Jeg
elsker elsker elsker kager der er baseret på fromage og/eller mousse -
ja bare fromage og mousse generelt. De kan være en smule mere
omstændige end så mange andre desserter, men jeg synes bestemt at det er
arbejdet værd!
Og så er der hele diskussionen om hvornår noget er fromage og hvornår det er en mousse.
Rent teknisk, som jeg har forstået det, så indeholder fromage
æggehvider, fløde og husblas imens mousse indeholder fløde og husblas.
Så kagen her er lavet med en mousse, men jeg synes dog mere at den har
den skønne, sprøde tekstur ala fromage.
Serveringen skulle gå lidt hurtigt og finishen blev derfor ikke så god, men dejligt smagte den. Gæsterne frem for alt, ikke :)
Hoveddelen af kagen har jeg lånt inspiration til her
Brombærkage med rålakrids, hvid chokoladecreme og marcipanbunde
Chokoladebunde med marcipan
150 g marcipan
75 g flormelis
2 æg
25 g mel
15 g kakao
80 g æggehvide
40 g flormelis
1. Ælt marcipanen godt sammen med 75 g flormelis.
2. Rør æggene i et ad gangen, sigt mel samt kakao ned i dejen og vend det dert.
3. pisk æggehvider og 40 g. flormelis til marenges i 4-5 min og vend det forsigtig i dejen. Dejen skal være luftig og ensartet.
4.
Tegn en cirkel på 20 cm og 15 cm på et stykke bagepapir der passer til
bagepladen og læg det på pladen med den tegnede side nedad.
5. Fordel dejen på de to cirkler, den vil flyde lidt ud over kanterne.
6. Bundene bages ved 200 grader i 10-12 min. Lad bundene køle helt af på bagepapiret på rist.
Chokoladecreme
225 g hvid chokolade, finthakket
25 g glucosesirup
1,5 dl fløde
50 g blødt smør, i små klumper
et lille bitte drys salt
saft og fintrevet skal af 1 lime
1.
Bring glucosesirup og fløde til kogepunktet og tilsæt et til den
hækkede chokolade i små portioner. Rør rundt imens, så du får en
ensartet masse.
2. Rør smøren deri og rør massen ensartet igen. Rør salt, limesaft og limeskal deri.
3. Sæt skålen med cremen i fryseren ind til at den har en kosistens ala nutella.
Brombærmousse
6 blade husblas
2 vaniljestænger, både korn og stang
375 g brombær
100 g flormelis
1 tsk lakridspulver
saften af 1 1/2 - 2 lime
4,5 dl fløde
1. Udblød husblassen i koldt vand i ca 15 min.
2. Bring brombær, vaniljekorn, vaniljestang, flormelis og rålakrids i kog og lad det simre i 5-6 min.
3.
Sigt brombærkompotten over i en ren skål uden at trykke for meget på
det. Vend gerne rund i det nogle gange. Lad saften køle af til 35 gradet
og rør husblassen ud deri.
4. Pisk fløden til luftigt skum og
pisk 1/4 af flødeskummet i saften, Vend herefter resten af flødeskummen
i. Det skal være hels ensartet.
Sådan samles den
Friske bær
Rålakrids
flødeskum
1.
Justér en bagering så den er 20 cm i diameter, foer den med en strimmel
konditorplast og spænd den omring den største kagebund på
serveringsfadet.
2. Smør den afkølede chokoladecreme ud i et
jævnt lag på kagebunden, drys med tsk rålakrids, hold det et par
centimeter fra kanten.
3. Placer den mindste af kagebundene midt på cremen og giv den et ganske let tryk. Bare så den lige sætter sig på cremen.
3.
Fordel brombærmoussen i formen og vær omhyggelig med at der ikke kommer
luftlommer. Jævn godt ud på toppen og bank evt. forsigtigt
serveringsfadet et par gange i bordet.
4. Sæt på køl i min 4 timer
5. Pynt med flødeskum, bær, rålakrids eller hvad du kan lide.
Åh
jeg havde satset på lidt solskin her i weekenden, Så jeg kan få lidt sol i ansigtet. Istedet forudser jeg at jeg bliver nødt til
at bage et par rugbrød, måske lidt cookies, pitabrød også eller krybe
sammen under et tæppe i sofaen med en god krimi. Det kan jeg jo blive
nødt til ;)
Glædelig grå søndag derude :)