Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 6. august 2014

Min sommer

Der har godt nok været stille herinde længe, hva? Jeg har nydt sommeren i fulde drag og 1. juli startede jeg faktisk på nyt og spændende arbejde med de sødeste kollegaer.
Jeg tror at jeg har haft brug for en time out i forhold til bloggen. Jeg har haft den i 5 år (har jeg lige opdaget) og der er sket meget i mit liv siden jeg startede den :) Jeg tror at jeg har været nødt til at minde mig selv om hvad det at blogge gør for mig og om det er noget jeg vil fortsætte med.

Jeg har ihvertfald savnet det enormt og jeres feed back enormt meget! Jeg skal lige ind i en rytme igen (også ift. job) og jeg håber at jeg kan få den op at køre igen. Jeg håber da også at jeg har været lidt savnet ;)

Jeg lagde ud med den lækre kage med nougatmousse og citronfromage her den anden dag og i dag tænker jeg at jeg vil vise lidt af sommerens billeder. De reflekterer ihvertfald min sommer på aller bedste vis (bortset fra alle de dejlige børn og i særdeleshed babyer, der er i min familie og omgangskreds).

 I maj var vi et smut på Mallorca

 Vejret var skøøønt

 Og det var selskabet bestemt også! Vi var nemlig afsted med et vennepar

 På et lækkert hotel med lækker og spændende mad

Jeg har været hjemme hos Coco & co for at hyggesladre med de søde blogpiger, spise Camillas dejlige mad og krammet baby!

Jeg trænger godt nok til at se mine blogpiger igen meget snart!

Jeg har fået afprøvet mine grønne fingrer (eller mangel på samme) og jeg har faktisk fået dyrket 3 sunde tomatfyldt tomatplanter fra frø! Nu skal jeg bare finde ud af hvad jeg skal gøre med alle de tomater ;)

Jeg nyder godt af "hjemmeavl" -  også selv om det ikke er fra egen have med forldrenes. Jeg elsker bare sommerens udvalg af grønt!

 Tilgengæld har jeg sået masser af solsikker i min baghave

 Det er blevet spist mange is og Pixi kræver også sin del af dem. Det er jo trods alt også varmt at være en lidt bepelset hund.

Men på ferien havde jeg isen helt for mig selv. Altså nummer to ferie - billige afbudsrejser længe leve! Men så skulle jeg dele min yoghurtis med Daniel...

Sommeren har været god ved mig og lige nu føler jeg bare at jeg er der hvor jeg skal være - jeg har det bare så godt :) Nåhr ja og så skal vi snart en tur til Berlin! (fif til shopping, sjovebutikker og oplevelser modtages med kyshånd)

Sidst men ikke mindst, så har jeg lavet en bryllupskage til et rigtig godt vennepar. jordbær/rabarbermousse, hvid chokolademousse med lime og mørk chokolademousse. 
(jeg tager ikke imod bestillinger, da jeg kun laver til venner/familie og min ryg ikke kan holde til det)

Jeg håber at i allesammen har haft en fantastisk sommer!

mandag den 4. august 2014

Lækker luftige kage med nougatmousse, citronfromage & rålakrids (test af Gefu termometer)

Den er efterhånden en gammel sag, den her kage, da jeg jo tydeligvis er Danmarks mest dovne blogger.. Eller så har jeg bare haft usandsynligt travlt.

Kagen her var nemlig Pixis fødselsdagskage til hendes 3 års fødselsdag og ja, Pixi er en hund ;) 

Luftige kage med nougatmousse, citronfromage & rålakrids

Marcipanbund
125 g smør
250 g marcipan
3 små æg sammenpiskede
3/4 dl sigtet hvedemel
50 g. hakkede hasselnødder el. mandler

1. Ælt smør og marcipan sammen i en røremaskine. Tilsæt æggene et for et og pisk til at massen er samlet og ensartet.
2. Rør mel i og rør dejen til at den er ensartet.
3. Smør en 22 cm springform med smør, hæld nødder/mandler i formen og drej den så nødder/mandler sætter sig på bunden og siderne af formen.
4. Bages ved 175 grader i ca. 20-30 min.
5. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.


Nougatmousse 
200 g. blød nougat
65 g mørk chokolade 60%
5 blade husblas
6 dl piskefløde
1,5 æggehvide

1. Skær nougat i mindre stykker, hak chokoladen fint og smelt det forsigtigt sammen med 1 dl fløde
2. Udblød husblas i min 5 min. i koldt vand knug den for vand og smelt den i nougatfløden.
3. Lad det afkøle til ca. 30 grader.
4. Pisk æggehviderne stive og flyt dem over i en anden skål.
5. Pisk fløden til mellemfast skum. Rør et par store skefulde i nougtfløden. Vend nu nougatfløden over i flødeskummet og vend det sammen til det er ensartet. Vend de stive æggehvider i.
6. For en bagering med en strimmel konditorplast og luk den sammen omkring marcipanbunden på det fad kagen skal serveres på. Fordel moussen på marcipanbunden og lad det sætte sig på køl et par timer.

Citronfromage
4 blade husblas
saft af 2 citroner
150 g flormelis
kornene af 1 vaniljestang
2,5 dl piskefløde
4,5 æggehvide

1. læg husblas i blød i koldt vand i min 5 min.
2. Varm citronsaften op sammen med vaniljekorn+stang, knug husblas for vand og smelt den i den varme citronsaft. Fjern vaniljestangen igen.
3. Rør flormelis i citronsaften. og lad citronsaften afkøle til ca. 30 grader.
4. Pisk æggehviderne stive og flyt dem over i en anden skål.
5. Pisk fløden til mellemfast skum. Rør et par store skefulde i citronsaften. Vend nu citronsaften over i flødeskummet og vend det sammen til det er ensartet. Vend de stive æggehvider i.
6. Fordel fromagen på nougatmoussen og lad det sætte sig på køl et par timer.
7. Sæt kagen i fryderen i 45 min før servering hvis det er muligt. Fjern forsigtigt bageringen og herefter plastikstrimlen. Drys med en smule rålakrids og evt. frysetørrede bær :)

Til citronfromagen og nougatmousse brugte jeg et digitalt termometer fra Gefu, som jeg har fået lov til at teste. Det er nemlig vigtigt at der ikke er alt for stor temperatur når fløden og den opvarmede væske med husblas skal vendes sammen. Det kan give husblastrevler og gøre at det skiller.

Termometeret er meget brugervenligt og nemt at holde rent. Det kan måle fra -40 til +200grader og det kan derfor også bruges til kød, genopvarmning af rester, temperering af chokolade, sukkersirupper. Ingen ledninger og intet trådløst der skal skabe forbindelse :)

Der var selvfølgelig også kage til hundene :) en omgang hunde "shake and bake" med gulerod. De er købt i Tyskland engang, men kan vist også fået herhjemme nu.

 Og de er bare total godkendt!