Nu kan man for alvor mærke at foråret er ved at få fat :) Jeg hænger godt nok lidt i bremsen efter det sommertidspjat (og to 12 timers vagter) men hvor er det dejligt at det hele er så grønt og der er det dejligste lys.
Selvom foråret er godt i gang, kan vi vist stadig lige nå et par omgange kødsauce og andet klassisk simremad. Det bliver snart udskiftet med grillmad kombineret med frisk og let tilbehør :) og koldskål! men mens der stadig er lidt sne hist og her, ja så kan de tunge retter sagtens bruges.
Denne sag fylder rigtig meget smagsmæssigt og mætter også helt pænt. Smagen er til den fyldige side og henvender sig måske mest til voksne :) Jeg valgte at rive peberfrugten da det, i mine øjne, giver en lidt bedre konsistens og smager igennem i hele retten.
Kødsauce med revet peberfrugt, rødvin & chokolade
200 g bacon i tern
500 g oksefars
lidt olivenolie
3 gulerødder
2 stilke blegselleri
3 forårsløg
3 fed hvidløg
3 spsk sød paprika
1 1/2 tsk røget paprika
1 ds hakkede tomater
70 g konc. tomatpuré
3,5 dl rødvin
1 oksebouillon terning
1 rød peberfugt
salt, peber, rødvinseddike
40-45 g mørk chokolade 60%
1. Snit alle grøntsager, undtagen peberfrugt, meget fint
2. Brun baconternene godt i lidt. Tilsæt løg, oksefars og svits kødet.
3. Kom de snittede grøntsager, samt røget og sød paprika i gryden under omrøring.
4. Rør hakkede tomater og tomatpure i gryden, sammen med rødvin og bouillonterningen.
6. Riv den rensede peberfrugt groft og kom i gryden sammen med grøntsagssaften derfra.
7. Krydder med salt, peber og lad retten simre under låg i en time.
8. Rør chokoladen ud i saucen, smag til med salt, peber, evt rødvinseddike og lad simre færdig et par minutter.
Uge 4
13 år siden