Det er altid godt med en undskyldning for at bage et eller andet :) listen over ting jeg vil prøve at lave er lang, så da jeg det var med glæde at jeg bagte til Daniels "grundlæggende lederuddannelse" i sidste uge. Det er selvfølgelig også en god chance for at få afprøvet min
cupcake carrier - Åh det kære udstyr ;) De resterende kager fragtede jeg ned i mon mormor og morfars kolonihave.
Jeg tror næsten at kagen bliver min "go to" chokoladecupcake, for den var rigtig lækker! Hoveddelen af opskriften har jeg lånt hos
Heartshaped, men med ændringer.
Chokoladecupcakes med kaffe 24 stk
200 g. + 100 g mørk chokolade, hakket
250 g mel
2 1/2 tsk bagepulver
1,5 dl creme fraiche
0,6 dl mælk
1/2 tsk salt
6 spsk kakaopulver
2 tsk natron
3 dl varm, nybrygget kaffe
4 æg
180 g blødt smør
120 g sukker
90 g farin
1. Smelt forsigtigt 200 g chokolade i mikroovnen og lad afkøle til stuetemperatur
2. Bland mel med bagepulver og sæt til side.
3. Rør creme fraiche sammen med mælk, salt, kakao og natron.
4. Rør derefter den varme kaffe i lidt efter lidt til blandingen er klumpfri.
5. Pisk smør, sukker og farin cremet og pisk derefter æggene i et ad gangen til massen er ensartet.
6. Rør den smeltede chokolade i og derefter den hakkede.
7. Rør skiftevis kaffemassen og melblandingen i og rør til dejen er ensartet.
8. Fordel dejen i papirforme, sat i en muffinbradepande og bag i 18-20 min ved 175 grader.
Note: Luftig, svampet kage med en rigtig lækker dybte i smagen. De smager ikke voldsomt af kaffe synes jeg :) men har en rigtig god, mørk chokoladesmag med lidt kant fra kaffen
Chokoladefrosting med malt nok til 24 + en smule
200 g smør, stuetempereret
7,5 dl flormelis
kornene af 1 vaniljestang
1,5 dl
Horlicks eller
Ovaltine maltdrik (Jeg har købt horlicks i england, men jeg har før set det i asiatiske butikker)
170 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
et nip salt
evt. 1/2 tsk knust, frysetørret kaffe, rørt i til sidst
1. Smelt chokoladen og afkøl til stuetemperatur
2. Pisk smør og flormelis let og cremet sammen med vaniljekorn.
3. Pisk maltdrikken i lidt efter lidt.
4. Pisk den smeltede chokolade i og derefter fløden til frostingen er luftig og ensartet. Pas på ikke at overpiske.
5. Dekorer kagerne strakt, da frostingen godt kan sætte sig lidt hårdt på køl. De pyntede kager bør også stuetempereres 30-45 min. før servering.
Note: Det er svært at beskrive smagen helt nøjagtigt, men lidt henad maltesere. Det er ihvertfald en rund og dejlig smag :) Den er super nem at have med at gøre.
Ikke mere kage i denne omgang, men til gengæld et spørgsmål til dem der har lidt viden de gerne vil dele :)
Hvad kan i anbefale af gryder til induktion? De skal helst kunne gå i opvaskemaskinen. Jeg har lidt luret på Eva Trio og selvfølgelig Scanpan!!
Af andre ting til induktion har jeg:
- 4,7 oval Le Creuset støbejernsgryde
-
28 cm CTX stegepande fra Scanpan
-
1,8 l CTX kasserolle fra scanpan
- Jamie Oliver wok
Jeg mangler gryder til kogning af pasta, ris, kartofler osv. :) Belægningsgryder skal helt klart være Scanpan. Hov og ja så mangler jeg jo også lige pludselig en pandekagepande igen ;)