I mandags stak mig og yndlingstøserne hovederne sammen til en omgang madklub. Sidste gang bestemte vi os for temaet "mormormad", der jo er meget oppe tiden. Efterfølgende har jeg slået mig gevaldigt oven hovedet over det tema, fa jeg faktisk ikke er god til at lave eller spise det. Ups! frikadeller, forloren hare, medister og tarteletter er bare slet ikke mig.
Jeg havde æren af at stå for forretten denne gang og selvom der er lidt større råderum (bildte jeg mig ind), var det faktisk ret svært at bestemme sig. Jeg elsker selv en god oldschool tunmousse, men da en af yndlingstøserne er allergisk over for tun gik det ikke. Hun kan heller ikke tåle rejer og skalddyr, så der røg rejecocktail og avocado med rejer.
Valget stod tilsidst imellem at improvisere en laksemousse eller kaste med ud i "hønsesalat på ananas" ;) Jeg er den eneste, ud over Pixi, der kan lide fisk herhjemme, så det blev en laksemousse, serveret meget retro.
Laksemousse med salat, tomat, citron, dilddressing, flute og Caviart "lakserogn"
Laksemousse forret til 6 pers
400 g røget laks
3,5 dl creme fraiche 18%
4,5 blade husblas
8 spsk friskpresset citronsaft
3 dl piskefløde
evt. lidt finthakket dild
1. Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min.
2. Blend laksen til en helt fin fars og rør den sammen med creme fraiche og evt. dild. Du kan
3. Pisk fløden til skum.
4. Smelt forsigtigt husblas sammen med citronsaften i mokroovnen, 5 sek ad gangen.
5. Rør hurtigt en spiseske laksefars ud i huspladsen og derefter hurtigt husblas blandingen ud i resten af farsen.
6. Vend flødeskum i lasken og fordel moussen i godt smurte forme. Jeg brugte små silikoneforme. Du kan evt også vende "lakserogn" i efter flødeskummet. Det ser så fint ud :)
7. Dæk med vitawrap og sæt på køl i 5-6 timer.
8. Vend forsigtigt moussen ud af formene ved servering. Rør evt. en dressing af creme fraich, finthakket dild, salt og peber.
Note: Moussen er en smule blødere end den nok almindeligvis vil være, da jeg ikke er så glad for hvis den er alt for fast. Den er mild, cremet og har en tilpas og skøn smag af laks :) Sammen med klassisk tilbehør som salat, tomat, sprødt flute og dressing, er den bare rigtig lækker!
Hovedretter var rigtig mormor! :) koteletter ala mørbradgryde, med bacon, champignon, cocktailpølser, tomat og creme fraiche. Jeg glemte helt at tage billeder før jeg kastede mig over maden, sååå i må nøjes med dette. I kan tro det var godt ;) syrligt, cremet dansk comfort food når det er bedst.
Læg lige mærke til den fine mormortallerken! Det er lidt nemmere at se den her, end ved forretten. Desserten var så god, tung, klistret og cremet på en gang :) Det var nemlig en Gâteau Marcel, der smagte helt fantastisk af chokolade.
Pernille havde den lette tjans denne gang, nemlig at sørge for lidt at drikke og hun havde selvfølgelig købt rød sodavand ;) Drikkevarertjansen kan både være rigtig rar at have men også lidt kedelig som tider. Hvis jeg har meget om ørene i hverdagen, kan det være rigtig rart ikke at skulle planlægge og stresse over at skulle finde på noget krativt og lækkert :) men har jeg tid og ideer, er det altså lidt ærgeligt kun at sørge for drikke. Jeg tror også at det er derfor vi indførte køb af værtindegave til drikkevarerpersonen. Så kan man være lidt kreativ der!
Værtindegaven denne gang var de flotteste lille og røde hjemmestrikkede strømper :) Prøv lige at se hendes fine
kreationer
Næste omgang madklub bliver sidst på måneden og temaet er derfor naturligt nok Halloween :D Jeg skal står for drikkevarer + værtindegave, så mon ikke der er mulighed for at være lidt kreativ der ;)