Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 29. juli 2013

Madklub med brødtema

Så har mig og yndlingstøserne haft endnu en hyggelig omgang madklub. Vejret var fantastisk og det var helt perfekt at nyde den gode mad og det gode selskab udendørs. Temaet i denne omgang var brød/madbrød! Ved et tilfælde var alle retterne ret italienske :)
 
 Jeg stod for forretten, men jeg var simpelthen så ideforladt. Jeg fandt faktisk først ud af forretten dagen før :) Den er meget enkel men overraskende god synes jeg.

Crostini med ristede vindruer, creme fraiche og timian 4 pers
1 ciabattabrød
1/2 bakke røde, kernefri vindruer
olivenolie, smør
1 fed hvidløg
en lille håndfuld frisk timian
creme fraiche 38 %
salt, peber

1. Skær brødet i skiver på ca. 1 1/2 cm, rist på begge sider og gnid med hvidløg.
2. Varm en pande op ved middel varme hæld olie og smør på. Tilsæt derefter vindruer og frisk timian.
3. Steg vindruerne i 10-12 min til de er møre. Vend rundt i dem engang imellem.
4. Smør brødskiverne med creme fraiche og drys med salt og peber.
5. Anret vindruerne på brødet, drys med lidt frisk timian og server straks.

Note: Det er en lækker lille, nem forret der gør sig godt på en varm dag. Jeg kunne forstille mig at det også kunne være rigtig lækkert med ricotte istedet for creme fraiche.


Værtinden lavede en skøn pizza med cheesy crust, skinke og cherrytomater.

Desserten var enorm skøn og passede rigtig godt til det sommerlige vejr. 

Små bløde brioche med vaniljeis, banan, hindbær, fudge sauce og rutebiler. Så godt! Jeg kan huske at have set dem dengang jeg var med min familie i Italien :) Så da der blev spurgt om jeg havde en ide til dessert var der ikke meget tvivl.

tirsdag den 23. juli 2013

Sommer & Ferie



Der er godt nok stille herinde lige nu! Den danske sommer er for alvor over os og jeg nyder solen og for det meste varmen i fulde drag. 


Der bages stadig her i det fine hus og is er der også blevet produceret en del. Det er dog mest gamle kending bl.a. jordbærsorbetbaileys is og peanutbutter cookie dough is. Det er også blevet til kirsebæris og den populære peanutbutter is, men opskrifterne må lige vente lidt.



Jeg har forresten også været på ferie i både Birmingham og Skallerup Klit (der er billeder fra begge ferier på instagram: madmedhjertet). Specielt det første kan anbefales! Det er altså en ret undervurderet by og jeg havde en helt fantastisk tur sammen med en af yndlingstøserne fra madklubben. Jeg håber at jeg hurtigt kan få styr på billederne og lave en lille bitte miniguide med tips og ideer. Der er faktisk madklub i dag og jeg regner stærkt med at vi skal snakke om turen og der er nogen der skal have gaver!


Jeg har faktisk også en rigtig rar hindbærcheesecake jeg skal have vist jer :) Jeg må hellere komme ind i en god blogstime igen!