Jeg serverede sådan en rap lille sag da vi havde svigerfamilien fra Fyn, min mor, far, lillesøster og hendes kæreste på på besøg her i dag. De ankom allesammen til nybagte og kage kl 10 sharp :) Vi fejrede nemlig Daniels fødselsdag lidt på forskud.
Kagen er fra Hummingbird Bakery kagebogen og efter at jeg også så den hos Maj blev jeg temmelig meget nød til at bage den. Jeg lavede lidt ændringer her og der. Bl.a. med hindbærskummet, da jeg godt ville have det lidt fastere og knap så sjappet. Det er altså ret rart at kagen, undtagen sidste del af hindbærskummet, skal laves dagen før :)
Er du laktoseintolerant og kageglad, kan du med fordel læse Line Engel Nørbys kommentar, så kan du tweake den så du også kan spise den!
Brownie
200 g. mørk chokolade
200 g. smør
250 g flormelis
3 æg
100 g hvedemel
1. Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad. Lad den afkøle imens du fortsætter.
2. Pisk smør og sukker godt og luftigt.
3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
4. Rør melet i lidt efter lidt til dejen er ensartet.
5. Rør tilsidst den smeltede chokolade i.
6. Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm.
Cheesecake
400 g. flødeost (ikke light!)
150 g. flormelis
½ tsk vanilleekstrakt men meget meget gerne kornene af 1 vanillestang
2 æg
1. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed.
2. Pisk æggene i et ad gangen med piskeris ved håndkraft og pisk godt efter hvert æg.
3. Massen skal være helt ensartet men pas på ikke at overpiske så osten skiller.
4. Smør osteblandingen oven på brownie dejen og fordel den så den ligger helt glat.
5. Bag kagen ved 170 grader i 45-55 min. Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt. dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.
6. Lag kagen afkøle helt, pak kagen og springformen ind i vitawrap og sæt den på køl til dagen efter. Det bliver den kun bedre af :)
Hindbærskum
200 g. hindbær fra frost, optøede
100 g. sukker
3 blade husblas
4 dl piskefløde
1. Kog hindbær op i en lille gryde sammen med sukkeret og blend herefter til en ensartet masse.
2. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min, knug den for vand og rør den ud i den varme hindbær sauce.
3. Lad hindbærsaucen afkøle til dagen efter.
På dagen
4. Hæld den kolde hindbærsauce og fløden i en røreskål og pisk det hele til skum. (alternativt pisk fløden til skum. Rør godt rundt i hindbærsaucen og vend den sammen med fløden)
5. Fordel skummet på kagen og pynt den som du nu synes :) Jeg brugte skønne friske hindbær. Det skal man altså næsten, for det var så lækkert! Jeg brugte også smeltet chokolade. Stil gerne kagen på køl 1 time eller 2 inden servering.
Note: Jeg elsker brownie, jeg elsker cheesecake og jeg elsker hindbær! bum! Kagen er uforskammet lækker, ret nem at gå til og har wow effekt :) Folk var virkelig glade for den. Jeg kunne godt finde på at putte lidt hakkede valnødder i browniedejen for at få lidt knas.
Browniedej - tjek!
Cheesecake - tjek!
En tur i ovnen - tjek!
Pyntet og klar til at blive spist!
Sådan ser et flot stykke af kagen ud :) er jeg den enester der synes at det ligner et dyr?
Det kan kun gå for langsomt med at få lavet den kage!
145 kommentarer:
FY FOR POKKER HVOR SER DEN DA BARE UBEHAGELIGT DEJLIG UD :-D
Liiige så mundvandet løber - tror min invitation gik tabt i posten ;-)
Jeg har med skam at melde, aldrig rigtig været til Cheesecake , men den her MÅ og SKAL prøves - ved først kommende lejliighed.
Den er da bare vanvittig lækker!
Sofie
Oh la la.....spiffy lille sag - min røv bliver bredere bare af at se på billedet :-D
Jeg synes den ligner en glad krokodille :-)
Og umanerlig lækker ser den ud, og flot pyntet - den ryger helt sikkert i links-listen!
Uhm, den ser god ud..
Har længe kigget på opskriften, men jeg er en smule bange for cheesecake, så jeg er aldrig kommet videre, haha..
Super flot kage, kan godt forstå dine gæster var imponerede!
Kh Sara
Helle: haha jeg tror også den invitation er postens skyld ;) jeg invitere gerne på kage.
Madpaverne: åhr den er god :)den er ikke super cheesecake agtigt, så jeg tror bestemt du kan lide den.
Malou: Jeg tror du rammer plet lige der ;)mums!
Heidi: det var også det jeg tænkte ;) det er godt det er en glad en i det mindste. tak skal du have :)
Missmuffin: Du skal ikke være bange :) cheesecake er din ven! den her slår dog lidt hårdt ;P
Sara: tak skal du have :)den er både flot og smager skønt!
Mmmm... og hvor er den smuk!
Ja, den ser faktisk ud, som om den smiler listigt på det sidste billede :-D
Hihi, jeg har tænkt på den kage siden jeg købte kogebogen for nyligt - den ser bare FOR lækker ud :o) Nu mangler jeg bare en anledning til at lave den, for det er nok ikke nogen god idé at lave den blot til mig og husbonden :o)
Hold da op, sikke en smuk kage :-)
Mange hilsner
Birthe
Haha, det ligner virkelig et dyr! :D
Men er du gal, hvor ser det også godt ud!
- Anne
Uhm.... Den ser bare god ud. Mundvandet løber ;-)
Nøj hvor ser den god ud, Line! Næste gang vil jeg gerne inviteres ;)
UHM Line! Som altid pirrer du alle sanserne med dine lækre billeder. Den skal prøves.
Uden tvivl den flotteste kage jeg set den her uge! :)
Piskeriset: Åhr tak :) det er en listig krokodille ;)
Camilla: den er nem at gå til, men kræver et par gæster til at spise den ;) den er super lækker
Birthe: tak :) den kombinere det bedste fra alle kagerne
Anne: haha ja ikke ;) et lækkert dyr!
Hanne: den var bare så god! den skal helt klart gentages
Anna: Det kan godt arrangeres ;) jeg må lave en ordentlig bradepandefuld
Helle: tusind tak :) jeg øver mig også med de billeder. Du må elt bestemt prøve den!
Linn: hold da op :D tak det var da ros der siger spar to.
Mums! Den må jeg forsøge at imponere svigerfamilien med når min kæreste har fødselsdag i næste weekend! Hvordan får man brownie-dejen til at forme sig efter springformen, altså op ad siderne på formen, så den jo nærmest ligner en tærtedej hvor ostecreme og hinbærskum er fyldet? (hvis man kigger på billedet af det stykke du har skåret ud) :-)
Christina: jeg tror godt du kan feje benene væk under dem ;) brownien klare det helt selv :) jeg lavede bare et helt glat lag og så laver den selv lidt en "skål" når den bages sammen med cheesecaken. held og lykke med den :)
Kaster mig ud i kagen i weekenden og har en påse blåbær på frost, tror du de kan erstatte hindbærerne?
Helle: det tror jeg sagtens :) de er godt nok lidt mere våde i det end hindbær, men jeg tror det bliver rigtig lækkert! god ide :)
Tak Line, Jeg vil give det en chance så og få tømt lidt ud i fryseren :)
Så er kagen lavet, spist og sikke en oplevelse. Tror det er den bedste kage jeg nogensinde har smagt Line :) Lavede den med blåbær og den var vildt god.. NAMMENAM! Sammenlignede din opskrift med Hummingbirds og din er da så meget nemmere at forstå og gå til. Så håber på flere "oversættelser" fra bogen på din blog. :)
Jeg kom også lige til at lave kagen til et møde. Den fik bare masser af ros. De begyndte at snakke om Blomsterberg... Det tager jeg som ros. Tak for opskriften... :-)
Jeg har lige lidt problemer med at få lov til at kommentere herinde :(
Helle: fantastisk! den er også virkelig lækker. Jeg bliver bestemt også nød til prøbe med blåbær! Dejligt at du kan lide "min opskrift".
Hanne: det er da komplimenter der vil noget ;) den smager også virkelig godt!
Du bliver nødt til snart at lave den igen. OG den der berry peach cobbler ting :) ammenam.
vi kan spise den engang mens drenge spiller badminton ;D
Fantastisk opskrift, så er i fuld gang i køkkenet :) Når du skriver 170 grader, er det så på alm. eller varmluft? :)
Jeg glæder mig til at smage den i morgen :)
Heidi Clara: Det er ganske alm :) glæd dig, den smager skønt!
Jeg har lige et spørgsmål til din dej. Jeg lavede kagen her i dag, og selve min dej var langt mere løbende/lind end den du har afbilledet. Har du gjort noget andet, skal der bruges mere mel, hvad størrelse er æggene?
Derudover en VOLDSOMT lovende opskrift, jeg kan slet ikke vente med at smage den i morgen ;)
Anonym: hmm jeg mener faktsk at dejen også var lidt mere lidt anden gange jeg lavede den. Jeg tror måske smørret var blødt anden gang :) æggene var vist medium. jeg håber at det hele går godt alligevel :) Den er virkelig lækker! ;)
Årh puhhh, kan lige se på din opskrift fra Mai, at der står flormelis, den "melede" konsistens flormielis har frem for alm. sukker kan have gjort det - Tusind tak for hurtig svar, jeg er sikker på kagen er lækker alligevel :)
Mvh. Maj-Britt
Hej :-)
Jeg har længe haft lyst til at lave din kage og skal nu lige prøvebage (og -smage ;-) for at se om det kunne være noget til en fest (kagebuffet). Jeg kunne tænke mig at høre hvor tidligt du har pyntet din kage med hindbærfløden og hvordan gør du når du har lavet chokoladegitter hele vejen rundt om kagen?
Tak for en dejlig blog :-)
Krull: Hej :) Det er vigtigt at prøvesmage ;) Det ovenpå har jeg nok lagt på et par timer i forvejen, gerne om morgenen samme dag. Jeg har beskrevet det lidt på vores facebook gruppe her :) http://m.facebook.com/home.php?sk=group_115149468593707&view=permalink&id=164529130322407&__user=799914872
Dejligt at du har lyst til at læse med :)
Tak for hjælpen. Jeg glæder mig til at sætte tænderne i den og er indtil videre meget glad for opskriften. Den er nem at have med at gøre, så hvis bare smagen følger med så er den helt sikkert at finde på buffeten til mine forældres guldbryllup :-)
Hilsen
Karin
Hvor er det bare en fantastisk blog du har.
Efter hindbærskummet er kommet på kagen, skal man så opbevare kagen i køleskabet til den skal spises? Eller er den bedre ved stuetemperatur?
Anonym: tak skal du have :) Jeg ville fx putte skummet på om formiddagen, lade det sætte sig i køleskabet indtil gærsterne skulle have den om eftermiddagen og lige tag den ud en halv time før servering, så ikke er iskold :)
hej
det er en super blog du har her:-)
jeg vil lave denne kage til min mormors fødselsdag her i weekenden, men jeg vil hører om det kan lad sig gøre at lave den i en muffins form? og hvor lang tid tror du de skal have hvis det bages som muffins?
Anonym: Undskyld det sene svar :) og tak for de søde ord. Det tror jeg godt det kan. måske de skal bages omkring 18-20 min? hold ihvertfald øje med dem :)
Uha, brownie og cheesecake i forening - så kan det ikke blive meget bedre! Den må jeg snart finde en undskyldning for at lave :)
Cathrine: Det bliver du da næsten nød til ;)
Jeg synes at opskriften lød så spændende, at jeg har forsøgt mig med den. Jeg har den i ovnen nu. Men mit cheesecakefyld blev temmelig flydende. Det forstår jeg ikke helt, fordi på dit billede er det rimelig fast. Jeg kan ikke forstå, hvad jeg har gjort galt. Jeg har pisket flødeosten med flormelis og vanille og derefter pisket æggene i et ovnen af gangen. Har du været ude for det?
Pisket æggene i et af gangen - undskyld, skrevet fra mobil
Anonym: Det er jeg da ked af at høre :( Jeg har efterhånden bagt en nogle gange, men jeg har ikke prøvet at det er helt flydende
Fantastisk opskrift - og let at følge - Tror jeg ;-)
Den står lige nu til afkøling, men jeg er meget i tvivl om hvorvidt den har fået bagetid nok... Jan det godt passe at bunden er meget(!) klæg? Jeg er jo klar over at en brownie-dej er meget fedtet, men er den også det her? kagen har ialt fået 60 - 65 minutter for jeg synes ikke den var helt færdig efter 45-55 min.
Pyha hvor jeg håber den ikke er ubagt... Det virker umiddelbart som om det er noget hen af en dessert-kage?
Anonym: Det håber jeg da :) Bunden er ret klæg, dog ikke flydende. Det er nemlig en dessertkage :) jeg håber at det gik som det skulle?
Ja, det gik rigtig fint. En fantastisk lækker kage - og det var en kæmpe succes.
Det er jo altid spændende når man prøver en ny opskrift og gæster skal være forsøgskaniner... ;-)
Har nu lavet denne kage 2 gange, og 3. gang bliver idag. Super super lækker! Mine gæster har været helt vilde hver gang
Anonym: Åhr det var skønt :) haha det er det gæster er til for!
Anonym: Hvor er det dejligt med din tilbagemelding og positive ord :) Mine gæster er også altid rigtig glade for den
Hej.
Smagte din kage i fredags, da en kollega havde lavet den til vores sommerferie fest. Hold da op. Nu vil jeg prøve i weekenden. Bare jeg er lige så heldig. Den er helt fantastisk.
anonym: Tak for din kommentar :) jeg er så glad for at du kan li' den. Jeg håber at den bliver lige så vellykket for dig!
Den ligner en krokodille :)
Tak for mailen med Chocolate Key Lime Pie, nu er den gemt godt og grundig.
Nina: ja ikke :D haha nu glemmer du den aldrig! Det er forresten et virkeligt skønt billede af din fine hund!
Hej. Har nu lavet den for anden gang og regner da med at få lige så meget ros som første gang.........
Har lavet denne lækre kage og den var fantastisk, vil gerne lave den til en fest mon jeg kan lave brownie og cheescake og så fryse det ned og på dagen lave hindbærskummet?
Mvh Anja
Anonym: Det tror jeg bestemt du gør :) den plejer at være populær!
Anonym: Tusintak for feedbacken :) og undskyld for det sene svar! Jeg tror jeg faktisk godt du kan. Bare den er 100% optøet før skummet kommer på. Meld endelig tilbage :)
Vil forsøge mig med denne smukke kage i dag - forvetningerne er høje med alle de fine kommentarer :)
Har bare lige et enkelt spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med. Blander du fløden og den færdige hindbærsauce og så pisker den - eller pisker du først fløden og så rører hindbærblandingen i?
Tusind tak for en rigtig fin blog :)
Kathrin: Jeg håber den vækker lykke :) Jeg pisker det sammen på en gang, da den kolde hindbær godt kan være lidt svær at få vendt i, men det er smag og behag. Jeg tror mest det er dovenskab ;)
Okay jeg forsøger også på den måde så :) Var bare lidt nervøs for at fløden ikke kunne piskes stiv når hindbærene var vendt i:)
Og tusind tak for det lynhurtige svar ;)
Først og fremmest: Tak for en dejlig blog :-)
Jeg er i gang med kagen nu (den er lige kommet i ovnen), men ligesom en anden oplevede, så blev min cheesecake-masse også HELT flydende.. :-/ Ved nogen evt. hvad der kan være gået galt?
Jeg håber det går alligevel.. Jeg har nemlig glædet mig til denne skønhed i længere tid.. :-)
/Julie
Julie: Tusind tak skal du have :) åh jeg håber det sætter sig :( hmmm brugte du meget store æg? eller måske overpisket ostemassen? Det er lige det eneste jeg kan tænke på :( Giv den noget ekstra tid :) jeg krydser fingre!
Tak for dit hurtige svar :-)
Jeg håber også! Mht ægge-str. så er det øko-æg str. M/L.. Men jeg tror måske du har fat i noget med det der om jeg har pisket osten for meget.. Jeg brugte stavblenderen :-/ Næste gang bliver det i hånden!! For hvis den ikke lykkes denne gang, så bliver jeg ved til den gør ;-)
Den har nu fået 1 time og er stadig flydende.. :-/ (måske jeg skulle lære at gå i gang med sådan noget tidligere på dagen ;-) )
Noget andet er at jeg havde MEGET cheesecake-masse.. Så den ligner slet ikke din..
Men men.. Jeg krydser fingre og håber på det bedste :-)
Julie - hvis du har brugt flødeost light, så er det sandsynligvis forklaringen. Det må man endelig ikke bruge til cheesecakes og cupcakes, da dejen/frostingen i så fald bliver helt flydende.
Piskeris: Det har jeg ikke :-) Det ved jeg godt man ikke skal :-) Men det må næsten være fordi jeg har pisket det for hårdt...
Den fik i alt 1 t. og 20 min. i ovnen hvor jeg til sidst også satte varmluft på.. Men jeg er stadig usikker på om brownie-delen har fået nok.. - Jeg må vist bare lige købe noget is i reserve, hvis jeg ikke synes den kan serveres :-)
Sådan er det jo når man satser og forsøger noget første gang :-)
Jeg vil da lige melde tilbage, nu hvor kagen er blevet spist af..
Den smagte fantastisk :-) Og tog i den grad kegler.
Min kæreste mener bestemt ikke at det er sidste gange jeg bør servere den, så alle bekymringer og trængsler til trods, så var den virkelig en succes :-)
kan man bruge andet end husblas ?
Julie: Dejligt :D haha godt at din kæreste også sagde god for den :) tusind tak for tilbagemeldingen.
Anonym: Hmm måske agaragar, men det er ikke et prodkt jeg har arbejdet med før :) Den kan også laves uden, men den bliver lidt mere snasket og flydende
ser godt nok lækkert ud, den må jeg lave til min søns 7 årsfødselsdag
Anonym: Det er den bestemt også :) Det er sådan en de fleste kan lide
Tak foren dejlig blog =D
Vil lige høre hvilken flødeost du bruger?
Og er det forskelligt fra opskrift til opskrift eller bruger du altid den samme?
Anonym: Dejligt du kan lide den :D Jeg bruge som regel den fra Lidl eller Aldi til 9,95. Bare det ikke er light eller fedtreduceret :) Det er lidt hip som hap hvad jeg bruger.
Hej. Den ser som alle andre siger virkelig lækker ud. Har du forsøgt at fryse hindbærskummet? Jeg skal nemlig holde barnedåb, så jeg har ikke tid til at stå og lægge ting sammen inden servering. Tænker at skummet pga husblassen bliver stift og dermed kan holde... Håber du kan hjælpe. Og tak for hvad der ligner en dejlig opskrift
Anonym: nej det har jeg desværre ikke prøvet :( så jeg ved ikke om det kan. Måske hvis kagen tøes langsomt op i køleskab? Ellers tror jeg fint du kan lægge den sammen aftenen før :)
Hej...
Hvor ser kagen bare lækker us, den må prøves...
Men..... smøren du bruger i brownies bunden - er den smeltet eller bare blød ?
Hejsa. Hvor ser din kage bare lækker ud. Den skal prøves. Men skal det være rigtig smør eller kan man godt bruge margarine?
Anonym: Den er lige nøjagtigig smeltet og lun :)
Anonym: Tak :) i teorien kan du godt bruge margarine, men det smager bare meget meget bedre med smør og jeg tror også konsistensen er lidt lækre
Mmmm Den ser så god ud at jeg har været nød til at lave 2 til vejfesten i aften, tusind tak for inspirationen! Har lagt et billede ind på min egen lille blog http://jannisunivers.blogspot.dk/
Jeg har aldrig lavet cheesecake før men jeg er simpelthen nødt til at lave den her til min mødregrupe, den ser SÅ lækker ud :-) jeg tænkte dog på om man kan lave en hindbærgele og ligge på øverst? altså ovenpå hindbærskummen? og så om du ved om man evt. kan putte digestive kiks i browniedejen så den får lidt knas?
Kan man evt. fryse brownie/cheesecake delen ned??
Kan man evt. fryse brownie/cheesecake delen ned??
Innaj: Dejligt :) jeg håber de blev gode!
Anonym: Du kan ihvertfald prøve :) smagsmæssigt tror jeg at det er rigtig lækkert. Jeg har aldrig prøvet at bage digestivekiks ind i noget, men måske det bliver rigtig lækkert!
Mia: Det vil jeg tro :) det skal ihvertfald pakkes godt og lufttæt ind når det er afkølet. Og så tø op i køleskabet i måske ihvertfald 12 timers tid
Bliver hindbærskummet fast, så det kan formes? Jeg har nemlig en dejlig bund (fra christianshavnertærten), som jeg skal bruge i weekenden. Jeg vil nøjes med at lave skummet, lade det stivne og dekorere med en tylle i stedet.
Nu er det så jeg hader mig selv for ikke at læse kommentarfelterne inden jeg går i gang med kagen- jeg har nemlig begået den fejl, at bruge light flødeost og den blev meget flydende. Øv! Den er i ovnen nu, men er der noget jeg kan gøre for at redde den?
Anne Marie: uf det tør jeg næsten ikke svare på, men jeg tror det ikke.
Anonym: der er godt nok også kommet mange, så jeg må hellere notere det i opskriften! Jeg håber det går alligevel :) hold øje med den i ovnen
Hej Line. Nu har jeg prøvet at lave dit skum 2 gange. Desværre begge gange er det gået galt. Jeg lavede første gang det af jordbær, men mente ik det burde gøre nogen forskel. Dog bliver det aldrig stift når jeg piske det sammen... Nogen gode råd? Igår lavede jeg den med hindbær, sukker, husblas's, lod den køle af og piskede den sammen med fløden. Eller forsøgte for det ville på ingen måde blive stift. Blev mere og mere flynderne jo mere jeg piskede faktisk. Kan det tænkes jeg skal bruge en hel pakke af husblas? Hindbær var jo flydndend og ikke stift.
Jeg er faktisk lidt forbavset over jeg nu 2 gange har ramt så forkert at jeg slet ik ku få det til at blive til skum. Hvad Søren gør jeg forkert? mvh Julie - den lídt fortvivlede. :-(
Julie: Jeg er ked af at du har haft så meget bøvl :( jordbær indeholder meget mere vand end hindbær og vil derfor blive meget flydende i forhold til. Hmm jeg har aldrig selv haft problemer, men måske piske løden til skum og så vende det sammen med hindbærsaucen ville løse det. En pakke husblas vil lave hindbærsaucen til en meget fast gele, med prøv evt. at bruge 4 blade hvis du gerne vil være helt sikker :)
Påtænker at lave kagen til Nytår. Vil i den forbindelse høre om du hælder væden fra de optøede hindbær eller?
Glæder mig rigtig meget til at gå i krig med den!
Vh Maria
Og forresten...er det saltet eller usaltet smør du bruger?
Vh Maria
Jeg har lavet kagen så min veninde, som er laktoseintolerant, også kunne spise med - og det ændrede ikke på smagen. Det eneste der skulle gøres var at bruge laktosefri fløde til hindbærskummet, samt at jeg skulle lave en laktosefri flødeost. Flødeosten lavede jeg ved at dræne Levevis' laktosefri yoghurt naturel i 2 døgn, så fik jeg en rigtig fin flødeost til at bruge til cheesecake-delen. 1½-2 liter yoghurt blev til 400 gram flødeost.
Jeg synes det er en super kage, som laktoseintolerante ikke skal begrænses fra at smage :D
Forresten. Jeg har også tidligere lavet kagen hvor jeg havde problemer med at cheesecake-delen blev meget flydende. Det problem havde jeg ikke denne gang. Om det var pga. den hjemmelavede flødeost (se ovenfor) eller fordi jeg denne gang brugte min håndmixer med flade piskeris i stedet for min KidchenAid med rundt piskeris ved jeg ikke. Ved da i hvert fald, at der er forskel på, om man bruger flade eller runde piskeris; runde piskeris pisker mere effektivt.
Maria: Åh jeg er ked af at jeg ikke så din kommentar :( jeg bruger også væden :) og jeg bruger altid saltet smør.
Line: Tusind tak for den fine opskrift! Jeg har selv en veninder og en søster der er laktoseintolerant, så jeg kan selv bruge dine fif :)
Jeg tror du har ret mht den flade pisker, jeg har bare ikke tænkt over det det. Jeg bruger den nemlig altid selv. Jeg notere det lige i opskriften :)
Hvor der den kage bare lækker ud! :)
Mia Andersen
http://miaskageside.blogspot.dk/ - Lynet McQueen kage
Virkelig lækker og det var let at følge dine anvisninger:-)
Kan du smage forskel på de tyske mærker sammenlignet med philadelphia? Er der et bestemt mærke du bruger fra Lidl/Aldi? Jeg vil gerne have den samme smag som philadelphia, men det er jo en del billigere at bruge de tyske mærker, så det ville jo være fint hvis man bare kunne købe dem :)
- Nadja
Tak for denne her lækre opskrift. Eg er lige nu i gang med at bage min 3. af denne har kage. Synes alle bør opleve den ;)
Da jeg bagte den sidst, blev ostedejen også helt flydende. Jeg passede meget på ikke at overpiske, så jeg tror ikke, det er det. Den satte sig til sidst, og resultatet var ikke anderledes, synes jeg. Denne gang piskede jeg al ostemassen i hånden, og den blev helt perfekt.
Et lille tip: så kan man også lave den i muffinforme, så de er rigtig portionsvenlige, hvis man skal have dem med på arbejde el.lign. Jeg forsøgte med 4 stk - de fik ca. 20 min. og blev lækre! :)
Vh, Anne Mette
Fantastik flot kage - glæder mig til at lave og smage den ;) Hvad smør du formen med og du skriver du pakker den ind og stiller den på køl, tager du så ikke "ringen" omkring kagen af inden du pakker den ind?? Eller er den god at holde på, til du kommer hinbærcremen på næste dag??
Miaskageside: Det kan du også tro den er!
Louise: åhr tak :) den er rigtig god!
Nadja: Jeg kan ikke smage det i kagen :) Jeg bruger som regel den fra lidt der hedder Pic-frisch (tror jeg) og bestemt ikke light. Aldis er også ganske fin.
Anne Mette: tak for dine tips :) Jeg tror også at det er vejen frem at piske det i hånden. Så er man ihvertfald sikker. Jeg havde faktisk selv tænkt på at lave den i små :) tak for dit tip!
Anonym: Jeg smøre bare med smør :) Jeg løsner evt. bare ringen lidt med en kniv, så den ikke hænger ved kagen. Men ja jeg beholder bare ringen på og pakker det hele godt ind vita wrap :)
Er det sukker eller flormelis der skal bruges i brownie dejen? Der står nemlig 250 gram flormelis i ingrediens oversigten men i beskrivelsen står der sukker og ikke flormelis ? Håber du kan svare hurtigt for er gået i gang med at smelte chokoladen :)
Hej :)
Jeg er egentlig også lidt nysgerrig på om det er sukker eller flormelis der er brugt i browniedejen. Det er 1. gang jeg bager brownie nemlig...
Mvh Inger
Anonym: åh din kommentar var fuldstændig smuttet for mig :( der er flormelis det hele, men i brownien vil du nok kunne erstatte med almindelig sukker hvis du ikke har nok :)
Inger: Jeg har svaret lige over nu :) jeg håber den bliver super skøn!
Den ser såå lækker ud den kage, så den må jeg bage til mine veninder på fredag. Vil bare lige høre om du bruger vanilie ekstrakt sammen med kornene fra en vaniliestang eller om det er enten eller? :)
Kan brownie bunden fryses? Kan det hele fryses?
Den ser rigtig lækker ud.
Har kigget længe efter en kage jeg kan bage til min konfirmation og nu er den fundet! Lyder bare SÅ lækker! Bager en prøve i dag og kan slet ikke vente med at få smagt! Tak for den lækre opskrift! :)
Hej :)
Står for at prøve opskriften af til min fødselsdag nu på fredag - ud fra kommentarerne at dømme, er der noget at glæde sig til :) Mit eneste spørgsmål til opskriften, er om chokoladen er almindelig mørk, eller 70%?
Anonym: Kornene kun :) vaniljeekstrakt af den gode slags er oftest helt mørk og vil farve ret kraftige´.
Anonym: Jeg vil tro at brownie-cheesecakebunden godt kan fryses og så tø langsomt op på køl :)
Anonym: Jeg håber den blev god! Det er ihvertfald en kage de fleste kan lide :D den er ret lækker
Camilla: Hejsa :) jeg plejer at bruge chokolade på ca (bumbum) 55-60% ganske "almindeig" mørk chokolade vil være helt fint
Tak for hurtigt svar, og en dejlig blog :)
Så er kagen i ovnen, men uheldigvis er min cheese cake del, som noget andre også har haft problemer med, blevet meget flydende :( Synes det er lidt mystisk, eftersom jeg har anvendt flødeosten fra Aldi (ikke light udgaven), og kun pisket stille og roligt i hånden. Det var som om massen blev flydende, så snart flormelisen og osten blev ført sammen.. Håber ikke den er helt ødelagt, men så er der jo ikke noget at gøre ved det.. :)
Hej:-)
Jeg vil lave denne lækre kage til min søns fødselsdag. Jeg overvejer dog at lave skummet af blommer i stedet for hindbær, da jeg har nogle blommer fra vores eget blommetræ i fryseren. Tror du at det kan lade sig gøre? Kunne se at der f.eks. var en der havde haft problmer med at lave skum af jordbær, da der er mere vand i dem end hindbær. Tænker bare at blommer er noget tungere end jordbær og hindbær, så mon man overhovedet kan lave skum af det....?
Håber du kan hjælpe:-)
Har lige fundet denne lækre kage, men kan se der skal husblas i, men da vi ikke spiser gelatine, ved du så hvad jeg ellers kan bruge?
Den ser virkelig god ud!!! Har gerne ville købe en af deres bøger... hvilken er denne opskrift fra? der står nemlig bare hummingbird bakery
Så er den i ovnen og hindbærskummet smagt til..... det er bare GUUUUUF!!!
Hej hvordan bager du kagen, er det på varmluft? :)
Anonym: Den kan laves uden med skummet bliver ret blødt :) måske kan du bruge agar agar?
Louise: Den er rigtig lækker :) Jeg mener bare at der et den der hedder hummingbird bakery cookbook
Anonym: Hvor dejligt :D
Super lækker kage, der klart skal laves igen :) Advarsel: Ta små stykker for den mætter ! Mit skum kom til at være lidt mere "klumpet" end dit pga hindbær stykker på trods af at de blev blendet godt. Kagen var stadig utrolig flot og smagte fantastisk så det var nu ikk verdens undergang.
Tak for lækker opskrift ! :)
Sikke en super fin kage, tænker at prøve den til min mands 30års fødselsdag, til dessert/kaffe bord, så tænker om vanilleis ville kunne gøre sig til kagen eller om det vil være for meget.. Vi havde nemlig snakket brownie med is til, men da jeg så den her tænkte jeg at det måtte jeg prøve, så ville derfor høre om det kunne gå sammen eller om man skal hoppe isen over?
Hov forresten ville også lige høre til hvor mange du vil skyde på en kage strækker til, hvis de spiser godt? Bare for at være sikker på der er nok til alle gæster..
Så er har jeg også kastet mig over denne kalorie bombe, og min cheese cake blev også flydende, piskede den ellers kun pr.håndkræft måske man skal piske åg og flormels sammen først og derefter røre osten i, for det var da æggene kom i at den blev flydende øv øv håber at det går alligevel
Anonym: dejligt at den blev super god :) ja det en en fyldig sag!
Lene Haug: Jeg synes ikke at man mangler is til :) Jeg tror det bliver lidt for meget. Hmm måske omkring 8 pers tror jeg
Det her er den bedste kage jeg nogensinde har smagt!
Den har ALT til sanserne:
1) surt
2) sødt
3) balancen i cheesecake delen
-Det eneste minus der er er, at den er dyr at lave pga ingredienserne
Mmmmh, den er SÅ god. Jeg har kun haft held med at følge din opskrift så tak for den! Jeg erstatter dog det øverste lag med en syrlig hindbær-coullis m/husblas...det klæder den tunge kage og jeg er ikke så meget til fløde.
I morgen skal jeg bage den til søndagens familie-julefrokost...med kirsebær-coullis på toppen for at gøre det lidt julet :)
Den skal prøves:)
Uhm, vildt dejlig kage. Måske lidt for heftigt med en 70%-chokolade. Næste gang går jeg efter en mildere. Kombinationen af chokolade, cheesecake og det friske hindbær-lag er bare i top ;-)
Hej :)
Du skriver, at har puttet lidt mere husblas i. Er det mere end de 3 stykker, der står i opskriften, eller er opskriften som den skal være?
Hilsen Mette.
Jeg vil prøve at lave den til min fødselsdag, men vil lige høre hvor mange den ca er til?
Super hjemmeside du har og tak for du vil dele dine dejlige opskrifter med os andre ;)
Vh Signe
Kagen ser utrolig lækker ud - dén vil jeg lave til mit løbehold på søndag til Aarhus city halv-marathon, som vi kan nyde bagefter med god samvittighed ;)
Jeg tænkte på: Tror du at jeg kan lave den, så det er færdig lørdag - stille den i køleskabet og så er den stadig lækker søndag?
Jeg glæder mig til at høre fra dig :)
Mvh. Nicoline
super lækker kombination af det sure og det søde.
Super lækkert kage! Har lige et spørgsmål. Kan den fryses ned uden hindbærskummet?
Servede den i lørdags til min fødselsdag, alle var helt solgt ;)
Hej Line :-)
Denne kage skal bestemt laves til mine fødselsdagsgæster :o)
Hvor stor en springform har du brugt her til?
Synes ikke lige jeg kan finde nogle informationer på det :-)
Lækker kage!! Jeg lavede den sidste weekend men havde en lille udfordring med Hindbær skummet. Skal den afkøle i køleskabet eller på bordet? Jeg havde lagt den i køleskabet og den blev helt stiv? Havde svært ved at piske den sammen med Flødeskummet på grund af konsistensen. Tak
Virkelig lækker kage, som jeg har bagt tre gange nu :) Tredje gang oplevede jeg dog også, at cheesecakedelen blev meget flydende, uden jeg ved, hvad jeg gjorde anderledes. Den smagte dog fantastisk alligevel :)
Jeg har tilladt, at linke til din lækre opskrift på min blog, www.hyggehytten.dk.
Håber det er ok :)
Til alle jer der får tyndt flydende cheese-lag : Kom flødeost, sukker, vaniljeekstrakt i en skål og pisk det jævnt og tykt for lav hastighed. Håndpiskeris. Tilsæt under piskningen et æg af gangen. Dejen skulle nu være meget jævn og cremet. Hastigheden kan øges lidt mod slutningen, så blandningen bliver lettere og luftigere, men sørg for ikke at røre for længe, da osten kan skille.
Hvor mange cm er springformen?
Er fryse egnet. Har prøvet et par gange.
Men denne gang vendte det hele rundt -nu er cheese i bunden og bownie i top?? Mystisk, har i andre prøvet det? (Brugte sukker i stedet for flormelis i brownien - mon det er derfor)?
Hvordan lavede du chokoladekransen rundt om CBC -kagen til din søster?
Hvad bager du kagen på? :) varmluft eller alm ovn?
Er der nogen, som har brugt glutenfri mel til denne kage? Hvis ja, hvordan blev resultatet? :)
Denne kage ser vildt lækker ud, og jeg vil lave et par stykker til en familiekomsammen på lørdag. Dne skal serveres som dessert lørdag aften.
Men jeg har ikke tid til at lave kagen fredag, så jeg vil høre, om det er muligt at lave kagen to døgn før, den skal spises og så lægges hindbærskummet på nogle timer, inden kagen skal serveres? Kan jeg opbevare den på køl i to dage, eller skal jeg fryse den ned?
Hej
Jeg har bagt din kage adskillige gange, og den er intet mindre end super lækker :-)
Vil nu prøve at bage kagen som dobbeltportion i en bradepande med høje kanter. Har du mon erfaring med, om man bare kan gange opskriften med 2?
Hejsa
Jeg har bagt din kage et par gange nu :-),.... med stor succes, den er bare så lækker. Denne gang skete der noget mystisk. Browniedejen smøvsede sig ovenpå ostelaget, som også var lidt for flydende i forhold til sidst. Har fået et nyt piskeris, fra Kitchenaid.....øv, men mon ikke den smager lige så godt. Desværre har den nok ikke krokodillesnittet, men skidtpyt. Bager til min mors surprise fødselsdag i morgen.
Kh. Lone :-)
Den er helt igennem fantastisk. Jeg har lavet den en del gange nu og alle jeg har serveret den for er henrykte..
Hej. Tak for en skøn opskrift. Jeg har lavet den mange gange og den er lige dejlig hver gang. Idet jeg lægger inde med en del 'AMA - perfekt til bagning' - 35%smør vil jeg høre, om jeg kan bytte smøren ud med dette produkt ?
Send en kommentar