Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 30. april 2014

Lazy greek chicken

- Eller doven græsk kylling om du vil! Det passer da meget godt til en, åbenbart, temmelig doven blogger!
Jeg har stadig lidt tekniske problemer, så billedet er taget med min telefon. Og ja - Det ligner temmelig meget et billede fra en ussel kogebog der er ældre end mig selv. Men det er nemt og det smager rigtig skønt. Opskriften er fra Rachel Ray.

Lazy greek chicken
et skvæt olivenolie
2 forårsløg
4 fed hvidløg, finthakket
400 g spinat fra frost (optøes)
salt, peber, et lille drys muskatnød
150 g fetaost i tern (eller hvad du synes)
3 spsk smør
2,5-3 dl panko
2 tsk tørret oregano
4 stk kyllingebryst

1. Tilbered forårsløg og 2/3 hvidløg i olivenolien ved middel varme i 3-4 min. Tag af varmen og hæld i en skål
2. Klem det meste vand ud af spinaten og kom den på den varme pande sammen med salt, peber og muskatnød. Lad det simre i 3-4 min med omrøring. Tag af panden og kom det i fadet du vil servere i, sammen med løg og hvidløg. Fordel fetaen herover.
3. Bank kyllingen let flad og brun den hurtigt af i lidt olie på panden. Læg det oven på spinatblandingen i fadet.
4. Smelt smør på panden og tag panden af varmen. Rør sammen med panko, oregano og det sidste hakkede hvidløg. Fordel i fadet.
5. Bages midt i ovnen ved 220 g i ca. 20-25 min.

Vi fik frisk pasta dertil :)

søndag den 6. april 2014

Brombærkage med rålakrids, hvid chokoladecreme og marcipanbunde

Jeg elsker elsker elsker kager der er baseret på fromage og/eller mousse - ja bare fromage og mousse  generelt. De kan være en smule mere omstændige end så mange andre desserter, men jeg synes bestemt at det er arbejdet værd!

Og så er der hele diskussionen om hvornår noget er fromage og hvornår det er en mousse.  Rent teknisk, som jeg har forstået det, så indeholder fromage æggehvider, fløde og husblas imens mousse indeholder fløde og husblas. Så kagen her er lavet med en mousse, men jeg synes dog mere at den har den skønne, sprøde tekstur ala fromage.

Serveringen skulle gå lidt hurtigt og finishen blev derfor ikke så god, men dejligt smagte den. Gæsterne frem for alt, ikke :)

Hoveddelen af kagen har jeg lånt inspiration til her

Brombærkage med rålakrids, hvid chokoladecreme og marcipanbunde

Chokoladebunde med marcipan
150 g marcipan
75 g flormelis
2 æg
25 g mel
15 g kakao
80 g æggehvide
40 g flormelis

1. Ælt marcipanen godt sammen med 75 g flormelis.
2. Rør æggene i et ad gangen, sigt mel samt kakao ned i dejen og vend det dert.
3. pisk æggehvider og 40 g. flormelis til marenges i 4-5 min og vend det forsigtig i dejen. Dejen skal være luftig og ensartet.
4. Tegn en cirkel på 20 cm og 15 cm på et stykke bagepapir der passer til bagepladen og læg det på pladen med den tegnede side nedad.
5. Fordel dejen på de to cirkler, den vil flyde lidt ud over kanterne.
6. Bundene bages ved 200 grader i 10-12 min. Lad bundene køle helt af på bagepapiret på rist.

Chokoladecreme
225 g hvid chokolade, finthakket
25 g glucosesirup
1,5 dl fløde
50 g blødt smør, i små klumper
et lille bitte drys salt
saft og fintrevet skal af 1 lime

1. Bring glucosesirup og fløde til kogepunktet og tilsæt et til den hækkede chokolade i små portioner. Rør rundt imens, så du får en ensartet masse.
2. Rør smøren deri og rør massen ensartet igen. Rør salt, limesaft og limeskal deri.
3. Sæt skålen med cremen i fryseren ind til at den har en kosistens ala nutella.

Brombærmousse
6 blade husblas
2 vaniljestænger, både korn og stang
375 g brombær
100 g flormelis
1 tsk lakridspulver
saften af 1 1/2 - 2 lime
4,5 dl fløde

1. Udblød husblassen i koldt vand i ca 15 min.
2.  Bring brombær, vaniljekorn, vaniljestang, flormelis og rålakrids i kog og lad det simre i 5-6 min.
3. Sigt brombærkompotten over i en ren skål uden at trykke for meget på det. Vend gerne rund i det nogle gange. Lad saften køle af til 35 gradet og rør husblassen ud deri.
4. Pisk fløden til luftigt skum og pisk 1/4 af flødeskummet i saften, Vend herefter resten af flødeskummen i. Det skal være hels ensartet.

Sådan samles den
Friske bær
Rålakrids
flødeskum


1. Justér en bagering så den er 20 cm i diameter, foer den med en strimmel konditorplast og spænd den omring den største kagebund på serveringsfadet.
2.  Smør den afkølede chokoladecreme ud i et jævnt lag på kagebunden, drys med tsk rålakrids, hold det et par centimeter fra kanten.
3. Placer den mindste af kagebundene midt på cremen og giv den et ganske let tryk. Bare så den lige sætter sig på cremen.
3. Fordel brombærmoussen i formen og vær omhyggelig med at der ikke kommer luftlommer.  Jævn godt ud på toppen og bank evt. forsigtigt serveringsfadet et par gange i bordet.
4. Sæt på køl i min 4 timer
5. Pynt med flødeskum, bær, rålakrids eller hvad du kan lide.


Åh jeg havde satset på lidt solskin her i weekenden, Så jeg kan få lidt sol i ansigtet. Istedet forudser jeg at jeg bliver nødt til at bage et par rugbrød, måske lidt cookies, pitabrød også eller krybe sammen under et tæppe i sofaen med en god krimi. Det kan jeg jo blive nødt til ;)

Glædelig grå søndag derude :)

tirsdag den 1. april 2014

FoodExpo 2014

It's alive! Jeg tror endelig at jeg har løst problemet med min computer versus kamera og jeg håber at der nu kan komme lidt gang i bloggeriet igen.

For, efterhånden, et par uger siden drog tog jeg sammen med CamillaKristineSabina og Bitten til FoodExpo 2014 i Herning. Vi var dernede 8.45, så skal vi ikke bare sige at vi var tidligt oppe på sådan fredelig søndag. Selvom det det var tidligt gik snakken som altid lystigt og tilværelsen blev lige vendt en gang eller tre.



Det var med stor glæde og iver at vi trådte ind i messecenteret. Vi var spændte på hvilke nyt produkter vi kunne stifte bekendskab med og om de gode "gamle" lækre produkter mon også ville være her i år.

En af de første stande vi stødte på var rare Banana Joe og allerede på forhånd var jeg meget begejstret. Jeg har virkelig en svaghed for lidt, ved første øjekast, specielle og anderledes produkter. Det er simpelthen tynde, sprøde bananchips lavet på hom thong bananer, i varianterne havsalt,  sriracha chili og custard. Ikke at forveksle med tørrede bananskiver. Jeg er fan og jeg fik endda tiltusket mig en lille pose, så Daniel og min søster kunne smage.

De smager super godt! Den med havsalt er favoritten og derefter den med chili. Nu er jeg også lidt af en saltgris, så jeg kunne måske godt tænke mig et lille ekstra drys salt derpå.
De skulle meget gerne begynde at komme i butikkerne i løbet af et par måneder.

- Banana Joe's fine stand (facebook) - Jeg glæder mig til at se dem i butikkerne.
- Lækre marmelader og saucer fra Holm by Karlsen - Jeg kunne specielt godt lide jordbærmarmeladen med lakrids og peber.

- Nybro Frugtplantages bød på rigtig lækker most fra Mesinge på Fyn. Det er en "gammel" favorit fra sidste foodexpo. Deres æblemost henholdsvis Kirsebær og jordbær vil gøre sig rigtig godt imens man sidder i en lun solstråle.

- En anden gammel kending er saft og sirupper fra Vibegaard i den pæneste emballage. Her er favoritterne nok solbær- og stikkelsbær sirupperne og selvfølgelig alle deres saftvarianter.


I vores lille gruppe er vi vilde med fin, dekorativ emballage og vi stod derfor også et godt stykke tid og smagte på de forskellige varianter hos San Pellegrino. Jeg er stor fan af limonata varianter og den fine emballage med beskyttende låg.

Friske grøntsager i bunkevis!

Der var fine små "cupcakes" i chokolade og lækker callebaut chokolade i mange former

Vi talte om at det virkede til at der i år var gjort særligt meget ud af de forskellige stande og udstillinger. Mange af dem forstod virkelig at skabe en atmosfære og stemning, der understøttede deres produkt.

Vi smagte en utrolig lækker chokolademælk lavet på kokos - koko dairy free, men uden smag derfra og vi var meget begejstrede over de nye chokoladeskaller til flødeboller fra Odense Marcipan.

Men mest af alt var vi ved at dåne over det smukke bestik i bl.a. guld- og kobberlook!

Vi var også en tur forbi Øllinggaard Mejeri's stand. De har virkelig den lækreste koldskål samt chokolademælk og jeg må nok indrømme at der faktisk står en af hver i mit kølekskab lige nu. Her omkring Aalborg kan de bl.a. købes i Kvickly og Føtex (den er faktisk på tilbud i Bilka til 16kr lige nu).

Jeg elsker alt hvad Selleberg laver og vi var selvfølgelig også der forbi :) Mon ikke jeg også snart skal ned og besøge dem igen på fyn.