Efter at have venter i evigheder på at det skullle blive den 12. marts, skete det! kl 11 hentede jeg
Sabina,
Camilla og
Bitten og så gik turen ellers syd på med masser af fnisen og højt humør. Der var ihvertfald ikke ret mange stille øjeblikke i den lille bil ;) Camilla havde også været så sød at bage kanel- og pizzasnegle til os, så vi ikke sultede på vej til Vejen.
Dagens første ting på programmet var et besøg hos
Kageriget I Holsted, hvor vi fik lov til at se produktionslokalerne. Hun har bl.a. lavet ham der Frederiks og hende der Marys bryllypskage.
Vi fik lov til at smage "falsk chokolade" og "ægte Chokolade" for at smage forskellen. Det var selvfølgelig ret tydeligt hvad der var hvad :)
...
Vi fik lov til at se hvordan hun dekorerede en dåbskage med marcipan, royal icing, bånd og div. marcipan pynt. Jeg beklager de bloggere jeg har fanget på billederne, men det var svært ikke at få nogen med :) skriv endelig hvis jeg skal fjerne billederne.
Anita var super effektiv til at lave dråber hele vejen rundt i kanten. Det gik så stærk! Glasuren er farvet med gul pastafarve og kakao, så den matcher marcipanen.
Det her er så langt vi fik lov til at følge med :) Navnet skal skrives med vinrød midt på kagen og så mangler der hjerter rundt i kanten. Kagen var ihertfald ikke til en Jesper ;)
Hun demonstrerede også modellering af et brudepar, der i bund og grund starter med at være kugler og kegler.
Der var ikke rigtig plads til at vi alle sammen kunne være i Kageriget, så vi kørte videre til Estrup Heregård ikke så langt derfra. Vi fandt vejen med det sammen og var ikke inde på en skummel resteplads eller stødte på en hest.. Her er det forresten Bitten med sit falske smil ;)
Vi fik lov til at smage på hele 5 forskellige kagekombinationer. fra venstre er det:
Jamaica:
Mokkamousse lavet på flødechokolade samt creme af Jamaica rom med hakket flødechokolade,
delt af et tyndt lag forfriskende passionspuré.
Står på en let og luftig mandelbund.
Note: Virkelig lækker med sin milde mokkamousse og bløde creme med jamaicarom. Den smagte fantastiske og må komme på en 2. plads hos mig. jeg kunne forresten godt tænke mig en spandfuld af den passionssirup, den burde være i alle kager ;)
Trippel:
Svampet chokoladekage bagt med marcipan og mørk Callebaut chokolade.
Hvid chokolademousse af belgisk Callebaut, smagt til med Haiti vanilje.
Mild skovbærcreme, afsluttet med lys lagkagebund.
Note: lækker kage, men også lidt kedelig i det. specielt den hvide chokolademousse smagte mig ikke rigtig.
Sommer:
Består af to slags frugtmousse. En med jordbær tilsmagt med lime.
En anden af lime tilsmagt med vanilje og vendt med citruskandiserede hasselnøddebrud.
Omkranset af lyse lagkagebunde.
Note: let, lækker og dejligt frisk :) Det var den jeg bedst kunne lide. Limemoussen smagte også fantastisk med hasselnødderne i, der gav en rigtig god konsistens så det ikke var blød det hele. den skal jeg helt bestemt have eksperimenteret med!
Royal: (samme indhold som til Frederik og Marys bryllup)
Lys chokolade konfekt bund, lys chokolade mousse lavet af den bedste belgiske chokolade. Fromage lavet med hjemmekogt jordbær/rabarber kompot. Øverst en mandelbund.
Note: jeg deler vist ikke smag med de kongelige :) den var meget meget sød og jeg havde det lidt svært med den lyse chokolade mousse. der manglede lidt syrligt modspil. Rabarbermoussen kunne også have smagt af lidt mere :) men super lækker konsistens.
Klassisk:
Mørk chokolade mousse, af den gode belgiske chokolade.
Frisk hindbærfromage og afsluttet med en lys lagkagebund.
Note: Lidt kedelig smagskombination, men selvfølgelig stadigvæk rigtig lækker :)
Ud over de lækre smagsprøver ovenover, havde Anita også lavet nogle små Guldtræstammer og små chokolademousse kage (og det er ikke ristede løg). Det er nogle rigtig lækre hapsere, der var lidt svære at klemme ned efter alt det andet kage, men øj de smagte godt.
Aldrig er kage blevet fotografet så meget :)
Vi havde jo besøg af de søde Dolce Gusto folk, Bjørn og Julie, der sørgede for kaffe til kagen. Nu kan jeg jo ikke lide kaffe, men jeg gav det lige et forsøg.
Jeg endte med at vælge en Latte Machiato, der er ret mild og mælk i. Det er forresten bonus at kapslerne fra Dolce Gusto er let nedbrydelige :)
Mine fine, fine kop kaffe :) den var ikke helt tosset og jeg fik da drukket lidt over halvdelen. Jeg tror jeg er ved at blive god til det der kaffehalløj, det skal bare kamufleres.
Vi kom også til at sidde ved kagebord med Julie og det var simpelthen så hyggeligt :)