke rigtig nogen der kan gøre for :)
Jeg kunne ihvertfald godt finde på at tage med dem tilbage til Egypten og helt klart til det samme hotel!
Vi har talt om at tage 14 dage afted en anden gang med 1 uge på nilkrydstogt og en uges daseferie. Nu kunne vi jo desværre ikke se pyramiderne den her gang desværre :)