Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 28. december 2011

De sidste julegaver ;)

I går aften kl 23.52 hentede jeg Daniel på banegården. Han har nemlig været hjemme hos sine forældre, mens mig og Pixi har været på gården hos mine.
Det er selvfølgelig dejligt at have ham hjemme igen, men han havde jo også gaver med hjem til mig ;) Det er altså ikke helt tosset at få sådan en ekstra dosis gaver efter juleaften.

Af Daniels forældre og søster fik jeg denne fantastiske pizzasten, lavet af lavasten fra Etna. Den er tyk, vejer et ondt år og er noget så dejlig :) Den ene side er beregnet til pizza/brød og den anden til tilberedning af kød. Jeg havde slet ikke sagt til andre end Daniel at jeg godt kunne tænke mig den, så jeg havde slet ikke regnet med det! Den er fra Danish Outdoor og der medfølger pizzaspade og bålhandsker :) Jeg har inden for det sidste halve års tid haft 2 der er knækket/flækket, så jeg håber virkelig at den her kan sit kram.

Jeg fik den her skønne bog af Daniels bedstemor :) Efter at have kigget i den hjemme hos Camilla blev jeg nødt til at ønske mig den! Mon ikke der kan findes en nytårs dessert deri ;)

Jeg har også fået en lille julegave af Bitten :) Hun har lige været et smut i Berlin og var så venlig at kreere en speciel plade Rittersport til mig i Rittersport Welt. Se der er en gave der varmer! Den er lavet af "Vollmilch schokolade" und "saft goldbären" og er noget så fin.

Det er lidt nemmere at se vingummibamserne på bagsiden. Jeg har sådan en lyst til at spise den, men åh jeg nænner det ikke!.. lige nu ;) tak Bitten!

mandag den 26. december 2011

Min Juleaften 2011

Jamen glædelig jul :) Jeg håber i har haft nogle skønne dage og fået hygget igennem. Jeg har holdt jul sammen med mine forældre, søster, mormor, morfar, moster og onkel på mine forældres gård. Fiehunden og Pixi er her selvfølgelig også ;) 
Vi havde en rigtig hyggelig aften med god mad, dejlig stemning og fine, betænksomme gaver. I får lige en lille omgang fotospam af min juleaften.

 Jul på gården med Fie der vogter døren <3

Tiden var knap og da jeg først kom derud den 24. december, blev det til en improviseret konfektroulade frem for små konfektstykker. Det er nu heller ikke helt skidt ;)

Jeg fik desværre ikke taget billeder af alt den gode mad, men i vores familie er der både kamsteg, and og medister :) Jeg hamstre mest selv and, da det er sjældent jeg får det og det smeplthen smager så godt! Mellem "hovedret" og dessert har vi altid pakkespil og vi kan somregel ikke have glas eller noget på bordet for bjerget af små pakker. Vi går op i det med liv og sjæl og samler små gaver ind i løbet af hele året. Man skal dog passe på gengangerne og jeg tror der er nogle pakker der har cirkuleret i div pakkespil i ihvertfald 5-6 år nu ;)

 Lidt af bordpynten

Min søster vandt mandelgaven i år

Mine Julegaver :) Jeg har i forvejen fået den her jakke af mine forældre for en måneds tid siden. Gaverne:
Milk_Shake hårprodukter fra min farmor
Grigos Hjemmebag fra mine forældre
Le Creuset minigryde og stor pensel fra moster og onkel
Gavekort på 400 kr. til Matas fra min mormor og morfar
Cardigan (ikke på billede) og en hel kasse Søbogaard fra lillesøster og hendes kæreste :) Jeg elsker deres Hibiscus!
Pixi fik et nyt tæppe til hendes kurv og en æske bacon hapsere.
Jeg har virkelig fået nogle dejlig ting og jeg har endda stadig gaver til gode fra Daniels familie!

Det er heldigvis stadig "lovligt" at have julepynten oppe lidt i endnu og det gælder også juleknas i små fine skåle. Der er nu ikke noget som juleferie!

fredag den 23. december 2011

juleafslutning i madklubben - Tema: Mad med alkohol

I starten af ugen havde vi en hyggelig juleafslutning i madklubben :) Jeg skulle kun have drikkevare og værtindegave med den her gang. Vi havde udtrukket temaet "mad med alkohol", så der var lige lidt at tænke over for dem der skulle lave mad.

Forretten var en pastaret med hjertesalat, hvidvin, parmesan og persille. Den faldt vist ikke i helt god jord hos os allesammen, selvom hende der lavede den gjorde et super godt forsøg med den og var lidt modig. Den smagte ikke rigtig af så meget og hjertesalat er altså en mærkelig størrelse. Det skalvære plads til at prøve nye ting :)

Hovedretten var den bedste lasagne jeg nogensinde har fået. Den smagte virkelig fantastisk og havde en lidt mere "dyb" smag end traditionel lasagne. Den er fantastisk!

Lasagne med rødvin & bacon (Passer i min lille scanpan bradepande på 34x22cm)
450 g. tørre lasagneplader
115 g revet parmesan
25 g smør
4 spsk olie
1 løg, finthakket
200 g. bacon i tern
2 store gulerod, hakket meget fint
2 stilke bladselleri, hakket fint
2 fed hvidløg, knust
500 g. oksekød
3 1/2 dl rødvin
400 g. hakkede tomater fra dåse
1 laurbærblad

1. Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt løg og lad det simre i 5 min. Tilsæt herefter bacon, gulerod, bladselleri, hvidløg og lad det hele simre i yderligere 5 min.
2. Tilsæt oksekødet og brun det godt. Tilsæt vin, tomater, laurbærblad samt salt og peber. Lad saucen småsimre i 45-60 min.

Bechamelsauce
7 1/2 dl mælk
1 laurbærblad
lidt revet muskatnød
115 g smør
75 g mel
salt og friskkværnet peber

1. Varm mælken op med laurbærbladet og muskatnød til lige under kogepunktet.
2. Lad blandingen stå på et koldt blus i 15 min.
3. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og lad det koge i 1 min.
4. Tag laurbærbladet fra og rør mælken i mel/smørblandingen mens der piskes.
5. Bring saucen i kog under piskning og lad den koge til den er blevet tyk. Smag til med salt og peber.
6 Find et firkantet fad frem og fordel et lag kødsauce deri. Læg pastaplader ovenpå, endnu et lag kødsauce, pastaplader og bechamelsauce. drys med lidt parmesan, gentag lagene og drys med parmesan tilsidst.
7. Læg små smørklatter på lasagnens overflade og bag den ved 200 grader i 30 min. Tag den ud og lad den hvile i 5 min før servering.


Der blev også byttet julegaver :)

Desserten var en Ævle bævle med karamelparfait, der var virkelig lækker. Æblesaucen med vodka sad lige i skabet sammen med den cremede karamelparfait. Måske lidt mere karamelsmag til parfaiten, men eller en virkelig lækker dessert :)

Det var sådan en dejlig aften :) Vi hyggede, hundene legede og der blev byttet julegaver. De sidste par år har vi gjort sådan at vi alle 4 hver især har én person vi vi har ansvaret for at købe til, men det er fra os alle. På den måde går pengene op, der skal ikke penge frem og tilbage og det er mere overskueligt.



Jeg fik den her lysestage fra Il Gusto, bare med Londons "skyline" :) Vi har jo været der to gange sammen, så nu bliver jeg næsten også nødt til at have Paris. Der har vi været en enkelt gang.
Billede lånt fra Il Gusto. Jeg fik desuden også et ark til at lave fine tryk oven på chokolade :)

Jeg tror ikke at jeg når at få blogget i morgen, så i må allesammen have en virkelig dejlig jul og et skønt nytår! Nyd hinanden, den gode mad nærværet og ikke mindst ferien ;)

onsdag den 21. december 2011

Peanutbutter cookies med havregryn & mørk chokolade

De er godt nok ikke så julede, men jeg kan simpelhen ikke gå en hel december uden at bage et eller andet :) Jeg er blevet rigtig glad for peanutbutter i mad og bagværk de sidste par år og nu havde vi lige en slat til at stå helt tilfældigvis ;) ja det er et under at Daniel ikke havde spist det.
Jeg er ikke så meget til småkager. Jo selve bagningen af dem er voldsomt hyggelig, men vi får dem simpelthen ikke spist. Godt krydrede pebernødder og lækre hjemmebagte vanillekranse er dog en undtagelse ;) Jeg er mere til cookies med lækre ting i.


Peanutbutter cookies med havregryn & mørk chokolade 20 stk

120 g smør
135 g. creamy peanutbutter
100 g farin el mørk muscovado
75 g sukker
2 tsk vanille ekstrakt
1 æg
1/4 tsk salt
155 g mel
1 tsk natron
50 g havregryn
60 g 70% mørk chokolade, groft hakket
100 g. 50% mørk chokolade, groft hakket

1. Pisk smør, peanutbutter, farin, sukker og vanille sammen i 3-5 min til det er cremet og lækkert.
2. Tilsæt et ægget og pisk godt.
3. Rør mel, salt, natron og havregryn i dejen, men kun lige til dejen er blevet ensartet igen.
4. Rør chokoladen i dejen med en dejskraber.


5. Fordel dejen på 2 bageplader med bagepapir på. Kuglerne skal ca være på størrelse med en valnød.

6. Bag dine cookie ved 175 grader i ca. 13 min. Lad dem køle af i på bagepladen 5 min før du lægger dem til afkøling på en rist. De er bløde når de lige kommer ud af ovnen.

Note: De har en dejlig, men ikke alt for dominerende peanutbuttersmag :) de er lidt rustikke i konsistensen pga af havregrynene, har en chewy midte og er sprøde uden på. Kort sagt: De er lige i skabet!

Min nye cookie scoop :) i modsætningen til en "alm" ice cream scoop på 45 ml er der kun 30 ml i den her. Altså 2 spsk og det giver en rigtig god størrelse cookies. Jeg har ønsket mig en så længe og fik jeg altså langt om længe købt den på Ebay. Det skulle jeg have gjort for lang tid siden! Det gik bare så nemt :)

Jeg har haft en tiltrængt fridag fra jobbet i dag. Nogen gange (læs: altid) trænger jeg altså bare til at sove længe. Heldigvis var Pixi enig med mig lige i dag og hun var næsten ikke til at vriste ud af hendes transportkasse i morges. Helt Længe blev det godt nok ikke.. Jeg har nemlig været til endnu et møde med min A-kasse i dag, men det var faktisk rigtig informativt og jeg fik svar på en del spørgsmål. Det varede faktisk heller ikke så længe som der var sat tid af til, så det blev lige til et smut i storcenteret ;) Jeg fandt et sleeve til min nye Mac! til sølle 25 kr, en fik sort hue med kvast og en "Ultimativ med guldknas" fra Baresso.

 Jeg smuttede også lige forbi Lund & Staun en tur inden jeg tog hjem. Daniel har nemlig vundet en fin fin julekurv i en konkurrence hos dem, så nu mangler der ihvertfald ingen julestemning herhjemme ;) så lækkert! Det er god julekarma :)

Ren Pixi afslapning :) Hun nyder bestemt også at jeg er hjemme til at gå lange ture med hende og nuse hende på maven. Se lige bort fra de beskidte poter!

Er der forresten nogle krea folk fra Aalborg der ved hvor og om man kan købe helt tykt filt? næsten som det der laved dækkeservietter af?

søndag den 18. december 2011

Test: Baileysis på min Gaggia Gelatiera

For noget tid siden var Whiteaway søde at give mig et lille tilskud, så jeg kunne købe mig en ismaskine med kompressor til test. Not bad! Jeg har tidligere haft en "almindelig" ismaskine, sådan en hvor skålen skal smides i fryseren et døgn før og de er også rigtig gode. Nu må man jo aldrig gå ned på udstyr, så sammen med min KitchenAid og min store ovale Le Creuset gryde er det virkelig det bedste jeg har brugt penge på (Pixi tæller ikke ;) det var Daniels penge).

Gelatiera

De har et ret bredt udvalg af div. ismaskiner og efter lidt (meget) surfen rundt på forskelige sider fandt jeg frem til at det skulle være Gaggia Gelatiera pga. det lave støjniveau.

Fakta
- Udtagelig skål
- Har kompressor
- 600 g is på 25 min. (lidt over 1 liter færdig is)
- Maskinen slår automatisk fra når isen er frossen nok og ikke kan trækkes rundt.
- 3 "knapper": frys fra/til, røre fra/til og en timer der kan indstilles fra 0-30 min.
- Der medfølger: udtagelig skål, to røredimser der røre isen under frysning, lille målebæger, spatel til at flytte isen med efter frysning og opskrifter.

Hvordan gør man?
1. Hvis du lige har modtaget maskinen skal den "hvile" i 12 timer.
2. Fjern skålen fra maskinen, tænd for "fryseknappen" med snefnugget på. Maskinen skal nedkøle et par minutter mens du laver ismassen.
3. Når ismassen er klar bruger du det lille målebæger til at måle vodka og vand af. Det skal hælder ned i den faste skål i maskinen før den udtagelige sættes i.
4. Sæt den udtagelige skåle i og skru den fast med den medfølgende skrue. Drej timeren til maks. og tryk på knappen der får røredimsen til at rotere.
5. Hæld ismassen i og sæt låget på. Bum 20-25 min senere er der lækker is.

Fordele:
Hurtig - Det tager omkring de 25 min at lave en liter spiseklar, frossen is.
Effektiv - Isen er færdigfroset i modsætningen til is lavet på en "alm" ismaskine, hvor isen ofte skal være i et par timer bagefter. Ismassen behøver heller ikke at være 100% nedkølet før du kan begynde at fryse den.
Brugervenlig -  Der er kun 3 "knapper", men små logoer på så den er ret brugervenlig og nem at betjene.
Støjsvag - Overraskende støjsvag
Store mængder - Du kan lave mange portioner is i træk uden problemer. Jeg er stor fan af mange varianter :) specielt til islagkager osv.
Plads - Før skulle jeg bruge rigtig meget plads i fryseren på forhånd så jeg kunne fryse isskålen. Nu skal der bare være plads til isen :) Det er så skønt!
Stop - Det er rigtig rart at den selv stopper når isen er færdig og at frysefunktionen fortsætter med at køre.

Ulemper er der fordele er der også et pas små lemper
Størrelse - Den er selvfølgelig lidt størrere end en bette ismaskine og krøver lidt mere plads men det er nu ikke et problem for mig.
Vægt - Den vejer 12,4 kg og er derfor ikke helt let. Tilgengæld løfter du jo heller ikke rundt på den konstant :)

Min vurdering
Jeg er utrolig glad for maskien og har ikke fortrudt det overhovedet :) jeg elsker, elsker, elsker is og hjemmelavet er bare så meget bedre (og billigere) end købeis. Du ved hvad der er is og du har stor kunstnerisk frihed til at prøve alverdens sjove kombinationer. Jeg er stor fan at at den kan lave mage portioner i træk! Jeg havde også regnet med at den støjede lidt mere. Jeg vil til enhver tid anbefale alle der er bareldit glad for is og desserter at spare sammen til den her maskine, frem for f.eks. at købe den billigste med kompressor i Bilka. Jeg har ikke hørt så pæne ting om dem og jeg tvivler faktisk lidt på hvor effektive de er. Hellere spare lidt ekstra sammen og købe kram fra starten :)

De is jeg har lavet på maskinen er bl.a.

Af udokumenterede er der bl.a.
- Hindbæris med hvid chokolade
- Chunky Monkey
- Daim is
- mælkechokolade is

Sidste weekend havde jeg både æggeblommer og fløde der skulle bruges, så det blev til en ombang Baileys is efter mit eget hovede.


Baileys is med chokoladestykker ca. 1,2 liter
4 æggeblommer
140 g sukker
kornene af 1 vanillestang
½ liter piskefløde
2 dl mælk
2 dl Baileys
en stor håndfuld finthakket mørk chokolade

1. Pisk æggeblommerne sammen med sukker og vanille i 5 min. til sukkeret er opløst.
2. Tilsæt lidt efter lidt og under omrøring fløde, mælk og tilsidst Baileys.
3. Frys ismassen på ismaskinen og tilsæt chokoladen lige før den er frosset færdig.

Note: Silkeblød, lækker og cremet is med en snert af spiritus ;) Den smagte simpelthen så godt den is! pga. er Baileys deri fryser den heller ikke så hårdt op som så mange andre is og den kan faktisk kugles op direkte fra fryseren. Ofte hælder jeg også en spsk vodka i alle andre typer is eller f.eks limoncello i citronis.

Pixi var styg og ville simpelthen ikke sove længe i dag, så vores søndag startede noget tidligere end vi egentlig havde planlagt. Heldigvis nåede vi så en hel del :) Der er blevet vasket op,børstet hund, gået ture, været i hundeskov, handlet ind, været på biblioteket, lavet luksus middasmad, bagt cookies og pakket alle gaver ind. Nu skal der vist bare puttes under et lunt tæppe indtil sengen kalder. Nu er der heldigvis snart juleferie og i morgen er der jul i madklubben :)

onsdag den 14. december 2011

Pølsehorn med rugbrød

Uf jeg hænger da lidt i bremsen for tiden! Jeg har slet ikke fået lavet noget julet og i næste uge er det juleaften.. æv! Jeg må se om jeg ikke lige kan spænde hjelmen i weekenden og få bakset et eller andet sammen. Alt den transport i bil og de lange dage tager lidt pusten fra mig, så jeg glæder mig til min juleferie :) Lidt har jeg dog udrettet i sidste weekend, men det er bestemt ikke julet. Der er efterhånden gået helt sport i at udnytte rester herhjemme, så jeg fik bakset de her pølsehorn sammen.


Pølsehorn med rugbrød 10 store
3 skiver rugbrød, gerne tørt ;)
2+1 dl vand
2 dl skyr
50 g gær
1 dl olie
1 æg
2 tsk salt
2 tsk malt sirup (eller mørk sirup)
hvedemel til det passer
5 pølser, delt i halve
 
1. Smulder rugbrøden fint og opblød det i 2 dl af vandet og skyren. Gerne natten over i køleskab eller ihvertfald et par timer. Mos det evt. igennem med en gaffel før det skal bruges.
2. Lun vandet og og ydrør gæren deri.
3. Rør æg, olie, salt og maltsirup ud deri.
4. Tilsæt hvedemel og ælt meget grundigt igennem til dejen er smidig og ikke klistre længere.
5. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1 times tid i en meldrysset skål og med lidt mel på toppen.
6. Ælt dejen igennem, del den i mindre stykker og fordel dem omkring pølserne. Lad efterhæve på en bageplade i en time.
7. Bag pølsehornene ved 225 grader i ca. 12 minutter.
 
Note: De blev super gode. Rustikke, svampede og med en god "mørk" smag. En anden gang kunne jeg godt finde på at tilsætte sesam og ekstra hørfrø.
 
Eller sker der ikke det vilde hos mig :) I sidste uge var Pixi til hundefrisør og fik klippet 2/3 af pelsen af så den er lettere at holde nu hun skifter pels. Det er både synd for hende og synd for os at skulle bruge 3 timer om dagen på at rede knuder ud af pelsen på hende. Vi fik det gjort hos Oh My Dog og jeg kan kun anbefale hende. Hun var virkelig sød og lyttede til vores ønsker og gjorde sig stor umage med at sikre at vi var tilfredse med det hele :) Pixi virkede rigtig tryg! Jeg skal prøve at se om jeg ikke snart kan få taget et billede af hende.

søndag den 4. december 2011

Madklub & fluffy cheesecake med saltkiks og hindbær

Det er vist på sin plads at sige glædelig december :) Jeg har været lidt sløv i betrækket med at få pyntet op, lavet kalenderlys dekoration, advents dekoration men nu er de sidste to ting da blevet fikset.. sådan nogenlunde. Der er endda også kommet hele to lyskæder op!

1. december havde vi faktisk madklub igen, mig og yndlingstøserne. Sidst vi havde det var faktisk helt tilbage i maj, så det var dejligt at få det skudt igang igen. Normalt plejer vi at have en eller anden form for tema, men vi lagde lidt blidt ud med "frit valg". Uafhængig af hinanden stod det hele vist i comfordfood'ens tegn ;)

Forretten var virkelig skøn :) spicy cheesetwisters, mini pepperoni loafs med en dip og tomatsauce. Det smagte så godt og jeg kunne sagtens se de små pepperonibrød i min madpakke

Hovedretten tog virkelig fusen på mig, på den gode måde. Det smagte sindsygt godt! Green chili turkey enchilidas. Saucen inden i var lavet på bagt grøn chili, bagt grøn peberfrugt og kærnemælk! Det smagte simpelthen så lækkert og var tilpas stærkt.


Vi var også nødt til at slå mave med alt den gode mad, så vi tog en omgang Scrabble sammen med en varm hyldeblomsttoddy med citron og mørk rom. Num! jeg elsker toddyer og varme saftdrikke og rom gør det altså ikke ringere ;) Jeg har selv fået opskriften til senere, så den kan i også få :)

Varm hyldeblomsttoddy med rom & citron
2 dl konc. hyldeblomstsaft (vi brugte en god øko)
6 dl vand
4 skiver usprøjtet citron, i halve
1 spsk sukker
En god sjat rom!

1. Varm hele skidtet så det næsten koger og server godt varm :)

Jeg skulle stå for desserten, men jeg har faktisk været lidt i dessertkrise! jeg kunne bare ikke bestemme mig for noget som helst og fandt først på den her kage dagen før. Jeg har hentet inspiration hos Julie til bunden :)

Fluffy cheesecake med saltkiks & hindbær ca10 pers
150 g salt/tuc kiks, smuldret i min 0,5 x 0,5 cm stykker
300 g. sukker
175 g mandelmel/malede mandler
kornene af 1 stang vanille
5 æggehvider
½ tsk bagepulver

1. Bland alle de tørre ingredienser.
2. Pisk hviderne stive.
3. Vend viderne og de tørre ingredienser sammen.
4. Fordel det i godt smurt springform på 23 cm og bag ved 175 grader i ca. 30 min. til den er let gylden.

Fyld:
300g. frosne hindbær
4 spsk sukker
3 blade husblas, udblødt i koldt vand i 5 min.
200g. flødeost
½ l piskefløde
kornene af 1 vanillestang
75 g. mørk chokolade, groftrevet

1. Kog hindbærene op sammen med sukker og blend det.
2. Rør den udblødte husblas ud i de varme hindbær og lad det køle helt af i køleskabet/fryser så det stivner.
3. Rør den kolde, stivnede hindbærpure sammen med flødeosten og vanillekorn.
4. Pisk fløden til skum, vend det sammen ost/hindbær og fordel det ovenpå den kolde kage. Det kan være en fordel at kagen står på fadet den skal serveres på og har ringen fra springformen spændt omkring.
5. Lad kagen stå i ringen natten over og brug en lille skarp kniv til at løsne ringen med før servering.
6. Pynt med chokoladen og fjern ringen.

Note: Den blev så god af at så med fyldet natten over :) Fyldet er cremet, flyffy, men stadig med lidt tyndte og den gode smag fra hindbærene. Bunden blev rigtig lækker og ville garanteret også være god med hasselnøddemel.

Vi har allerede klemt en ny dato ind her i december, så vi også kan nå at give hinanden julegaver. Næste gang er temaet "alkohol i mad" ;) jeg skal bare have drikkevarer med, så jeg kommer nemt omkring det.