Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 30. juli 2011

Harzen - det pyntede hus vi boede i

I går aftes kom jeg hjem fra en uges tid i Harzen, sammen med Daniel, svigerfamilien mm. Harzen viste sig ikke ligegrem fra sin mest solrige og lune side, men det var nu en hyggelig tur alligevel :) Jeg regner med at lave et par indlæg om turen og så er det vist det. Jeg vil starte med at vise det hus Daniels forældre havde lejet, da det mildest talt er et kapitel for sig selv. Vi havde kælderen og stueetagen, mens Herr und Frau Mittendorf, der ejer huset, og deres fire skønne gravhunde boede oven på. Det var lidt underligt lige i starten, men det var faktisk rigtig rart at have mulighed for god råd og tips til ferien. Vi fik også et par glas nykogt marmelade af hende :)


Huset "Klein Tirol" der ligger på toppen af en 600 m. lang temmelig stejl bakke i Wildemann. Temmelig hyggeligt og fredeligt ved første øjekast.

 Ved et værmere kig på forhaven vil man opdage de fine dekorationer i form af ænder, gæs og en hestevogn. Aller bagerst står der endda tre desmerdyrs-ish figurer.

græsplænen til ventre for indgangen var mere præget figurer af børn og en enkelt mølle


En brønd med et par uhyggelige børn ved

 Selv hovedindgangen er også pyntet med lidt med en høne, en skildpadde og diverse.

Til vestre var temaet får, kaniner og en enkelt gigantisk mulvarp

Og endelig selve hoveddøren med en kunstig blomsterranke og! en buket på døren. Der skal bestemt ikke mangle noget ;)

En barnefigur der havde mistet hovedet

Der var også en ganske fin baghave

En udestue og pavillion. Der var desværre så dårligt vejr at det mest var udestuen der blev brugt.

Entréen..

Nu begynder vi at komme til det virkelig creepy! jojo der er rimelig mørkt og alternativt dekoreret i entréen, men det virklig uhyggelige er nede i venstre hjørne. Gåsehud!

En stor dukke (går jeg ud fra), der lege gemmeleg :( meget livagtig og på størrelse med et barn. Jeg var nød til at gå forbi for at komme til vores værelse i kælderen.

Og den har en ven, der gemmer sig bag døren! Jeg kunne slet ikke holde de dukker ud ;)


Udestuen med de mange mange planter og dimser

Trappen ned til kælderen, hvor mig og Daniel sov.

bl.a. sammen med militær køretøjer

Og en gusten snemand lige uden for døren

Dukker! der var flere dukker inde på vores værelse og puder med øjne på..

Det var virkelig et hus med alternativ indretning, men det var for det meste rigtig hyggeligt :) Vi blev faktisk lidt "blinde" over for det i løbet af ugen. Undtagen dukkerne i entreen, de var simpelthen for skræmmende! Vi vil jeg igang med at læse en masse blogs og jeg mangler p.t. 870 indlæg på bloglovin!

onsdag den 20. juli 2011

Aftensmadsbesøg af de skønneste bloggere (incl. kokos is med ristede mandler og chocolate chips)

I går var jeg så heldig at få besøg af Sabina, Bitten og Kristine :) Det er første gang jeg har mødt Kristine, men hold op hvor var det altså bare hyggeligt! Nu må vi se om hun bliver optaget i gruppen og i så fald hvilket ækelt optagelsesritual vi skal lave til hende ;)
Jeg fik et akut tilfælde af overskud i går, så hele dagen blev brugt på at tulle rundt i køkkenet og forberede mad. Menuen stod på Cannelloni med spinat og hytteost, soyamarinerede kyllingespyd på grill, salat med grillede pære, pesto & ristede mandler og hjemmebagte koldthæve flute. Det er længe siden jeg har haft så hyggelig en dag :) opskriften på cannelloni er en gammel sag, så den kan i finde her!

Soyamarinerede kyllingespyd 5 stk
-  2 kyllingebryst, skåret i tern
- 4 spsk soya
- 2 spsk ketchup
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 spsk brun farin
- 3 tsk mørk sesamolie
- 5 grillspyd af træ.

1. Bland marinaden og put kyllingestykkerne i. Lad det gerne trække natten over.
2. læg grillspydene i vand i ½ times tid og sæt herefter de marinerede kyllingestykker på.
3. Grill på grillpande eller over grill :)

Salaten blev serveret i en Le Creuset tærtefad jeg fik af min lillesøster, da jeg blev færdiguddannet :)

Salat med grillede pære, pesto og ristede mandler
- en stor håndfuld mandler
- blandet salat (jeg havde noget krøl agtigt salat), syllet og plukket i mindre stykker
- 3 pære i skiver på 1 cm
- 1 spsk olie
- 2 kugler mozzarella (250 g.), drænet og skåret i mindre stykker
- 1 tomat, kødet fjernet
- en håndfuld tørrede tranebær

1. Forvarm en ovn til 175 g. og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 7-8 min til de dufter. hak dem groft.
2. Fordel salaten på et fad og drys mozzarella over.
3. Skær tomaten i små tern og fordel over salaten.
4. Varm en støbejernsgrillpande godt op. pensel pæreskiverne med olie og grill dem på panden ved høj varme. Lad skiverne køle af og fordel dem over salaten.
5. Drys salaten med de ristede mandler og tørrede tranebær.
6. Dryp tilsidst pesto over salaten

Pesto
- 2-3 gode håndfulde frisk basilikum
- 2 spsk solsikkekerne, ristet på panden
- 2 fed hvidløg
- ½-1 dl olivenolie
- salt og peber

1. Blend hele skidtet og dryp over salaten.

Note: Det er sjældent jeg giver mig i kast med salater på den her måde, men den blev faktisk ret god :) jeg vil nok vælge en anden type salat til næste gang og evt. rive lidt parmesan over.

Koldthævede flutes 3 mellemstore (fundet hos Lise på SU)
- ½ liter koldt vand
- 15 g. gær
- 1 spsk groft salt
- 700 g. hvedemel + 1 spsk til drys før hævning

1. Opløs gær og salt i det kolde vand. Tilsæt herefter mel og rør til en sej, våd og klistret dej.
2. Drys dejen med lidt mel og dæk skålen med husholdnngsfilm.
3. Lad dejen hæve 12 timers tid, gerne natten over, i køleskabet.
4. Skrab forsigtigt dejen ud på et let melet køkkenbord og skær den forsigtigt i 3 dele.
5. Form hver del til et flute og lad dem efterhæve 30-45 min. tildækket på en bageplade.
6. Drys med flagesalt og bag først 8 min ved 250 grader og herefter 15 min ved 180 grader.

Note: De her flutes er så nemme at lave, tager absolut ingen tid og smager så skønt. De har en god sej krumme.


Pigerne havde også været søde at tage "barselsgaver" med til Pixi og mig :) hundegufferne og tyggebenet er fra Kristine og vandflaskeskålen og det lyserøde bæst er fra Sabina ;) Den lyserøde piver går under navnet missen og sætningen "Ta' missen" blev flittigt brugt hele aftenen. Pixi er dybt lykkelig for den og har ikke leget med andet siden. Jeg havde allerede fået gaver af Bitten, sidst hun var her :)


 Kristine havde også de skønneste, sødeste hundekikse kager med til os :) åhhrrr.. de er bare så fine! Hun ved hvad jeg værdsætter ;)

 Fine lyse og mørke poter med glasur

 Og Pixi kødben! nårrrh! Jeg elsker dem :)

Vi kom jo også til desserten efterhånden og det blev til kokosis med ristede mandler og chocolate chips ovenpå hjemmelavet rabarber hindbær grød og med chokolade sirup.

 Kokos is med ristede mandler og chocolate chips 1½ liter
 - 4 æggeblommer
- 160 g. sukker
- ½ liter fløde
- 1 dl mælk
- 500 ml ekstra creamy coconutmilk fra Santa Maria
- 1 tsk vanille estrakt
- 1½ spsk vodka (for konsistensens skyld)
- 75 g. mørke chocolate chips
- 100 g. mandler

1. Pisk æggeblommerne i 2 min og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk til det er opløst.
2. pisk fløde, mælk og kokosmælk i sammen med vanille.
3. Frys blandingen på ismaskinen i 35-40 min.
4. Varm ovnen til 175 grader og rist mandlerne på en bageplade i 7-8 min til de dufter. Lad dem afkøle og hak dem herefter groft.
5. Tilsæt mandler og chokolade når isen er næsten færdig frossen og hæld isen i lufttætte bøtter.

Note: Jeg elsker en god kokos is og den her er tilpas cremet med en mild og blød kokossmag. Jeg var også glad for en gangs skyld at slippe for en is med kokosmel i. Det er bare træls at tygge på i en en is og ødelægger konsistensen. Den her is skal klart laves igen :) det smagte også dejligt med mandlerne og chokoladen, der gav godt knas.
Jeg kan kun anbefale at bruge den ekstra creamy coconut milk, da jeg tror den har været med til at give et så lækkert resultat :) den kan også bruges til en seriøst on piña colada drink eller is.

Godt der er mere i fryseren!

Tak for en hyggelig og sjov aften piger. Vi bliver nød til snart at ses igen, da jeg ska have afleveret Kristines fad tilbage ;)

søndag den 17. juli 2011

45 sek. Peanutbutter chocolate chip kage

Nogle gange skal det bare være nu, som i lige nu! Og så er det altså rart at have et nødberedskab i baglommen til dårligere tider. Jeg rendte ved et tilfælde over bloggen back to her roots hvor jeg lige bogmærkede opskriften på akut kage.

45 sek. peanutbutter chocolate chip kage 1 pers.
- 1 æg
- 1 spsk rørsukker + ½ spsk rørsukker sirup / 1 spsk brun farin
- 1½ spsk mel
- 1½ spsk peanutbutter
- et nip salt
- et squiesh vanille ekstrak
- 1½ spsk chocolate chips
- evt. chokolade sirup
1. rør det hele sammen med ske i en ramekin eller en kop på min 2 dl.
2. zap kagen i mikroovnen i 45 sek.
3. Hæld lidt chokolade sirup over og server :) Mmm jeg elsker lun kage

lørdag den 16. juli 2011

Lykken er.. (Pixi spam 2)

En hund der kan aktivere sig selv, så jeg kan læse blogs i fred ;) og lave rabarber hindbærgrød! Nu er i ihverfald blevet advaret med overskriften, for det her indlæg er rendyrket Pixi. Vi har haft hende i lidt over 3 uger nu og i morgen er hun 13 uger gammel. Hun vejer 2,2 kg og er et bæst af format. Et bæst med meget skarpe tænder og en ubetinget kærlighed til alle mennesker, hunde og automatiske plæneklippere :) Det eneste vi har opdaget hun lige p.t. er bange for er "gø lyd", ikke hunden men lyden og kirkeklokker ;) af hunde hun har leget med kan nævnes: Dansk-svensk gårdhund, golden retriever, japansk spids, chihuahua, pomeranie, coton de tulear, mops, yorkshire terrier, en hund der hedder dumle, fransk bulldog, labrador, schæfer, westie, puddel, beagel og mange mange flere skønne, ubestemmelige hunde :)


 Fåret fra bagagerumsmarkedet er en gave fra en lille pige der hedder Sara

 "den grimme piver" hun fik af svigerfar da vi havde hende med til fyn

Fisken med rangle og knas-knas i finderne er lige p.t. favoriten, da den kan ruskes og larme.





 Lidt træt efter at have slået fisken ihjel mere end en gang







Frygt ej, nu er der ikke mere Pixi for denne gang :)

fredag den 15. juli 2011

Jordbærpiller

Ud over teste "kirke" silicone formen fra Coolstuff, har jeg også fået lov til at afprøve deres jordbærpiller. Jeg er rigtig glad for jordbær, men jeg er frygtelig doven og hader virkelig at pille dem. Det duer jeg slet slet ikke til. Jeg magter det næsten lige så lidt som at vakse vinduer og stryge. Derfor har jeg også længe haft denne jordbær gadget i kikkerten.

Sådan ser fætteren ud. Rød med en grøn knap i toppen og skarpe tænder i spidsen

 Den virker ved at trykke ned på den grønne knap

Jeg holder egentlig helt forkert på den, men det er bare svært at tage billeder ellers. Den skal holdes lidt a la en kanyle med tommelfingeren på knappen.

Sætten om stilken

slip knappen mens jordbæret twistes let. Igen! ikke nok hænder ;)

 Voila!

Jeg blev faktisk ret overrasket over at det gik så nemt og hurtigt som det gjode. Når jeg ikke holdt et kamera samtidig. Jordbærpilleren hjælper selv til ved at hive tilbage når du slipper knappen og metalspidserne skære rundt om stilken. Der gik heller ikke ret meget til spilde af selv jordbær, som der ellers gør når jeg bruger en urtekniv.  Jeg er faktisk blevet rigtig glad for den og skal lige have fundet ud af hvad den ellers kan bruges til. Måske til at udholde muffins til fyld?