I mandags havde jeg æren af at besøge Bitten til hygge og bagning :) Jeg havde medbragt det glas Fluff jeg købte i tyskland for noget tid siden. Som Bitten så smukt beskriver det er Fluff vist madlavningens gaffa tape :D ifølge deres hjemmeside er der vist næsten ikke den ting du ikke kan lave med det.
Ananascupcakes (8 stk)
- 2 skiver ananas på dåse i egen saft
- 85 g blødgjort smør eller plantemargarine til bagning
- 85 g sukker
- 1 stort æg, pisket let sammen
- 85 g mel
- 3/4 tsk bagepulver
- 1 spsk saft fra ananasdåsen
Forvarm ovnen til 180 grader. Anbring 12 papirbageforme i en linse- eller muffinform, eller sæt 12 dobbelte papirforme på en bageplade.
Hak ananasskiverne fint. Kom smør og sukker i en skål og pisk, til det er luftigt og cremet. Pisk ægget i lidt ad gangen. Tilsæt mel og bagepulver og vend det i blandingen ved hjælp af en stor metalske (...but why?!). Vend den hakkede ananas og ananassaften i. Fordel dejen i papirformene med en ske.
Bag kagerne i den forvarmede ovn i 20 minutter, eller til de er pænt hævede og gyldenbrune. Sæt dem til afkøling på en bagerist.
Opskrift fra Favoritter: Muffins & Kager (forlaget Parragon)
Note: De blev ret gode, men kunne nu godt have smagt lidt mere af ananas :)
Overhakket ananas, det kunne måske godt have været lidt grovere men jeg kom are så godt igang :)
Mens cupcakesne (?) var i ovnen drillede jeg Tabitha, der faktisk var en ret god fotomodel. Hun gad nemlig ikke flytte sig ret meget :D
Da Bitten så Tabithas samarbejdsvilje, gik hun også i selvsving med sit kamera. Jeg tror Tabi elsker at vi er villige til at rode rundt på gulvet for at tage billeder af hende.
"I choose you!"
"Jeg ved jeg er lækker!"
Jeg fik lige den sidste posering med inden hun vendte ryggen til
Vi lavede koldskål på gefühl til aftenmad og smed for sjov en klat Fluff i. Det smagte faktisk helt godt :D
Fluff!
7-minute frosting
½ glas hvid Fluff
2 æggehvider, stuetemperatur
2½ dl sukker
1/4 tsk citronsaft
1 knsp salt
½ dl vand
1 tsk vanilleekstrakt
Mix alle ingredienser (undtagen vanille) i en skål over vandbad. Vandet må ikke koge.
Pisk massen over vandbad indtil du kan lave "bløde toppe" når du trække håndmixeren op.
Fjern skålen fra varmen og pisk indtil massen er blevet tyk og kan holde formen.
Pisk vanillen i og lad den lune frosting køle af.
Pynt :)
Vores færdige frosting (og meget af det!)
Tadaah, færdigpyntede cupcakes
yum-alicious
Altså vi havde måske lidt for meget frosting tilbage :D
Den udvalgte!
Bittens offer
Solnedgang over Bittens hjem
Jeg havde en rigtig hyggelig dag sammen med hende der Bitten og vi fik endda også spillet noget wii, set "de unge mødre" og diskuteret hvad vi ville gøre hvis byen blev angrebet af dinosauere! Jeg lovede Bitten at jeg nok skulle give hende et lift, da hun var ret bekymret over at skulle cykle med Tabithas transportkasse :D
Det er lidt skræmmende at tænke på at jeg allerede har haft ferie i 1 måned, det er bare gået stærk. Heldigvis har jeg 1 uge i midttyskland og en lille uge i London at se fremtil endnu :) er der noget specielt godt og/eller billigt jeg skal hamstre med hjem fra de to steder? altså udover at jeg skal jagte Fluff igen ;)
btw! så er det ved at være tid for den (desværre) sidste "til middag hos" blogmiddag, der denne gang er hos søde Nicholaine hvor Anja og Marie selvfølgelige også kommer :)
Nicholaine har varslet Hollands tema, så det er jeg meget spændt på :) Jeg aner ikke hvad Holland "kan", men vil frygtelig gerne dertil. Jeg glæder mig til at se blogtøserne igen :)