Lørdag blev min dejlige søster 22 år! og vi var derfor ude på gården til familiefødselsdag. Uf det er altså hyggeligt at se familien :) Jeg elsker fødselsdage og nu er min egen også snart på trapperne.
Som altid står min mor for at bage de bedste boller ever og jeg er ansvarlig for kageafdelingen. Loui(se) havde ønsket den lækre cheesecake brownie med hindbærskum. Denne gang bagte jeg den i en lidt mindre springform og støbte skummet omkring og over kagen. Fødselsdagsbarnet har nemlig ønsket ekstra hindbærskum ;) Jeg lavede halvanden portion af skummet og brugte dobbelt husblas.
Fødselsdagsbordet inden alle de gode sager kom derpå.
Vi fik jo et godt læs sne i lørdags heroppe nordpå, så Pixi har rigtig hygget sig udenfor. Hun synes at det er fantastisk! Fie er endelig begyndt at tø lidt op over for Pixi og de leger og slås helt godt sammen ;)
Den søde Pixi, der lige har været ude at stikke hovedet i sneen <3
Og søde Fie! Der er en voksen, ansvarlig hund der ikke sådan grisser sig til. Vi endte med at blive ude på gården til aftensmad også og vi fik endda set melodi gran prix. Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har set det :) Det var rendyrket hygge. Vi gav hende en Phillips alu blender i gave og hun blev virkelig glad for den! Vi har den også selv og den er virkelig fantastisk :)
I hverdagene har jeg jo lige p.t. ikke så meget tid eller overskud til at lave noget spændende aftensmad, så jeg nyder virkelig at have lidt ekstra tid og ro til at gå og nusse rundt ude i køkkenet i weekenderne. Jeg har haft lyst til at lave pulled pork igen igen, men jeg er ikke lige rent over et stykke nallefilet på tilbud og madbudgettet er måske blevet mishandlet lidt rigeligt her i januar ;) Jeg tænkte "hey! vi har kyllingebryst i fryseren? mon det kan lade sig gi' sig?". Og det kunne det! Rigtig meget endda :)
Men men men, til sådan noget kød skal der selvfølgelig lækkert brød til. Jeg har på et tidspunkt fået et lille hæfte med brødopskrifter af min mormor. Sådan et der har været med et ugeblad og jeg brugte det som inspiration til de skønne flutes.
Frokost flute med groft ølandshvede 6 store
15 g gær
2 1/2 dl lunt vand
2 1/2 yoghurt (jeg brugte hytteost, jeg havde most lidt)
1 1/2 tsk groft salt
250 g. groft ølandshvedemel
60 g. knækkede hvedekerner
50 g. solsikkekerner
ca. 300 g. hvedemel
1. Rør gær ud i det lune vand og tilsæt yoghurt, salt, groft ølandshvede, hvedekerner og solsikkerkerner.
2. Rør hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen virkelig godt igennem. Jeg gav den vist 10 min i kitchen aiden.
3. lad dejen hæve i 1 1/2 time
4. Ælt dejen hurtigt igennem og del den i 6 stykker.
5. Rul dem til pølser, tryk den flade til de er 1 1/2 cm høje og lad dem efterhæve på en bageplade i 30-45 min.
6. Drys brødene med lidt hvedemel og bag dem 15-17 min ved 225 grader.
Note: De er bløde, svampede, fulde af smag og med en skøn sej blød/sej skorpe :) De er tilpas grove uden at føles at for "sunde, tørre og grove".
Og nu til fyldet! Det blev taget lidt på gefühl og med pulled pork i baghoved.. Og hvad diverse skabe lige havde at byde på. Jeg prøver skam også på at følge et der "stop spild af mad" ;)
Pulled Pineapple Chicken 4-6 pers
4 store kylligebryst
1 1/2 dl barberquesauce (hjemmelavet el købt - Jeg brugte det sidste af en Jack Daniels BBQ sauce med "rich honey" tror jeg det var)
1 fed hvidløg knust
1 tsk groft salt
1 1/2 - 2 tsk røget paprika
1 lille dåse ananas, hakkes finere end de alm stykker. + juicen, ca.1- 1,5 dl!
Dagen før:
1. Bland barberque sauce med hvidløg, salt, paprika, ananas og juicen i en pose.
2. smid kyllingebrysterne i, klem luften ud af posen. luk den tæt og smid den i køleskabet.
På dagen:
1. Hele hele herligheden fra posen ned i en støbejernsgryde og stik et stegetermometer i den tykke den af det ene (kyllinge)bryst. Kødet skal være stort set dækket af marinade ellers kan du evt. tilsætte 1 dl vand.
2. Smid låg på gryden og sæt den ind i ovnen ved 150 grader i 10 min og skru derefter ned på 100 grader og lad den passe sig selv de næste 2 timer. Kødet skal gerne komme op omkring de 95 grader og kan sagtens tåle at være der til de 2 timer er gået :)
3. Brug 2 gaflet til at trevle kødet fra hinanden. Læg kødet i en skål og hæld den varme marinade med ananasstykker over. Server i hjemmebagte brød :)
Note: Det smagte så godt og er noget nemmere at gå til rent tidsmæssigt end pulled pork :) det er rigtig comfort food. Kødet bliver rigtig mørt og sammen med marinaden bliver det så saftigt og lækkert! Det er helt klart noget jeg skal eksperimentere videre med. Hvem der bare havde et ordentligt bæst af en grill!
Jeg håber at i allesammen har haft en dejlig weekend og er klar til endnu en uge ;) Jeg tror jeg vil til at indføre "mandagsbøf" herhjemme. Det er da helt klart der man har mest brug for det!