I går var jeg så heldig at få besøg af
Sabina,
Bitten og
Kristine :) Det er første gang jeg har mødt Kristine, men hold op hvor var det altså bare hyggeligt! Nu må vi se om hun bliver optaget i gruppen og i så fald hvilket ækelt optagelsesritual vi skal lave til hende ;)
Jeg fik et akut tilfælde af overskud i går, så hele dagen blev brugt på at tulle rundt i køkkenet og forberede mad. Menuen stod på Cannelloni med spinat og hytteost, soyamarinerede kyllingespyd på grill, salat med grillede pære, pesto & ristede mandler og hjemmebagte koldthæve flute. Det er længe siden jeg har haft så hyggelig en dag :) opskriften på cannelloni er en gammel sag, så den kan i finde
her!
Soyamarinerede kyllingespyd 5 stk
- 2 kyllingebryst, skåret i tern
- 4 spsk soya
- 2 spsk ketchup
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 spsk brun farin
- 3 tsk mørk sesamolie
- 5 grillspyd af træ.
1. Bland marinaden og put kyllingestykkerne i. Lad det gerne trække natten over.
2. læg grillspydene i vand i ½ times tid og sæt herefter de marinerede kyllingestykker på.
3. Grill på grillpande eller over grill :)
Salaten blev serveret i en Le Creuset tærtefad jeg fik af min lillesøster, da jeg blev færdiguddannet :)
Salat med grillede pære, pesto og ristede mandler
- en stor håndfuld mandler
- blandet salat (jeg havde noget krøl agtigt salat), syllet og plukket i mindre stykker
- 3 pære i skiver på 1 cm
- 1 spsk olie
- 2 kugler mozzarella (250 g.), drænet og skåret i mindre stykker
- 1 tomat, kødet fjernet
- en håndfuld tørrede tranebær
1. Forvarm en ovn til 175 g. og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 7-8 min til de dufter. hak dem groft.
2. Fordel salaten på et fad og drys mozzarella over.
3. Skær tomaten i små tern og fordel over salaten.
4. Varm en støbejernsgrillpande godt op. pensel pæreskiverne med olie og grill dem på panden ved høj varme. Lad skiverne køle af og fordel dem over salaten.
5. Drys salaten med de ristede mandler og tørrede tranebær.
6. Dryp tilsidst pesto over salaten
Pesto
- 2-3 gode håndfulde frisk basilikum
- 2 spsk solsikkekerne, ristet på panden
- 2 fed hvidløg
- ½-1 dl olivenolie
- salt og peber
1. Blend hele skidtet og dryp over salaten.
Note: Det er sjældent jeg giver mig i kast med salater på den her måde, men den blev faktisk ret god :) jeg vil nok vælge en anden type salat til næste gang og evt. rive lidt parmesan over.
Koldthævede flutes 3 mellemstore (fundet hos
Lise på SU)
- ½ liter koldt vand
- 15 g. gær
- 1 spsk groft salt
- 700 g. hvedemel + 1 spsk til drys før hævning
1. Opløs gær og salt i det kolde vand. Tilsæt herefter mel og rør til en sej, våd og klistret dej.
2. Drys dejen med lidt mel og dæk skålen med husholdnngsfilm.
3. Lad dejen hæve 12 timers tid, gerne natten over, i køleskabet.
4. Skrab forsigtigt dejen ud på et let melet køkkenbord og skær den forsigtigt i 3 dele.
5. Form hver del til et flute og lad dem efterhæve 30-45 min. tildækket på en bageplade.
6. Drys med flagesalt og bag først 8 min ved 250 grader og herefter 15 min ved 180 grader.
Note: De her flutes er så nemme at lave, tager absolut ingen tid og smager så skønt. De har en god sej krumme.
Pigerne havde også været søde at tage "barselsgaver" med til Pixi og mig :) hundegufferne og tyggebenet er fra Kristine og vandflaskeskålen og det lyserøde bæst er fra Sabina ;) Den lyserøde piver går under navnet missen og sætningen "Ta' missen" blev flittigt brugt hele aftenen. Pixi er dybt lykkelig for den og har ikke leget med andet siden. Jeg havde allerede fået gaver af Bitten, sidst hun var her :)
Kristine havde også de skønneste, sødeste hundekikse kager med til os :) åhhrrr.. de er bare så fine! Hun ved hvad jeg værdsætter ;)
Fine lyse og mørke poter med glasur
Og Pixi kødben! nårrrh! Jeg elsker dem :)
Vi kom jo også til desserten efterhånden og det blev til kokosis med ristede mandler og chocolate chips ovenpå hjemmelavet rabarber hindbær grød og med
chokolade sirup.
Kokos is med ristede mandler og chocolate chips 1½ liter
- 4 æggeblommer
- 160 g. sukker
- ½ liter fløde
- 1 dl mælk
- 500 ml
ekstra creamy coconutmilk fra
Santa Maria
- 1 tsk vanille estrakt
- 1½ spsk vodka (for konsistensens skyld)
- 75 g. mørke chocolate chips
- 100 g. mandler
1. Pisk æggeblommerne i 2 min og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk til det er opløst.
2. pisk fløde, mælk og kokosmælk i sammen med vanille.
3. Frys blandingen på ismaskinen i 35-40 min.
4. Varm ovnen til 175 grader og rist mandlerne på en bageplade i 7-8 min til de dufter. Lad dem afkøle og hak dem herefter groft.
5. Tilsæt mandler og chokolade når isen er næsten færdig frossen og hæld isen i lufttætte bøtter.
Note: Jeg elsker en god kokos is og den her er tilpas cremet med en mild og blød kokossmag. Jeg var også glad for en gangs skyld at slippe for en is med kokosmel i. Det er bare træls at tygge på i en en is og ødelægger konsistensen. Den her is skal klart laves igen :) det smagte også dejligt med mandlerne og chokoladen, der gav godt knas.
Jeg kan kun anbefale at bruge den ekstra creamy coconut milk, da jeg tror den har været med til at give et så lækkert resultat :) den kan også bruges til en seriøst on piña colada drink eller is.
Godt der er mere i fryseren!
Tak for en hyggelig og sjov aften piger. Vi bliver nød til snart at ses igen, da jeg ska have afleveret Kristines fad tilbage ;)