Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 30. maj 2012

Strawberry Cheesecake Ice Cream

strawberry cheesecake ice cream, strawberry ice cream, ice cream, cheesecake
En fryd for øjnene, ganen og maven!

Jeg elsker strawberry cheesecake, men jeg har faktisk et, til tider, ret anstengt forhold jordbæris. Det skyldes nok mest af alt nogle af de frygtelige købevarianter der findes derud. Med Klidmosters version i baghovedet og en nyfunden sorbetkærlighed, blev jeg jo næsten nødt til at give jordbæris en ny chance. Isen er intet mindre end knuselskelig på et højere plan! jeg havde den fine Bitten på besøg i går, i ved hende med de rare gaver og selvfølgelig skulle hun da have is! Med alle ingredienserne på lager er det svært at lave være ;)

Strawberry Cheesecake Ice Cream 1 liter
450 g jordbær, rensede og pillede
1 1/2 dl piskefløde
1 dl mælk
1 ds. kondenseret mælk 397 g
125 g. mascarpone
kornene fra 1 vanillestang
lille nip fint salt
55 g. digestivekiks, knust groft

1. Blend 350 g af jordbærene til pure sammen med den kondenserede mælk
2. Blend herefter mælk, fløde, mascarpone og salt med.
3. Skær de resterende 100 g. jordbær i små tern.
4. Frys massen på ismaskinen til den er næsten færdig og vend jordbærternene i.
5. Frys isen videre i ca. 5 min.
6. Læg isen i to lag med de knuste kiks og rør isen let og hurtigt igennem med en lille ske.
7. Frys isen færdig i fryseren.

Note: Det er en fantastisk cremet, tæt og silkeblød is der har en fantastisk rar og blød jordbærsmag med vaniljen i baggrunden. De små, frosne jorbærtern er nogle små smagsbomber der bryder den cremede is med deres letsyrlige bid. Kiksekrummerne giver en rigtig skøn "cheesecaked" fornemmelse når man spiser isen :)

Jeg vil tro at du sagtens kan erstatte mascarponen med flødeost naturel, men i såfald også erstatte 1 dl mælk med 1 dl fløde :) Det er nemlig ikke alle der har lige nemt ved at få fat i mascarpone i deres lokalområde, har jeg hørt fra en pålidelig kilde.

Vi levede dog ikke af is alene i går, lidt aftensmad blev det selvfølgelig også til. Endda af nemme slags! Jeg har lige købt en paninigrill og med et par dyk i fryser og viktualierum blev det til disse quesadillas.
De blev lavet af Corn tortillas, skinke, mozzarella, mascarpone, sort peber og pumpkin seed & chili pesto
Jeg brød desværre ikke rigtig om selv tortillaen. Jeg vil langt hellere have en alm. hvede tortillas, men den faldt i god jord hos de andre. Pestoen blev jeg tilgengæld super positiv over! Den er ret grov, med hele græskarkerner og smager af grillede peberfrugter. Det er ikke voldsomt stærk, men tilpas krydret for sådan en som mig ;)

Der var selvfølgelig også tid til gåtur og hygge med Pixi :)

De dejligste ting fra London

Ja, gid det var mig selv der havde været i London og købe dem, men men men det er den søde Bitten der har været så elskværdig at berige mig med dem :) hun ved bestemt hvad jeg sætter pris på!

Jeg har efterhånden været vidt omkring i Whittard's kakaosortiment, men de kommer jo med ny engang i mellem. En af dem er denne Lemon Merengue White Hot Chocolate, spm jeg glæder mig utrolig meget til at få prøvet af! 

Lækre M&M's med mint og mørk chokolade. Som en af de andre blogpiger sagde, så er jeg vist en rigtig "mintpige"

Den sødeste og fineste lille dåse med cherry coke lipbalm, åhhh!

Belgisk, varm chokolade :) 

Det er bare så evigt skønt at få rare ting! Tusind, mange tak!

tirsdag den 29. maj 2012

Er det en busk?

Næh, det er Pixi! Den styggeste hund i Aalborg!

mandag den 28. maj 2012

Hjemmelavede marshmallows/skumfiduser med Baileys

Ja bedre sent end aldrig og med det smukke vejr vi har lige nu, er det næsten lige før det vist blev "aldrig".  Det er svært at tage sig sammen når vejret udenfor er så rart :)

Der har bl.a. derfor også været en smule stille herinde ;) de andre grunde kunne f.eks. være at jeg har fået job sommeren over og at vi roder lidt med huskøb. Jeg keder mig bestemt ikke! Der sker så mange spændende ting lige for tiden og jeg kan mærke at jeg bliver udfordret på rigtig mange punkte det næste lange stykke tid. I skal nok høre mere når jeg selv ved mere :)

Tilbage til opskriften, for den er rigtig lækker. Jeg gav også Camilla en pose til  grillfesten.

skumfiduser, skumfiduser med bailey, marshmallows with baileys, marshmallows, homemade

Marshmallows med Bailey's

- 1.2 dl bailey's 
- 0,5 dl vand- 4,5 spsk gelatine pulver
- 2 tsk klar vanille ekstrakt
- 2 dl vand
- 600 g. sukker
- 2,5 dl glucose sirup
- 1/4 tsk salt
- 1 dl flormelis
- 1 dl kartoffelmel


Du kan klikke her for detaljerede billeder af processen :) De kræver desværre nok røremaskine med mindre du har en utrolig hårdfør håndmixer

1. Bland Bailey's og 0,5 dl vand med vanille ekstrakt i skålen til røremaskinen og drys gelatine pulver over. Rør lidt rundt så det hele blandet godt.  Lad det stå og trække imens sukkerlagen koger.
2. Bland 2 dl vand, sukker, glucose sirup og salt i en gryde på min. 3 liter og skru op for højest varme.
3. For en bradepande på ca 39x27 (mellem Scanpan) cm med bagepapir og pensel papiret med smagsneutral olie.
4. Smid et sukkertermometer i sukkerlagen.
5. Lad sukkerlagen koge op til 115 grader.
6. Tænd for røremaskinen på max. og og hæld sukkerlagen ned i skålen så strålen rammer indersiden af skålen men ikke rammer piskeriset.
7. Lad røremaskinen piske massen i 5-6 min til massen kun er lun og du kan røre ved den. Massen skal være meget sej og kun lige kunne hældes i formen.
8.Fordel massen i formen og lad det stå på køl til næste dag. Brug evt. en dejskraber smurt med olie til at skabe massen ud med.

9. Bland kartoffelmel og flormelis i en skål.
10. Nu skal der laves lidt samlebåndsarbejde :) jeg fandt det hele frem fra starten. skålen med kartoffelmel/flormelis, en sigte+underlag, en stor skål til de færdige skumfiduser, skarp kniv/pizzahjul smurt med olie og evt. en saks smurt med olie.
11. Løft skumfiduserne ud af formen vha bagepapiret
12.Skær dem i stykker. Pas på de ikke bliver for store. ca. 2,5x2,5 cm.

13. Tril dem enkeltvis i flormlis blandingen og smid dem over i sigten til den er fuld.
14. Ryst sigten så det overflødige pulver drysser af og smid fiduserne i den store skål.
15. Opbevar i en lufttæt bøtte eller giv dem væk i gave 



Note: De er bløde, lækre og med en fin Bailley's smag :) de er lidt anderesledes i konsistensen end købefiduser og de skumfiduser jeg før har lavet, men godt smager de! Baileyen gør at de er lidt "tungere" i det. Jeg har desværre ikke selv fået dem afprøvet på grillen endnu, men mon ikke det kommer :)

værtindegave, spiselig værtindegave, hjemmelavet værtindegave

torsdag den 24. maj 2012

Pulled BBQ chicken med æblecider

Puuuh jeg har lagt med en gevaldig omgang influenza de sidste par dage og har først nu ved at være så småt levende igen. Sådan et par dage med feber, svedeture og uden mad tager faktisk helt godt på kroppen og jeg føler at jeg kan sove i evigheder Zzzz... Heldigvis ser det lysere ud nu :) og måske jeg snart kan begynde at nyde den der varme.

Jeg elsker både pulled pork men også den lidt nemmere, og hurtigere udgave pulled chicken. Det er lækker mad, der smager lidt af sommer og grill.
Inspirationen til opskriften med æblecider fandt jeg her hos Sabina og brugte lige hvad jeg havde i "viktualierummet". Det var noget jeg lavede i sidste uge, men det vil bestemt også være godt på en lun sommerdag :)

pulled chicken, pulled bbq chicken

Pulled BBQ chicken med æblecider 3-4 pers
2 store kyllingebryst
2 forårsløg
3 fed hvidløg, knust
140 g tomatpure (2 små dåser)
2 spsk frugteddike, jeg brugte hindbær
2 spsk sennep
1 spsk brun farin
1 1/2 spsk sød paprika
1 1/2 tsk røget paprika
1 tsk chiliflager
1/2 tsk salt
5 dl liter æblecider

1.  Rør hvidløg, tomatpure, eddike, sennep, farin, begge slags paprika, chili og salt sammen.
2. Put kyllingen i en pose sammen med marinaden og lad det marinere på køl i min 12 timer
3. Hæld kylling inkl alt marinaden i en ovnfast gryde + låg. Jeg brugte min ovale Le Creuset. Stik et stegetermometer i kyllingen.
4. Varm ovnen op til 150 grader.
4. Hæld cideren ved siden af kødet, tilsæt forårsløg, sæt låget på og sæt gryden i ovnen i 10 min. skru herefter ned på 110 grader og lad kødet når en kernetemperatur på 95 grader eller ca. 1 1/2 time. Kødet skal være meget mørt!
5. Træk kødet fra hinanden med to gafler og vend det sammen med 1-2 dl af den varme marinade i et fad, før servering. Server gerne med en lækker, frisk salat :)

hellmann's mayonnaise with a pinch of mustard
Hellmann's  har været så søde at sende mig et par af deres lækre produkter, bl.a. denne :)

Jeg serverede pulled chicken i en grov bolle, med Hellmann's Mustard Mayonnaise, der smager helt fantastisk sammen med. Den har det bedste fra begge ting. En mild og cremet mayo, med et krydret spark fra sennep :) Desuden er den fremstillet af æg fra fritgående høns!

Jeg gik ikke så frygteligt meget op i hvilken æblecider der blev brugt, da jeg ærlig talt ikke aner noget om det. Jeg havde dog denne til at stå, så det var den det blev. Jeg har købt den hos Grønttorvet i Viborg, men der findes jo ok så mange andre muligheder :) ufiltreret æblemost kunne nok også være godt!

tirsdag den 22. maj 2012

Cremet jordbærsorbet

Ja, det er faktisk voldsomt svært ikke at få lyst til en eller anden form for is i dette skønne, skønne vejr :) Jeg har en fornemmelse af at min ismaskine kommer til at stå fremme det næste lange stykke tid! Jeg har faktisk ikke prøvet at lave sorbet på den før, men nu vi fik en gæst der ikke kan tåle mælkeprodukter, blev jeg jo nødt til at prøve ;) inspirationen fandt jeg hos Hanne K.

jordbærsorbet, jordbær, sorbet, strawberry sorbet

Jordbærsorbet ca 1 liter
300 g vand
300 g sukker (rørsukker hvis du har)
1/2 vanillestang eller 1 hel tom

1. Lad det hele koge i ca. 5 min til en tynd sirup og derefter køle helt af i køleskab.

500 g. friske jordbær, vaskede og pillede
saften af 1/2 citron
1 spsk limoncello
1 æggehvide

1. Blend jordbær sammen med citronsaften og limoncello.
2. Rør sammen med den afkølede sirup og kør det på ismaskinen indtil en meget tyk grødis. Omkring 15 min i min ismaskine med kompressor.
3. Pisk æggehviden stiv og vend den i isen.
4. Frys isen færdig, flyt den over i en lufttæt bøtte og sæt i fryseren

Note: Isen smager virkelig af solskin og sommer :) lækker frisk, med en god jordbærsmag og en lækker cremet konsistens. Før frysning skal ismassen være lidt sødere end du ønsker isen, da sødmen dæmpes når den fryses. 
Jeg er bestemt fan af sorbet! Jeg må snart få nogle flere gæster på besøg, så jeg kan prøve flere isvarianter af.

Aaahr jeg tror at jeg vil finde en plet i solen til mig, en plet i skyggen til Pixi og så få læs til i "Journal 64", så jeg kan få den afleveret på biblioteket igen!

mandag den 21. maj 2012

Lækre knækbrød med evolo fuldkornsrugrug

evolo, evolo rugmel, knækbrød, knækbrød med rugKnækbrød er jo efterhånden kendt vidt og bredt rundt om i blogland og det er jo ikke så svært at forstå :) De er nemme og hurtige at lave, de kan tilpasses til de kerner og frø man nu har og så smager de hammergodt! Det er bestemt ikke raketvidenskab, men de er nu rigtig rare.

Knækbrød med evolo fuldkornsrug en til halvanden bagepladefuld
1 dl græskarkerner
1 dl sesam
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1/2 dl hirseflager
1/2 dl bygflager (eller havregryn)
3 dl Evolo fuldkornsrug
1 tsk bagepulver
2 dl koldt vand
2 tsk groft salt
1 dl olie

1. Rør det hele godt og grundigt sammen til en klistret masse
2. pres/rul den tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Gerne tyndere en mine, da de blev lidt fot tykke denne gang.
3. Bag ved 200 grader i 16-17 min.
4. Lad dem afkøle og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse

Skal de være ekstra spændende kan der smides lidt krydderurter, krydderier og/eller parmesan/gruyere i. Lidt nutella og banan ovenpå i weekenden er bestemt heller ikke at kimse af ;)


Hvor er det bare fantastisk at vejret er begyndt at vise sig fra en af de bedre sider :) I går havde vi hundetræf her i nærheden af hvor jeg bor. Vi kunne sidde og få lidt sol imens hundene rendte rundt og lege, spiste godbidder og jagte pinde. Nu har jeg så en drøntræt lille hund ;) Mon ikke at vi også skal udnytte vejret i sparke gang i grillen i aften!

søndag den 20. maj 2012

En til samlingen

Meyers Kager, Claus Meyer
jeg købte den hos CDON, da jeg havde fået en rabatdims på 50 kr :) Jeg elsker den allerede meget højt!

lørdag den 19. maj 2012

BBQ party hos Camilla & co

Vi er just hjemvendt fra en skøn, skøn grillfest hos Camilla og hendes mand :) og når jeg siger vi, mener jeg selvfølgelig mig, Daniel og Pixi. Temaet var simpelthen Santa Maria og deres BBQ serie! Så kan det kun blive godt.

Vi kunne ikke helt bestemme os for om vi skulle tage Pixi med, men deres hund er så sød og evigt glad at vi hev hende med i sidste øjeblik. Hun ser godt nok lidt tvær ud, men det er vist mere en undren.

Coco er nemlig mere end almindeligt betaget af blade (og bladelignende genstande) og selvom Pixi også elsker blade, har hun dog en grænse. Det har Coco ikke ;) Hun kan ligge og stirre på et blad mellem hendes poter i laaaang tid, daske til det og vente på det det bevæger sig igen.

Jeg kan godt forstå at Camilla har lidt svært ved altid at få gode billeder af Coco, for det er dælme da en udforsring med alt det sort i sort.

Der blev serveret den mest fantastiske kartoffelsalat og jeg er faktisk ikke til kartoffelsalat! Den smagte bare så godt!

Der blev også serveret chipotlemarineret koteletter (under den er all-roundmarineret kylling) og en perlespelt? salat med asparages og granatæble.

Salt n' pepper til at kværne over den lækre mad

De serverede også nogle fænomenale grillspyd med marinerede tigerrejer samt henholdsvis rødvins og hvidløgsmarineret oksekød, der var lækkert mørt. Mmm!

Desserten blev også laves over grilltemaet. Et lækkert grillet frugtspyd og en chokoladeis med kagestykker. Det er virkelig en lækker kombination :)

Vi fik endda også nogle rare grillsager med hjem. Dem glæder jeg mig til at få brugt, nu hvor det forhåbentlig snart er grillvejr igen ;)

En af tingene har jeg ikke set før, men den er altså ret smart! 

Det er en pose med marinade, som du kan flappe ud og putte kødet direkte i. Så behøver man ikke fedte med at hælde marinaden fra en lille pose, over i en stor pose. Smart! 

Det er første gang at vores "bedre halvdele" har mødtes allesammen og jeg synes faktisk at det gik rigtig godt. Der er altid et eller andet de kan nørde over på kryds og tværs ;) Det bør vi altså gøre igen!
Det var en rigtig dejlig eftermiddag, med lækker mad og godt selskab. Camilla var desværre blevet lidt sløj oven i at de også har et sløjt barn, men hun holdt godt ud. Hende og hendes mand sørgede så godt for os :)

fredag den 18. maj 2012

Små banankager med peanutbutter & chokolade

Når bananerne ligger og skriger i frugtskålen, så er der jo faktisk ikke så meget at gøre :) Hjemme hos os bliver de enten skåret i mindre stykker og frosset, lavet til bananpandekager med havregryn eller som her, lavet til en eller anden for for kage.

banankage, bananmuffins, banankage med peanutbutter og chokolade, banankage med chokolade, banana cake, banana cake with peanutbutter

Små banankager med peanutbutter & chokolade 12 stk
2 æg
140 g sukker
kornene af 1 vanillestang
80 g smeltet smør
5-6 spsk peanutbutter, jeg brugte smooth
3 godt modne bananer, most
220 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade, hakket groft

1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt sammen med vanillekornene
2. Rør det afkølede, smeltede smør i sammen med peanutbutter og de moste bananer.
3. Bland mel med bagepulver og vend det i dejen.
4. Vend chokoladen i.
5. Smør i forme du vil bruge og fyld dejen i en lille centimeter fra kanten.
6. Bag kagerne ved 200 grader i 15-17 min. Jeg gav mine 16 ;)

Note: små lækre, svampede kager der er væk i et par haps. Peanutbutteren er ikke gennemtrængende men giver en rigtig lækker rundhed og dybde i smagen :) Det ville også have været lækker med en crunchy peanutbutter. Kagerne kan også sagtens bages som bananmuffins :)


De venter bare på en lille swirl chokolademousse i midten, gør de ikke!? Den fine form til kagerne er købt  her

Jeg har en temmelig kageglad kæreste, så de forsvinder ret hurtigt herhjemme :) Han er vist også efterhånden blevet helt forvent, han er nemlig aaalt for nærig sparsommelig til købekage. Nu smager hjemmebagt altså også meget, meget bedre og de der siger andet ryger på min "sorte kageliste". Altså folk jeg ikke bager til ;) Ingen arme, ingen småkagen - ingen påskyndelse, ingen kage!

Har i forslag til andre spændende ting man kan bruge overmodne bananer til? Eller er deres skæbne bare at ende som smoothie/shake/kage/pandekage? Ikke at nogen af delene er ringe, meen lidt ny inspiration skader ikke :) og bananis er ikke rigtig min kop the, for vanskelig er jeg nemlig også!

Et glasfuld vanilje

Selvom det var mors dag i søndags og at vi var ude på gården for at hygge om min mor, endte jeg også med at få nogle rare sager med hjem! Jeg har en stor svaghed for patentglas i alle størrelser og det ved min mor godt, så da hun var til marked havde hun to ordentlige poser med fine patentglas med hjem til mig.

Ud over de almindelige patentglas, havde hun også fundet dette lækre, høje glas

Hun tænkte straks, "det kan Line bruge til vaniljestænger" og ganske rigtigt passer det helt perfekt dertil :)

Det er ikke lige et glas jeg er stødt på før, men jeg er vældig glad for det :) Jeg kunne faktisk godt bruge nogle flere, så jeg må selv på udkig på sommerens markeder.

torsdag den 17. maj 2012

Små butterdejstærter med asparges, gruyere & parmesan

Da siden Joy the baker lavede disse små tærter for et par dage siden, vidste jeg at jeg blev nødt til at lave noget lignende. Med butterdej i fryseren, grønne asparges i køleskabet og en rest gruyere fra da jeg lavede  Aîgo Bouido, var det pludselig temmelig oplagt!

Små butterdejstærter med asparges, gruyere & parmesan 6 stk
6 små plader butterdej, optøet eller en rulle der er skåret ud
1 æg, pisket sammen
salt, groftkværnet peber
3 gode håndfulde revet gruyere
3 gode håndfulde revet parmesan, eller indtil du skammer dig.
500 g friske, grønne asparges (ca. 24 stk)
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, knust

1. Tryk butterdejspladrne let flade med fingrene
2. Rids butterdejen i en rektangel hele vejen rundt, 1 cm fra kanten og pensel med æg.
3. Drys med salt og peber, bland ostene sammen og fordel dem på dejen.
4. Skyl de grønne asparges, knæk den træede del i bunden af og dup dem tørre.
5. Læg 4-5 asparges på dejen med en smule afstand imellem.
6. Rør olivenolie sammen med hvidløg og pensel aspargesne.
7.  Drys med lidt ekstra salt og peber. Jeg brugte lidt lime pepper fra Santa Maria.
8. Bag tærterne ved 200 grader i 15-18 min.

Note: Lad mig bare sige det som det er, det er ikke Danielmad ;) tilgengæld er det hurtigt, nemt og rigtig velsmagende sommer/forårsmad. Næste gang tror jeg at jeg vil nøjes med 4 asparges på vej. Nu havde jeg ikke noget balsamico på lager, men en anden gang kunne jeg bestemt også godt finde på at servere en balsamico reduktion dertil

butterdejstærte, asparges, gruyere, parmesan, tærte med asparges

Nu vi er ved det der forår, så kunne vejret da godt lige tage sig sammen nu her. Øv det er træls at luft hund i regnvejr og specielt når Pixi er fuldstændig ligeglad med regnen og ikke har spor travlt.. næh hun smider sig bare i den nærmeste vandpyt og synes at det hele er herligt. Hun hygger sig ihvertfald!
Lige da det regnede aller mest i går inviterede mine forældre på nybagt franskbrød og hjemmekogt brombærmarmelade. Mens vi spiste det i udestuen, med regnen trommende på taget, tog min søster regntøj på og legede med Pixi i regnen. Se det var hyggeligt :)

onsdag den 16. maj 2012

Paninidate med Pernille

I mandags havde jeg fornøjelsen af at have en paninidate med Pernille, som også er en del af den madklub jeg har med yndlingstøserne. Det faldt tilfældigvis sammen med at posten kom med den fødselsdagsgave vi havde bestilt til hende på Amazon for noget tid siden.

sodastream mini
Vi havde bl.a. købt en pakke med 12 sodastreamvarianter :) Der er til en liter af hver smag. Det er da ret smart at man lige kan få smagt lidt af hvert inden man køber en stor flaske.

Hun har jo den skønneste paninigrill som i kan se nedenfor, så derfor fik hun også lige en paninikogebog ;)

Sidst med ikke mindst, fik hun en af de dejlige små stentøjsgryder fra Le Creuset

Vi har længe talt om at det kunne være sjovt at lave poptarts på hendes paninigrill og med en pakke butterdej ved hånden er der ikke langt fra tanke til handling. Godt nok er det ikke lige den dej der egentlig skal bruges, men vi blev enige om at det var godt nok til denne gang.
Vores fyld blev rabarbermarmelade, hindbærmarmelade, Nutella & kokosmasse, Nutella og Nutella og rabarber. Lidt godt og blandet ;) Note to self: Nutella flyder ikke ret meget ud!

Skidtet lukkes med en gaffel

panini, homemade poptart
Og smækkes i en temmelig varm paninigrill

jamie oliver, paninigrill, panini press, tefal panini, tefal grill, tefal, panini
Min nye store kærlighed <3 

Nybagte "poptarts

Afkøledede og med citronglasur på toppen. og krymmel selvfølgelig! Alting bliver bedre med krymmel!

Jeg var fatisk ultra modig i går! Sårn se "se frygten i øjnene" modig :) Pernille har nemlig fået den sødeste babypip på 72 gram. Jeg er ret bange for fugle, men efter at have stået lidt på afstand af den mens hun stod med den på hånden, aede jeg den. og aede lidt mere. Jeg stod faktisk med den på fingeren helt alene! Uhhh! og jeg håndfodrede den også med solsikkekerner :)

Nå, ikke mere fuglesnak. Vi skulle selvfølgelig også have lidt aftensmad og da de to andre yndligstøser sad og skrev deres respektive specialer sammen, blev de enige om at komme forbi til aftensmad ;) 

Opskriften er selvfølgelig fra den nye paninikogebog. Det blev til en panini med ciderstegt kylling, stegte æbler, cheddar og sprød bacon. Dertil en pandesauce af bl.a. cider og creme fraiche. Cideren har jeg købt på Grønttorvet i Viborg.

De fineste æbleskiver, lavet af undertegnet ;)

Muuuums!

Det smagte simpelthen så fantastisk godt og saucen rundede det helt perfekt af. Opskriften kan du finde her!

Det var simpelthen så hyggeligt med en spontant omgang madklub :) Vi ses alt for sjældent lige for tiden.

tirsdag den 15. maj 2012

Mmm vanilje

vanilje, vanille, vaniljestænger, vaniljestænger
Jeg har været så heldig at vinde 5 lækre, fedtede vaniljestænger hos Stine fra Chokoladesansen. Mmmm vaniljestænger i postkassen er altså bare lykken! Jeg elsker vaniljestænger og bruger ret mange af dem, så de her lækre, lækre stænger skal nok blive værdsat!

mandag den 14. maj 2012

Pavlova med yoghurt-flødecreme og Sellebergs kirsebærsauce

Her er den så :) en fantastisk lækker dessert hvis jeg selv skal sige det! Jeg serverede den for i CamillaSabinaKristine og Bitten i torsdags.

pavlova, selleberg, kirsebærsauce, yoghurt-flødecreme
En lækker sommerdessert med et væld af muligheder!

Pavlova med yoghurt-flødecreme & Sellebergs kirsebærsauce
6-7 pers

Pavlova
8 æggehvider
2 1/2 tsk hyldeblomsteddike
340 g sukker
1 1/2 spsk maizena

1. Hæld hviderne og hyldeblomseddiken i skålen.
2. Pisk dem stive, mens du tilsætter sukkeret 1 spsk ad gangen indtil det er optaget i marengsen.
3. Vend til sidst maizena i.
4. Tegn en cirkel på 26 cm i diameter på et stykke bagepapir, vend det om og pensel med maizena.
5. Fordel marengsen på cirklen og lav en let fordybning i midten. Du kan også sprøjte det med en engangssprøjtepose og en stor tylle men jeg kan bedst lide at bruge en dejskraber. Marengesen synker og flyder lidt ud, så der må godt være noget højde på.
6. Forvarm ovnen til 200 grader, sæt pavlovaen ind og skru ned på 120 grader. Den skal bages  ca. 1 time og 15 min. Bagetiden kan variere alt efter ovn, tykkelse på marengsbunden osv.
7. Sluk ovnen, sæt en grydeske i ovndøren så den står en smule på klem og lad pavlovaen køle helt  af i ovnen i 4-5 timer. Jeg lavede den dagen før og lod den afkøledede pavlova stå på køkkenbordet med et rent viskestykke over.

Fyld
1/2 l piskefløde
250 g græskyoghurt
kornene af 1 vanillestang
3-4 spsk flormelis eller efter smag
1 glas Selleberg Kirsebærsauce

1. Pisk fløden til skum sammen med vaniljekornene.
2. Rør yoghurten ensartet og vend den i fløden sammen med flormelis og smag til.
3. Fordel cremen over bunden og lav en spiral deri fra midten og ud.
4. Fordel kirsebærsaucen over cremen og server med det samme.

Note: sprød, let sej marengsbund, cremet yoghurt-flødecreme med en fin, fin vaniljesmag og så den fantastiske kirsebærsauce! Jeg har nedlagt kirsebærsauceveto i vores familie til jul og om jeg så skal køre til Fyn og hente et par glas, er det sådan det bliver :) Den er virkelig i en klasse for sig og jeg er sikker på at den kan overvinde mange der ikke rigtig er til "alm. kirsebærsauce".  Æv jeg skulle have købt et par glas mere!! Åh jeg håber at det snart bliver muligt at købe i Aalborg igen.