Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 31. oktober 2012

Madklub med halloween tema

Jeg havde en rigtig (u)hyggelig aften med yndlingstøserne i går :) Vi havde nemlig madklub med halloweenish tema. Jeg skulle kun sørge for det drikkelige indslag, men det var vist meget godt. Jeg endte nemlig med at tage en tur til lægevagten, en tur på det døgnåbne apotek og derefter hen til den ventende madklub. Heldigvis er det jo nogle søde veninder jeg har mig, så de ventede på mig med den gode mad :) 

Pernille, der stod for desserten i denne omgang, gik all in og lavede også de sødeste sprøde og seje marengsspøgelser.

 Hun havde også kreeret en fin fin hårbøjle med flagermus. Hun er så kreativ :)

Der var rigtig halloween stemning da mig og Pixi endelig ankom. Der var tændt lys i græskarlygten og små edderkopper og flagermus på bordet.

 Forretten var blendende marsmænd aka risotto med ærtepesto. Det smagte rigtig lækkert :)


Hovedretter var amerikanskinspireret pizze med afhuggede fingre og røget svin. Dertil var der gnavegrønt.

 Pixipuffen fik skruet sig ned i lille Eikas lillebitte kurv med et godt tyggeben.

Aftenens dessert var en chokoladekage med karamelcreme i lag og med karameliseret spindelsvæv. Mmm!!

Nå ja og så var der små fine dyr over det hele :)
Næste gang skal vi være hos mig og temaet er thanksgiving!

mandag den 29. oktober 2012

Julekagen 2012

Jeg elsker jul og har altid været lidt fascineret af de der oldgamle julekager med tørret frugt. Der er rigtig mange opskrifter, meninger og fremgangsmåder, så da Klidmoster bagte en julekage med udførlige instruktioner bed jeg på. Det var ikke så farligt lige pludselig og med alle ingredienser på lager gik ret stærkt.

Jeg gik ud fra hendes opskrift, men fik tømt lidt ud i lageret af tørret frugt.

Christmas cake

Fyld:
100 g rosiner
100 g tørrede tranebær
70 g kandiseret appelsinskal, i tern
70 g. tørret papaya, i tern
70 g. stenfri dadler, i tern
70 g. tørrede figner, i tern
65 g. mandler, grofthakkede
3 spsk mel

1. Spænd et stykke bagepair ud over bunden af en 19 cm springform. Smør siderne med smør og dæk med med to strimler bagepapir der er ca. 5 sm højere end formen.
2. Bland alle ingredienser til fylder og brug hænderne til at fordele mel rigtig godt. Alle de enkelte stykker skal være dækkede og ikke hænge sammen.
dej:
160 g mel
1 tsk bagepulver
1 knsp stødt muskat
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt nellike
1/2 stødt allehånde
1/2 tsk fint salt
125 g blødt smør
125 g mørk muscovadosukke
kornene af 1 vaniljestang
1 spsk honning
70 g syltede kirsebær
2 æg
1/2 spsk eddike
1/2 dl mørk rom (Captain Morgan jamaica)
1/4 dl Marsala vin (kan købes i bl.a. Bilka ved portvin mm)
+
1/2 dl rom
1/4 dl marsala vin

1. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen i en skål og tilsæt salt.
2. Pisk smør, muscovado og vaniljekorn blødt og cremet.
3. Pisk æggene i et ad gangen. pisk godt imellem hvert æg og rør kirsebærene, eddike samt honning i.
4. Rør med håndkraft skiftevis melblanidnge og de tørrede frugter i.
5. Rør eddike i dejen.
6. Rør lidt efter lidt rom og marsala ind i den tunge dej.
7. Fyld dejen i den klargjorte form og udjævn overfladen så dejen er en lille smule lavere i midten. bare lidt.
8. Mål et stykke staniol af der kan nå rundt om formen og fold det en enkelt gang på langs. Vikel det rundt om formen og fastgør det.

9. Bag kagen ved 140 grader i 2 1/2 til 3 timer. Min var færdig efter 2 1/2 time!
10. lad kagen køle helt af, gerne natten over. Prik rigtig rigtig mange huller med em kødnål og hæld lidt efter lidt rom og marsala over kagen med en lille ske eller pipette.
- jeg placerede min kage på en tallerken, gav den en enkelt omgang husholdningsfilm og satte derefter det hele ind i en af ikeas poser med genluk. Derefter blev den smidt i køleskabet.
- Hver søndag ind til jul bliver den "fodret" med en blanding af 1/4 dl rom og 1/4 dl marsala. Første gang var det nødvendigt at prikke lidt flere huller. Kagen blev bagt omkring 20 oktober, så den får lov til at stå omkring 2 måneder i en sprutrus. Den dufter utrolig godt og jeg er meget spændt!

Du kan lige nå det endnu ;)
Mig og Daniel har allerede pakket de første par flytterkasser og i betragtningen af at vores kommende hjem endnu er en bunke jord - ja så er det måske lidt småtosset. Jeg kan bare godt lide at have tingene i orden og vi har godt nok nfået skrabt meget til os i de år vi har boet sammen. Det det er blevet pakket er selvfølgelig bøger jeg ved at jeg ingenlunde får læst inden, nips osv.
Så er der mindre at pakke ned til den tid og forhåbentlig mere rum og plads i hverdagen, så det ikke roder så nemt.

Nu til noget helt andet og knap så hyggeligt! Nemlig problemstillingen madbloggere vs. findeopskrifter. Der er efterhånden mange andre kyndige madbloggere der har skrevet om sagen, så jeg vil nøjes med at linke denne gang. De andre beskriver det rigtig godt! Så hvad enten du er madblogger eller bare holder af opskrifter synes jeg du lige bør kigge på de andres indlæg - stof til eftertanke! og jeg har meldt mig ud med noget besvær!

Madbevægelsen
 Støt kampen for original indhold - sig nej til findeopskrifter.dk

Klidmoster
Bloglandslandevejsrøvere der griner hele vejen ned i banken

Grydeskeen
Findeopskrifter.dk - millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

Heidis Verden
Hvorfor du som blogger bør sige nej til at være med på finde opskrifter!

Jeg er faktisk selv blevet fedtet lidt ind i det hele også. Jeg skrev nemlig til dem om at fjerne min blog fra deres side og fik svar tilbage, at jeg ikke var registreret der og fik svaret "Du har tydligen inte registrerat dig hos oss, så din blogg finns inte på våran sida." ja goddaw do! så er det godt klaret at jeg ligger nr 13 på deres liste derinde. Efter yderligere korrespondance har jeg nu fået mail om at jeg vil blive fjerne fra siden inden for 24 timer.
Skønt! jeg har nemlig intet ønske om at de skal nappe min trafik fra google fra mig og derudover få folk til at se en dum reklame film for at få lov til at se mine opskrifter. Jeg siger nej tak til findeopskrifter.dk!!

søndag den 28. oktober 2012

Gâteau Marcel, helt enkel og helt fantastisk

Gateau marcel, gâteau marcel, gâteau, marcel, chokoladedessert, chokoladekage, chokolademousse, kage
Jeg fik jo bagt graveyard cupcakes i fredags til Daniels fødselsdag, men de skulle jo med ham på arbejde. Det fik jeg jo ikke noget kage ud af! Derfor blev jeg enig med mig selv om at jeg blev nødt til at bage en rigtig fødselsdagskage. Sådan en der taler for sig selv og ikke behøver tilbehør.

Sådan en kage er en Gâteau Marcel i mine øjne, hvis den altså bliver lavet med gode råvarer - vi taler altså om smør, ikke margarine og mørk chokolade af god kvalitet. Jeg lover dig at denne kage sladrer hvis der springes over hvor gærdet er aller lavest :)
Min fik ikke så skarpe kanter som den kunne have haft og den er også et bette kun asymmetrisk, men tiden rendte fra mig og jeg kom ret sent igang. Pyt! Smagen var fantastisk!
Opskriften har jeg lånt jos Jordbærkagen, der laver nogle skønne kager.

Gâteau Marcel

Bund:
70 g smør
70 g mørk chokolade 70%, finthakket
60 g. past. æggeblommer
120 g past. æggehvider
70 g. sukker

1. Spænd et stykke bagepapir ud over bunden på en springform på 19 cm og spænd ringen fast så den holder papiret.
2. Smør indersiden af formen med smør både på sider + bund og drys med sukker.
3. Smelt smør, hæld det over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet helt.
4. Pisk æggehviderne næsten helt stive og pisk derefter sukker i lidt efter lidt.
5. Vend 1/3 af æggehviderne i chokoladen og vend derefter æggeblommerne i.
6. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i bladningen til massen er ensartet.
7. Hæld i springformen og bag 35-40 min ved 160 grader. Bunden vil hæve en del og derefter falde sammen under afkølingen. Lad den afkøle helt, gerne i køleskabet. Skær evt. kanterne til hvis de er meget høje.

Mousse:

70 g smør
70 g mørk chokolade 70%, fint hakket
60 g. past. æggeblommer
120 g past. æggehvider
70 g. sukker

1. Lav moussen lige som bunden ovenfor.
2. Spænd en bagering, evt med en strimmel kageplast inden i, om kagen og hæld moussen i formen.
3. Lad det sætte sig på køl i min 6 timer og meget gerne natten over.
4. Løsen forsigtigt bageringen og plasten før servering. brug evt en lille skarp kniv.

Note: Jeg bliver altid så skuffet når jeg får den på cafeer, men denne hjemmelavede udgave er bare helt perfekt. Den lidt fast bund og den bløde mousse er helt perfekte sammen og chokoladen er hverken for kraftig eller mild. En anden gang kan den smagssættes med appelsin, karamel, mint, lidt kaffe eller måske chili?



Jeg pyntede kagen med chokoladespåner, lavet med min nyeste tilføjelse til min samling microplane rivejern. De er voldsomt skarpe og jeg kunne ikke undvære dem! Det var rigtig nemt at rive chokoladen og ikke mindst gøre rivejernet rent igen. Jeg skal også lige have set hvad det siger til parmesan :)

Du kan selvfølgelig pynte kagen som du synes :) jeg smed også lidt guldglimmer og pufsukker på toppen. Det er lidt en intern joke med det pufsukker og glimmer i vores vennekreds. Man må jo aldrig gå ned på udstyr!

lørdag den 27. oktober 2012

Graveyard Cupcakes

Daniel havde fødselsdag i går og selvfølgelig skulle han have kage med på arbejde. At andet ville være helt forkert! eller ihvertfald bare rigtig træls ;) Halloween er jo lige på trapperne, så derfor var det med at benytte lejligheden til at lave lidt sjov og være en smule kreativ. Det er altså ikke fordi ham Daniel er ved at blive lidt gammel i det at jeg valgte at lave kirkegårdskager ;)


Det er chokolade cupcakes med pisket mørk ganache. Gravstenen har jeg støbt i hvide candy melts, snittet dem til og derefter ridset/malet dem. Det var faktisk ret hyggeligt selvom det tog lidt tid :)

Chokolade Cupcakes 24 stk
125 g blødt smør
250 g sukker
125 g mørk muscovadosukker
kornene af 1 vaniljestang
1 æg
5 dl kærnemælk
400 g mel
1 nip salt
4,5 spsk kakao
2 tsk natron
100 g mørk chokolade, 70%

1. Pisk smør, sukker, muscovado og vanilje godt sammen.
2. Pisk æg i og derefter kærnemælk lidt efter lidt.
3. Bland med, salt, kakao og natron sammen og rør det i dejen til den er ensartet.
4. Vend chokoladen i.
5. Fyld dejen 2/3 op i muffinformene og bag dem 20-22 minutter ved 180 grader.
6. Lad dem afkøle 5 min i muffinpladen og afkøl dem derefter på rist.

Pisket ganache med mørk chokolade nok til 24 cupcakes
1/2 liter piskefløde
200 g mørk chokolade, finthakket (alternativ 250 g lys eller 150 g. hvid)

1. Hæld den hakkede chokolade i en skål, varm fløden på til kogepunktet og hæld det over chokoladen.
2. Lad det stå 2-3 min og rør det til en ensartet blank masse.
3. Læg en stykke husholdningsfilm ned over skålen, så overfladen af cremen er helt dækket og filmen går op ad skålens sider. Sæt på køl natten over.
4. Start med at piske cremen på lav hastighed med piskerisene mod bunden af skålen. Øg hastigheden og pisk til den er let og cremet. Pas på ikke at overpiske, da den så skiller.

Resten
Oreo's blendet helt fint
1. Fordel cremen på kagerne og smør den ud med en lille spatel.
2. Hæld de blendede oreos i en lidt dyb skål, dyb toppen af kagen med frosting deri og vip den rundt i små cirkler.

Jeg synes faktisk at jeg slap helt godt fra dem og de blev også rigtig positivt modtaget af Daniels kollegaer. Det er altså lidt sjovt med lidt gys og gru! Jeg ville ønske at der var flere der holdt halloween fester :) 

Jeg skal helt bestemt også have snittet mig en græskarlygte til vores skønne nye altan, nu den er fri for diverse handymen. Jeg skal bare lige have fundet den helt rigtige ide ;) nå ja og så lige tage mig sammen!

tirsdag den 23. oktober 2012

Toscansk æbledessert med karamel og mandler

I går havde jeg skønt besøg af Pernille :) Vi trængte sådan til lidt hygge og afslapning. Hun er mindst lige så bageglad som mig, så vi fik bakset lidt godt sammen til om eftermiddag. Efter lidt hyggeshopping i storcenteret selvfølgelig! Da vi kom hjem blev der rigtig kigget i nye kogebøger og strikkebøger. Det sidste har jeg ikke forstand på, men det er hyggeligt at kigge.

Jeg havde lidt æbler og en citron der trængte til at blive brugt, så da jeg så denne æbletærte hos Himmelske Kager, ja så var der ikke rigtig nogen vej tilbage. Vi valgte dog at skippe mørdejen og fokusere på gode fyld. i får opskriften som vi lavede dem og med tanker om hvad der kunne gøre den helt perfekt.


Toscansk æbledessert med karamel og mandler
8 æbler
1 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
2 spsk mørk muscovadosukker
1 spsk frisk citronsaft
evt. revet skal af 1/2 citron
evt. lidt contreau

1. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblet i store tern.
2. Læg æbleternene i et smurt fad og drys med kanel, kardemomme og muscovado (og evt. citronskal og contreau).
3. Lad æblerternene trække lidt imens du laver karamelsaucen

150 g smør
150 g mandler, grofthakkede
175 g. sukker
1 spsk lys sirup
3 spsk mel
1 1/2 spsk piskefløde

1. Smelt smøret i en gryde ved middel varme
2. Rør de resterende indgredienser i, giv blandingen et hurtigt opkog uden at røre for meget og tag gryden af varmen.
3. Fordel karamelen over æbleternene og bag ved 200 grader på næstnederste rille i 25 min. Æblerne skal være helt møre og karameliserede. Server lun/varm med en god kugle vaniljeis!

Den er ikke særlig fotogen, men øj den smager godt! Rigtig godt endda! En rigtig efterår- og vinterdessert :) Den kunne også være god med lidt kokosmel i saucen, mandlerne kan skiftes ud med hasselnødder, der kan tilsætters spiritus og måske lidt rosiner også vil være godt sammen med æblerne.

Ellers er min hverdag ikke så spændende lige p.t. Jeg har kun et par vagter tilbage på mit nuværende arbejde, da mit vikariat udløber her til 1. november og jeg samtidig har noget afspadsering der skal brændes af. Jeg har desværre ikke en anden stilling der venter på på mig, men jeg håber snart der sker noget :) Indtil nu har jeg faktisk godt kunne holde humøret oppe og været postiv, men det begynder altså at knibe lidt kan jeg mærke. Mon ikke jobsituationen snart vender :)

torsdag den 18. oktober 2012

One little lucky dog!

Det er nemlig lige hvad hun er, den kære lille Pixi :) Hun har nemlig vundet en ordentlig stak rare ting i en konkurrence hos Best Friend. Der er godt nok sket lidt sabotage af opstillingen på dette billede. Hun kunne nemlig ikke lade tingene ligge i fred! Og jo, hun er glad på billedet selv om hun har det sure fjæs på ;) bare lidt utålmodig!

 Her er det lidt nemmere at se de fine ting hun vandt. Der er både tyggetandbørster. yndlingspølsestænger (hendes være-alene-hjemme-snack), aktivitetsbold, pivbold, pivdyr, tyggeting, nu snor, legetøj samt alverdens godbidder, tørret kød og pølser ;) Det var næsten som juleaften!

Hun havde faktisk rigtig svært ved at styre sig og stjal anden midt i fotograferingen! Det er vist yndling lige nu ;) den får ihvertfald nogle tæv. Men hun har faktisk lidt tørrede fisk med Fiehunden i dag, så helt   egoistisk er hun dog ikke.

Pixi i aktion (og på andejagt) 

"Yo! gi´ noget!" man må aldrig gå ned på snacks ;)

onsdag den 17. oktober 2012

Apple Pie Müsli


Ahr hele fire fridage i træk, det er lige til at holde til! men lige en reminder til mig selv, lad være med at tage i storcenteret i efterårsferien. For søren der var mange paniske forældre og skrigende børn! Jeg fik da både købt gave til Daniel, min onkel, tøj til mig selv, byttet støvler og købt rare sager til mig selv hos mine gamle kollegaer i Kop & Kande. Man skulle næsten tro at jeg havde penge der brændte i lommen ;) Jeg ville egentlig også have været i Bilka, men jeg blev simpelthen nødt til at kaste håndklædet i ringen. For mange mennersker og for meget larm på én fridag ;)

Well, fridage skal nydes, der skal tankes op og der skal rodes i køkkenet! Efter at jeg så denne müsli hos yndlings Sabina, vidste jeg at jeg blev nødt til at prøve den og med en pose æbler fra gården var det hurtigt gjort :) Jeg ændrede lidt hist og her for at få en lidt dybere og mørkere smag.

Apple Pie Müsli
3 dl fintvalsede havregryn
2 dl speltflager (eller andre kornflager)
1 dl hørfrø
1/2 dl sesam
1 1/2 dl grofthakkede valnødder
2 dl usødet blendet æblemos
1 spsk mørk muscovadosukker
1 spsk æbleeddike
1 spsk æblesirup
1 stor spsk kanel
1 dl tørrede tranebær
1 dl rosiner

1. Bland havregryn, speltflager, hørfrø, sesam og valnødder sammen.
2. Rør æblemos, muscovadosukker, eddike, sirup og kanel sammen og rør det sammen med havregrynsblandingen til det er godt fordelt.
3. Fordel blandingen i en bradepande med bagepapir i bunden.
4. Bages 10-11 min ved 200 grader til müslien er sprød, gylden og duftende. Vend rund i blandingen og del den evt i mindre stykker 3-4 gange indervejs.
5. Sluk ovnen, sæt en grydeske i lågen og lad múslien tørre på eftervarmen i 1/2 times tid. Tag den ud og lad den afkøle helt på bagepladen.
6. Bland rosiner og tranebær i og fyld på lufttøtte glas.

Note: skøn efterårsmüsli der dufter af nybagt applecrumle og har en fin, diskret smag af æble og kanel. Det fungere rigtig godt at bruge æblemos som en sødemiddel og fugtgiver. Det skal jeg bestemt bruge noget mere :) Skal den være lidt syndig, kan der tilsættes lidt hakket hvid chokolade af god kvalitet.

lørdag den 13. oktober 2012

Chocolate chip cookies med mørk chokolade & havregryn

Er der noget som nybagte cookies, fyldt med mørk chokolade og så et koldt glas mælk!? For mig er det endnu en bonus ved efterår/vinter. 
Cookies er så hurtige at banke sammen og vækker som regel lykke ;)  Jeg havde ihvertfald pakket en stor portion til at tage med til personalet i min aftenvagt i går og der var ingen protester! Jeg pakkede også en pose til de udenlandske håndværkere det knokler uden for vores lejlighed lige p.t.


Chocolate Chip Cookies med havregryn 28 store
220 g stuetempereret smør i tern
150 g mørk muscovadosukker
170 g sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
225 g mel
90 g havregryn
1 1/2 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
275 g mørk chokolade, grofthakket

1. Pisk smør, muscovadosukker, sukker og vanilje sammen til det er ensartet og cremet.
2. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
3. bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en separat skål og rør det ud i dejen til den er ensartet.
4. Rør chokoladen i med håndkraft, til den er godt fordelt.
5. Fordel dejen på en bageplade valnøddestore kugler (jeg brugte min cookiescoop på 2 spsk) og bag dem ved 175 grader i 13-14 minutter. De er bløde, specielt i midten, når de tages ud af ovnen men sætter sig imens de køler af.


KitchenOne har været så rare at spørge om jeg vil afprøve en bagemåtte fra Lékué :) Den er fremstillet i vævet fiberglas og silikone. Jeg har rigtig længe gerne ville prøve den type bagemåtter og ikke dem der bare er lavet af ren silikone. Måtten har en fin glat overflade der er nem at tørre af og ikke samler "fnuller" til sig, som de fleste andre måtter jeg har prøvet.
Jeg bagte en plade cookies på bagemåtten og en på almindelig bagepapir. Måtten virker faktisk til at give en mere jævn bagt cookie, der flyder pænere, mere ensartet ud og den skærer derved lidt af bagetiden af. Den er nem og hurtig at gøre ren med en våd klud og kan bruges igen og igen.
Jeg prøver så vidt muligt at genbruge bagepapir, f.eks. når jeg bager boller, men med smeltet chokolade er det lidt svært. Det er en stor bonus at jeg kan mindste mit forbrug af bagepapir :)

Størrelsen på bagemåtten er måske lidt i det mindste i forhold til bagepladen, men når jeg får en indbygningsovn i huset passer den sikkert helt fint ;) Jeg er ret positiv over den og jeg glæder mig til at skulle bage en omgang madpakkeboller derpå.

fredag den 12. oktober 2012

En stak fine nye bøger

kogebøger
Prøv lige at se en fin stak bøger jeg kom til at købe her den anden dag :) Det var ret spontant, men nu har har arbejdet så meget de sidste måneder mener jeg godt at jeg kan tillade mig det.

tess gerritsen, last to die, medical suspense
 Tess Gerritsen er min yndlingsforfatter lige p.t. Jeg elsker den detaljerede og stemningsfulde måde hun skriver på og så er hun til tider ret makaber. Hun er en god blanding af krimi og medical suspense. Jeg håber at det er en der fanger mig med det samme.

Nigella lawson, nigellissima
Jeg opdagede tilfældigvis Nigellas nye bog, så den røg også med ned i "kurven". Hun plejer at være god til hverdagsretter og der mangler jeg virkelig inspiration lige nu.

cookie dough cookbook, cookie dough lovers cookbook
Jeg har haft kig på denne rigtig længe og nu skulle det være! Jeg er kæmpe cookiedough fan, så jeg er spændt på hvad den har at byde på :) Det kan ikke være helt skidt!

great british bake off, great british bake off cook book
Jeg har ingen anelse om hvor god denne er eller hvad den kan, men den så så spændende ud at jeg ikke kunne lade være ;)

Nu tror jeg bare at jeg skal have lavet mig en kop varm kakao, putte mig under et tæppe og kigge mine nye fine bøger! Se det er hygge :)

torsdag den 11. oktober 2012

Saltmandler - Min yndlingssnack lige for tiden


mandler, saltmandler, salt mandler, almonds, salt almonds, salty almonds
For et par uger siden var jeg inviteret til aftenskaffe hos en veninde sammen med Daniel og Pixi. Der blev rigtig hygget om os med smoothie, kaffe, kakao, frugt, kanelsnegle og saltmandler. Mmm! ofte er jeg langt mere til salte til end til helt søde ting og lige den dag trængte jeg i den grad til at hygge igennem i godt selvskab og med rare sager. Jeg havde helt glemt hvor gode og nemme sådan nogle mandler er!

Saltmandler
200 g mandler
4 spsk + (2 tsk fint salt, gerne malet til pulver i saltkværn)
2 dl kogende vand

1. Rør 4 spsk fint salt ud i det kogende vand og hæld det over mandlerne.
2. Lad mandlerne stå i blød i ca. 20 min
3. Dræn mandlerne godt for vand og fordel dem i et lag på en bageplade med bagepapir.
4. Drys med ekstra salt hvis du har lyst og bag ved 150 grader i 20-22 minutters tid. Jeg tester dem ved at fiske en op og skære igennem. Den skal være let sprød, duftende og svagt, svagt lysebrun inden i.

De er rigtig nemme at lave og rigtig gode som en lille aftermiddagssnack f.eks. på arbejde :) Jeg skal ihvertfald have en lille bøtte med på arbejde i aften. 

Mine måltider blever altid et værre kaos når jeg er i aftensvagt og jeg bliver tit rigtig, rigtig sulten inden jeg har mulighed for at få lidt at spise. Derfor er det rigtig rart lige at kunne snuppe et par mandler i farten, gerne sammen med lidt søde rosiner.

Mig og Pixi hygger rigtig når jeg har aftenvagt. Der er god tid til en lang og snusevenlig morgentur, lidt ekstra godbidder og hyggenusning.

Der bliver, for Pixis vedkommende også taget lange middagslurer i kurven og allerhelst i den nye Fatboy! Måske vi igen kan klemme en fælleslur på Fatboyen ind inden jeg skal afsted igen ;)

onsdag den 10. oktober 2012

Madklub - mormor style!

 I mandags stak mig og yndlingstøserne hovederne sammen til en omgang madklub. Sidste gang bestemte vi os for temaet "mormormad", der jo er meget oppe tiden. Efterfølgende har jeg slået mig gevaldigt oven  hovedet over det tema, fa jeg faktisk ikke er god til at lave eller spise det. Ups! frikadeller, forloren hare, medister og tarteletter er bare slet ikke mig.
Jeg havde æren af at stå for forretten denne gang og selvom der er lidt større råderum (bildte jeg mig ind), var det faktisk ret svært at bestemme sig. Jeg elsker selv en god oldschool tunmousse, men da en af yndlingstøserne er allergisk over for tun gik det ikke. Hun kan heller ikke tåle rejer og skalddyr, så der røg rejecocktail og avocado med rejer.
Valget stod tilsidst imellem at improvisere en laksemousse eller kaste med ud i "hønsesalat på ananas" ;) Jeg er den eneste, ud over Pixi, der kan lide fisk herhjemme, så det blev en laksemousse, serveret meget retro.

laksemousse, retro mad, mormor mad, mormormad, forret
 Laksemousse med salat, tomat, citron, dilddressing, flute og Caviart "lakserogn"


Laksemousse forret til 6 pers
400 g røget laks
3,5 dl creme fraiche 18%
4,5 blade husblas
8 spsk friskpresset citronsaft
3 dl piskefløde
evt. lidt finthakket dild

1. Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min.
2. Blend laksen til en helt fin fars og rør den sammen med creme fraiche og evt. dild. Du kan
3. Pisk fløden til skum.
4. Smelt forsigtigt husblas sammen med citronsaften i mokroovnen, 5 sek ad gangen.
5. Rør hurtigt en spiseske laksefars ud i huspladsen og derefter hurtigt husblas blandingen ud i resten af farsen.
6. Vend flødeskum i lasken og fordel moussen i godt smurte forme. Jeg brugte små silikoneforme. Du kan evt også vende "lakserogn" i efter flødeskummet. Det ser så fint ud :)
7. Dæk med vitawrap og sæt på køl i 5-6 timer.
8. Vend forsigtigt moussen ud af formene ved servering. Rør evt. en dressing af creme fraich, finthakket dild, salt og peber.

Note: Moussen er en smule blødere end den nok almindeligvis vil være, da jeg ikke er så glad for hvis den er alt for fast. Den er mild, cremet og har en tilpas og skøn smag af laks :) Sammen med klassisk tilbehør som salat, tomat, sprødt flute og dressing, er den bare rigtig lækker!


Hovedretter var rigtig mormor! :) koteletter ala mørbradgryde, med bacon, champignon, cocktailpølser, tomat og creme fraiche. Jeg glemte helt at tage billeder før jeg kastede mig over maden, sååå i må nøjes med dette. I kan tro det var godt ;) syrligt, cremet dansk comfort food når det er bedst.

Læg lige mærke til den fine mormortallerken! Det er lidt nemmere at se den her, end ved forretten. Desserten var så god, tung, klistret og cremet på en gang :) Det var nemlig en Gâteau Marcel, der smagte helt fantastisk af chokolade.

Pernille havde den lette tjans denne gang, nemlig at sørge for lidt at drikke og hun havde selvfølgelig købt rød sodavand ;) Drikkevarertjansen kan både være rigtig rar at have men også lidt kedelig som tider. Hvis jeg har meget om ørene i hverdagen, kan det være rigtig rart ikke at skulle planlægge og stresse over at skulle finde på noget krativt og lækkert :) men har jeg tid og ideer, er det altså lidt ærgeligt kun at sørge for drikke. Jeg tror også at det er derfor vi indførte køb af værtindegave til drikkevarerpersonen. Så kan man være lidt kreativ der!
Værtindegaven denne gang var de flotteste lille og røde hjemmestrikkede strømper :) Prøv lige at se hendes fine kreationer

Næste omgang madklub bliver sidst på måneden og temaet er derfor naturligt nok Halloween :D Jeg skal står for drikkevarer + værtindegave, så mon ikke der er mulighed for at være lidt kreativ der ;)

mandag den 8. oktober 2012

Så sker der noget på grunden

Jeg er så utålmodig at det er frygteligt! Det kan simpelthen bare ikke gå hurtigt nok med at skulle flytte :) altså når huset engang er der. Tiden går så langsomt lige nu ;)

I lørdags, da Daniel hentede mig fra vores kagestand til Lyserød Lørdag, insisterede han på at vi kørte ud for at se til grunden. Jeg drømte mere om en sofa, efter at have bagte og solgt 600 cupcakes sammen med de andre, men han fik sin vilje. Nu havde vi jo også kamera med bla bla bla ;)
 Men der er da sket en lille smule siden sidst. Der er blevet gravet lidt op hist og her.
Og her! Lige her, hvor jordbunkerne ligger skal vi bo ;)

søndag den 7. oktober 2012

Lyserød Lørdag 2012

Så er vi på den anden side af endnu en vellykket Lyserød Lørdag, med masser af cupcakes og søde kunder. Nåh ja og søde medmadbloggere ;) Det har været en utrolig travl omgang, men det er også bare så hyggeligt! Jeg har været rigtig dårlig til at få taget billeder i år, desværre, men mon ikke de andre har taget lidt også.

Kagerne blev bagt og pyntet fredag aften. 600 stk blev det til i år og de blev allesammen solgt fra 10-15 om lørdagen. Jeg er så taknemmelig over de fine råvarer der er bleve sponseret! Der var desværre ikke nogen der støttede os med smør og flødeost i år, men måske næste år?

Vores sponsorer i år!
Bakgaards Bageri
Fandanko
Fru Ronne
Dansukker
Amo
Haribo

Vi er så glade for den hjælp, de råvarer og den støtte vi har fået af dem alle :)

De smukke, smukke kasser Bakgaards Bageri var så søde at give os!

De søde kunder i vores lille biks :)

 Det gik rigtig godt med salget og vi var gode til at supplere hinanden

 Lots and lots of cupcakes!

Min favorit :) Red Velvet med cremet, kogt vaniljefrosting.

lyserød lørdag, cupcakes, pink sløjfe, støt brysterne, kage
Kundernes favorit! Chokoladecupcake med nutellafrosting. De blev solgt rigtig hurtigt både i år og sidste år. I år havde vi faktisk lavet flere, men den er også ret god :)

 De fire varianter fra i år:
- Red Velvet med kogt vaniljefrosting
- Chokolade med Nutellafrosting
- Gulerod med cream cheese frosting
og

Blåbærcupcakes & creamcheese frosting med citron 20 stk
- 380 g mel
- 360 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- Kornene af 1 vaniljestang
- 4 dl kærnemælk
- 2 æg
- 80 g smeltet smør
- 300 g blåbær, gerne let frosne

1. Rør mel, sukker, bagepulver, natron og vaniljekorn sammen i en skål.
2. Pisk kærnemælk og æg let sammen og rør det i melblandingen lidt efter lidt.
3. Rør nu det smeltede smør i og rør til dejen er blevet ensartet. Pas på ikke røre for meget.
4. Vend blåbærene i dejen og fordel den i papirforme.
5. Bages ved 170 g i 20-25 min.
6. Lad afkøle helt.

Creamcheese frosting med citron
- 200 g flødeost naturel (ikke light)
- 100 g stuetempereret smør
- Fintrevet skal af 1 citron (skal af 2 limefrugter er også godt)
- 500-600 g flormelis

1. Pisk flødeost, smør og vaniljekorn sammen til det er ensartet. Pas på du ikke overpisker flødeosten!
2. Tilsæt citronskal
3. Pisk flormelis i lidt efter lidt til frostingen samler sig, er ensartet, har en god sprøjtefast konsistens og smager tilpas sødt og surt ;) det er bare med at prøve sig lidt frem.
4. Fyld på sprøjtepose og stil på køl en times tid, så bliver den lidt mere fast.

Note: De er lækre svampede med de hele blåbær og har den perfekte kombination af sødt og syrligt :)

aalborgs cupcakemafia
Vi går meget op i at pynte vores bod og i år brugte vi almindelige balloner, vandballoner, tyl, silkebånd, gerbera, glasudstillingsklokker og lyng ;) Der er lidt "Palles tivoli" over det, men det er med at skabe blikfang.
Det har været nogle rigtig hyggelige dage sammen med resten Cupcakemafiaen og resten af Lyserød Lørdag gruppen. Vi ved desværre ikke hvor mange penge vi har solgt for endnu, men mon ikke der kommet et tal her en af dagene :)