Jeg serverede sådan en rap lille sag da vi havde svigerfamilien fra Fyn, min mor, far, lillesøster og hendes kæreste på på besøg her i dag. De ankom allesammen til nybagte og kage kl 10 sharp :) Vi fejrede nemlig Daniels fødselsdag lidt på forskud.
Kagen er fra Hummingbird Bakery kagebogen og efter at jeg også så den hos
Maj blev jeg temmelig meget nød til at bage den. Jeg lavede lidt ændringer her og der. Bl.a. med hindbærskummet, da jeg godt ville have det lidt fastere og knap så sjappet. Det er altså ret rart at kagen, undtagen sidste del af hindbærskummet, skal laves dagen før :)
Er du laktoseintolerant og kageglad, kan du med fordel læse Line Engel Nørbys kommentar, så kan du tweake den så du også kan spise den!
Cheesecake Brownie med hindbærskum 10-12 portioner (Se den evt. dekoreret anderledes her)
Brownie
200 g. mørk chokolade
200 g. smør
250 g flormelis
3 æg
100 g hvedemel
1. Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad. Lad den afkøle imens du fortsætter.
2. Pisk smør og sukker godt og luftigt.
3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
4. Rør melet i lidt efter lidt til dejen er ensartet.
5. Rør tilsidst den smeltede chokolade i.
6. Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm.
Cheesecake
400 g. flødeost (ikke light!)
150 g. flormelis
½ tsk vanilleekstrakt men meget meget gerne kornene af 1 vanillestang
2 æg
1. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed.
2. Pisk æggene i et ad gangen med piskeris ved håndkraft og pisk godt efter hvert æg.
3. Massen skal være helt ensartet men pas på ikke at overpiske så osten skiller.
4. Smør osteblandingen oven på brownie dejen og fordel den så den ligger helt glat.
5. Bag kagen ved 170 grader i 45-55 min. Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt. dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.
6. Lag kagen afkøle helt, pak kagen og springformen ind i vitawrap og sæt den på køl til dagen efter. Det bliver den kun bedre af :)
Hindbærskum
200 g. hindbær fra frost, optøede
100 g. sukker
3 blade husblas
4 dl piskefløde
1. Kog hindbær op i en lille gryde sammen med sukkeret og blend herefter til en ensartet masse.
2. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min, knug den for vand og rør den ud i den varme hindbær sauce.
3. Lad hindbærsaucen afkøle til dagen efter.
På dagen
4. Hæld den kolde hindbærsauce og fløden i en røreskål og pisk det hele til skum. (alternativt pisk fløden til skum. Rør godt rundt i hindbærsaucen og vend den sammen med fløden)
5. Fordel skummet på kagen og pynt den som du nu synes :) Jeg brugte skønne friske hindbær. Det skal man altså næsten, for det var så lækkert! Jeg brugte også smeltet chokolade. Stil gerne kagen på køl 1 time eller 2 inden servering.
Note: Jeg elsker brownie, jeg elsker cheesecake og jeg elsker hindbær! bum! Kagen er uforskammet lækker, ret nem at gå til og har wow effekt :) Folk var virkelig glade for den. Jeg kunne godt finde på at putte lidt hakkede valnødder i browniedejen for at få lidt knas.
Browniedej - tjek!
Cheesecake - tjek!
En tur i ovnen - tjek!
Pyntet og klar til at blive spist!
Sådan ser et flot stykke af kagen ud :) er jeg den enester der synes at det ligner et dyr?
Det kan kun gå for langsomt med at få lavet den kage!