Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 31. marts 2010

Tak for l..t

Hvad er der sket med det er frygtelige noget.. hvad er det nu det hedder? nårh ja hjælpe hinanden! At tænke ud over sin egen lille næse og verden og rent faktisk gøre noget for andre? Lige pt. taler jeg ikke om krig, fattigdom, hungersnød osv. det er en helt anden diskution, men noget så simpelt som at gøre hverdagen lidt lettere for hinanden.
Er der så frygteligt at smile til en fremmed, sige "du må have en rigtig god dag", holde døren for andre, holde tilbage i trafikken eller bare småsludre med en ældre dame? eller hvad med dengang man rent faktisk snakkede med sine naboer og at det var mere end almindeligt at låne en kop sukker?
Hvad du giver, er altså det du får 10 gange igen, om det så er positivt eller negativt!

søndag den 28. marts 2010

Pizza & The Lovely Bones

Den sidste uge her i praktikken har været noget hektisk, men ikke mere hektisk end at jeg sagtens kunne finde tid til at tage i bio med Bitten og The Lovely Bones :) Ligesom Bitten havde jeg ikke rigtig noget færdigt indtryk af filmen lige efter, og føler først nu er de er færdig med at rumstere i mit hovede. Jeg tror simpelthen ikke at jeg kunne rumme filmen på daværenden tidspunkt, da den simpelthen er så.. så flot, skæv, grum, gåsehudsfremkaldende, fantastisk, dyb, livsbekræftende, speciel, stemningsfulde og overstrømmende. Du kommer hele følelsesspektret igennem og jeg tror der var flere gange hvor mig og Bitten næsten sad på skødet af hinanden af lutter pinefuld spænding. Det er rigtig smuk film både menneskeligt og rent billedligt, jeg er glad for jeg så den i biografen :)
En anden bonus var at jeg fik min forsinkede fødselsdagsgave af Bitten, nemlig "Fantastiske kager".

der er bare så mange sjove opskrifter i og den indeholder både bogen med alverdens cupcakes OG bogen med cookies. Det er en gave der batter :) jeg glæder mig helt fantastisk til at afprøve den og er sikker på at mig og Bitten godt kan arrangere en bage "date" og noget dans med Wii'en.
Tirsdag fik jeg bakset en pizza med mit yndlingsfyld sammen. serrano, parmesan og rucola, yum! Opskriften, specielt på bunden, fandt jeg hos Nicholaine. resten var sådan lidt på gefühl.

Pizza med serrano, rucola og friskrevet parmesan (4 sultne pers.)
Bund:
  • 560 g. durummel
  • 10 g. gær
  • 4 dl. vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 håndfulde græskarkerner
  1. Bunden skal laves aftenen før, så den kan stå og sove natten over i køleskabet :)
  2. Lun vandet og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt olie, salt og græskarkerner.
  4. Rør melet i lidt ad gangen. der skal måske lidt mere i.
  5. Ælt dejen grundigt igennem, læg den i skålen og dæk med et viskestykke.
  6. Sættes i køleskabet natten over.
  7. Opvarm ovnen til 225 grader med bagepladen i.
  8. Rul dejen tynd ud og tilpas den så den fylder bagepladen.
Fyldet:
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • Cherry/blomme tomater skåret i både
  • 100 g. serrano skinke
  • masser af friskrevet parmesan
  • en god basilikum pesto, gerne hjemmelavet.
  1. Fordel mozzarellaen og tomatbådene over bunden og bag den 15-16 min. ved 225 grader.
  2. Fordel rucola, serrano skinke og parmesan over den varme pizza. dryp herefter med pesto og drys evt. friske basilikum blade over :)
Note: Jeg elsker jo det fyld, så den sad bare lige i skabet :) og jeg blev simpelthen så positivt overrasket over bunden. sprød og lækker med godt bid. De græskar kerner var rigtig gode deri, da de gav struktur og en rigtig lækker smag.
I fredags havde vi sidste dag i praktik, så var var en frygtelig dag :( øv hvor gjorde det ondt i hjertet at sige farvel og tage afsted derfra. Jeg var simpelthen så glad for at være der og det er svært ikke at tænke på hvordan det kommer til at gå beboerne. Men jeg håber og tror på det bedste :) selvom mange ikke kan påskønne det er de nogle fantastiske mennesker. Jeg har udviklet mig rigtig meget, både personligt og fagligt, i de 9 uger og jeg kan nu selv føle at jeg er ved at blive en ergoterapeut ganske langsomt. Om et års tid er jeg færdig og skal til at stå på egne ben ude i den store verden, det kræve vidst nogle seriøse voksenpoint ;)
Jeg havde bagte omkring 35 hindbærsnitter til at tage med til fredagskaffen på praktikstedet og de vakte vidst lykke. de blev ihvertfald spist og jeg fik også lige smidt nogle ned på Daniels arbejde. Billederne tog jeg med min Iphone, da kameraet var gået i skjul. Nu er jeg ikke så frygtelig Iphone kyndig endnu, så det må blive en ommer med de hindbærsnitter så jeg kan få nogle flotte billeder hvor hele køkkenet ikke er gnattet ind i gul påskeglasur :)
Lige p.t. har jeg gang i en omgang "tøm køleskabet boller" med gulerødder, sweetepotato, ananas, rucola, solsikkekerner, sesam, hørfrø, almondbutter, koldskål og creme fraich i. For søren jeg er spændt på udfaldet ;) Jeg har det simpelthen så skidt med at smide mad ud, så jeg håber de bliver gode.
I aften står den bare på sofahygge, chailatte og Ben & Jerry's Cookiedough Ice cream! En perfekt måde at afslutte en weekend på og gøre sig klar til skolestart i morgen.

søndag den 21. marts 2010

Til middag hos.. inkl. Gratineret kyllingebryst med sweet potatoes & lime, salat med papaya & bønner og cremet passionsfrugt tærte med sprød top

Så kom dagen for premieren på "Til middag hos din blogger" Line-edition :) med Marie, Anja og Nicholaine som gæster.
Jeg havde jo to aftenvagt dagene op til fredag, så der ar hverken blevet handlet ind eller gjort rent i det lille hjem. Heldigvis havde jeg helt fri fredag, så lejligheden fik lige en hurtig overhaling og jeg handlede ind Bilka midt i pensionisternes myldretid! jowjow, man kan vel skabe lidt respekt med en tunet indkøbsvogn.. men alle slap derfra med hofter og håndled intakte og uden varige men.



Det første dilemma var at jeg simpelthen blev lidt smånærig mht. at købe flutes og hvorfor egentlig også købe Bilka's klonede flutes når man kan lave dem selv? Jeg havde ret meget besvær med at finde en opskrift, da de alle havde en ide med at skulle langtidshæve og det var lidt for sent på daværende tidspunkt. I desperation fandt jeg en random opskrift på nettet, men de blev ikke super gode, så den opskrift får i ikke :)

Pigerne (kvinderne? damerne?) kom i samlet flok kl. 17.30, og de havde sørme gaver med :) jeg er trods alt ikke blevet så voksen endnu, at jeg ikke kan blive fantastisk glad over at få gaver.

Jeg fik nogle smukke, smukke tulipaner, der høre til blandt yndlingsblomsterne :)

Og en pose fancy kaffe med hvid chokolade og mandler. Den glæder jeg mig godt nok til at eksperimentere med!

Menuen fandt jeg opskrifter og inspiration i et "Spis bedre" fra maj 2009. Temaet blev caribisk, med spændende frugter og grøntsager. Jeg var meget spændt på det hele, om jeg kunne finde ud af det hele, om de kunne lide det og ikke mindst om jeg selv kunne lide det :)

Salat med papaya og bønner

  • 1 ds. hvide (el. sorte/røde) bønner á 400 g.
  • 125 g. sukkerærter, skåret i meget tynde strimler
  • 1 forårsløg, snittet meget fint
  • 1 papaya, skrællet, kernerne fjernet og kødet skåret i tern
  • 2 kiwi'er, skrællet og skåret i tern
  1. Bønnerne skylles og drypper af i et dørslag
  2. Alle de snittede frugter og grøntsager blandes forsigtigt sammen med bønnerne.

dressing:
  • 1 lille rød chili, fint hakket
  • 2 spsk frisk mynte, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • saft en 1 stor citron
  • ½ spsk saltflager/ havsalt
  • friskkværnet sort peber.
  1. Chili, mynte, olivenolie, citronsaft og peber røres sammen med en gaffel og hældes over salaten.
  2. Drys tilsidst havsalten over den færdige salat og pynt evt. med friske mynteblade.
  3. opbevares på i køleskab.

Note: Salaten var overraskende god, knasende og let sød/syrlig :) jeg blev virkelig positivt overrasket, specielt over at mynten også smagte ret godt deri. Jeg er ellers ikke den store mynte fan! Det lød også til at de syntes den smagte godt :)

Det er så her at jeg lige har opdaget at jeg ikke selv har fået taget et billede af hovedretten, øv! Så jeg hopper lige på Anja'a blog og låner. Håber det er okay Anja :) ellers må du lige maile mig.
Gratineret kyllingebryst med sweet potatoes og lime

  • 6 kyllingebryst
  • 1 spsk smør
  • salt/peber
  1. Krydder kyllingebrysterne med 1 tsk salt og lidt peber.
  2. Steg kyllingebrysterne i smør, ca. 2 min på hver side på en pande.
Topping:
  • 300 g. sweet potatoes, skrællede og revet groft
  • 3 dl. creme fraich 18%
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1½ lime, revet skal
  • ½ tsk. stødt chili
  • 1 tsk salt
  1. Det hele røres sammen (kan evt. godt laves lidt før og opbevares i køleskabet).
Det hele samles:
  • 1½ Lime, saften derfra
  1. Læg kyllingebrysterne i et smurt fad og hæld limesaften over.
  2. Fordel kartoffelmassen over kyllingebrysterne og gratiner midt i ovnen til det har fået farve og er gennemstegt. ca. 25-30 min.
Note: Jeg var meget spændt på den her ret, da den overhovet ikke minder om noget jeg hverken har lavet eller spist før. Og så kan jeg ikke rigtig li' ingefær! Men det smagte faktisk rigtig godt :) kylling var "bagt" i limesaften og var rigtig godt mør og toppingen smagte også rigitg godt (og slet ikke af ingefær!) Jeg tror også sagtens du kan bruge alm. kartofler, hvis du ikke kan finde sweet potatoes.
Sidste ret, der er knap så fotogen :)
Cremet passionsfrugttærte med sprød top

  • 3 dl hvedemel

  • 2 spsk rørsukker

  • 125 g. køleskabskoldt smør, i tern

  • 1 æg

    1. Smuldr mel, sukker og smør sammen med fingrene til det ligner en masse krummer.
    2. tilsæt ægget og saml hurtigt dejen til en aflang kugle.
    3. skær kuglen i skiver på 2 mm. og tryk dem ud i en form på 24-25 cm i diameter.
    4. Prik tærtebunden grundigt med en gaffel og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
    5. for bag tærtebunden midt i ovnen ved 200 g. i ca. 10 min.
    Fyld:
    • kornene af 1 vanillestang (gem evt. den tomme "stang" til at lave hjemmelavet vanille ekstrakt, se det er gode sager!)
    • 3 dl. piskefløde
    • 1 dl rørsukker
    • 3 past. æg.
    • 5 passionsfrugter
    1. Pisk fløde, vanillekorn, sukker og æg sammen.
    2. Halver passionsfrugterne, skrab frugtkødet ud med en ske og gnid det gennem en sigte. Der skal min. bruges 5 spsk saft.
    3. Pisk saften sammen med resten.
    4. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i den nederste del af ovnen i ca. 25 min til fyldet er næsten stivnet. ryst forsigtigt med formen, fyldet skal være stivnet i kanten, mens stadig blævre lidt i midten.
    5. lad tærten afkøle helt og opbevares i køleskabet. den kan evt. laves dagen før :)
    6. Lige før servering: drys 4 spsk rørsukker i et jævnt lag over kagen og brug en gasbrænder til at brænde sukkeret sprødt. alternativt kan du bruge din ovns grillfunktion, sætte kagen øverst i ovnen med lågen på klem. hold godt øje!!
    Note: Den var også ret god og cremet :) den skulle lige have haft lidt mere passionssmag, så havde den været der. Desuden er det sjovt at bruge sin gasbrænder :D jeg tror også den ville være rigtig god, hvis man lavede en passionsfrugt sirup/pure til.
    Så er de lovede opskrifter overleveret :)
    det var en rigtig hyggelig aften og snakken gik ihvertfald livligt. og vi kom godt nok vidt omkring. Jeg lærte også ordet "Jeggins" at kende og den ærefrygt man skal behandle det med! Det er virlig nogle søde søde bloggere og jeg glæder mig allerede til næste gang hos Anja om en lille måned :) jeg syntes det er virkelig sjovt og spændende at møde nye menneske og ikke mindst en stor udfordring for mig. Jeg fik rigtig meget ud af at snakke blogs med dem, da vi alle kan forholde os til de ulemper/fordele der er.
    Jeg syntes det var rigtig svært at finde balancen mellem hvor meget og hvor lidt man skal gøre som "værtinde". Nu var det jo første gang, så jeg havde lidt frit spil :) en anden gang vil jeg nok indkøbe lidt alkoholiske drikke, men første gang syntes jeg det er rigtig vigtigt at få et ægte indtryk af hinanden :) og det gik jo bare rigtig godt. Så kan vi altid rende en tur i hegnet en anden gang ;)
    Nu har jeg kun 1 uge tilbage i praktikken og jeg får helt ondt i hjertet, bare af at tænke på at jeg ikke skal være der længere. jeg har knyttet mig rigtig meget til beboerne, medarbejderne og stedet, så fredag bliver en rigtig hård dag :( det bliver svært at skulle forlade det hele igen og bare skulle tilbage på skolebænken. Det har virkelig været den lange transport værd og jeg kommer bestemt til at savne det hele. jeg er jo også næsten blever helt A-mennesker af at stå så tidligt på ;)
    Lige en sidste bemærkning: Jeg skulle jo på arbejde i går, troede jeg.. jeg mødte frisk og frejdig op på arbejde kl. 9.50 og blev kigget meget mærkeligt på. Jeg skulle så åbenbart ikke møde i går. Da jeg kom hjem igen fandt jeg også ud af at jeg havde vandt min arbejdstrøje forkert, så måske det var meget godt med en uventet fridag ;)

    fredag den 19. marts 2010

    Så kom dagen :)

    Nu er det ved at være snart :) noget af maden er påbegyndt og hytten får lige en overhaling så den ikke ser helt så slem ud. men puuh jeg kan godt mærke at jeg ikke er 17 længere ;) energien er ikke hvad den har været. specielt ikke efter to aftenvagter i træk med "grisefest" den ene aften og et pårørende arrangement med grillmad i går :D her er ikke så rytteligt og rent som her kunne være, men jeg har på fornemmeren at de søde piger har det helt fint med det :) vi er trods alt alle travle studerende.
    Med hensyn til maden, så plejer "de kendte" jo at få det at vide før de kommer, men jeg tror bare at jeg vil fortælle at madtemaet bliver caribisk (og så kan i ellers tygge lidt på den ;) ).
    Jeg har frygtelig travlt og har også lige en Daniel jeg skal have smidt ud.
    Jeg vender snart tilbage :)

    tirsdag den 16. marts 2010

    hov!

    Jeg glemte helt at sige at jeg bestod min praktik eksamen i går :) nu kan jeg nyde de sidste 14 dage i praktikken uden noget hængende over hovedet.

    søndag den 14. marts 2010

    overspringshandling nr. 263 bananscones med chokolade og nr 467 spicy kyllingefrikadeller med gulerod

    Uf! jeg skal til eksamen i morgen på praktikstedet og jeg ser bestemt ikke frem til det! Heldigvis kender jeg jo både min vejleder og censor, det er ikke så galt igen :) men hold op hvor bliver jeg ulykkelig hvis jeg dumper :( menmenmen det må man ikke tænke, så alt skal nok gå godt :)

    Først en lille unummereret overspring midt eksamensforberedelsen. jeg fik jo den lækre glasrøreskål, sammen med kødhakkeren, af mine forældre i fødselsdagsgave. Den har jeg bare haft øjnene på længe og det pynter virkelig :) plus! nu har jeg hele to røreskåle til den. det bliver skønt når jeg både bager brød og kage eller skal have pisket to forskellige blandinger. fantastisk!


    Den er godt nok ikke liige blev pudset, men fin er den.

    Ja, jeg kom jo til at springer over det utrolig fristende og lokkende hegn, hvor det er aller lavest! Vi havde to overmodne bananer liggende og det skal de da helt bestemt ikke have lov til ret længe :) Jeg fandt en opskrift på bananscones med chokolade og så gik det ellers slag i slag derfra.

    Banan scones med chokolade 12 stk.

    • 300 g. mel
    • 75 g. sukker
    • 2½ tsk bagepulver
    • 190 g. smør
    • 6 spsk mælk
    • 2 godt modne bananer, most
    • 150 g. chokolade, grofthakket

    1. Bland mel, sukker og bagepulver i en skål.
    2. skær smøret i tern og smuder det ud i melblandingen
    3. Rør bananmos og mælk i melblandingen.
    4. vend chokoladen i.
    5. Fordel dejen på et ark bagepapir i klatter på størrelse med en stor golfbold. Jeg brugte min ice-cream scoope og det gik let som en leg :) bare få dem så høje som muligt, da de splatter lidt ud under bagning.
    6. Bages 12-15 min. ved 200 grader.

    Note: Rigtig lækre, søde scones med mild smag af banan :) de var lynhurtige at lave og smager forrygende bare som de er. Jeg kan rigtig godt lide at chokoladestykkerne er lidt chunky og med bid i :)

    Da jeg begyndet at kede mig emd læsningen igen hoppede jeg i køkkenet igen. Der var jo mere legetøj der skulle afprøves :) Jeg smed et kyllingebryst i kødhakkeren og wupti! så er der kyllingefars! det blev til nogle fine frikadeller.

    Spicy kyllinge frikadeller med gulerod 12-15 stk

    • 400 g. hakketkylling
    • 1 skive god groft blødt brød (50 g.) el. 50 g. havregryn hvis du ikke har brød
    • 50 g. havregryn
    • ½ + 1 dl. mælk
    • 150 g. groftrevet gulerod
    • 1 æble, groftrevet
    • 1½ tsk. sambal oelek
    • 1½ tsk fint salt
    • friskkværnet peber
    • 1 æg
    • olie til stegning
    1. pluk brødet i stykker og læg det i blød i 1 dl. mælk i ½ times tid.
    2. rør kylling, havregryn, ½ dl mælk, havregryn, gulerod, æble, udblødt brød + mælk, sambal oelek, æg og krydderier godt sammen.
    3. Steg frikadellerne ved middelvarme til de er faste og gennemstegte.
    Note. overraskende gode med lidt knas fra gulerod og æble :) de er gode og "saftige" og en god måde at få ryddet lidt ud i fryser og køleskab på.
    Jeg må hellere lige forberede det sidste eksamenshalløj til i morgen :) i må nyde det sidste søndag. Det her var vist også en overspringshandling!! ups.. :)

    lørdag den 13. marts 2010

    Hindbærmoussekage med nøddebund (og usandsynligt mange andre ting)

    hindbærmousse, hindbærkage, nøddebund hindbærmoussekage


    Ja tro det eller ej, men jeg er tilbage :) jeg har haft lidt travlt med den dersens praktik og en eksamens opgave her på det sidste, så mit energiniveau har været kritisk. Som Daniel siger, så har jeg vidst flatlinet lidt den sidste uge. ingen livstegn.. overhovedet.. ;)

    Lige et hængeparti på min mentale To do liste:
    Den kreative Anja er kommet en virkelig sjov og super hyggelig ide :)
    Nicholaine, Anja, Marie og mig har stukket hovederne sammen og planlagt "Til middag hos din blogger" :) vi er ikke særlig kendte eller Sidney lee-agtige (håber jeg ;), men jeg tror bare det bliver rigtig hyggeligt. Konceptet er at værten, der her første gang er mig, kokkerer 2 retter og en masse hygge og at vi så efterfølgene blogger om vores aften. Jeg glæder mig virkelig til at møde dem :) Vi starter den 19. marts her hos mig, så spænd hjelmen og følg med.
    Nå, et andet hængeparti er jo den fødselsdag jeg holdte for min familie og der er så småt ved at være en uge sidden nu. Min far har fødselsdag 3 dage før mig, så vi holder det faktisk altid sammen :) min mor bager et bjerg boller og jeg står for kage. Se det er god arbejdsfordeling!


    Jeg elsker bare påskeliljer :) det er så dejligt med blomster i lejligheden og påskeliljer er jo simpelthen så billige at det er svært at lade være med at hamstre.

    Jeg valgte at lave en rigtig sommer kage for ligesom at peppe det hele lidt op. Alt det sne og kulde slider altså på mit gode humør og gør mig til en sur gammel krage.


    Men Hindbærmoussekage på nøddebund fra "Byens Bedste Kager" der er en fantastisk kagebog :) 8-10 pers.
    Nøddebund:
    • 200 g. hasselnødder, hurtigt ristet på panden og blendet fint.
    • 5 æggehvider
    • 200 g. rørsukker
    • 1 spsk mel
    1. Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs.
    2. Vend de hakkede nødder og melet i. (smuldr evt. nødderne fra hinanden først for at gøre det lettere at blande i)
    3. tegn en cirkel på 25 cm. i diameter på et ark bagepapir og smør massen ud på cirklen.
    4. Bages 18 min. ved 200 grader. lad afkøle helt.
    Moussen:
    • 6 bl. husblads
    • 150 g. friske eller frosne hindbær
    • 150 gr. rørsukker
    • 6 pasteuriserede æggeblommer (150 g)
    • 7 dl. piskefløde
    1. Pisk æggeblommer og sukker i en skål i ca. 10 min, til en luftig æggesnaps (thank god for my KitchenAid).
    2. Blend hindbærene med en stavblender.
    3. varm hindbærpureen langsomt op i en gryde og udblød imens husblasen i koldt vand i 5 min. og vrid vandet fra.
    4. rør husblassen i den lune hindbær puree og varm det op til ca. 45 grader (dvs. at du næsten brænder dig)
    5. Tag purren af varmen og lad afkøle let.
    6. Vend æggesnapsen ned i gryden lidt efter lidt.
    7. Pisk fløden til skum og rør en god skefuld skum ud i hindbær-ægge massen.
    8. Vend nu hindbær-ægge massen i flødeskummet.
    Skidtet samles:
    1. Læg nøddebunden på det fad du skal servere den på og find ringen fra en springform på 24-25 cm.
    2. Sæt ringen omkring bunden og fordel moussen over bunden. Sæt på køl et par timer (eller natten over)
    Før servering: Løsn kagen med en lille skarp kniv langs kanten af ringen og fjern forsigtigt ringen. pynt evt. med friske hindbær :)
    Note: virkelig lækker kage med det mest cremede, lækre fløjlsbløde mousse der har en fin mild hindbærsmag. Nøddebunden giver en virkelig god kontrast! Når hindbærene ikke er så pokkers dyre skal den laves igen og hele toppen skal dækkes af friske hindbær. Bestemt en der skal laves igen :) den fik meget ros og jeg havde også et stykke med ind til min mormor på sygehuset.
    Sådan så fødselsdagsbordet ud denne gang :) rigtig dejlig forårsagtigt!

    Jeg har også lige fået en pakke med min fødselsdagsgave fra svigerfamilien på Fyn og det var da ihvertfald noget der kunne bruges! Jeg kan slet ikke håntere at skulle kigge i så mange bøger på en gang :D Og jeg glæder mig til at prøve at lave noget cookie dough ice cream fra Ben & Jerry's isbog. Cupcake bogen havde jeg i forvejen fået af yndlings Pernillen, så den ene skal lige byttes :)
    Nå! kamstegen i ovnen kalder på mig :) jeg vender snart tilbage med billeder af de sidste gaver.(some KitchenAid lir!!)
    dejlig weekend til jer alle :)

    søndag den 7. marts 2010

    Chicken Pot Pie & After Eight Cupcakes

    Nu begynder foråret vist så småt at titte frem :) jeg har ihvertfald købt en stak påskeliljer, der lyser op i min vindueskarm og spreder forår (ihvertfald i køkkenet).
    sidste gang vi havde "madklub" lavede Pernillen en Chicken Pie fra Nigella Express, der vandt mit ellers så champignon-hadende hjerte :) 1-0 til svampene. Jeg gentog succesen hjemme ved mine forældre her i løbet af ugen, hvor den eneste skeptikker var Daniel.. tsktsk.. Men endnu enbgang måtte han bøje sig i støvet for madlavningens ædle kunst (host, eller bare mig i et køkken) og erkende at det smagte godt ;)

    Chicken Pot Pie ala Nigella Express (4 pers)
    • 1 pk bacon i skiver, klippet i 1½ cm. stykker
    • 1 spsk smør + 1 fed hvidløg, knust
    • 250 g. champignon, renset og skåret i tynde skiver
    • 500 g. kyllingebryst skåret i tern
    • 50 g. mel
    • 1 tsk tørret timian
    • 600 ml. vand
    • 1 hønsebouillon terning
    • 1 stor rulle butterdej
    1. Svits bacon i en tykbundet gryde, til det er gylden og begynder at blive sprødt i kanten.
    2. Tilsæt champignonerne og lad dem stege med under omrøring i 2-3 min.
    3. bland mel og timian i en frysepose og ryst kyllingeternene rundt deri til de er dækkede af mel.
    4. Hæld den "melede" kylling ned i gryden sammen med det overskydende mel og lad kyllingen brune let af under omrøring.
    5. Tilsæt vandet og bouillonterningen og lad det småkoge i 5-6 minutter til det er blevet pænt tykt.
    6. Rul butterdejs rullen ud på bordet og skær efter åbningen på skålen med 1½ cm. ekstra hele vejen rundt.
    7. Skær et par lange 1 cm brede strimler og læg dem oven på skålens kant så låget har noget at sidde fast på. Gnid butterdejskanten let med lidt vand.
    8. Hæld fyldet i skålen og læg butterdejslåget på. tryk kanten sammen med en gaffel.
    9. Bages ved 220 grader i ca. 20 min.Note: Endnu engang rigtig lækker og ville være rigtig god med en frisk salat til :) eller måske som tartelletfyld (hvis man er til det). Vi kunne ikke få fat på en rulle butterdej og måtte improvisere med små plader, men det gik :)
    Nu havde jeg jo svigermekanikken på besøg i går og så skal der altså være lidt godt til eftermiddagskaffen :) jeg smed nogle After Eight Cupcakes sammen (tak til Bitten for at maile opskriften) fra bogen "masser af kager"
    After Eight Cupcakes (12 stk)
    • 200 g. hvedemel
    • 50 g. kakao
    • 2 tsk bagepulver
    • 1 tsk salt
    • 90 g. smør, stuetemperatur
    • 150 g. sukker
    • 2 æg
    • 1½ dl. mælk (oprindeligt fløde, men mælk var fint)
    • pebermynte olie efter smag (10-15 dråber)
    • 6 after eight chokolader delt på midten.
    1. sigt mel, kakao, bagepulver, salt og sæt til side.
    2. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
    3. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
    4. Rør melblandingen og mælken i skiftevis til sidst sammen med pebermynte olien.
    5. stik en halv after eight lodret ned igennem hver kage.
    6. Bages ved 180 grader i 20-22 min. lad køle helt af.
    Chokolade trøffel (det der gør hele forskellen og sætter prikken over i'et)
    • 1 dl. fløde
    • 100 g. chokolade
    1. varm fløden og chokolade let op over vandbad til chokoladen liiige nøjagtigt et smeltet og massen er rørt fin og blank.
    2. lad køle af i køleskabet i ½ time mens du laver frostingen.
    Pebermynte frosting:
    • 185 g. smør
    • 300 g. flormelis
    • 2 spsk mælk
    • pebermynte olie 5-10 dråber efter smag
    • grøn farve (jeg bruger pastafarve, der er meget tykt. hvis du bruger alm frugtfave skal du nok skære noget ned i mælken)
    1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.
    2. tilsæt mælk, pebermynteolie og farve. pisk godt.
    Skidtet samlet:
    1. smør frostingen på alle cupcakes med spidsen af en alm. smørekniv.
    2. dut herefter en klat af chokoladetrøflen ovenpå med en theske.
    3. Pynt evt med en M&M :)Note: de er bare så lækre og friske :) og virkelig dekorative, selvom mine blev lidt grimme da det skulle gå stærk. den chokolade trøffel er lynhurtig at lave og gør virkelig en stor forskel :)
    Nu her står den på familioefødselsdag for mig, så jeg skal til at kæmpe med at få de hindbærmoussekager ud af formene :) i må have en god resterende weekend, i'll be back!

    lørdag den 6. marts 2010

    Man down!

    Efter fødselsdagsshopping, cafehygge, kapring til ekstra fredagsarbejde, oprydning, rengøring, bagning af after eight cupcakes, borddækning i går og hentning af morgenbrød, brygning af kaffe i spandevis, pyntning af cupcakes, besøg af svigerfamilien fa fyn og forældrene kl. 10-19, indkøb af friske hindbær, hente aftensmad fra austalian barberque, oprydning, opvaske, bagning af to hindbærmousse kage m. nøddebunde og oprydning er jeg nu done, finito, over and out og klar til kollaps på sofaen før det går løs med familie fødselsdag imorgen :) jeg tror jeg sover godt i nat ;) jeg skal også lige finde lidt tid til at blogge om fødselsdag, gaver, chicken pie, after eight cupcakes og hindbærmoussekagen... men for nu, tror jeg bare sofaen og et tæppe kalder :) god lørdag aften derude

    tirsdag den 2. marts 2010

    Min fødselsdag og madklub med tøserne

    så fandt jeg endelig lidt tid til at blogge igennen oven på både fødselsdag i søndags og madklub mandag :) Jeg blev som sagt 24 og fik en mindre krise over det hehe nu er der kun 1 år til at jeg bliver 25 år! *gys* så er man jo voksen og ansvarlig..

    Da jeg ikke har haft så frygtelig meget tid eller overskud til at skrive en ordentlig ønskeseddel, fik jeg heller ikke så mange gaver på selve dagen, men lidt blev det til ;)

    jeg fik en dejlig buket blomster af min mor og far (og Fie-hunden)


    Jeg fik en super flot Le Creuset "salat bowl" af lillesøsteren og hendes kæreste, navra :D

    Og en sød lille hjerteramekin med Låg! :) de ramte godt nok lige plet de gaver


    Min mor kom også med en lille bonusgave hun havde fundet i gemmerne. Et DIY praline sæt med masser af sjove dimser, forme og udstikker. Så skal der leges :) Vi har en aftale om at skulle ud og shoppe min fødselsdagsgave fredag hvor vi begge har fri.. Jeg tænker lidt isskålen til KitchenAiden, men nu må vi se.


    I går var vi hjemme hos yndlingspernillen til madklub :) og der var gaver til mig!

    se hvor fin den er :) der var et smykkestativ inden i.


    og silicone muffinsforme i den anden pakke. (yay! :) )
    Cathrine stod for forretten den her gang og den var bare rigtig lækker! Hjemmebagte blinis med guacamole, creme fraiche og krydret kylling :) guf

    Pernillen lavede en Chicken Pie med kylling, bacon, champignoner i cremet sauce fra Nigella Express. Jeg er normalt en champignon-skeptikker, men den her pie vandt mit hjerte. Den er bare lækker og skal bestemt prøves! Vi udstak en lille butterdejs mand som pynt, men det ser ud som om han er ved at drukne i fyldet! lidt skræmmende og tragisk :D

    hak! der røg et ben..
    retten er ikke særlig fotogen, men yum! hvor er den god.

    mens vi slog mave gamede vi Triominos, der minder lidt om et trekantet spil domino :) det kræver ret godt overblik og at man er en god taber der ikke råber af de andre når de tager ens "pladser" ;) Det er Camillas (den blærerøv) hånd der sneg sig med på billedet.


    Så er vi i gang! Det er et spil om ære!


    Til dessert havde jeg lavet en Mississippi Mud Pie, det har jeg ikke prøvet før :) det er godt nok en chokoladetung sag, man ikke kan spise sååå meget af igen. Den smagte mig ikke rigtig i går, men det var jeg også meget meget mæt! hapser nok et stykke i aften og melder tilbage :) tøserne og Daniel sagde at den smagte godt.
    Det var bare en hyggelig aften med en masse snak og næste uge invitere jeg dem på fødselsdag her hos mig. så skal der hygges igennem igen ;)
    Resten af min uge ser pænt travl, men dog hygsom ud. Torsdag har jeg en aftenvagt hvor vi har thai aften, fredag skal der powershoppes fødselsdagsgave til mig, lørdag får vi besøg af svigermekanikken fra Fyn hele dagen og søndag holder mig og min far familie fødselsdag :) lots and lots of gaver og hygge.