Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 29. november 2009

Verden grimmeste, men utrolig gode æbleskiver!

Så fik jeg prøvet krafter med æbleskiver for første gang og resultatet blev virkelig godt rent smags og konsistens mæssigt, men hold på hvor er de grimme!! de grimmeste æbleskiver jeg nogensinde har set :D Jeg lånte min svigermors æbleskivepande sidste gang vi var på Fyn, men jeg er altså ikke sikker på at hun nogensinde får den tilbage hehe..
Æbleskiver m. citron og vanille (ca. 40 stk + smagsprøver)
  • 25 g. gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk vanillesukker (eller evt. noget vanille ekstrakt)
  • 2½ dl fløde
  • 2 dl. kærnemælk
  • 4 æg
  • 250 g. mel
  • fintrevet skal af 2 citroner
  • evt. et lille drys kardemomme..
  1. smulder gær, sukker og vanillesukker godt sammen og lad det stå og blive opløst i et minuts tid.
  2. Hæld fløde, kærnemælk og æg i skålen og pisk det sammen.
  3. Tilsæt mel, vanille, salt og citronskal og pisk til der ikke er flere klumper.
  4. Lad hæve i skålen med et viskestykke over i 2 timer.
  5. Rør rundt et par gange, for at slå dejen ned.
  6. Når æbleskivepanden er varm, hældes dejen i hulerne og vendes når undersiden er blevet pæn brun :) vend evt. ½ omgang, vent et minut og vend ½ omgang igen. Du kan holde de færdige æbleskiver varme i et ildfastfad i ovnen.
  7. Nydes lune :)
    Jeg tror måske at jeg selv bliver nød til at købe en æbleskive pande nu :)
Det har været et par hårde dage på arbejdet, med virkelig mange kunder og virkelig mange julegaver der skulle pakkes fint ind. Heldigvis er lang de fleste kunder rigtig søde og roser min indpakning :) så bliver man jo glad. Det overskygger lidt de sure, der skælder ud og ruller med øjnene af en.
Nu kan jeg se frem til en skole-fri dag i morgen hvor jeg skal besøge mormor og morfar og have besøg af yndlingstøserne :) hvad mon vi skal have at spise så? Vi skal ihvertfald se Twilight, så vi snart kan komme ind og se Newmoon yay!!
Nu vil jeg putte under et lunt tæppe, kanøfle en æbleskive mere og tænde min adventsdekoration :)

fredag den 27. november 2009

Butternut-æble suppe m. cremefraich og granatæble + "lyn-foccacia"

Så kunne det blive weekend :) sådan da. jeg kom lige til at kigge i arbejdsplanen og så at jeg skal arbejde hver fredag, lørdag, søndag resten af året.. Men så bliver der penge til et par ferier næste sommer :D
Weekend betyder afprøvning af ny opskrifter og råvarer, så i dag har jeg lavet Butternut-æble suppe m. creme fraiche og granatæble samt "lyn-foccacia" :)

"Lyn-foccacia"
  • 50 g. olie
  • 2 dl. mælk
  • ½ dl. yoghurt
  • 25 g. gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 350 g. hvedemel
  • 4 tsk. rosmarin
  • havsalt
  • lidt olivenolie
  1. Lun mælken og udrør olie, yoghurt og gær røres sammen.
  2. Tilsæt salt, sukker, 2 tsk rosmarin og hvedemel og rør dejen rigtig godt sammen.
  3. Hæld dejen i en springform el. tærteform(jeg brugte en silicone springform). dejen er meget klistret.
  4. Drys med havsalt, rosmarin og dryp med olivenolie.
  5. Bages 30 min. ved 200 grader.
Note: rigtig lækkert og velsmagende madbrød :) og ikke mindst lynhurtigt at røre sammen, da det ikke skal hæve. Tror også det vil være rigtig godt med hakkede soltørrede tomater og lidt revet ost i og ovenpå dejen.

Butternut-æble supper m. creme fraiche og granatæble (6-8 pers)
  • 1 butternut squash
  • 2 spsk. smør
  • 1 løg, hakket
  • 1½ l. hønse bouillon
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 3 æbler i store stykker
  • muskatnød, salt, peber, chili
  • 3 granatæbler
  • creme fraiche 18%
  1. Skræl squashen med en kartoffelskræller, det tager "1 tur rundt" at få det yderste skræl af og "1 tur rundt" at få det sidste af. skør enderne af.
  2. Del squashen i 2 på langs og skrab kernerne og trådene ud.
  3. skær squashen i stykker på 2½ x 2½ cm.
  4. smelt smøret i en gryde på min 2 liter og lad det hakkede løg simre i 5-7 min. til det er begyndt at blive gennemsigtigt.
  5. tilsæt det knuste hvidløg, hønsebouillon, squashtern og store æbletern. Lad simre i ca. 15 min til squashen er mør.
  6. Skær granatæblerne i halve (hvis i bare er 2, så nøjes med at skære et over), hold et halvt æble med den ene hånd mens du tæver løs på skindsiden med bagsiden af en grydeske. Det skulle gerne få kernerne til at rasle ud.
  7. Når squashen er mør, blendes suppen glat med en stavblender eller. alm. blender (der kan tåle varme).
  8. Smag til med salt, peber, muskatnød og chili. den kræver en del salt, peber og chili.
  9. Server med en stor klat kold creme fraich i midten og drys med granatæblekerner. Drys gerne lidt ad gangen i takt med at du tømmer skålen, da de ellers bliver varme.
Note: Lækker og fyldig suppe, den er dog meget sød og jeg ville ikke kunne spise den uden den syrlige creme fraich og de sød/syrlige granatæblekerner. Den er også virkelig virkelig mættende, så nu har vi suppe til a kunne fodre en hel hær (eller fryseren, hvis der var plads). Jeg kunne også forstille mig at den ville være god med et par dl. æblejuice i for at give lidt syrlighed og alm. æbler i tern i stedet for granatæble :) brødet var også rigtig godt og krydret dertil. Daniel kunne ikke lide det, men det er selvfølgelig også "anderledes" ;)
---
Se hvad jeg endelig har fået købt til mine julebagerier :) jeg fandt dem i netto til 3 for 60 kr. I kan forresten se lidt ekstra billeder fra kagebagedagen med Bitten i går lige her! Læg mærke til hvem det er der laver noget ;) nu er de fyldt med de dejligste småkager.
---
Mig og Daniel har rigtig leget familien Danmark her til aften :D (vi har ovenikøbet også været i bilka i dag!) kl. 20 sad vi parat med bingo-banko plader på sofabordet og fjernsynet på Tv2. Så sad vi ellers der med de hjemmebagte småkager, tæpper og spillede Jule bingo-banko haha :D vi er ved at være lidt gammelpot på den..
God fredag aften derude :) (og hvis nogen kan fortælle mig hvordan jeg skal plukke min forbaskede basilikum, lytter jeg gerne!? de gider simpelthen ikke skyde (hedder det det?) igen, de står bare stille..hilfe




torsdag den 26. november 2009

Kagebagedag med Bitten, inkl. brunkager

Det øspøs regner godt nok her i Aalborg lige nu, lårfede stråler! Så er det godt jeg lige nåede at komme hjem inden det tog rigtig fat :D
Jeg har haft kagebage eftermiddag/aften med evighed-Bitten i dag (og hendes kat)
Dagens dagsorden var brunkager, honingkage hjerter og cookies med chokolade og hasselnødder :) det er bare så hyggeligt at fællesbage og Bitten havde været super aktiv på forhånd og bakse dejen til brunkager og honingkage sammen i går, da det jo skal stå natten over. Brunkagerne blev bare super gode :) lune brunkager og et glad koldt mælk er ikke til at gå galt i byen af.

Brunkager (med lidt snyd ;) )
  • 1½ tsk potaske
  • ½ dl vand.
  • 250 g. margarine
  • 200 g. sirup
  • 200 g. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 1 ps. dr. oetker brunkagekrydderi
  • 1 håndfuld smuttede, hakkede mandler
  1. potasken opløses i vandet.
  2. bring margarine, sirup og sukker i kog i en gryde, og rør den opløste potaske i. lad blandingen køle lidt af.
  3. Bland de øvrige ingredienser i sukkermasse og ælt dejen sammen.
  4. Rul dej til tykke pølser på ca. 4 cm. og læg i køleskabet til næste dag. (De var blevet noget flade i det, jeg ved ikke om det måske kunne hjælpe at køle det rullet i bagepapir og i en halv paprulle fra en køkken rulle)
  5. Skør dejen i tynde skiver på 2-3 mm. og bag dem ved 180 grader i 8-10 min. hold øje med at de ikke bliver sorte i kanten.

Dejen skæres i skiver

og Puttes på en bagplade


Her er dagens bagværk så :) cookies, brunkager og honninghjerter. Nu mangler jeg bare at finde et godt tilbud på nogle søde kagedåser (læg forresten mærke til Bittens usædvanlig søde tallerken).
I går havde jeg næsten en hel hyggedag med yndlingstøserne :) ved middagstid mødstes vi inde i byen til butikskiggeri, men blev enige om at tage i storcenteret i stedet da det regnede og fordi det ikke koster 15kr/timen at parkere det. Så vi vandrede rundt derude indtil kl 18.00 hvor vi spiste temmelig meget aftensmad på Cafe Bord1 :) det var nok godt nok at vi tog hen på skolen og spillede lidt for-sjov-badminton ;)
De her kagebage- og tøsehyggedage er bare rigtig hyggelige og afstressende i en fortiden ellers lidt presset hverdag :)

tirsdag den 24. november 2009

Vanillekranse, cookies og pebernødder

Jeg syntes godt nok at det er utroligt så meget en travl weekend på fyn, hvor man sove på luftmadras i en udestue stadig kan påvirke mit energiniveau! Jeg er godt nok træt!
Da vi kom hjem søndag baksede jeg en portion vanillekranse sammen, der skulle stå i køleskabet til mandag. Så stod jeg jo lige pludselig med med en tom vanillestang + dens makker :) jeg er tilfældigvis lige løbet tør for vanille ekstrakt, så det vil jeg da prøve at lave selv. Det er vist bare sådan ca. mål jeg har brugt:

Vanille ekstrakt:
- 2 dl. vodka
- 3 vanille stænger med korn, flækkede (eller 6 tomme, flækkede)
- 1 glasflaske med tætsluttende låg.
  1. Skold flaske og låg med kogende vand.
  2. hæld vodka i og put de flækkede vanillestænger ned i. skær dem evt over på midten hvis de ikke vil under vodkaen.
  3. Lad stå mørkt og køligt i et skab i 2 mdr. hvor de lige vender flasken og ryster den let engang i mellem.
  4. Efter 2 mdr er den klar til brug :) når det begynder at synke lidt i ekstrakten kan du spæde til igen med lidt vodka, så får det hurtigt styrke igen. Husk også at putte dine brugte vanillestænger i løbende. Her er det lige kommet i flasken, men allerede her 2 dage efter har det fået en flottere ravfarve :)
I går havde jeg store småkagebagedag sammen med min mor, far og mormor :) det er bare så hyggeligt! Da jeg fik fri 11.45 hentede jeg min mormor + hendes kødhakker også tog vi ellers ud på gården. Vi havde på forhånd aftalt at bage pebernødder, vanillekranse og cookies :)
Vanillekranse (ca. 200 stk)
  • 400g. smør
  • ½ kg mel
  • 300g. flormelis
  • korn fra 1 stang vanille + evt. lidt vanille ekstrakt el. vanillesukker
  • 1 æg
  1. Det hele blandes godt sammen (det gik som en leg i KitchenAiden :) )
  2. Dejen puttes i en frostpose el. i en bøtte med tætsluttende låg til dagen after.
  3. Den rulles enten til tynde pølser manuelt eller køres igennm en kødkværn med kageplade i.
  4. Dejstængerne skæres i mindre stykker og lukkes til en krans (tak for demonstationen mormor ;) )
  5. Kransene lægges på en plade og bages i ca. 6 min ved 220 grader. hold virkelig godt øje med dem, det går stærk.
  6. Lad kagerne afkøle på en rist og spis dem gerne lune ;)
Så kom turen til pebernødderne :) dem havde min mor lavet dejen til dagen før. De blev som sædvanligt vildt gode (måske knap så kønne) med masser af smag!
Der er lang vej endnu!


Der rulles og skæres, rulles og skæres


Nybagte, lune pebernødder der har fået en VIP plads ved vanillekransene :) Det er god foder for hårdtarbejdende pebernøddetrillere.
Min personlige favorit er mine mine cookies med chokolade og hasselnødder.. Mmm.. sprøde uden på og bløde indeni!
Cookies med chokolade og hasselnødder (ca. 80 stk )
  • 550 g. mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt (virkelig vigtigt for smagen!)
  • 450 g. blødt smør
  • 350 g. sukker
  • 200 g. mørkt farin
  • 2 tsk vanille sukker
  • 4 æg
  • 400 g. grofthakket mørk chokolade (der skal være bid i cookies'ne)
  • 250 g. grofthakkede hasselnødder.
  1. pisk smør, sukker, farin, og vanille let og cremet.
  2. Rør æggene i.
  3. Rør herefter med, bagepulver og salt i og tilsidst chokolade og nødder.
  4. Brug 2 spiseskeer (eller fingrene) til at forme dejkugler på størrelse med bordtennisbolde og læg 3x4 dejkugler på en bageplade.
  5. Bages ved 175 grader i ca. 15 min. De er meget bløde, selvom de er færdige så lad dem ligge et par minutter før du flytter dem til en bagerist. De bliver sprødere når de er kølet af.
Får den cookie min hånd til at se tyk ud? svaret er ja! ;) Jeg brugte min ice cream scoop til den første plade, men så kom min mor ud i køkkenet og dikterede at de var for store! hmm, mig og min søster blev enige om at vi bedst kunne lide de store cookies!


Her er så en cookie i almindelig kedelig størrelse :)


Lots and lots of cookies..
Det var bare en rigtig hyggelig kagebagedag :) Jeg fik kørt mormor hjem igen ved 20 tiden, hun var vist også ved at være lidt træt. Bagefter kørte jeg ud for at hente Daniel hos en af vennerne, hvor vi kom til at sidde og hygge lidt med med småkagerne og pixar kortfilm :)
Jeg var helt smadret da vi tog hjem og glemte åbenbart min mobil på deres sofa. Det er virkelig ønkeligt at jeg allerede har abstinenser efter den, men det er altså svært at planlægge en hygge/shoppedag med yndlingstøserne i morgen uden den :D håber at jeg får den i aften, når jeg har været til pilates.
Nu vil jeg kigge lidt i min mormors håndskrevne kogebog, hun har skrevet i sidden 1957 :)
og glæde mig til tøserne i morgen og kagebagedag med Bitten torsdag :)

søndag den 22. november 2009

Fyn rundt

Så er vi endelig kommet hjem igen fra en travl, men rigtig hyggelig weekend på Fyn :) Daniel er fre Fyn af, så hele hans familie bor dernede og vi prøver at besøge dem så tit som vi kan.
Da jeg fik fri kl. 14 i fredags, hentede jeg Daniel fra arbejde og herefter kørte vi mod Fyns land. Vi lagde hårdt ud med at tage i den nye store IKEA i Odense :) nøj, det var godt! Fandt nogle fine ting, jeg absolut ikke kunne undvære, fandt dog bare ikke de kagedåser jeg havde udset mig! Dumme IKEA!
Et kagedekorations sæt jeg længe har jagtet og som ikke findes i IKEA Århus. Et tyllesæt, en dekorations dimmer og endnu en dimmer til at dele en kage i bunde :) Jeg faldt også over sådan en si-dims til at sigte ting, den er jeg vældig glad for :D den siger sådan en dejlig lyd


Jeg kom også til at købe den her.. ja hvad hedder sådan en?..Kageopsats med glasklokke? Den er simpelthen så fin, men jeg har måske fortrudt lidt, den passer bare ikke ind her :(
Efter IKEA rendte vi virkelig virkelig hurtigt igennem Rosengårdcenteret. kl. 19 mødtes vi med Daniels mor, far og søster på en mongolian BBQ til aftensmad :) Det var nu helt okay og ikke mindst meget underholdene, da der var et temmeligt stort selskab fyre klædt ud som nissepiger (den slags uden så meget tøj på).
Lørdag kørte vi ud til en af vennerne kl. 10.30 så de kunne rode lidt i vores bil. Ja, jeg sprang på hans køkken og baksede nogle boller sammen :) efter de tog jeg min medbragte bog, fandt et tæppe og kravlede på sofaen. Jeg kan sagtens underholde mig selv til kl 18 med en god bog ;) Fra aftensmaden og frem gik der lidt rødvin i den, men det var heldigvis ikke mig der skulle køre. Vi kom vist også først hjem omkring kl 01?
Men altså, jeg kan godt mærke den rødvin i dag. Jeg har det sådan lidt bvadr og er træt i hovedet. Da vi fik øjne i formiddags, havde pakket alt vores skidt sammen og sagt farvel kørte vi mod Bazar Fyn i Odensen (Yay! :) ) Jeg var som et lille barn i en stor slikbutik! Men jeg udviste så meget viljestyrke og selvkontro derinde at nogen burde skrive en bog om det! Jeg begrænsede mig rigtig rigtig meget (men er så også begyndt at planlægge hvad jeg skal købe næste gang).


Det blev til et stort butternut græskar, 2 søde granatæbler, en lille bunke kastanjer, lidt tomater, stødt allehånde og 3 dåser kondenseret mælk. Jeg har ikke set den kondenserede mælk så billig som 10 kr. før :) Jeg har lidt fortrudt at jeg ikke købte nogle lækre clementiner der var, øv! det må blive næste gang. Jeg fik også en form for AHA! oplevelse med mango dernede. indtilvidere syntes jeg altid de har smagt af gran og været hårde/trådede når nogen har serveret dem for mig men men men dernede fik jeg et stykke der bare var så saftigt og smagte så godt! Det må også blive næste gang :)
Efter bazaren var vi lige nede hos hans farmor til kaffe og æblekage :) og så er den weekend ellers gået. Nu skal jeg bakse noget dej til vanillekranse sammen til i morgen.

torsdag den 19. november 2009

Se hvad jeg har fået + Lækre Gulerodsbrud

Min mor og far fandt den her "Kirstens vaffel- og bageforme" til 10kr i en genbrugsbutik nord på. De ved hvor vild jeg er med mærkeligt og spændende køkkengrej, så jeg fik den her dims af dem i dag :)
Her er den originale emballage med forskellige gamle opskrifter på til den her dimmer. Dog var der en stjerne med i stedet for en sommerfugl.

De 4 dele. et håndtag og 3 møstre til at skrue på.


Jeg er spændt på at prøve den, for jeg har ikke rigitg nogen ide om hvad det er man gør. Det er noget med at dyppe jernet i varm olie, så i en tynd dej og i varm olie igen. Min mor sagde også noget om nogle krustader.. mærkeligt ser det ud!

Jeg kastede mig også ud i at prøve de her fantastisk lækre Gulerodsbrud som Newyorkerbyheart bloggede omfor et par dage sidden :) super god inspiration som altid.


Lækre Gulerodsbrud fra Meyers Bageri af Claus Meyer, forlaget Lindhardt og Ringhof
  • 5 dl. lunken vand
  • 50g. gær
  • 1000-1100g. hvedemel
  • 75g. sukker (jeg bruger kun 50 g. næste gang!!)
  • 15 g. havsalt
  • 75 g. blødt smør
  • 2 æg, letpiskede
  • 150 g. solsikkekerner
  • 4 gulerødder, skræller og groftrevet.
  1. Den lunkne vand hældes i en skål og græen udrøres heri.
  2. Rør mel, sukker og salt i. ælt/rør herefter det bløde smør i.
  3. Æltes rigtig godt igennem til dejen er smidig.
  4. Lad hæve på et meddrysset med rent klæde over bord i ca. 1 time. Jeg gjorde det som i kan se i en skål, men næste gang bliver det på bordet (billedet er efter hævning).
  5. Lav en stor fordybning i dejen og slå de 2 letpiskede æg + hæld revet gulerod og solsikkekerner ned oven i.
  6. Fold siderne af dejen ind over "fyldet" og skær klumpen i småstykker. Det er noget være gratværk, men det skal nok blive godt i sidste ende :) du skal hele tiden samle dejen/æg/gulerod/kerner ind i dejen.
  7. Når dejen er godt og grundigt skåret i bitte små stykker, deles den i 15-16 klumper, der løftes over på en bageplade m. bagepapir på (jeg brugte bare hænderne)
  8. Lad hæve på pladerne i 1 time og bages ved 220 grader i 12-15 min. til de har fået farve og er gennembagte.

Note: Virkelig virkelig gode og lækre svampede :) nam! åh og så med koldt smør når de lige nøjagtig er afkølet. Det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet. Min mor og Daniel og var også temmelig tilfredse ;) De var dog meget søde, så næste gang vil jeg kun bruge 50 g. sukker!

De revne gulerødder kan også erstattes med revne rødbeder og solsikkekernerne med sesamfrø :)

Jeg fik også besøg i køkkenet af Fie, der bestemt mente at jeg havde noget mad til hende :) Nu vil jeg spise en nybagte totally chocolate chocolate cookie sammen med familien (og i mit stille sind være sure på dem der er inde og se New Moon ;) og Bitten, jeg håber for din skyld at du hilste Edward fra mig ;) !!)

onsdag den 18. november 2009

Shopping i Lidl

Se hvad Daniel har købt til os (læs: mig) :)


Jeg har længe haft et godt kig på den store sorte redskabskrukke fra Le Creuset :) det ser simpelthen bare så rodet og grimt ud som jeg har mine redskaber nu, så det kommer virkelig til at pynte i it lille køkken.
-

Vi havde fri allerede kl 12.30 i dag og jeg havde heldigvis plaget mig til at låne bilen i morges, så det var jo dejligt :) specielt med de lårfede stråle der skyllede ned over Aalborg da jeg fik fri!



I sidste uge havde Lidl Arborio risotto ris på tilbud til 14 kr. Jeg havde egentlig glemt alt om det (ihvertfald i sidste uge), så jeg satsede på at de stadig havde lidt tilbage her i dag efter skole. Der er er nu ikke noget som en omgang shopping i Lidl :D desuden havde de også sukker til 6kr. kg.

De køre lidt i et bage-tema lige nu, så der er rigtig mange springforme, brødforme, muffinsforme, glasfade mm. til ret billige penge :) Tror måske jeg skal derind igen. Jeg havde allerede hjemmefra udset mig de her Cookiecutters 25 stk. for 35 kr :) det er da okay billigt og jeg har absolut ingen udstikkere!

Flået ud af pakken lige så snart jeg kom hjem :) der er sådan lidt af hvert og ikke kun juleudstikkere. Nu mangler jeg bare nogle gode opskrifter på nogle lækre småkager der skal udstikkes.


Der var også sådan en ring-dims med til at holde styr på dem, men tror måske bare at jeg finder en lille kasse til dem :)

Wee vi har fået gratis bio billetter til "Ved verdens ende" af Daniels lillesøster :) Hun vandt dem i en eller anden konkurrence, men den går ikke længere i Odense hvor hans familie bor i nærheden af. Så vi er så heldig at have fået dem og skal bruge dem her en af dagene :) Det er langt fra en film jeg selv kunne finde på at købe billet til, men jeg glæder mig alligevel :)

Er der forresten nogen af jer der har set "Shaun of the dead"? en romantisk komedie med zombier :D Vi har den liggende , stadig i folie, og overvejer snart at se den.

tirsdag den 17. november 2009

"f..k dig bagekartoffel"-dobbelt bagtkartoffeltærte m. bacon og ost

... Bahhh... åndsvage bagekartofler der overhovedet ikke gider blive bagt! nøøøh! De er nogle snedige små djævler, der udemærket godt ved at du har haft det lidt skidt, ondt i kroppen og hovedpine de sidste par dag.. hvorfor? Hvorfor lige i dag bagekartofler?
Ja, jeg havde egentlig tænkt mig at vi skulle have dobbeltbagte bagekartofler, men på grund af tekniske problemer erhmmm.. måtte jeg improvisere og se hvad jeg kunne stille op med det.
Kartoflerne virkede færdige da jeg prikkede i dem og skar dem over men NEJ!
Her er hvad det blev improviseret til efter lang tids brug af mikroovn:

"f..k dig bagekartoffel"-dobbeltbagt kartoffeltærte m. bacon og ost (4 små)
  • 4 store bagekartofler
  • 3 spsk creme fraich 18% med top
  • 200g. bacon i tern
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 2 tsk. fintklippet purløg
  • 2 spsk revet mozzarella
  • en bette squize olivenolie
  • salt, peber
  • mozzarella til gratinering
  1. Bag kartoflerne til de er møre (jeg vil skyde på at mine tilsidst fik 1½ time ved 190 grader)
  2. Steg bacontern sprøde.
  3. Når kartoflerne er møre skære de over på langs og "kødet" skrabes ud af skallen med en ske.
  4. Pisk med håndmixer el rørmaskine kartoffelmassen med cremefraich,hvidløg, bacon, purløg, ost, olie, salt og peber. smag til.
  5. Fyld massen i en frostpose og sprøjt ud i små ramekiner el. bare fyld i med en ske.
  6. drys osten på toppen og bag til den er smeltet og gylden. Brug evt. grillfunktionen.

Jeg var godt nok gal og træt af de kartofler, længe leve mikroovn! Men det blev faktisk rigtig rigtig godt :) lidt ligesom en ekstra lækker cremet bagt brændende kærlighed.

Nu vil jeg springe på sofaen, tiltuske mig det nærmeste tæppe (eller dyne? hmmm..) og nyde min friskpresse juice af 3 små æbler, 3 små appelsiner og 1 kæmpe gulerod.

Godaften :) Nu vil jeg se "Hot Fuzz"

Så juler vi :)

Nu begynder julen så småt at nærme sig og den får ikke lov til at komme bag på mig i år :) den kan bare komme for jeg er klar! eller næsten da.

Jeg fik "samlet" mit kalenderlys i dag :) ikke noget fancy, men det blev ret hyggeligt.



Jeg eeelsker at lave julestjerner! og jeg plejer som regel ikke at stoppe igen før den 24. dec :) jeg skal også have lavet en ordentlig bunke til mit adventsfad, der står og venter. Jeg fandt også alt mit julepynt i går, nu venter det bare på at blive hængt op når Daniel mindst venter det ;) BAM! så er der julepynt.



Nu er alle gaver (minus til yndlingstøserne) købt for 14 dage sidden, så igår blev lidt af dem pakket ind før vi fik besøg af frisøren. Nu har jeg heeeele december til at hitte på noget rigtig godt til tøserne :)

søndag den 15. november 2009

Totally chocolate chocolate cookies og Havregryns-sesam boller/pølsehorn

Aaaahrrr.. Er der noget som en søndag hvor man ikke skal noget og selv bestemmer om man vil forlade sit slot :) tid til at sove længe, bage og hygge med Daniel og yndlingstøserne.
Nu man nu sådan har lidt god tid og får dejligt besøg, bliver man jo nød til at bakse et eller andet sammen til dem. Det er sådan et fantastisk påskud for at bage lidt.
I dag blev det så til Havregryn-sesam boller og Nigella's Totally Chocolate chocolate cookies.

Havregryn-Sesam boller 32 stk:
  • 200g. margarine
  • 6 dl. mælk eller andet mælkeprodukt
  • 100g. gær
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk sukker
  • 4 æg
  • 4 dl havregryn
  • ca. 1 kg. mel
  • 150g. sesam frø.
  1. Margarinen smeltes og mælken hældes i.
  2. Gæren røres ud heri.
  3. Salt, sukker, sesam, havregryn og æg tilsættes under omrøring.
  4. tilsæt mel lidt efter lidt. det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
  5. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time!!
  6. Tag dejen direkte fra skålen og form bollerne. lad dem efterhæve på pladen i 20 min.
  7. Bages ved 200grader i 11-13 min.
Lige hevet ud af ovnen :)

Note: Det er første gang jeg prøver at bage dem, men ihvertfald ikke sidste :) De har en god fyldig smag, en lidt sej "krumme" og en mætter ret godt. Pølsehornene blev også helt gode og blev brugt som hurtig aftensmad til mig, Daniel og tøserne :) Så er det i det mindte hjemmelavet junk (ikke Camilla ;) )
Jeg har længe ville prøve Nigella's totally chocolate chocolate cookies efter jeg fandt klippet på youtube. De ser bare helt fantastiske ud!

Totally chocolate chocolate cookies by Nigella Lawson (jeg fik 19, men den siger 12)
  • 125g. mørk chokolade
  • 150g mel
  • 30g. kakao, sigtet
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk. salt
  • 125g. blødt smør
  • 75g. "light brown sugar" jeg brugte 50 g. farin blandet med 25 g. rørsukker.
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. vanille ekstrakt
  • 1 æg, koldt
  • 350g. chocolate chips el. grofthakket mørk chokolade (jeg brugte Gran cru chokoladeknapper fra Odense)
  1. de 125 g. chokolade smeltes over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Hæld mel, kakao, salt og natron i en skål.
  3. Pisk smør (skal være blødt!) og det forskellige sukker sammen og hæld den smeltede chokolade i.
  4. Bland chokoladen i.
  5. Pisk nu det kolde æg og vanille ekstrakten i. Herefter piskes de tørre ingredienser i.
  6. Vend chocolate chips'ene i med en dejskraber.
  7. sættes på bagepladen med spiseskeer (jeg brugte min fancy ice cream scoop) de skal være på størrelse med bordtennisbolde.
  8. Bages ved 170 grader i 15-16 min. (opskriften siger 18, men de blev temmelig hårde, så hold øje med dem)

smelte smelte..

helt bladtet ud og klar til afkøling..



Blev spist sammen med rørt vanille is og lyserød krymmel :) nam!

Note: De har har en god, ret brownie agtig smag, men blev desværre for hårde :( øv! De er meget meget stærke på grund af den enorme chokolade mængde og det er ikke nogen jeg ville kunne spise uden vanille is til. Men 2 stk lagt sammen ved vanille is og med lidt hindbær sauce til ville ikke være skidt :) Men altså! ikke nogen jeg bare sådan kan spise (uden en liter iskold skummetmælk til en god film).
Tip: Jeg bagte 12 store cookies og satte 7 cookie-kugler på et låg fra en bøtte og så i fryseren. Efter de er blevet helt hårde kan de puttes i en frostpose og bages direkte fra fryseren af, en dag du er doven :)
Nå er mit køkken (incl. undertegnet) også gnattet godt og grundigt ind i chokolade og mel!
åhja, det var den weekend :) i morgen er der atter en mandag i undervisningens tegn (er der ikke nogen der vil blogge noget spændende ;) det er sundt med et selvvalgt afbræk i undervisningen), frisør besøg og en tur i Bilka.
Nu: dyner!