Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 22. december 2013

Rustikke vaniljekranse med mandler

- Serveret i den fineste juleskål. Jeg fik sådan to i julegave af yndlingstøserne fra madklubben.

Jeg er ikke så god til klassiske småkager, men ingen jul uden hjemmebagte vaniljekranse! Det er noget helt andet end de blege købevarianter der er derude. Disse er fyldt med skønne ting som vanilje, mandler og smør - så bliver det vist ikke meget bedre. Det er i hvert fald de bedste vaniljekranse jeg nogensinde har smagt. Det er selvfølgelig Madam Mangors fra 1866 :)

Rustikke vaniljekranse med mandler
350 g mandler
2 stænger vanilje
500 g smør, stuetempereret
350 g sukker
2 æg
700 g mel

1. skrab kornene ud af vaniljestængerne og blend mandler, vaniljestænger og vaniljekorn helt fint. evt ad flere omgange.
2. Bland det til en ensartet dej sammen med resten af ingredienserne. Lad det hvile, pakket ind i husholdningsfilm, på køl i min 1 time. Jeg laver den altid dagen før.
3. Jeg brugte kødhakkeren med stjerneformet kageplade til min KitchenAid, men du kan også forme dem i hånden lige som Hanne K  og Klidmoster (der også stikker dem ud som fine stjernekranse!) :)
4. Bag vaniljekransene ved 180 grader i ca. 9-13 minutter til de er gyldne. Afkøl på rist.

Nu er der godt nok ikke længe til jul! Vi skal som tidligere nævnt være 14 personer og to hunde her i vores nye hus og det er min første gang som juleværtinde. Derfor brugte vi også dagen i går på at rydde op og i dag skal der så gøres rent. Gaverne er pakket ind, træet pyntet, maden købt, div. opgaver uddelegeret og efter i dag kan julen bare komme an :) I må alle sammen have nogle rigtig dejlige juledage med god mad og godt selskab!

Klidmoster og Hanne K

onsdag den 18. december 2013

Økogrisen i ovnen

Hvor meget gør du i økologi? Her komme ingen løftet pegefinger om hvad du burde og skulle, jeg er bare helt almindeligt nysgerrig.

Økologi er i de seneste år blevet mere og mere tilgængeligt for den helt almindelige forbruger. Hvor du tidligere skulle besøge en helsekost for de mest basale produkter, kan du i mange tilfælde bare tage en tur i din lokale "købmand". Selv den forstad jeg bor har virkelig godt udvalg af specielt kolonialprodukter, men økologisk kød kan faktisk være ret svært at finde. Måske er det den korte holdbar, der gør at butikskæderne skal turde satse på at få det det - jeg ved det ikke.

Jeg er ikke selv en økofanatiker, men jeg tager hatten af for dem der tager stillingen, har en holdning og gør nogen helhjertet. For mig er det vigtigt at der bliver skabt et fokus på at økologi ikke er enten-eller ala enten har du råd/overskud/omtanker eller så har du ikke. Det handler oftest om prioritering i hverdagen (og pengepungen) og at tage stilling til om du helst køber økomælk, økokød og/eller økogrønt er super godt. Jeg tror på at lidt også har ret :)


I sidste uge havde jeg madklubben på besøg til Juleklub som vi har døbt det. Jeg var nemlig blevet tilbudt en økokamsteg samt noget tilbehør til test og tænkte at det var en perfekte lejlighed. Sådan en mini juleaften med gaver og det hele!

En glad økologisk frilandsgris  

Det var en virkelig god kamsteg, skøøøn sauce og cremet rødkålssalat (pssst.. og så en gateau marcel til dessert!)

Jeg indrømmer gerne at jeg ikke er lige så god til at få købt økologisk svinekød som jeg gerne ville , men jeg prøver :) Det er trods alt levende væsner og deres vilkår det handler om.

Indlægget er sponsoreret i den forstand at jeg har fået tilsendt materialer til en økojulemiddag.

torsdag den 5. december 2013

Umahro´s juledadler med peanutbutter & citrus

Lige så længe jeg kan huske, har dadler været en del af julen i vores familie. Hos mormor og morfar stod der ved juletid altid en kurv med hele nødder og en æske med dadler lige ved siden af. Nyknækkede nødder og bløde, søde dadler er nogle af de bedste juleminder!

Urtekram har sammen Umahro Cadogan lavet nogle rigtig hyggelige og lækre opskrifter på juleknas og andre gode sager der høre julen til. Bl.a. disse søde fyldte dadler. Fokus er på rene økologiske råvarer uden sprøjtegift og tilsætningsstoffer. Lige så meget som jeg elsker traditioner, påskønner jeg også nytænkning ift. de råvarer vi "normalt" bruger. Det er spændende med nye ideer til at bruge julens krydderier og andre smagsindtryk på.

Disse fyldte dadler er ingen undtagelse. De smager utrolig godt med dadlens karameliserede sødme og peanutbutterens cremede nøddesmag. Opskriften kan også findes hos Urtekram sammen med andre øko-julerier.


Fyldte dadler med peanutbutter, kanel & citrusskal
1 dl smooth peanutbutter af god kvalitet - dvs. lavet på ristede peanuts og salt.
Fintrevet skal af en økologisk appelsin (el. citron- jeg kunne nemlig ikke lige finde en øko appelsin)
1-2 tsk stødt kanel
20-25 udstenede soltørrede dadler
finthakkede, usaltede pistacienødder

1. Rør peanutbutter med lidt kanel og smag til om du vil have mere i. Rør herefter citrusskal i.
2. Fyld i en sprøjtepose/frysepose, åben forsigtigt dadlen der er halvt skåret igennem og sprøjt peanutbutterfyldet i.
3. Anret på et smukt fad, drys med pæne pistacienødder og server strakt. De kan alternativt holde et døgnstid på køl. Du kan også prøve dig frem med rålakridspulver, vanilje og kakaopulver for andre smagsindtryk.

Det stormer godt nok mildest talt her omkring vores nye hus. byggeprojektørene fra nabohuset er væltet ind over vores hegn og vi har pludselig fået en havestol ekstra. Det værste er faktisk vores nye skur der er blevet revet op og blæst væk ned over en skrænt sammen med cykler, plæneklipper og maser af værktøj. Nu er der kun en helt bar plet! Vi skal selvfølgelig være taknemmelige over at Danmark slipper så let i forhold tilstorme osv. meeen derfor er det stadig godt gammeldags træls! Vi prøver at få det bedste ud af det med nybagte boller, varm kakao med flødeskum og selvfølgelig fyldte dadler :)

onsdag den 27. november 2013

Så er der nybagte brunkager!

Jeg er spændt som en fjeder og klar til jul! Jeg er godt igang med julegaverne, brunkagerne er bagt og fordejen til honningkagerne har snart hvilet i den obligatoriske måned. Der er lyskæder på mine små buske i krukker udenfor, kalenderlyset er fundet frem og jeg mangler bare lige at få bakset en adventsdekoration sammen med mine små Kähler juletræer.

Ja, julen er nær og jeg skal for første gang være "værtinde" juleaften. Og vi bliver 14 personer! Heldigvis har vi delt en masse af opgaverne ud :)

Den skønne skål var min oldemors og den skal fyldes med alverdens gode sager her til jul

Opskriften på brunkagerne er fra Blomsterbergs Jul fra 2012, der er en rigtig fin og stemningsfuld julebog. Jeg har lavet en enkelt ændring ift. sirup og sørg for at dine krydderier er rimelig friske :)

Brunkager
250 g smør
135 g lys sirup
250 g muscovadosukker
75 g syltet appelsinskal i små tern
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
35 g usaltede pistacienødder
140 g mandler
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand

1. Smelt smør, muscovadosukker og sirup sammen ved middelvarme til det er 70 grader. Tag af varmen og lad køle af i et par minutter
2. Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel med de syltede appelsintern, mandler og pistacienødder.
3. Rør potaske op med 1 spsk koldt vand i en kop og rør det i den lune sirupsmasse.
4. ælt sirupsmassen og melblandingen godt sammen, så alt melet er optaget i dejen.
5. Klip 2 strimler bagepapir der er 18 cm brede. Læg dem på tværs af hinanden i en firkantetform på 18x18cm. Alle indvendige sider skal være dækkede. Jeg brugte en firkantet kagedåse som form.
6. Pres dejen ud i formen, helt ud i hjørnerne. Lav en top af bagepair og pres dejen helt plan. Lad dejen køle af og sætte sig til næste dag.
7. Forvarm ovnen til 180 grader. tag dejen ud af formen og skær den i 4 stænger. Skær stængerne i tynde, men hele skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
8. Bages i 9-11 min. Hold øje med at mandlerne og nødderne ikke tager for meget farve. Køl af på rist og opbevar i tætsluttende bøtte.

Har du nogen julekagebageplaner?

tirsdag den 19. november 2013

Kirsebæris med mørk chokoladeganache

Har du smagt Fabbri amarena kirsebær før? Jeg havde ikke, så da jeg fik tilbudt at smage de fine blå og hvide krukker kunne jeg ikke andet end at sige ja tak. Det er et af de produkter der deler vandene ret meget og enten elsker du eller hader du dem.

Kirsebærene er mere faste end dem du finder i din traditionelle kirsebærsaauce og de er omgivet af en aromatisk sirup frem for frugtsauce.
Smagen er kraftigere, mere parfumeret samt har undertoner af mandler/marcipan og du bruger derfor ikke ret meget af gangen. Jeg smagte det faktisk på en omgang risalamande, men jeg brød mig ikke om det. Jeg synes at det er alt for voldsomt dertil, men det er selvfølgelig en smagssag. Jeg lavede det derfor til en lækker kraftig kirsebæris med med ganache.


Kirsebæris med Fabbri amarenakirsebær og ganache
1 dåse kondenseret mælk
90-100 g sirup fra Fabbri amarena kirsebær
90-100 g Fabbri amarena kirsebær
4 dl piskefløde
3,5 dl skummetmælk
et lille nip fint salt
evt. et lille dryp rød farve, da den har en lidt træls grålilla farve.

1. Rør  det meste af kirsebærsiruppen ud i den kondenserede mælk og rør derefter mælk, fløde og salt (og evt. farve) i. Smag til om der skal mere sirup i, da den godt kan blive ret kraftig. Smagen dæmpes en lille bitte smule ved indfrysning.
2. Kør det på ismaskinen. Jeg har en med kompressor og jeg tror den den fik ca. 40 min da det er en lidt stor portion.
3. Hak kirsebærrene fint og tilsæt dem til ismassen i ismaskinen når den begynder at tykne. ca. 15 min.
Lav ganachen imens.

Ganache
75 g piskefløde (gider du ikke købe ekstra fløde til ganachen kan du låne det fra ismassen og erstatte med tilsvarende ekstra mælk deri.
90 g mørk chokolade min 55 %

1. Jeg lavede det i mikroovnen. Bland hakket chokolade med fløde og varm det i mikroovnen 30 sek ad gangen med omrøring imellem hver gang. Ganachen skal være helt glat og homogen. Lad den afkøle og tykne let imens isen køre færdig. Ganachen skal kun have stuetemperatur når den skal blandes med isen.
2. Når isen er som fast softice fordeler du et lag på et par centimer i bunden af en afkølet bøtte. Tegn et bredt zigzag mønster med håndtaget på f.eks. en grydeske og hæld ganache i fordybning. Gentage indtil at du løber tør får både is og ganache :)
3. Sæt låg på og sæt i fryseren et par timer.

Andre anvendelsesmuligheder den "kirsebærsauce" kunne være:
- vendt i flødeskum
- på en cheesecake
- en smule af siruppen i sodastream eller danskvand
- rødkålssalat vendt med lidt sirup og bær
- langtidssimrede andelår i en sauce der er smagt til med Fabbri Amarena Kirsebær.
- Div. vildtsaucer og kødsaucer
- Gem et kirsebær i en cupcake eller vend dem i en pund-til-pund kage
- Dryp lidt sirup over græskyoghurt.

Har du smagt Fabbri Amarena Kirsebær og hvordan har du brugt det? :)

torsdag den 14. november 2013

Til middag hos MissMuffin

Min mad har ikke just været særlig spændende her på det sidste, da min ryg jo er lidt problematisk. Daniel gør virkelig et ihærdigt forsøg på at lave lækker mad til os, men nogle dage har vi bare taget lidt nemme løsninger. Derfor blev jeg super glad for at Sabina inviterede på god mad i hendes fine himmelblå hus.

 Rødbedefoccacia med feta

 Ruccolasalat med avocado, granatæble og græskarkerner.

 Kålsalt med æble og yoghurt dressing

 Lækker laks med sprød top, bestående af bl.a. krydderurter, citron og pinjekerner.

 Det hyggelige bord med alt den gode mad. Vi bliver altid forkælet med en masse godt.

Aftenens tallerken - ikke så skidt på en hverdagsaften! Det er desværre meget sjældent at vi får fisk herhjemme, da er "nogen" der tror at de ikke kan lide det. Jeg tror aldrig at jeg har fået bedre laks og jeg er sikker på at "nogen" godt kan lide det :)

En dejlig blondie med citron, mandler, hvid chokolade og hindbær. Dertil en god syrlig kærnemælksis og lakridssirup. Så blev vi godt nok også mætte og veltilpasse endnu engang. Der blev som altid talt og grint godt igennem. Opskrifterne komme garanteret snart på MissMuffin.

Kristine havde også sine flotte lille bog med :) den har vi ventet længe på at kunne kigge i.

mandag den 11. november 2013

Sleepy monday..

Det er godt nok en grå mandag i dag! Pixi har været med mine forældre og Fiehunden i sommerhus i weekenden og er derfor fuldstændig kvæstet. Det vildeste hun laver i dag er vist af skifte mellem sine to kurve og den store Fatboy i stuen.

Jeg er desværre blevet sygemeldt pga. at jeg muligvis har noget inflammation ved mine nerverødder i lænden. Jeg er derfor på en rigtig god pillecocktail x mange. Men men men, forhåbentlig er det noget der virker og jeg håber at jeg snart er helt på toppen igen snart. Det er både hårdt for maven og hovedet at være på så meget smertestillende. Jeg kan godt forstå at jeg ikke må køre bil på det!

Jeg tror bare at vi tager en heeelt rolig dag i dag :)

fredag den 8. november 2013

Chokoladeballade med Valrhona special orange og ristede spøgelser

Halloween er ved at være overstået desværre. Jeg ved at mange brokker sig over denne nye tradition vi danskere er begyndt at tage til os, men jeg synes at alt den uhygge er noget så hyggeligt. En anledning til at bage skræmmende og/eller ulækre kager, klæde sig ud og skære de fineste græskar. Desuden fejrede mig og Daniel at vi har været sammen i 10 år her den 31. Oktober :)

 Kan i huske dem her? Dem lavede jeg til Daniels fødselsdag (til kollegaerne) sidste år.

I madklubben fejrede vi også halloween på vores egen måde - lige som sidste år.

Forretten var små hjerner aka sprøde butterdejsbunde med laks, rejer og en skøn hjemmerørt dressing.

Søde Pernille lagde hjem til og sørgede for hovedretten. Bloody Mary hotdogs! nybagte bløde og svampede Pretzel rolls, hjemmelavet bloody mary ketchup med vodka og lækre hjemmelavede ristede løg. SÅ lækkert!

Jeg havde desserttjansen denne gang og jeg havde faktisk rigtig svært ved at bestemme mig for hvad jeg skulle lave. Det skulle også passe med at jeg skulle køre direkte fra arbejde og heller ikke for tidskrævende da jeg også skulle have lavet noget af Daniels fødselsdagskage. Jeg fandt lidt inspiration forskellige steder fra og kom frem til en spøgelseskage!

Chokoladeballaden er selvfølgelig Annes og spøgelserne er fra LemonSugar.

Chokoladeballade med Valrhona special orange og ristede spøgelser (kagen skal bages 1-2 dage før!)

200 g Valrhona Special Orange chokolade 57% (eller anden god chokolade)
200 g smør
250 g sukker
5 æg, pisket let samme
1 spsk mel
evt et lille nip fint salt

1. Lad smørret smelte i en gryde og tilsæt derefter den grofthakkede chokolade.
2. Rør rundt ind til at chokoladen er smeltet og tag gryden af varmen. Lad chokoaldemassen køle lidt af i 3-4 min.
3. Rør æggene i lidt ad gangen og vend til sidst salt og mel i.
4. Hæld dejen i en rund bageform på 22 cm foret med bagepapir.
5. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 22-25 min, kagen må godt føles lidt klæg og en smule ubagt. Lad kagen køle helt af, pak den lufttæt ind og opbevar gerne på køl.

Spøgelsesmarengs
4,5 æggehvider
225 g sukker
1/2 tsk cream of tartar (eller 1/2 tsk eddike)
lidt vanilje

1. Rør æggehvider, sukker og cream of tartar/eddike godt sammen med et piskeris, i en skål der kan tåle at komme over vandbad. Jeg brugte standartskålen til kitchenaiden.
2. Sæt skålen over vandbad uden at den røre vandet og rør konstant med piskeris ind til at massen er blevet lun og alt sukkeret er opløst. Gnid lidt af massen mellem fingrene for at checke.
3. Sæt skålen i røremaskinen igen eller brug din håndmixer. Pisk ind til at marengsen har stuetemperatur og den kan den danne bløde toppe når du trækker piskeriset op (ala spøgelsernes spids).
4. Fyld spøgelsesmarengsen i en sprøjtepose og sprøjt spøgelser ud på kagen, tidligst 1/2 time før servering. Jeg gav dem en tur med gasbrænderen og puttede derefter små sorte krymmelstjerner fra Tiger på som øjne. Alternativt kan du bruge en tandstik og sort pastafarve.

Note: En virkelig lækker kage, der også var helt fantastisk på 3. dagen. Den er fudgy og smelter på tungen. Det er selvfølgelig en tæt og tung kage så den rækker langt. Sidst men ikke mindst, så er kagen simpelthen så nem og hurtig at lave :)



søndag den 3. november 2013

Så blev Daniel 30!

- Og det gjorde næsten ikke ondt på ham, tror jeg!

Det er det første "tamtam" vi har holdt i vores dejlige nye hus og vi mangler derfor en del ting for at kunne holde fødselsdag med spisning for 16 personer. Vi har derfor lånt lidt hist og her. Lidt tallerkner, lidt ekstra bestik, bord og dug. Det løber jo alt sammen hvis man selv skal købe det og vi skal prioritere lidt da vi stadig mangler ting til huset. Altså sådan nogle kedelige ting som rive, sneskovl, vandkande, og dørriste ;)

16 sultne gæster betød selvfølgelig også en del madlavning da de var inviteret til kl 13 til forret, hovedret og dessert. Mit eget lille tema i jagten på inspiration var "kan det laves dagen før?". Det er stressende nok, selvom det er enorm hyggeligt, at have så mange gæster at skulle sørge godt for.
Mine valg faldt derfor på nemme, forholdsvis nemme retter de fleste kan lide :)

Forretten var ca 7 liter Karrysuppe med fersken - dog med stegt kylling i stedet for rejer og lidt peberfrugt, æble og gulerod i. Den blev serveret med creme fraiche og lunt brød til. Jeg er ikke så god til almindelig karrysuppe, men den her smager rigtig dejligt.

Det grønne indslag på det lillebitte "ta´selv bord" var en rissalat med røde linser og kirsebærvinaigrette. Den skal selvfølgelig sammensættes på dagen, men de indledende faser f.eks. koge og afkøle linser og ris kan snildt gøres dagen før.

Det blev også til et par rigtig lækre tærter, det blev lavet dagen før og opvarmet på dagen. Det er en tærtebund på ølandshvede med broccoli med bacon, mandler og parmesan.

 Fyldte, halve jalapenos med en cheddar flødeostblanding og viklet i bacon.

Det var det jeg valgte at servere :) selvfølgelig med mulighed for at fylde fadene godt op igen. Jeg havde også lavet en rigtig retro tunmousse, der altid er et hit. 

 Der blev selvfølgelig sørget for god ro og orden i køkkenet (og rene gulve!)

 Samt underholdning af gæsterne :)

Desserten - åh desserten! der skiftede jeg godt nok mening mange gange. Kan de nu lide det? Er det for meget? For lidt? og passer det overhovedet sammen? Igen var det ret vigtigt at det kunne laves dagen før. Desserten var en desserttallerken med en vanilje panna cotta med yoghurt og bær på toppen, brownie toppet med en chokoladecreme på flødeost. sidst et lakridskys og et kirsebærkys, der var det lidt sprødere indslag. Hvis gæsterne gik sultne hjem var det godt nok deres egen skyld ;)

Dessertsamlebånd! Browniestykkerne var lidt store, men man må jo gerne levne :)

Det var en utrolig dejlig dag med både Daniels og min familie, det alle var rigtig søde til at hjælpe til. Min kære "mand" fik også rigtig mange gaver som begge får stor glæde af her i huset. Bl.a.:

- En sort glastavle
- Højtryksrenser
- Dørrist
- Gavekort til Bauhaus og Starck (enormt mange voksenpoint lige der!)
- Mørtelbør

Opskrifterne jeg ikke har herinde i forvejen skal nok komme løbende :)

søndag den 27. oktober 2013

Æblecrumble med hindbær & kanel

I går blev Daniel 30! Det betød selvfølgelig fejring med familien, gaver og en masse hjemmelavet mad. Nu er jeg brugt, færdig, finito! Et indkæg med alt den gode mad (og dessert!) må komme en anden dag :)

Det var desværre ikke alle fra Daniels familie på Fyn der havde mulighed for at komme på besøg i går og vi havde derfor også fødselsdagsbesøg i søndags.Og selvfølgelig skal der var kage af en eller anden art!

Det blev til en lækker crumble med de gode æbler fra forældrenes gård, hindbær fra fryseren og lidt rare ting Urtekram har været så søde at sende mig. God timing! Valnødder, vaniljesukker, kanel og rørsukker passede helt perfekt til en efterårskage til fødselsdagkaffen.

Æblecrumble med hindbær & kanel (2 kager)

Fyld:
ca. 16 æbler, uden kernehus
1/2 dl vand
300 g. hindbær, gerne fra frost
1 spsk vaniljesukker
100 g sukker

1. Skær æblerne i tern og kog den møre med vand.
2. Fordel hindbær i to forme/fade på ca 20 cm med høj kant. Drys med sukker og kanel. Fordel herefter æblegrøden hen over.

Crumble:
300 g smør i tern
300 g mel
250 g sukker
220 g havregryn
100 g valnødder, hakket groft
1 1/2 spsk vaniljesukker
1 1/2 - 2 spsk kanel

1. Smulder alle ingredienserne grundigt sammen og fordel det over fyldet. Det skal lige helt ud til kanten.
2. Bag din æblecrumble ved 200 grader i 30-40 min. toppen skal være gylden og sprød.

En ikke særlig fotogen, men utrolig dejlig kage der varmer helt ind i sjælen og ned i tæerne på en kold dag. Selvfølgelig med creme fraiche til ;) Brug æbler, pære, ferskner, hindbær, brombær eller hvad du har lyst til i fyldet. Valnødderne kan selvfølgelig erstattes af andre nødder, men de smager nu så godt.

Urtekram er kommet med et par nye produkter og du har måske allerede set dem i diverse butikker. Nemlig økologsik krymmel med kun to ingredienser på listen. Det er små sprøde flager lavet på frugtsaft og majsstivelse. Det er ikke så kækt og farvestrålende som dit gennemsnitskrymmel, tilgengæld er der heller ikke diverse tilsætnings- og farvestoffer i :) Alle varianterne har en mild sødme og ganske let frugtsmag. De vil med garanti pynte på diverse lagkager og cupcakes!

 Den røde variant med granatæble. Den er nog knap så rød som den fremstår på billedet.

Den gule variant med ananas, der er den krymmel der smager mest af frugt. Jeg hilser altid nyt kagegrej og nye produkter velkommen i mit lille hjem, så jeg glæder mig til at prøve det af :)

onsdag den 23. oktober 2013

Pandekagekage med vaniljecreme, chokolademousse & cointreau


On popular demand! Her er den så! Den har været noget tid undervejs, da jeg har haft travlt med 117 andre ting :) Det er en rigtig lækker dessert og du kan lave den så fancy og så ufancy som du har lyst til. Jeg valgte en mellemting, da jeg pga af den øvrige menu ikke havde meget tid.

Pandekagekage med vaniljecreme, chokolademousse og cointreau

pandekager
300 g mel
2 spsk sukker
ca 4 spsk kakao, men prøv dig frem
2 tsk salt
5 dl sødmælk
2 dl mørk øl

1. Blad mel, sukker, kakao og salt.
2. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter øl.
3. Bag pandekagerne i en smule smeltet smør. Lad dem køle helt af.

Vaniljecreme
ca. 4 dl vaniljekagecreme (hjemmelavet eller købt)
2 1/2 dl piskefløde

1. Pisk fløden til skum og vend den sammen med cremen.

Kakaomousse
4 dl piskefløde
100 g sukker
2 1/2-3 spsk kakao
korn af 1 vaniljestang
3 spsk cointreau (eller efter smag)

1. Hæld alle ingredienerne i en skål og pisk det op til luftig skum.

125 g friske hindbær
cointreau

1. Læg en pandekage på et fad, pensel med cointreau, fordel noget kakaomousse derpå, læg endnu en pandekage ovenpå, pensel med cointreau, fordel noget vaniljecreme over, åben er friske hindbær op og fordel dem over cremen. fortsæt.

Lyset er jo desværre ved at være godt og grundig på vej retur, så billederne er blevet lidt trælse.
























Alle de fine pandekagelag :) Det er en  lidt rustik dessert men den er så god!



mandag den 21. oktober 2013

Hyggelig aften med Karoline koen

- Og en masse søde mennesker!

Jeg var nemlig inviteret ned en hyggelig aften i Karolines Køkken i Århus. Desværre måtte jeg køre ene mand her fra Aalborg, men som altid var det bestemt køreturen værd :)
Aftenens omdrejningspunkt var hvordan hverdagsmaden kan gøres spændende og hvordan du kan bruge hytteost i dine daglige måltider.

I Karolines Køkken, der jo reelt er det testkøkken hvor alle opskrifterne bliver gennemtestet, er det nogle rigtig dygtigt og kreative mennesker. Der blev sørget rigtig godt for os. Jeg var bl.a. ret vil med denne rygeostcreme med ærteskud og rodfrugtchips.

 Der blev også serveret sjove urtepotter med svampepesto og små gulerødder.

 Dertil en skøn frugtdrink med rom!

Vi blev delt i små gruppe med hver vores opskrift på en hovedret med hytteost. Derudover skulle to af grupperne lave en forret og to af grupperne lave en dessert til alle.
Som madblogger er det en ren fest at gå på opdagelse i Karolines Køkken! Det er så mange lækre råvarer og så mange muligheder at det kun kan blive sjovt.

 Den meget kreative og flotte bordpynt.

Efter halvanden times tid i køkkenet startede vi måltidet med en fantastisk græskarsupper og jeg kan helt klart sige at jeg ikke har fået bedre græskarsuppe før. Cremet med en godt afbalanceret sødme og et spicy bid. Den smagte skønt med kølig hytteost i midten!

 anden forret var en indisk inspireret muslingesuppe med grønt

 Som bonusforret var der også en lækker frosk tunsalat med avocado

Jeg var med til at lave cremet nordisk bygotto, der desværre mistede sin fine farve da vi var nødt til at holde den varm. Men! Dejligt smagte den altså :)

 Pizza med hytteost og kartofler :)

 Svampepie med hytteost - nemt og lækket!

Æbletrifli med ingefær og nøddeknas, var den ene af desserterne

Sidste, men ikke mindst, den dessert jeg lavede sammen med min køkkenmakker. Skyrcreme med citron og vanilje på en bund af sprøde fuldkornskiks og med med æblekompot på toppen! Cremen smager også noget så skønt med blendet hytteost i stedet for skyr.

Det var en meget mæt og glad Line der kørte hjemad mod Aalborg igen :) Det var en utrolig inspirerende aften -  og ja, vi danskere burde nok være bedre til at tænke ud af boksen ift. madlavning og den mad vi laver i hverdagen. Jeg gør i hvert fald mit bedste for at opsøge inspiration, variere vores mad og prøve nye spændende produkter af. Og så er jeg altså tilmeldt Karolines Madplan! Så kommer inspirationen til mig en gang om ugen uden at jeg skal gøre den store indsats :)