Som lovet en form for en "How to" lave en frosting rose :) Der er ikke så meget hokus pokus i det, hvis du har det rigtig udstyr. Men sådan er det jo med de fleste ting. Frostingen var ikke særlig samarbejdsvillig, men det er cream cheese frosting generelt ikke til at sprøjte roser. Medmindre du pumper den fuld af flormelis ;) og det liver jo også lidt træls. Jeg vil nok anbefale en buttercreme af en art, jeg tror faktisk at en Italian merengue buttercreme vil fungere godt :) Men! lav kun sådan en med en røremaskine, det er ret omstændigt ift. røretid. Jeg tror det vil fungere med brombær trøffelcreme, kogt vanille frosting eller vanilla buttercreme. Det er vigtigt at frostingen er ret fast og at kagen/kagerne komme på køl indtil de skal serveres.
Jeg har ingen anelse om hvad sådan en sag hedder, men "roseeffekten" kommer af at takkerne i tyllen er skå. Den er fra en 3-pak af mærket Kaiser og jeg købte dem i Tyskland i sommers.
Plop tyllen i bunden af en sprøjtepose. Jeg kan bedst lide at bruge engangsposer, da jeg virkelig ikke gider at gøre alm. stof eller plast sprøjteposer rene. Jeg har købt et bundt spidse slikposer a 50 stk til ca. 50 kr i metro :) Klip plastikdutten af posen.
Jeg har ikke lige nogen kage, så min margrethe skål må lige lege kage for et øjeblik. Hold tyllen i en 90 graders vinkel mod "kagen". Der hvor du holder tyllen, er der hvor midten af rosen er.
Tryk op sprøjteposen, så der kommer en lille dut ud. Hold trykket på posen og lav en lille cirkel mod uret (eller med. Jeg gør altid mod) så du har lavet en omgang. Derfra hvor jeg sluttede, sprøjter du en omgang mere. Let trykket på posen når du nærmer dig afslutningen :)
Den kan komme til at se nogenlunde sådan her ud på en cupcake :)
Og fra siden. Jeg har sprayet dem med lidt farve for at give lidt dybte.
Og min splatkage fra min "nu er jeg ergoterapeut" fest :) husk ikke at bruge cream cheese frosting. Det splatter og smutter af.
Som tidligere lovet, kommer opskriften på kagen. Det er endnu engang en afart af Birthes gulerodskage fra New Orleans!
Gulerodskage (24 cm springform)
- 350 g. sukker
- 2,5 dl olie
- 0,5 dl creme fraich eller lign.
- 4 æg
- 300 g. mel
- 1 spsk stødt kanel
- 2 tsk kakao
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk natron
- ½ tsk bagepuvler
- 350 g. gulerødder, revet fint
- 70 g. valnødder, groft hakket
1. Pisk sukker, creme fraich og olie cremet
2. Pisk æggene i et af gangen
3. sigt mel og rør det i dejen sammen med kanel, kakao, natron, bagepulver og salt.
4. vend gulerødderne og hakkede nødder i
5. hæld dejen i en smurt springform og bag denm i ca. 60 min ved 175 grader.
6. lad afkøle helt.
Note: En svampet, lækker kage, der er krydet, har godt bid fra nødderne og altid vækker begejstring.
Jeg ville godt have en høj, høj, høj kage, så samme morgen jeg skulle til eksamen bagte jeg en "akut chokolade bund" i mikroovnen efter "cake in a mug" princippet. Jeg har lånt fra chokoladesansen :)
Akut chokoladebund (24 x 2 cm)
- 8 spsk mel
- 8 spsk sukker
- 5 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanille sukker
- 1 tsk instant kaffe
- 2 æg
- 6 spsk olie
- 6 spsk mælk
1. bland først alle de tørre ingredienser i en silikone springform på 24 cm.
2. Rør herefter alle de våde ingredienser i med en gaffel, til det hele er ens artet.
3. Bages i mikroovnen i 4 min og afkøles herefter i 5 min før du vender den ud på en rist.
Note: hurtig og nem at lave og smager skønt hvis du lægger den i lag med creme o.lign. Jeg tror også den vil være god til en klat vanille is. Dog bedst samme dag, hvis den bare er for sig selv.
Jeg har forresten lavet en fane her på bloggen med omregning fra cups til gram og fahrenheit til grader :)