For en uge sidden blev jeg kapret til at lave en sølvbryllupskage til to af yndlingstøsernes forældre (de er nemlig søstre ;)) Vi havde talt lidt om det tidligere men så gået væk fra det igen. Kagen var en del af gaven til deres forældre.
Der fulgte nogle krav med til kagen:
- Ingen chokolade!
- Må godt ligne en bryllupskage
- Der skal være sølv på.
Piece of cake ;) eller. Jeg må nok indrømme at jeg har været lidt småstresset, men på den der gode kreative måde. Jeg valgte at lave en spongecake for første gang og sådan som det gik sidste jeg bagte lagkagebunde, var jeg pænt nervøs for om den også ville blive en fiasko og klappe sammen.
Spongecake (20cm springform)
- 6 Æg
- 150g mel
- 150g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillieekstrakt
- 50ml varmt vand
- æggeblommer piskes rigtig godt med sukker og vanille. min 5 min.
- hæld vandet i og pisk godt til du får en lys masse.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig sammen med massen med et stort piskeris.
- Sigt mel og bagepulver i lidt efter lidt mend du vender det i dejen med piskeriset. Dejen er nu meget meget luftig, næsten ligesom stive æggehvider.
- Bages i 45 min på 175 grader. hold øje med om kagen skal sættes længere ned i ovnen.
:) evt. dryppet med Cointreau.
Fyldet blev Hindbærmousse. Det falder somregel i god jord hos alle, er ret stabilt og nemt at lave.
Hindbærmousse
- 1/2 l piske fløde, pisket ret stift
- 300g. hindbær- ½ tsk vanille ekstrakt
- 150 gram sukker
- 5 blade husblads
- bærene røres/moses sammen med sukker og vanille og varmes op til det småbobler.
- Blend med stavblender.
- Blød husbladsen op i koldt vand i 5 min, klem overskydende vand og og udrør grundigt i den varme bær sauce.
- Lad afkøle fuldstændig og vend det sammen med den piskede fløde. Den er nu klar til at blive lagt mellem bundene, hvorefter det skal stivne et par timer i køleskabet.
Hvis jeg husker det plejer jeg at lapper af bagepapir hele vejen rund under kagens kant, så bliver fadet ikke så klistret til når kagen skal smøres op. De er lige til at lirke ud bagefter.
For at få sugarpasten til ligge glat og gøre det lettere at flytte den rundt på kagen skal kagen smøret op med en buttercreme. Buttercremen forsegler også hindbærmoussen, da frugtsyren ellers vil smelte sugarpasten. Derfor må der heller ikke være frugt i buttercremen :) brug evt. en frugt aroma hvis det er.
Vanilla Buttercreme (nok til en 20cm kage + rest til at reparere med)
- 250 g. smør, stuetemperatur
- 1½ tsk vanille ekstrakt
- 1 pk flormelis á 500 g. (du skal nok kun bruge 3/4 men det er rart at have lidt til at justere konsistensen med).
- evt. 1-2 tsk mælk til at justere konsistensen hvis den er blevet for tyk.
- Pisk smør og vanille sammen.
- Pisk flormelis i lidt efter lidt til den buttercremen er tilpas tyk.
- Juster evt. med lidt mælk.
Note: den er ret neutral i smagen og let at farve hvis det er.
Jeg smøre kagen op af 2 omgange. Først et tyndt lag til at forsegle fyldet og fange krummerne, derefter en ½ time på køl og et lag mere for at give en helt glat overflade. Jeg bruger en spatel dyppet i varmt vand.
Forfra
Oven fra. Det er lidt svært at se men der står S og A inde i hjertet :)
Det gør næsten helt ondt at skære i den :) jeg blev faktisk rigtig glad for den, men der er også lagt rigtig tigtig mange timer i den. Allervigtigst, de blev super glade for den. Vi fandt også ud af at de ikke havde en bryllupskage til deres bryllup i 1985, men det fik de til deres sølvbryllup :) Det var en rigtig hyggelig dag.
I morgen tager mig og to af yndlingstøserne til London :) Det bliver simpelthen så godt. Vi skal bl.a. besøge Camdenmarket, borough market,The Hummingbird bakery og selvfølgelig Oxfordstreet og diverse Foodcourts ;) jeg er sikker på at det bliver en rigtig dejlig tur, selvom den ene af tøserne desværre pludselig ikke kunne komme med :( vi må sørge for at finde noget godt til hende derovre. Jeg skal også lige have undrsøgt om Le Creuset er billigere derover. De er nemlig kommet med de fineste små stentøjs "gryder" med låg i alverdens farver og dem bliver jeg nød til at eje :) de kunne være så gode til is, bagte pastaretter, kager, små brød, æggekager, gratin.. ja alt :) uf, jeg glæder mig!