Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 26. december 2010

Glædelig jul 2010

Glædelig jul til alle i, og uden for, blogland :) Jeg har haft en dejlig, stille og rolig juleaften med min søster, Fie-hunden, far, onkel og moster mens min mor var på arbejde til kl. 23. Heldigvis fik min far fri allerde kl 14 d. 24. dec. :) han skulle ellers have været på arbejde til kl 19, så det var helt fantastisk! I får lige en bunke billeder fra min juleaften:

 Fie-hunden, klar til at tage ud og holde jul hos onkel og moster. Nu hun er nyklippet, har hun sin armygrønne hættejakke med fake pelskant og fleece på ;) så fryser hun heller ikke i alt det her sne og kulde.

Der holdes skarpt øje med om vi nu husker at få hende med ;)

 Julebordet var dækket fint og enkel op med lots and lots of glimmer :) vi havde glimmer over alt sidst på aftenen, men det er nu ikke så skidt endda. Jeg elsker glimmer!

Juletræet med sin pynt og sorte sække med gaver

klar til en omgang pakkespil uden nåde

Fie gik lurede lige en gang på pakkespils pakkerne. heldet var desværre ikke rigtig med mig i år, men jeg fik da skrabet lidt skrammel til mig ;)

Der var tre gaver til fie i år, men den her var vidst den aller bedste. hun var ihvertfald temmelig utålmodig og havde ikke rigtig tid til at vente på at vi kunne hjæpe hende.

Hun fik selv gravet den lækre pakke frem og prøvede da også ihærdigt at åbne den selv. Hun fik dog lidt hjælp ;) så var der ro fra hende de næste 2 min.

Mine gaver fra juleaften 2010 :)
Fra mor og far (og Fie) - En Bamix! jeg fik den store model Bamix! Den havde jeg slet ikke set komme, jeg blev simpelthen så overvældet og glad. fantastisk gave :) den er  dyr at jeg aldrig havde forstillet mig at jeg ville få den. jeg glæder mig sådan til at få den afprøvet senere i aften. Der skal jeg nemlig piske skummet mælk til flødeskumskonsistens med lidt hindbær i ;)
Fra Mormor og Morfar
- En Mussel Relief vase i hvidt, graveret glas, fra Royal Copenhagen. Sneaky sneaky, den er købt i "min" Kop & Kande uden at jeg har opdaget det! Jeg har allerede den store og den lille vase og har ønsket mig den her længe.
- 2 stk. sort kontur termokopper fra Menu. Jeg har allerede 12, men da der blev smadret et i starten af måneden blev jeg nød til at få flere ;)
Fra Farmor
- 3 stk store ovale steak tallerkner fra Pillivuyt, nu kan jeg invitere 11 til middag ;) De er også til Daniel.
Fra Lillesøster
- 2 virkelig lækre, vamsede cardigans - en sort og en i grå/beige.
- 4 fine røde ramekiner fra le Creuset.
Fra Moster og Onkel
- En flot øjenskygge fra MAC i farven Arena
- et sukkertermometer, endelig! :)
Fra Daniel <3
- Vi havde aftalt ikke at give hinanden gaver i år, da vi gemmer pengene til en varm ferie i januar. Men jeg fik julegave alligevel, og en fantastisk en af slagsen :) Jeg har fået, ikke en, men hele fire skønne kogebøger af ham og jeg elsker hver og en af dem.
- Kitchen - Nigella Lawson
- Feast - Nigella Lawson
- Chrsitmas - Nigella Lawson
- Desserts - Gordon Ramsay
Jeg blev så glad!

Det var mine julegaver for den her gang og de er intet mindre end fantastiske :) Der er intet der skal byttes, så jeg kan bare nyde resten af juledagene til jeg starter i skole igen.

 I går (1. juledag) var officiel pyjamasdag her på gården, og vi lavede faktisk ikke dagens gode gerning. Vi daskede, så film og lavede julekonfekt :) Vi havde ikke lige nået at lave konfekt, så bedre sent end aldrig.

Jeg har haft en skøn, hyggelig familiejul uden dikkedare og heldig vi jeg også sendt Daniel afsted ned til jul hos hans forældre på Fyn juleaftensmorgen :) Vi havde godt nok lige lidt sved på panden over vejret, men det gik heldigvis alt sammen. Han har også gaver med hjem til mig fra hans familie :D

Er der forresten nogen der har et godt forslag til vinterstøvler til 500kr? Mine nike støvler er godt nok ved at være for kolde nu, så jeg må hellere få købt nogen. Ingen hæl, ikke for langskaftede eller klodsede ;) de må godt være lidt pæne. Så pæne som vinter støvler nu kan være.

Resten af min aften skal bruges på en rundtur i blogland og ellers på sofaen under et tæppe, med en lille hund på maven og en god film :)

torsdag den 16. december 2010

De dejligste gaver :)

Mig og min søster er endnu ikke blevet for gamle til at få adventsgave ;) Jeg tror heller ikke helt at min mor kan lade være med at købe til os. Hun siger altid at det ikke er noget særligt, men alligevel er det de fineste ting vi får. Et juletæppe og en halskæde holder og kagespade fra Lene Bjerre er nu dejligt at få :)

Jeg har blandt andet også fået de her små kage lysestager + en pakke lys og dem er jeg bare så glad for, de er så hyggelige. Jeg havde dog en lille ups'er med den ene, da metaldimsen der holder lyset ikke var limet ordentligt i og jeg ville lime den fast med sekundlim... Der gik måske et ordentligt hul på tuben og den ene hånd blev dækket et størknet lim, men det siger vi ikke til nogen ;) godt jeg nåede at få fingrene fra hinanden inden det størknede! Sådan noget sekundlim kan forresten opløses med acetone på vatrodeller og en frygtelig masse skrubben.. Så ved i det :)

Det er som om at min julestemning kom i oktober og brændte lidt ud da vi begyndte at tale om bachelor, men lige p.t. arbejde jeg hårdt på at få den tilbage :) lige nu køre Julejukebox for fuld skrald (med den der dumme sang om mus i mælk), jeg har et lille tæppe over benene og der er tændt stearinlys. De sidste gaver er heldigvis købt og mangler kun indpakningen. Det er jeg jo toptunet til lige nu pga. julegaveræset i butikken :) Sidste weekend pakkede jeg julegaver ind non-stop fra 10-17, med undtagelse af en gang middagsmad kl 14.30. Strygebræt, vasketøjskurve, you name it ;)

Det hjalp også gevaldigt at være sammen med yndlingstøserne fra madklubben i går. Den stod på julehygge med div. juleslik, julefilm, kalenderlys og gaver. Vi er jo fire og havde hver i sær fået ansvaret for at købe en fælles julegave til en af de andre og vi kan jo ikke vente til juleaften med at åbne :) det er sjovere at se folks reaktion når de åbner. Der blev giver en George Jensen Bloom skål, kaffekværn fra Bodum, Jullerup Færgeby, Forelsket i det søde liv af Mette Blomsterberg og et sæt små bøtter + et sæt store fra Rice. Ikke tossede gaver hvis jeg selv skal sige det, der er ikke en af tingene jeg ikke selv ville blive glad for :) Nu skal i se hvad jeg fik:

Prøv lige at se den fine indpakning :) allerede der var jeg solgt!

Det er den mest fantastiske og uventede gave jeg nogensinde har fået :) der har de godt nok ramt plet! Jeg har fulgt med hos Bakerella sidden starten og jeg elsker hendes cakepops. Jeg vil så gerne have hendes hendes bog og nu har jeg fået den :D Bogen var det første jeg trak op af posen, og jeg var ved at sprænge af begejstring. Da jeg så trak to poser "candy melts" og en pose slikkepindepinde fra Wilton op, var jeg helt over det! Jeg glæder mig til at bruge det!

800 g hvide candy melts til at overtrække cakepops med :) Så kan jeg også bruge alle mine pastafarver.


Bogen et fyldt med flotte farver, skønne billeder, lidt opskrifter og gode tips :)

Cute! de skal helt bestemt prøves :)

En af yndlingstøserne havde endda lavet nogle cakeballs ala bakerelle til os i går aftes. De var lavet af red velvet cake og smagte fantastisk!

Jeg vil arbejde videre med at frembringe julestemning, men den der sne må nu godt holde sig væk for min skyld ;) det gør det hele meget lettere.

fredag den 10. december 2010

Madklub i december

Jeg troede at jeg fik lidt mere tid efter at jeg var færdig i praktik og kom på skolebænken igen.. måske en lille mulighed for daske lidt ;) Skolen har lidt andre planer og vi er så småt startet på bachelor nu her. Det er meget overvældende pludselig at skulle være ansvarlig (hvor det faktisk betyder noget) og overveje hvilket forskningsområde vi vil kaste os ud i. Jeg er på vej til at blive voksen og ansvarlig :p ad!

I sidste uge mødtes vi i madklubben igen :) Den her gang var temaet noget i retningen af: Jul i andre lande/anderledes jul. Så der var lagt op til rimelig fri fortolkning. Kort tid inden var en af yndlingstøserne faldt og havde brækket armen to steder, så der blev lige byttet rundt på fordelingen i sidste øjeblik.

 Forretten var en spinat roulade med græskyoghurt og serrano skinke. Den blev serveret med blandet salat og hvidløgsdip til :) det var så godt! Det var vist noget man typisk fik 1. juledag et eller andet sted jeg ikke kan huske ;) men super lækkert det var det ihvertfald

 Til hovedret fik vi tortellini med skinkevendt  i en sauce af smør, parmesan og fløde. For at friske det lidt op blev der ogse serveret ruccola og tomater til. Jeg elsker pastaretter og den her sad lige i skabet :) den sauce var bare lækker og rigtig simpel at lave. Det er en ret fra en region i Italien, der typsik bliver lavet i juledagene.

Mit bidrag var desserten, der blev til en brunkage is med karamel på toppen :) jeg havde rigtig svært ved at finde på en juledessert fra et andet land, da der hverken måtte være nødder eller mandler i. Samtidig er juledesserterne og tit lidt ala et sødt frugtbrød. Isen blev hjemmekomponeret og rigtig god!

Brunkage is (5 ramekiner)
- 4 past. æggeblommer
- 150 g. rørsukker
- 1 tsk stødt kanel med lidt top
- 1 tsk stødt ingefær med lidt top.
- lidt over ½ tsk stødt nellike
- et drys vanille sukker
- 3 dl. psikefløde
- 1½ dl mælk

1. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt i 3-4 min til sukkeret er opløst.
2. pisk krydderier og vanille i, og herefter mælk og fløde i.
3. Frys på ismaskine til den er næsten færdig, put over i 5 ramekiner/små skåle og dæk med husholdningsfilm.
4. tages ud 10 min før de skal spises og dryses med karamel.

Karamel:
1 dl. sukker smeltes på en pande og hældes til afkøling på bagepapir. Hak den størknede karamel og opbevar i en tætsluttende bøtte ind til servering.
Du kan også putte hakkede nødder i karamellen.

Note: Jeg blev rigtig positivt overrasket over isen, men nu elsker jeg også brunkager med et stort glas koldt mælk til :) Smagen er mild, blød og cremet men stadig med lidt bid fra krydderierne. Isen fylder meget rent smagsmæssigt og portionerne behøver derfor ikke være så store. Karamellen oen på gav en god dyb "brændt" smag og dejlit knas. Næste gang kunne jeg godt finde på at tilføje til finthakket, syltet appelsinskal :)

 Resten af aftenen gik med at drikke varm chokolade, hyggesnakke, julemusik og spille forskellige brætspil.

 Der blev gamet Coco Crazy :p

Og jeg fik faktisk samlet alle aberne! Vi fandt dog frem til at vi nok var blevet lidt for gamle til det spil :D Vi spillede også noget der vist hedder mulvarpe kompagniet.

Det er så hyggeligt med den madklub, det er jeg glad for vi fik sat i sving. Næste gang skal vi allesammen have en forskellig dessert med ;) en bagt, en frossen, en mousse og en med frugt. Jeg skal have den bagte med og har virkelig svært ved at vælge :) men jeg har noget i ærmet!

Jeg tror jeg vil hoppe under tæppet nu, prøve de Essie neglelakker jeg vandt hos Hittehønen og smutte rundt i blogland.

onsdag den 1. december 2010

Test af bagagevægt

Den anden ting jeg skal anmelde for coolstuff er en bagagevægt :) fancy huh!? Jeg er så elendig til at vurdere hvor meget skidt jeg slæber med på ferie og endnu værere til at bedømme hvor meget alle mine nye indkøb vejer ;) Jeg har længe villet købe en bagaevægt, så det er bare perfekt. Jeg glæder mig til at teste den når vi regner med at skulle på en varm ferie til februar!

Bagagevægten kommer i en lille papæske og det er ganske fint :) den skal ikke bruges igen og jeg regner bestemt ikke med at skulle have den med på ferien. Der fulgte batterier med, thumbs up! Selve vægten er i sort plast, med et lille der kan skubbes ud når man skal veje noget.
 f.eks. en Fie hund der frivilligt valgt at hjælpe mig med at teste og min mor der hjalp med at holde. Der sidder en rem i bunden af vægten, med et lille "klik" spænde, så du kan spænde den rundt om håndtage på din kuffert.

Billedet blev lidt rystet, sorry :) ud over et display med et über cool blåt lys, er der en knap hvor du kan vælge hvilken enhed du ønsker at få angivet vægten i, kilo el. pund. Den kan være op til 40 kg. Den er meget simpel at finde ud af :)

Det er et godt og meget anvendeligt produkt, der ikke fylder super meget i kufferten og kan anvendes af de fleste :)

mandag den 29. november 2010

Test af kagefigurer med bidemærker

Efter en veloverstået eksamen i fredags, fik jeg endelig tid og overskud til at få afprøvet de ting jeg teste for coolstuff :) I søndags var vi ude på gården hos min mor og far til æbleskiver, gløgg og julemad og du skal bestemt ikke spørge mig to gange om jeg vil bage ;)
Jeg valgte bl.a. at købe de her cookiecutters og i går havde jeg tid og lejlighed til en lille test af dem.

Kagefigurer med bidemærker
Mit første indtryk, da jeg åbnede pakken, var rigtig godt. Jeg kan godt lide at man i det her tilfælde kan se pruduktet igennem emballagen og at der er fine tegninger bagved for at illustrere hvordan man kunne dekorere småkagerne :) hvor søde er de små krummer ikke også, der hvor småkagemændene mangler deres legemsdele. cute!
De hedder også ABC cookies, som i Already Been Chewed :D Det er go' kagehumor

Jeg fulgte (næsten) den opskrift der stod på engelsk bag på pakken:
Fred´s famous ABC (already been chewed) cookies:
- 3½ cup mel
- 1½ tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt kanel (rigtig 1½ tsk)
- ½ tsk stødt nellike (egen tilføjelse)
- 1/4 tsk salt
- ½ cup sukker
- 1 æg
- 1 cup mørk sirup (jeg havde kun lys, men mørk ville vist være bedre)
- 1 tsk natron
- 1½ tsk varmt vand
- ½ cup koldt smør el. bagemargarine (der stod vegetable shortening)

1. Bland mel, krydderier og salt i en skål.
2. Pisk fedtstof let og luftigt sammen med sukkeret.
3. Pisk nu sirup og æg i.
4. opløs natron i det varme vand og pisk det i de våde ingredienser.
6. pisk de tørre ingredienser i lidt efter lidt og saml tilsidst dejen med hænderne.
7. Put dejen i en lufttæt bøtte og lad den stå i køleskabet min. 4 timer, gerne natten over.
8. Del dejen i to, strø mel på bordet og rul den ud i ca. 5 mm tykkelse . Det er lettere at at rulle ud i mindre portioner. gnid evt. mel på kagerullen.
9. udstik kagerne og bag dem i 10-12 min ved 175 grader. de skal stadig være let bløde i midten når du tager dem ud.
10. Lad afkøle og dekorer med royal icing el. alm. glasur.

De færdigbagte kager :) Jeg har udvalgt de pæneste, men jeg kunne godt tænke mig at tandmærkerne havde været noget tydeligere/dybere. På flere af dem kunne man ikke rigtig se det. Men super gode, det er de altså :) !!

Lemlæstede gingerbreadmen muhaha :D ganske fin kombination af halloween og jul hvis jeg selv skal sige det!

Toally headless gingerbreadman :) Jeg havde glemt mine tyller derhjemme så jeg blev nød til at improvisere med en frostpose

Lidt forskellige lemlæstede småkager :) nogen af dem græder endda, mens andre tager det ret pænt.
Alt i alt er jeg ret glade for udstikkerne :) bonus for at der er opskrift med. Det er lavet i god tyk kvalitet, der ikke lige går ud af form og kan tåle lidt af hvert. Dejen slipper også formene let og småkagerne smager rigtig godt :) Det eneste jeg lige kan sætte fingeren på, er at tandmærkerne godt kunne være lidt tydeligere/dybere.

Så hvis jeg gav juletræer, ville det være 4 ud af 5 juletræer for det her produkt. :)

Creme brulee aften med Bitten

For noget tid sidden havde jeg besøg af Bitten til Creme Brulee aften hjemme hos mig. Der er ikke nogen af os der har prøve at lave sådan en lille sag eller smagt en vanille creme brulee før, så der brugte vi eftermiddagen/aftenen på at kaste os ud i. Vi gik ud fra Annes opskrift, med lidt må ændringer:

- 4 almindelige æggeblommer (M)
- korn af 1 vanille stang
- 55 g. sukker
- 3 dl fløde
- 0,6 dl skummet mælk

1. Rør æggeblommer, vanillekorn og sukker sammen til sukkeret er opløs.
2. Rør fløde og mælk i.
3. Lad cremen hvile ved stue temperatur i ½ time
3. hæld cremen i 3-4 ramekiner og bag dem i vandbad ved 110 grader i 1 - 1½ time eller til de næsten har sat sig.
4. Afkøles helt i køleskabet og karameliseres med 1 tsk rørsukker pr. ramekin og en gasbrænder.

 Bitten har creme brulee skills!

Creme Brulee er topdollar og er godkendt af Bitten. Det eneste "problem" var at vanillekornene sank til bunden under bagningen. Det kan vist løses ved at opvarme cremen langsomt i en gryde til den begynder at tykne, men creme smagte super lækkert og det er rent kosmetisk :) Jeg er bestemt blevet creme brulee fan og de vil være super lækkert med lidt bær til eller citronskal i.

Som altid havde vi en virkelig hyggelig aften og vi grillede endda selvom der var lidt sne og meget meget koldt, men sådan en grillet hotdog med hjemmelavet brød er nu ikke så tosset endda ;)

Lige pt. har jeg sa mig god tilrette i sofaen med et lille tæppe over. På grund af sneen kan jeg ikke komme i praktik i Vrå i dag. Lidt træls nu det er min sidste uge, men nu også meget hyggeligt alligevel. ;) Så må jeg jo bare lade op på sofaen til madklub i aften. Temaet er jul i andre lande og de er min tur til at have dessert med. Hold op det har været svært at finde en dessert uden nødder og mandler men også samtidig er noget man har lyst til at spise og er nem at transportere. Men jeg har hittet på noget :)

I fredags bestod jeg forresten min eksamen i praktikken og mangler, hold nu fast, kun 1! som i 1 i alt og for evig på den her uddannelse. Jeg mangler min bachelor eksamen og så er jeg færdig til sommer. Det er lidt slræmmende at tænke på at det er så tæt på lige pludselig.. Så skal jeg ud i den virkelige verden ;)

søndag den 21. november 2010

hjælp en blogger :)

Som mange af jer nok allerede ved, deltager Nadia fra foodfanatic, der btw laver det mest fantastiske mad,  i en benhård konkurrence om at vinde et ophold på Ballymaloe kokkeskolen i Irland. Hjælp Nadia med at få en stor drøm til at gå i opfyldelse og stem på hende lige her! Hjælp Nadia med at opfylde en drøm hun brænder for!

lørdag den 20. november 2010

Ork!

Nu skal jeg lige finde ud af hvordan jeg kommer på arbejde

tirsdag den 16. november 2010

julebelysning


Friis' store julelysekroner er bare så fine og kitchede :) åh jeg elsker julen!

mandag den 15. november 2010

CoolStuff

Hvis der er noget jeg har en svaghed for er det vist tingeltangel og gadgets :) gerne med et humoristisk twist!
Jeg er blevet "juletestblogger" hos CoolStuff. Jeg skal anmelde lidt fra deres julegavekategorier og har fået 200 kr at spendere inde på deres side.
Jeg har brugt de sidste 45 min derinde og været lidt i krise over at skulle vælge mellem så mange ting, jeg virkelig godt kunne tænke mig!


Var det noget med en Chokoladefontæne? helt seriøst, what's not to love?
eller en Puste abe til at tørre neglelak? og så er den her alternative boghylde virkelig fin :D jeg fandt alt sammen under "julegaver til hende".

Jeg endte med at vælge den her efter lang tids overvejelse (der er bare så mane sjove ting!):
En bagagevægt! Jeg mangler virkelig virkelig sådan en, da jeg ikke er fantastisk til det der med at besømme hvor meget jeg har smidt i min kuffert. Nu mangler jeg bare en ferie, så jeg kan teste den ;) Det er rigtig smart både at kunne veje håndbagage og kuffert af før turen til/fra rejsen.

I kategorien "julegaver til kæresten (kvinde) fandt jeg de her:

udstikkere til kager der er blevet bidt af :) de er bare så fine!

menmenmen jeg ville meget gerne have haft et glas Baconnaise men det er desværre udsolgt! øv! :(
Du kan selv ansøge om at blive juletestblogger for Coolstuff.dk lige her!

fredag den 12. november 2010

Madklub, Orange tema

I mandags var mødtes madklubben igen :) denne gang med orange tema. Sådan lidt løst og med mulighed for at fortolke ;) altså jeg stod bare for drikkevarer, så min tjans var ret nem :D

Aftenens værtinde havde endda bagt sugarcookies, dekoreret som appelsiner og de var simpelthen så gode!

Til forret fik vi en melon salat med orange peber, mango, rucula, tomat og lufttørret skinke :) en rigtig lækker forret der ikke er alt for tung, men fuld af farver og smag!

Hovedretten var svinekam med fersken og timian, fra en af Jamie Olivers kogebøger. Jeg mener at det er den der hedder, "Det er mere bar' mad". Vi omdøbte lidt retten til "Orange gris i godt selskab" ;) Her er den gnedet godt med en masse timiansmør og lommen der er skåret skråt ned i kødet er fyldt med timiansmør og ferskner.

Da der var ½ times tid tilbage, blev 1 kg små kartofler og dåseferskner i store tern krydret med salt og peber og smidt ned til grisen. Jeg glemte at tage billede af den færdige mad, men det var så lækkert! Jeg skal selv lave lidt af det samme til aften.


Jeg havde taget min yndlings sodavand, MezzoMix, med. Cola med lid appelsin i ;) Jeg blander stadig Fanta og cola hvis jeg kan slippe afsted med det. Desværre kan den kun fåes i tyskland :(

Mens vi slog mave blev jeg introduceret til Cluedo, der faktisk er helt sjovt når man først kommer igang (og kan finde ud af at lave et system!) Jeg indrømmer gerne at det nok ikke er min stærke side.

Den gode middag blev sluttet af med en lækker, lækker creme brulée med cointreau. Det er første gang jeg smagte creme brulée og jeg er fan! Nu mangler jeg bare at lave det selv, men jeg har vist en lille aftale med Bitten om at vi skal prøve det tirsdag :)
Det er rigtig hygeligt at have et tema til madklubben, det er sjovt at have lidt retningslinier og blive lidt udfordret. Næste gang er temaet "Jul i andre lande". Jeg skal have dessert med og jeg er spejlblank! jeg er (tror jeg) ikke så meget til fruitcake :D ideer modtages gerne

I morgen tager mig og yndlingstøserne til Tyskland for at shoppe lørdag i flensburg, overnatte på hotel og grænsehandle søndag. Roadtrip! det bliver så hyggeligt :)